Foto
Inhoud blog
 • Tornooi Meise 07/05/2016:schitterend tornooi
 • wedstrijdverslag KFC Muizen-KV Bonheiden U13A
 • wedstrijdverslag KV Bonheiden U13A-Sporting Tisselt
 • wedstrijdverslag KV Bonheiden U13A-VK Heindonk
 • wedstrijdverslag KV Bonheiden-KFC Muizen
  Zoeken in blog

  KV BONHEIDEN U13

  07-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi Meise 07/05/2016:schitterend tornooi

  Tornooi Meise 7/5/2016 : schitterend tornooi en de beker mee naar huis.

  Waren er : Tist, Dylan, Arno, Mauro, Matthias, Lander, Victor, Karel, Lucas en Joran.

  We waren maar met 10 en nog voor de wedstrijd moest Matthias jammer genoeg afhaken met een dijblessure. Dus maar met negen voor een zwaar tornooi in bloedhete temperaturen.

  We wonnen maar liefst 5 van onze 6 wedstrijden en speelden gelijk tegen de provinciale ploeg van Meise.

  We werden door onze tegenstanders geroemd voor ons mooi combinerend voetbal. En ja echt waar het was een streling voor het oog. Er werd gecombineerd naar hartenlust. De automatismen rolden zo uit de sloefen. Soms durven we als technische staff al eens zagen ( of roepen is het niet Michel G. ) langs de lijn wat ons niet altijd in dank wordt afgenomen maar vandaag was dat niet nodig. De superlativen werden boven gehaald want we waren echt fier op ons mannen. Wat ze met dit veel te warme weer op de mat toverden was om duimen en vingers van af te likken.

  Wat een bekroning van het einde seizoen. Als arbiters al doorvertellen hoe sterk we zijn en hoe goed combinerend dan weet je wel hoe goed we waren.

  Tegen Steenhuffel startten we sterk maar nog zoekend en wonnen met 1-0 met goal Dylan na pass van Lander.

  Het multi-culturele Kosova zag sterretjes na de 4-0 ( 3 x Dylan en Mauro )

  Ook Ternat moest er aan geloven met 5-2 ( Lander, Mauro 2x en 2 mij onbekende spelers wegens eventjes afwezig bij verslaggeving en neen niet te wijten aan drank- of plas pauze.

  Ook Meise Wit kreeg klappen en waren blij dat het maar 5-0 was ( Lucas 2, Joran, Lander en schitterende goal Victor ).

  De Oost-Vlaamse vrienden van Zele konden gaan douchen na de 2-0 ( Lander en Lucas )

  We eindigden met een gelijkspel tegen thuisploeg Meise groen ( spelend in Provinciale reeks Brabant ). We liepen uit tot 2-0 ( na doelpunten Lander en Mauro ). In geen tijd stond het gelijk. Dylan bracht ons terug voor na een discutabele fase en in het slot werd het nog 3-3.

  Samengevat : schitterend tornooi en om dan toch nog een zaagske te spannen ; een veld heeft 2 flanken. De rechterflank benutten doet geen pijn. Maar dat is een detail in de geschiedenis van dit toptornooi. Victor was de gelukkige bij het verloten van de beker.

  Filip Vanderhaeghe

  Vice-délégé

   

     23-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag KFC Muizen-KV Bonheiden U13A

  Wedstrijd KFC Muizen-KV Bonheiden U13A: 2-5

  Waren aanwezig:  Senne, Arno, Dylan, Mauro, Dries, Tist, Lander en Warre

  Het einde van het voetbalseizoen komt naderbij en dit vertaalt zich in een aantal spelers met blessureleed (beterschap jongens!). Andere spelers hadden dan weer andere verplichtingen.  Zeven jongens van de U13A konden wel aantreden en gelukkig werden we  versterkt door Warre (U11) zodat we met z’n achten Muizen van partij konden dienen.

  Het eerste kwart speelden we met veel inzet en gretigheid. Reeds in minuut 2 wisten we een goede aanval op te zetten maar het scorebord bleef onaangeroerd.  Twee minuutjes later trof Dylan de deklat na alweer een goede aanval. We hadden er zin in, dat was vrijwel onmiddellijk duidelijk!

  Maar ook Muizen zorgde voor gevaar want in minuut 6 stonden we onder zware druk waardoor Tist de bal ongelukkig raakt en bijna een own-goal scoorde. Senne (die vandaag de achterste linie voor zijn rekening nam) stond gelukkig op scherp en wist de bal nog net op tijd uit het doel te ranselen. Nog steeds 0-0. 

  Een minuutje later waren het weer ‘onze boys’ die voor doelgevaar zorgden. Dylan tikt de bal mooi tussen de linies naar Lander maar ook hier weten we niet te scoren. We zitten erg goed in de match maar we weten jammer genoeg (nog ) niet te scoren.  Het zit al helemaal niet mee als Mauro in minuut 9 van het eerste kwart opnieuw de paal treft, na een mooie actie. In minuut 11 van het eerste kwart lijkt het tij eindelijk te keren als Mauro de bal mooi diagonaal naar Lander trapt. Lander neemt de bal goed aan en weet te scoren. 0-1 vlak voor affluiten van het eerste kwart.

