28-10-2010 om 08:05 geschreven door joerik

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
03-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuze BBQ.

De jeugdwerking van SW Harelbeke organiseert voor het eerst een reuzebbq. Dit op zaterdag 02 april in feestzaal 't Sas te Harelbeke. Vele soorten vlees en vis, sausen en groentebuffetten wachten op jullie hongerige magen. Tot 10 jaar betaal je 8 euro, vanaf 11 jaar betaal je 16 euro/persoon. Een dj zorgt voor goeie muziek. Laten we er samen een spetterend feest van maken ! Tijdig inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt!
Inschrijven kan enkel via betaling aan Mario of Joerik.

03-03-2011 om 00:00 geschreven door joerik

28-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd SW Harelbeke - Gent-Zeehaven 3-2
Vandaag belangrijke wedstrijd tegen Gent-Zeehaven. Een ploeg laatste in de stand met negen punten, waarvan ze er 6 van ons kregen. Ons zwart beest dus.
De wedstrijd begon erg nerveus, en mooi voetbal was er niet te zien. Het was toch Harelbeke die voor het eerste gevaar zorgde, Wietse bediende Lucas, maar die kon net geen kracht genoeg steken achter de bal. Na 20 min dan toch een eerste keer Gent, Jary gleed uit en de bezoekende spits knalde onhoudbaar binnen, 0-1. Harelbeke probeerde wel, maar een felle tegenwind verhinderde de Ratten om rustig te voetballen. Aaron forceerde een aanval en bracht de bal bij Pol, maar ook hij kreeg de bal niet tegen de netten. Gent voetbalde gretiger en na balverlies in het middenveld lag de weg naar doel open voor de Gentse spits, die zijn tweede van de namiddag binnenvlamde, 0-2. Net voor rust kreeg Lucas opnieuw een kans, maar ook deze werd gemist.
Na de rust zagen we al direkt een ander Harelbeke. De bal werd nu wel goed rond gespeeld, en Gent beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Na 10 min kreeg Aurelio een geniale inval en trapte de bal vanop 35m over de doelman, 1-2, meteen het doelpunt van het jaar. Harelbeke schakelde nu nog een versnelling hoger en drukte Gent volledig weg. Aaron sneed naar binnen, en werd foutief gestopt in de 16, strafschop. Onzen Thano, durf-al, trapte de bal ongrijpbaar binnen. 2-2. Harelbeke wou erop en erover gaan en de bezoekers begonnen ergerlijk tijd te rekken. Maar gerechtigheid geschiede, en de doorgebroken Aaron, bediende Lucas, die de oververdiende 3-2 binnen duwde. Enkele min later weerklonk het verlossende eindsignaal.
Leuke overwinning voor onze Ratten die een wat minderde eerste helft kenden, maar dit prachtig recht hebben gezet in een heerlijke tweede helft. Volgende week verplaatsing naar Oostende, waar we ongetwijfeld warm ontvangen zullen worden, maar als we terug spelen zoals enkele weken terug, hoeven de Ratten van niemand schrik te hebben.

28-02-2011 om 17:21 geschreven door joerik

23-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd SK Beveren-SW Harelbeke 3-0
Onze Ratten waren vandaag op bezoek bij leider SK Beveren. De ploeg met de sterkste verdediging en de beste aanval.
De wedstrijd begon redelijk rustig met een iets aktiver Beveren. Pas na een kwartier kwam de thuisploeg tot een kansje via een vrije trap. Kort daarop kwam Beveren een tweede keer, deze keer was het wel raak,1-0. Harelbeke liet zich niet onbetuigd en Wietse besloot op de lat. De Ratten werden nu de betere ploeg, en een hoekschop van Aaron raakte de paal. Na een mooie aktie via Aaron, kon Wietse op doel trappen, maar de Beverse doelman had een wereldsave nodig om zijn netten schoon te houden. Beveren kon enkel dreigen via de counter, en na een strakke voorzet, kon Jason enkel de bal nog in eigen doel werken, 2-0.
Eerste min tweede helft, een grote kans voor Beveren, gelukkig besloot de spits net naast. Harelbeke herstelde het evenwicht en Lucas bediende Wietse, die net zijn schot miste. De wedstrijd bleef spannend, zonder grote kansen aan beide kanten. Zowel Beveren als Harelbeke lieten mooie dingen zien. Net voor tijd kon Beveren nog scoren na verkeerd uitgooien van Thano. Eindstand 3-0.
Serieus overdreven nederlaag, voor een goed spelend Harelbeke. Reeds twee wedstrijden na elkaar is er de juiste mentaliteit op het veld, en dat zal vroeg of laat resultaat opleveren. WE ZIJN GOED BEZIG MANNEN !!! Verder zo, en zaterdag gaan we nog eens voor een driepunter tegen Gent.