  Muizen is hier blijkbaar niet van onder de indruk want in minuut 3 van het tweede kwart straffen ze een verdedigende fout genadeloos af, met een doelpunt tot gevolg. 1-1. Over het tweede kwart valt verder weinig te vermelden maar de wedstrijd is absoluut nooit saai. De bal gaat aardig op en af en beide ploegen knutselen nog enkele mooie aanvallen in elkaar.

  Toch laat KVB zich wat in slaap wiegen en bij aanvang van het derde kwart scoort Muizen opnieuw. 1 tegen 2 en Bonheiden is op achtervolgen aangewezen. We doen dit echter met verve want in minuut 4 maken we onze achterstand meteen goed.

  Warre krijgt de bal van Dylan,Warre neemt deze mooi op de slof en scoort een doelpunt om ‘U’ tegen te zeggen. 2-2 en alles te herdoen.

  Toch is het Bonheiden dat aan het langste eind zal trekken. Want in minuut 8 van het derde kwart bedient Dylan Warre opnieuw van een doelpunt. 2-3.

  Dit smaakt maar meer moet Warre hebben gedacht want in het vierde kwart (minuut 7) legt hij de bal opnieuw in het mandje en verslaat hij de keeper met een schot door de benen. Mooi doelpunt  na een goede pass van Mauro.  De 2-4 staat genoteerd.

  Wat later dikt (diezelfde) Warre de score nog wat aan, met zijn vierde doelpunt van de dag na opnieuw een pass op maat  van Mauro. De 2-5 is een feit en de match valt in een definitieve plooi.

  Hiermee sluiten we ook onze laatste  competitiematch winnend af. Dikke merci ook aan Warre die  de collega’s van de U13 meer dan uit de nood heeft geholpen. En wat de rest van onze kern betreft: keep up the good work  en vergeet vooral niet te genieten van de komende tornooien.

  Veel succes!!!!!

  Tim Gordts-afgevaardigde


  17-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag KV Bonheiden U13A-Sporting Tisselt

  Wedstrijd: KV Bonheiden U13A-Sporting Tisselt: 15-2 (16/04/2016)
  Waren er: Dries, Lander, Dylan, Lukas, Matthias, Mauro, Mano, Dinand, Tist, Victor, Arno en Robbe

  Het is nooit leuk om een verslagje op te maken van een wedstrijd waarin er vele doelpunten worden gescoord, of je ze nu winnend afsluit of niet. Herinner onze match tegen Heffen waar we verloren met 9-2 en waarbij uw verslaggever geen verslagje opstelde aangezien we niet verder kwamen dan volgende zin: ‘We stonden niet op scherp en hebben in het verleden al bewezen dat we (veel) beter konden’. Zo verging het vandaag ook Sporting Tisselt…
   
  Ze stonden wat gehavend aan de aftrap en moesten 4 van hun kernspelers, waaronder hun ‘vaste’ keeper, missen. Toch een kort relaas van de feiten:
   
  In het eerste kwart weten we acht keer te scoren; We noteren doelpunten van Lukas (2), Mauro(3), Arno(1), Tist (1) en Dinand (1).
  In het tweede kwart gaan we op hetzelfde elan door en scoren we 3 keer: Mauro(1),Lander(1) en  Tist (1).  We gaan  de rust in met 11 tegen 0 en Sporting Tisselt moet herstellen van een zware klap.
   
  Toch blijven ze er voor gaan en in het begin van het derde kwart scoren ze 2 keer tegen. Een eerste keer, na een terechte vrije trap (na handspel van Mauro).  Een tweede keer weten ze te scoren na een te moeilijke terugspeelbal (11-2). Toch is het Bonheiden dat de score nog verder uitdiept.
  We noteren nog twee doelpunten van Dylan en zo is de ‘13-2’ een feit op het einde van het derde kwart.

  In het laatste kwart pikt ook Victor zijn doelpunt mee  en mag Mauro de eindscore vastleggen met 15 tegen 2.

  Door alleen de doelpuntenmakers te vermelden, doen we de rest van onze spelers ongetwijfeld wel wat oneer aan, wat zeker niet de bedoeling is. Een doelpunt maak je immers nooit alleen en wordt steeds voorafgegaan door verschillende acties (een  uittrap, mooie combinatie, een goede dribbel,  een loopactie, een voorzet,…) van één van jullie ploegmakkers. Deze jongens zagen vandaag hun naam jammer genoeg niet altijd in het verslag verschijnen, maar hun prestatie was er daarom zeker niet minder om…

  Veel succes nog volgende week op de laatste competitiematch en tijdens de tornooien!

  Tim Gordts-afgevaardigde
   


  10-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag KV Bonheiden U13A-VK Heindonk

  Wedstrijd: KV Bonheiden U13A-VK Heindonk: 4-1 (09/04/2016)

  Waren er: Dries, Lander, Matthias, Senne, Mauro, Robbe, Victor, Dylan, Lars, Matteo, Luca en Stef

  U leest het goed, ons ploegje telt heel wat nieuwe namen. Aangezien heel wat jongens met vakantie waren, werden we vandaag versterkt door in totaal 4 jongens van de U12 en de U13- zondagploeg. Waarvoor dank!!!!!

  Na een verlies tegen SK Heffen (2 tegen 9) en de afgelasting van onze eigen paastornooi vonden onze jongens het  nog maar eens tijd om aan onze supporters te laten zien dat ze een aardige pot konden voetallen. Niet dat daar aan getwijfeld moest worden maar voetbal is geen exacte wetenschap en elke match moet gespeeld worden….

  Onder een stralend lentezonnetje trapten we de wedstrijd op gang. Over het eerste kwart valt er weinig te vertellen. Niet dat we slecht in de match zaten of slecht speelden maar u kent het wel: We  moeten nog even wennen aan het harde veld, spelen goed ,voetballen enkele kansen bij elkaar maar het levert (nog) geen doelpunten op… mede door degelijk verdedigend werk van de tegenstander.

  Ook VK Heindonk komt een paar keer opzetten en in minuut 7 van het tweede kwart plukken zij daar voor het eerst de vruchten van. Zij slepen immers een corner uit de brand. Deze wordt door ons slecht weggewerkt, waardoor VK Heindonk opnieuw kan aanleggen.  Dries probeert het doelpunt nog te vermijden, maar door een ongelukkige baltoets belandt de bal in eigen doel.  0 tegen 1.

  Toch gaan de kopjes van onze jongens niet naar beneden en het is onmiddellijk duidelijk dat ze deze scheve situatie willen rechtzetten, want we scoren bijna onmiddellijk tegen via Dylan en een afstandsschot van Matthias dat naast gaat. Met een achterstand van 0 tegen 1, gaan we rusten.

  Toch leverden we een goede prestatie. Trainer Werner maakt onze jongens nog even duidelijk dat we in het verleden al grotere achterstanden werden weggewerkt in 1 wedstrijdhelft en dat de match zeker nog niet gespeeld was.

  Het leken bijna profetische woorden want in het derde kwart blijven we goed voetballen en in minuut 6 zet Dylan mooi door en bedient hij Lander, die goed gevolgd is, van ons eerste doelpunt. De bordjes hangen gelijk (1 tegen 1 ). Alles te herdoen en op naar het vierde kwart.

  In het vierde kwart vindt ook Senne zijn weg naar het doel en scoort hij de 2-1 op voorzet van Mauro.

  Deze voorsprong geeft ons duidelijk vleugels want twee minuutjes later (minuut 4 van het laatste kwart) diept Mauro de score verder uit. Hij heeft een mooie ‘move’ in de benen en werkt hij de bal in doel na een uittrap op maat van gelegenheidsdoelman, Lars. Puik werk en we staan 3-1 voor.

  Toch diepen we de score nog verder uit. Lander mag in minuut 14 ons 4 doelpunt binnenwerken na goed storend werk van Luca.  De eindscore is een feit (4-1).

  Een verdiende overwinning voor de ganse ploeg  en een bijzonder woord van dank voor geleverde inspanningen van  onze jongens die ons kwamen vervoegen.  Jullie inzet en gretigheid heeft er mee voor gezorgd dat we deze overwinning konden behalen!

  Tim Gordts-afgevaardigde


  27-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag KV Bonheiden-KFC Muizen

  Wedstrijd: KV Bonheiden U13A-KFC Muizen: 8-2 (27/02/2016)

  Waren er: Aäron, Robbe, Arno, Lukas, Victor, Lander, Mano, Tist, Mauro, Dylan, Dries en Dinand.

  Vandaag speelden we tegen ‘een nieuwkomer’ in onze reeks namelijk KFC Muizen. Al is dit relatief want de afgelopen jaren kruisten we met deze sympathieke tegenstander meermaals de spreekwoordelijke degens.  Het zou ons echter  te ver leiden om hierover uit te weiden dus…blies onze gelegenheidsscheidsrechter Filip om 10u45 de wedstrijd op gang.  Dit was nodig aangezien de ref die was aangeduid maar niet kwam opdagen….

  Bij de start zag het er allemaal nog veelbelovend uit. Na een 4-tal minuutjes komt Dylan aan de bal. Hij tikt deze door naar Lander die deze op zijn beurt aan Mauro bezorgt en Mauro scoort de 1-0.

  In minuut 7 van het eerste kwart scoren we opnieuw. Deze keer kan Lander zijn lijn afgaan en 3 man van Muizen achter zich laten. Hij legt de bal achteruit naar Lukas en die scoort de 2-0. 