23-02-2011 om 16:43 geschreven door joerik

17-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd SW Harelbeke-KV Oostende 2-1
Inhaalwedstrijd tegen de nr 3 uit de stand KV Oostende, de ploeg met de tweede beste aanval uit onze reeks. Een taaie klant dus.
Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en lieten de bal goed rond gaan. Toch was Harelbeke de iets aktivere ploeg, en dat leidde tot een prachtige aanval, Wietse knalde staalhard, maar de bezoekende doelman zweefde de bal uit zijn doel, Louis schoot de rebound over. Halfweg de eerste helft kwam Oostende dan toch eens dreigen, een afvallende bal viel voor de voet van een bezoeker en die knalde de bal via Thano in het dak van het doel, 0-1. Het gaf onze Ratten alleen maar meer moed om nog beter te gaan voetballen. Wietse bediende Louis, maar weer wou de bal er niet in. Oostende reageerde met opnieuw een loeier uit de tweede lijn, nu kon Thano wel de bal stoppen. De rust werd bereikt met een onverdiende achterstand, 0-1.
De eerste tien minuten van de tweede helft hadden de Ratten het wat moeilijker met de kustploeg, maar vandaag speelde onze verdediging een dijk van een wedstrijd, en Oostende kwam niet aan kansen. De Ratten kwamen opnieuw wat beter in de wedstrijd, Aurelio zette zich door en stuitte op een sterk keepende Oostendse doelman, maar Wietse was goed gevolgd en duwde de oververdiende gelijkmaker binnen,1-1  Harelbeke kwam nu pas echt op kruissnelheid, en speelde bijzonder sterk.   Halfweg de tweede helft bediende uitblinker Aurelio, een knap spelende Wietse, die zijn tweede van de avond tegen de netten kopte, 2-1. Daarna probeerde Oostende het tij nog te keren, maar onze mannen speelden vandaag als een team, iedereen knokte voor iedereen. Toch kregen de bezoeker nog één kans, na hoekschop, maar Thano had een schitterende reflex in huis. Na een zenuwachtig einde floot de scheids dan uiteindelijk toch af.
Een bijzonder mooie overwinning van onze mannen, die vandaag getoond hebben dat we iedereen aankunnen. Met minstens evenveel karakter als vandaag, moet dit zaterdag ook wel lukken bij de leider Beveren.

17-02-2011 om 17:37 geschreven door joerik

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAARTING

Gelieve de kaarten tegen ten laatse af te rekenen tegen zaterdag ! !

Daarna worden geen kaarten meer terug genomen en worden beschouwd als verkocht.

17-02-2011 om 17:33 geschreven door joerik

14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmke van de week
Ha ha ha. Dat moet ik misschien ook eens proberen ? ! ? !