  Even later noteren we al het derde doelpunt voor KVB. De tegenstander laat Dylan verschillende pogingen op doel ondernemen maar telkens staat of ligt er wel een verdediger in de weg. Uiteindelijk is het Lukas die de bal over de doellijn trapt en zo ziet de  3-0 het levenslicht, meteen de eindscore van het eerste kwart.

  We zitten niet goed in de match en we stellen vast dat onze jongens te veel over dezelfde flank spelen en de andere zijde van het veld te weinig benutten. Dit kan beter!

  Toch krijgen we in het tweede kwart, in minuut 9, voor het eerst het deksel op de neus. Onze verdediging is te aanvallend ingesteld en daardoor komt Dries alleen tegen 3 man te staan. Zo’n kans laat Muizen natuurlijk niet liggen en ze maken de aansluitingstreffer. We zeggen en schrijven 3-1.

  Tijdens de rust wordt er orde op zaken gezet in de kleedkamer. De eerste wedstrijdhelft wordt grondig geanalyseerd en de spelers worden aangemaand om met overtuiging en zelfvertrouwen te voetballen. Op naar het derde kwart…

  In minuut 5 van het derde kwart scoort Arno de 4-1 na een goede pass van Tist. Een drietal minuten later zien we diezelfde Arno de bal met links uit de lucht plukken en met rechts de 5-1 binnentrappen. Een erg mooie goal, het mag gezegd.

  Lang kunnen we echter niet genieten van dit doelpunt want opnieuw komt KFC Muizen opzetten. Een speler van Muizen krijgt de kans om door onze verdediging te snijden en om onze keeper te verrassen met een aftandschot. 5-2.

  In minuut 10 van het derde kwart treft Robbe eerst de paal maar kan daarna toch zijn doelpuntje meepikken. Een minuutje later geeft Mauro de bal immers mee met Robbe en deze laatste scoort. 6 tegen 2 met nog een kwartier op de klok.

  Ook in het laatste kwart blijven we scoren. Ongeveer 9 minuten voor affluiten is het opnieuw prijs. Lukas probeerde het eerst  met een afstandschot maar  de bal belandt uiteindelijk bij Arno die weet te scoren. (7-2) . Wat later krijgt Mauro de eer en het genoegen om de 8-2 cijfers vast te leggen na een goede pass van Dylan.

  Ook ref Filip, die in topvorm verkeerde en de match in goede banen leidde (bedankt daarvoor!) vond dat het welletjes geweest was en blies de wedstrijd, met een score van 8 tegen 2,af.

  De score doet misschien wat anders vermoeden maar wij zaten (in tegenstelling tot de ref) niet goed in de match. We vergaten vaak  te voetballen en kozen niet altijd voor de beste oplossing.  Het wilde vandaag maar niet lukken om de bal van voet naar voet te spelen. Ons beroemde tikkie-takkie voetbal waar FC Barcelona en  grondlegger Johan Cruyff soms jaloers op zijn,  kwam er vandaag niet uit…Da’s jammer maar we kunnen er alleen maar uit leren en er beter van worden. Succes !

  Tim Gordts-afgevaardigde  21-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag Sporting Tisselt-KV Bonheiden

  Wedstrijd: Sporting Tisselt-KV Bonheiden U13A:2-4 (20/02/2016)

  Waren er: Aäron, Robbe, Arno, Lukas, Senne, Lander, Mano, Tist, Matthias, Dylan, Dries en Dinand.

  Het was reeds van eind januari geleden dat we ons nog eens nog eens konden uitleven tijdens een officiële wedstrijd maar vandaag was het eindelijk zo ver. Sporting Tisselt gaf ons partij op hun kunstgrasveld. 

  Reeds na een 3-tal minuten was Bonheiden voor het eerst aan het feesten. Mano trapt de bal tot bij Lander. Lander versnelt over de linker flank en zet stevig voor tot bij Dylan. Deze is goed gevolgd en scoort beheerst de 0 tegen 1.  

  Tisselt is echter niet onder de indruk en voetbalt ook enkele kansen bij elkaar. Toch is het Bonheiden dat in minuut 8 de voorsprong nog verder weet uit te diepen. Lukas trapt de bal naar Lander, deze lobt de bal tot bij Dylan en die weet te koppen. Jammer genoeg treft hij de deklat maar de bal komt terug in het spel en Dries scoort de 0-2.

   Vanaf dan tot de rust is het vooral Sporting Tisselt dat van zich laat horen.

   Eerst komen we nog goed weg en besluit Tisselt naast maar even later laten we ze van (erg) ver aanleggen en verslaan ze onze doelman een eerste keer. De 1-2 is een feit.

  Vervolgens treft Sporting Tisselt opnieuw raak. Ze werken een vrije trap in doel nadat de ref een overtreding zag in een verdedigende actie van Arno. De  technische staf van KVB zag dit anders maar de bordjes hingen wel opnieuw in evenwicht en we dienden alles te herdoen.

  Tisselt creëert nog enkele kansen maar ze komen gelukkig voor ons niet meer tot scoren en met een gelijkspel gaan we rusten…

  Als we eerlijk zijn, moeten we wel toegeven dat we in het tweede kwart het spel hebben ondergaan en niet onder de druk van de tegenstander uitkwamen. Gelukkig bleef de stand gelijk.

  Dit moest duidelijk beter in de tweede helft. Trainer Werner broedde ongetwijfeld op een plannetje zodat we onze supporters niet zouden teleurstellen en we de overwinning toch nog in de wacht zouden kunnen slepen. Toch duurde het nog tot minuut 14 van het derde kwart voor Bonheiden opnieuw op voorsprong komt.

  Arno verovert immers de bal na een uittrap van de doelman van Tisselt, geeft de bal mee met Tist  en deze legt de 2-3 cijfers vast.

  Het vierde kwart is best wel spannend met twee ‘voetballende ploegen’ maar toch is het Bonheiden dat opnieuw aan het langste eind zal trekken. Dylan komt, in minuut 7 van het laatste kwart, erg kort bij het doel en de tegenstander maakt een overtreding. Bonheiden versiert een terechte vrije trap…

  Niet gemakkelijk want als we de bal te hard trappen, vliegt hij over of naast. Maar onze jongens  blijven alert en spreken goed af wat er moet gebeuren. Dylan legt de bal af voor Lander, die zoals afgesproken niet op doel knalt maar naar Lukas passt, zodat Lukas in één tijd kan afwerken. Meteen liggen de 2-4 eindcijfers vast. KVB heeft de winst op zak!

  Een prima resultaat tegen een erg degelijke tegenstander die ons ook moeilijke momenten wist te bezorgen… Het zal een spannende terugmatch worden op 16 april, zoveel is zeker!

   Tim Gordts-afgevaardigde


  30-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag KV Bonheiden U13A-SK Heffen

  Wedstrijd: KV Bonheiden U13A-SK Heffen:5-5 (30/01/2016)

  Waren aanwezig: Aäron, Robbe, Arno, Lukas, Senne, Lander, Mano, Victor, Tist, Matthias, Dylan en Mauro.

  Vandaag waren de weergoden ons absoluut niet gunstig gezind. Overvloedige regen zorgde er voor dat we moesten aantreden op een drassig veld en ook de wind zou een bepalende factor spelen. Maar toch ging de wedstrijd door en daar mochten we alleen maar blij om zijn. We zaten immers in bloedvorm, zo bewezen we vorig weekend nog tegen Rijmenam. Maar ere wie ere toekomt: met SK Heffen kregen we een sterke tegenstander op bezoek.

  In minuut 3 komt de tegenstander een eerste keer op onze helft. Ze zijn meteen gevaarlijk maar ze verzuimen te scoren. We antwoorden vrijwel onmiddellijk en weten een eerste corner uit de brand te slepen. De kopbal van Mauro is best OK maar levert jammer genoeg ook voor ons geen doelpunt op.

  Een minuutje later (minuut 6) wordt onze verdediging een eerste keer in de luren gelegd. We geven de tegenstander immers te veel ruimte ‘in onze rug’. SK Heffen straft deze fout onmiddellijk af en de 0-1 staat genoteerd. Drie minuten later scoren ze opnieuw na een vergelijkbare fase op de rechterflank. 0 tegen 2 en onze jongens zijn op achtervolgen aangewezen.

  In minuut 11 van het eerste kwart treffen ook wij een eerste keer raak. Een degelijke corner van Lander wordt door een verdediger van Heffen in eigen doel gewerkt. 1-2 en onze jongens tanken opnieuw vertrouwen zo blijkt.  Want…

  Net voor affluiten van het eerste kwart weet Lukas de 2-2 te scoren met een bal in de kruising, nadat Mauro de bal kan meenemen op rechts en degelijk kan voorzetten.

  SK Heffen is geprikkeld en dient ons in het tweede kwart (minuut 5) van antwoord met de 2-3 na een actie over de flank.

  Maar in minuut 9 hangen de bordjes opnieuw gelijk. Tist trapt hard op doel, de keeper moet lossen en Senne , die goed gevolgd is mag de 3-3 laten optekenen.

  Langs beide kanten worden er nog kansen gecreëerd. Toegegeven uw verslaggever is misschien niet geheel onpartijdig maar de doelkans van Lukas, met een bal rakelings over de kruising, verdient wel een eervolle vermelding. Hier zat misschien wel meer in maar met 3 tegen 3 gingen we rusten.

  SK Heffen verteerde de rust blijkbaar erg  goed want In minuut 7 van het derde kwart laten we ze (misschien iets te) gemakkelijk scoren. 4 tegen 3 en opnieuw zijn we op achtervolgen aangewezen.