14-02-2011 om 17:28 geschreven door joerik

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd SW Harelbeke - Rupel Boom 1-2
Vandaag een tegenstander die we zeker aan kunnen, Rupel Boom. Na een gelijkspel en een onterechte nederlaag tegen Boom, dacht iedereen dat de Ratten extra gemotiveerd aan de aftrap zouden verschijnen.
Harelbeke begon goed aan de wedstrijd, met al meteen een reuzekans, hellaas was Bryan niet koelbloedig genoeg om de bal tegen de netten te vlammen. Boom reageerde, en hoe, tot twee maal toe troffen de bezoekers de deklat. Daarna opnieuw Harelbeke, Lucas duwde de bal maar net naast. Na goed een half uur kwam Harelbeke dan toch verdient voor, via een diepe bal van Jason, kwam Wietse alleen voor doel en werkte beheerst af, 1-0. Boom dreigde nog even, maar de rust werd bereikt met een verdiende 1-0 voorsprong voor de Ratten.
Na rust was Boom veel aktiver, en bij de eerste kans was het al meteen prijs, de buitenspelval werkte niet en te gemakkelijk kon de bezoekende spits scoren 1-1. Nauwelijks afgetrapt of de zelfde spelfase deed zich nog eens voor, geen buitenspel, alleen voor doel en 1-2. Harelbeke was nu echt van slag, en een veel aggresiever Boom (getuige 2 bloedneuzen bij ons) kreeg nog enkele kansjes. Het mag gezegd worden onze verdediging had zijn beste dag niet. Maar de Ratten kwamen terug in de wedstrijd, na een mooie aktie van Aaron, stak Wietse de bal maar net naast. Ook Jay kreeg een mooie kans maar mikte net te hoog. In de slotfase knalde Boom nog de bal op de paal.
Toch een teleurstellende wedstrijd van onze Ratten, die het vooral in de tweede helft lieten afweten. Tot slot wil ik enkel nog dit kwijt : voetbal speel je met 11, als een ploeg, iedereen moet iedereen aanvaarden, iedereen geeft gaven en fouten.  Alleen samen zijn we een team, alleen samen zijn we sterk.

14-02-2011 om 17:19 geschreven door joerik

10-02-2011
Snelste rode kaart ooit. Doelman Preston Edwards van het Engelse Ebbsfleet United F.C. heeft afgelopen woensdag geschiedenis geschreven. De sluitpost kreeg na tien seconden spelen een directe rode kaart nadat hij een speler van de tegenpartij onderuit haalt.

10-02-2011 om 16:49 geschreven door joerik

06-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd SW Harelbeke - Peruwelz/moeskroen 0-2

In stormachtig weer ontving Harelbeke vandaag de fusieploeg Peruwelz/Moeskroen, een club die in een nabij verleden nog in eerste nationale speelde.
De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten en Thano liet zich bijna verrassen door een bal die maar net naast ging. Moeskroen was iets beter dan de thuisploeg, en dat resulteerde in enkele kansjes. Harelbeke voetbalde tegen de wind in goed mee, zonder echt te dreigen voor het doel van Moeskroen. De bezoekers zochten het vooral via enkele schoten uit de tweede lijn. De wedstrijd brak open net voor rust, Aaron zette zich goed door en kon Jay bereiken, die maar net over trapte. Moeskroen lanceerde daarop een counter, en scoorde de 0-1, de bal was echter net ervoor over de zijlijn gegaan bij de voorzet, de scheids had het niet gezien. Op slag van rust kregen onze waalse buren, een vrije trap vanop 35m, iedereen dacht aan een voorzet, maar mede door de krachtige wind ging de bal rechtstreeks op doel, Thano loste, de ganse verdediging stond te slapen en Moeskroen tikte de rebound te gemakkelijk binnen, 0-2.
De tweede helft had Harelbeke windvoordeel en kon het Moeskroen wat verder van het doel weghouden. De thuisploeg voetbalde met veel karakter maar kon zelden dreigen. Mooi voetbal was moeilijk, in stormachtige omstandigheden. Harelbeke knokte zich wel in de wedstrijd en Wietse bediende Jay, maar zijn kopbal werd nog net uit het hoekje gehaald via een geweldige safe van de bezoekende doelman. Moeskroen kwam nog nauwelijks aan kansen toe, maar ook onze Ratten kregen maar slechts sporadisch een klein kansje. Op het einde van de wedstrijd lieten zich nog enkele spelers van Moeskroen zich van hun slechtste kant zien, ook dat bleef onbestraft door de ref.
Alweer een nederlaag voor onze Ratten, die in moelijke weersomstandigheden, vandaag wel veel inzet toonden na de beschamende prestatie van vorige week. Volgende week start al de derde ronde van de competitie, thuis tegen Rupel Boom, tijd om nog een overwinning te boeken ! ! !

06-02-2011 om 11:35 geschreven door joerik