  Maar niet getreurd want enkele minuten later is het SK Heffen die een doelpunt moet incasseren. Robbe scoort na een erg goede voorzet van Mauro en de 4-4 staat op het bord. 

  Even zit het er naar uit dat we de overwinning in de wacht kunnen slepen want we komen op voorsprong. Robbe kan de bal voorbrengen tot bij Dylan , die verlengt tot bij Mauro en Mauro scoort. 5-4 met nog een kwartiertje voetbal op de klok.

  SK Heffen wil minstens huiswaarts keren met een gelijkspel zo blijkt want ze voetballen nog verschillende kansen bij elkaar.

   Onze keeper moet  verschillende keren goed tussenkomen en een paar keer komen we erg goed weg met schoten die net voor doel schuiven  en op het C-veld terecht komen.

  Toch ziet Heffen de inspanning beloond en scoren ze de 5-5 na een corner. Meteen de eindscore van een boeiende pot voetbal. Jullie toonden wat we waard waren!

  Na een verdienstelijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander en een billijk gelijkspel mocht voor onze jongens een warme douche natuurlijk niet ontbreken. Ook de lekkere koffiekoeken (merci Vic) werden erg gesmaakt…

  Op naar de volgende match en hopelijk zit het weer dan wel mee!

  Tim Gordts-afgevaardigde


  24-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag VC Rijmenam-KV Bonheiden U13A

  Wedstrijd: VC Rijmenam-KV Bonheiden U13A:0-8 (23/01/2016)

  Waren er: Aäron, Robbe, Arno, Lukas, Senne, Lander, Mano, Dinand, Dries, Dylan en Mauro.

  Rond 11 uur kwamen we aan op de terreinen van het (overigens erg rustige) Rijmenam. U leest het goed want reeds voor de vierde (!) keer dit seizoen stond er een heuse derby op het programma.

  Ik geef even een overzicht van de onderlinge duels:  

  De match  tijdens ‘de beker van de burgemeester’ konden we winnend afsluiten na strafschoppen. Tijdens de reguliere competitie wonnen we één keer op Rijmenam met 0-3 en verloren we één keer thuis met 6 tegen 7.

  Maar genoeg gecijferd, voetbal is immers geen exacte wetenschap: tijd voor voetbal dus en stipt om 12 uur blies de ref de wedstrijd dan ook op gang.

  De eerste 5 minuten lieten we nog niet echt zien wat we in onze mars hadden en de wedstrijd kabbelde dan ook rustig verder.

  In minuut 7 waren we een eerste keer getuige van een erg mooie actie. Mano trapt de bal uit naar Lukas, die Lander bedient op de linkerflank. Lander kan de bal voorbrengen tot bij Senne en deze werkt efficiënt af. 0 tegen 1 en de blauwhemden van VCR zijn op achtervolgen aangewezen.

  Toch is opnieuw KV Bonheiden aan zet want in minuut 8 komt Dylan mooi voor z’n man op een corner van Lander en hij laat  de 0-2 al optekenen, meteen de eindscore na het eerste kwart.

  In het tweede kwart gaan we op hetzelfde elan door want in minuut 7 kan Lander zich doorzetten op de linkerflank en de bal voor doel brengen. Dylan aarzelt niet en zorgt er opnieuw voor dat de keeper van Rijmenam zijn netten moet schoonmaken. 0 tegen 3.

  Twee minuten later (minuut 9) diept Dylan de voorsprong nog verder uit. Nu besluit hij (met links) in doel na een wel erg mooie dribbel. 0-4.

  Het doelpunt staat nog maar net op ons papiertje en we zien dat de keeper van Rijmenam zich even verslikt en de bal recht in de voeten van Dylan trapt. Deze bedient Mauro en Mauro straft dit foutje genadeloos af. Rijmenam dient een vijfde doelpunt te incasseren…

  In minuut 15 zijn onze jongens opnieuw aan het feest want Dylan krijgt de eer om na een lange bal en enkele kapbewegingen de ruststand van 0 tegen 6 op het scorebord te laten verschijnen. Opnieuw een erg mooi doelpunt en erg voldaan trekken we richting kleedkamer om te rusten.

  In het eerste kwart van de tweede helft wordt aan de verslaggever wat rust gegund. Even komen we goed weg wanneer Rijmenam op de paal trapt na goed aanvallend werk. Ook de daaropvolgende rebound leverde voor VCR niets op.  In dit quarter wordt niet meer gescoord en met 0 tegen 6 vatten we dan ook het laatste kwart aan.

  Ook in het laatste kwart willen we absoluut de 0 houden. Toch is Rijmenam, tot 2 keer toe, gevaarlijk dicht bij een aansluitingstreffer. Een eerste keer trappen ze wild en onbesuisd over. De tweede keer kunnen we gelukkig beroep doen op een erg attente Mano. Hij komt goed uit zijn doel en houdt de 0 op het bord.

  KV Bonheiden heeft meer geluk want in minuut 7 kan Senne zijn tweede doelpunt (en ons 7e ) laten optekenen. Hij kan scoren na een assist van Dylan.

  Enkele minuten later doen we datzelfde nog eens dunnetjes over, alleen worden de rollen nu omgedraaid. Dylan scoort immers onze achtste treffer, na een assist van Senne.

  De eindscore in deze derby van 0 tegen 8 ligt vast. Een erg puike score na een erg degelijke pot voetbal. Proficiat jongens!!!!!!!!!

  Tim Gordts-afgevaardigde

   


  10-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag FC Blaasveld-KV Bonheiden U13A

  Wedstrijd: FC Blaasveld-KV Bonheiden U13A:3-14  (09/01/2016)

  Waren er: Mano, Arno, Matthias, Dinand, Senne, Tist,  Aäron, Mauro, Dylan, Lander, Lukas en Robbe.

  Na een (te lange) winterstop stonden we met gekuiste voetbalschoen en heel veel gretigheid opnieuw aan de aftrap. Vandaag speelden we tegen een nieuwkomer in de reeks: FC Blaasveld. Wij hadden er wel zin in. Het enige wat ons eventueel nog kon parten spelen was het wel erg drassige en modderige veld….

  We begonnen in mineur aan de wedstrijd. Uw verslaggever zat nog verstrikt in de bomen om een bal te recupereren toen het eerste doelpunt al viel. In minuut 1 scoorde FC Blaasveld de 1-0 nadat de bal per ongeluk in de voeten van de tegenstander werd getrapt. We waren onmiddellijk op achtervolgen aangewezen.

  Maar niet getreurd want in minuut 3 hangen de bordjes opnieuw gelijk. Lander weet immers te scoren na een goede pass van Lukas. 1-1.

  De ban is gebroken en in minuut 4 tekent ook Matthias voor zijn eerste doelpunt van de match. Hij werkt de bal in doel nadat diezelfde bal al door verschillende spelers aangeroerd was maar er maar niet in wou. 1-2.

  Ook de 1-3 laat niet lang op zich wachten. Lukas scoort met een afstandsschot in minuut 7.

  Toch geeft Blaasveld zich nog niet gewonnen want zij weten de 2-3 te scoren na een actie over de flank en een hoge bal waarin onze goalie zich verslikt. 

  In minuut 13 prikken we opnieuw tegen en geeft Mauro een goede pass aan Matthias. Die weet hier wel raad mee en draait mooi weg van zijn man en trapt zijn nummer 2 van de dag binnen.  We zeggen en schrijven 2-4. Vanaf dan is het al Bonheiden wat de klok slaagt. Lander trapt in minuut 14 de 2-5 binnen, nadat de keeper  het schot van Mauro moet lossen.

  De 2-6 wordt opgetekend in minuut 2 van het tweede kwart: Lander kan opnieuw scoren na een goede pass van Dylan. Een minuut later treffen we opnieuw raak. Dit keer is het Lukas die scoort na een goede pass van Senne. 2 tegen 7.

  Het doelpunt staat nog maar net genoteerd op ons papiertje als diezelfde Lukas beslist om door een bos van spelers ‘te wandelen’ en perfect afwerkt. 2-8 na 4 minuten in het tweede kwart.

  In minuut 7 en 9 treffen we 2 keer de deklat. Eerst treft Dylan het ijzer en daarna Tist die zowat een hele verdediging wist op te rollen…. Mooi maar het blijft 2-8.

  In de tweede helft gaan we op hetzelfde elan door en in minuut 2 pikt ook Mauro zijn doelpuntje mee na een mooie combinatie tussen Senne, Dylan en Mauro.  2 tegen 9.

  Even later trapt Arno een erg mooie corner waar we jammer genoeg niet uit weten te scoren. Dit is duidelijk een voorbode van wat komen gaat want in minuut 6 van de tweede helft demonstreert Arno zijn traptechniek en legt hij de bal van ver met een mooie krul in het doel van Blaasveld. Ons tiende doelpunt zag het levenslicht…

  Senne vond dit nog niet voldoende want ook hij ziet zijn inzet vlak voor affluiten van het derde kwart beloond. Hij is goed gevolgd en scoort doelpunt nummer 11 in minuut 14 .

  Ook in het laatste kwart blijven we scoren. Lander trapt de bal in de voeten van Senne, die zijn tijd neemt om met enkele kapbewegingen de bal goed te leggen. Hij blijft goed kijken en ziet een opening tussen de doelpaal en de keeper en plaatst de bal in doel. 2 tegen 12.

  In minuut 8 scoort Senne opnieuw, na mooi wegdraaien van de tegenstander. (2 -13).

  FC Blaasveld is echter nog niet uitgeteld want ook zij weten nog een derde doelpunt mee te pikken in minuut 10 na een dekkingsfout. Toch was het laatste woord voor KV Bonheiden. Lander kan de bal binnentikken na een harde trap op doel van Mauro. Op die manier legt hij de eindcijfers vast (3-14) tegen een erg sympathieke tegenstander.

  Een woordje van dank voor de papa van Mauro, die als gelegenheidsscheidsrechter de wedstrijd in goede banen heeft geleid is zeker op zijn plaatst.

   Tot slot: We zagen onze inzet, op een erg moeilijk veld (erg) rijkelijk beloond. Dit ziet er veelbelovend uit voor de rest van het seizoen.

  Veel succes!

  Tim Gordts-afgevaardigde

   


  06-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag:KV Bonheiden U13A-VC Rijmenam

  Wedstrijd: KV Bonheiden U13A-VC Rijmenam: 6-7 (5/12/2015)

  Waren er: Mano, Arno, Matthias, Senne, Tist, Mauro, Dries,Victor, Dylan, Lander, Lukas en Robbe.

  Vandaag deed de Sint zijn intrede op KV Bonheiden maar wat nog belangrijker was: voor ons stond er een heuse derby tegen VC Rijmenam op het programma. Met de ‘beker van de burgemeester’ meegerekend de derde keer dat de ’ blauw/witten’ van VCR ons pad kruisten.

  Reeds na 2 minuten in het eerst kwart wordt het eerste doelpunt genoteerd en dient Mano de bal uit het net te halen. Rijmenam komt op voorsprong na een bal die slecht wordt weggewerkt. We weten onmiddellijk wat ons te doen staat en prikken erg snel een eerste keer tegen. Senne kopt mooi op een corner van Arno maar de keeper pakt. Een mooie kans maar het blijft 0 tegen 1.

   In minuut 6 van het eerste kwart krijgen we het deksel opnieuw op onze neus en treft Rijmenam  opnieuw raak, na minder efficiënt verdedigen van KVB. Met 0-2 duiken we het tweede quarter in.

  Kort na aanvang van het tweede kwart scoren we de aansluitingstreffer.  Op corner van Matthias legt Senne terug naar Lander en deze scoort de 1-2.  De kop is er af en dit doelpunt geeft ons opnieuw vertrouwen want in minuut 5 van het tweede kwart krijgt Rijmenam een tweede doelpunt te slikken. Een mooi driehoekje tussen Lukas, Lander en Senne levert de verdiende 2-2 op. 

  Rijmenam herstelt deze situatie 3 minuten later. Een speler van Rijmenam scoort de 2-3 ‘vol met den tip’ en opnieuw zijn we op achtervolgen aangewezen. We zijn echter niet aangeslagen van dit doelpunt want nog geen minuut later ( minuut 9 van het tweede kwart) stuurt Lukas Lander mooi diep. Lander werkt af en de bordjes hangen opnieuw gelijk.  3 tegen 3 op het einde van het tweede kwart.

  Ook in het derde kwart laten we onze supporters niet op hun honger zitten want reeds in minuut 3 komen we een eerste keer op voorsprong. Matthias en Dylan leggen het spel mooi open en Lukas trapt KVB met een mooi afstandsschot op voorsprong. Het vierde doelpunt voor ‘onze jongens’ is een feit.

  Even later diepen we deze voorsprong nog verder uit, na erg mooi combinatievoetbal. Lander werpt in naar Matthias , deze tikt door naar Lukas, Lukas tikt opnieuw door naar Lander die kan voorzetten. De bal komt uiteindelijk bij Dylan en deze scoort de 5-3. 

  Rijmenam werd hier blijkbaar niet gelukkiger van want vrijwel onmiddellijk scoren ze de 5-4.  

  Wij worden er dan weer niet gelukkiger van dat Lukas zich even later, tijdens een duel, ernstig blesseert en noodgedwongen een middagje op spoed moet doorbrengen.  Een breuk(je) in z’n enkel is het zware verdict zo blijkt achteraf.  Vandaar deze boodschap:

  Lukas,(en ik mag deze keer ongetwijfeld spreken namens alle spelers, ouders, supporters en alle leden van de technische staf): een spoedig herstel en laat je goed verzorgen!

  Maar we moeten opnieuw over tot de orde van de dag want Lukas vroeg tijdens de verzorging uitdrukkelijk naar de einduitslag en ik beloofde een gedetailleerd verslag.  Bij deze:

  We zitten ondertussen in minuut 14 van het derde kwart wanneer Rijmenam balverlies afstraft en  de 5-5 laat noteren.  In het laatste kwart gaat Rijmenam blijkbaar op hetzelfde elan door want in minuut 1 en minuut 5 scoren ze opnieuw. 5-7 met nog tien erg spannende minuten op de klok…

  In minuut 8 van het 4e kwart weten we de score te milderen tot 6-7. Dit gebeurt na een doelpunt van Senne. Hij prikt de bal binnen met links na een actie van Lander over de linkerflank. Maar het mag niet zijn: deze keer is de overwinning voor VC Rijmenam.

  Het was een bewogen derby, die we niet winnend hebben kunnen afsluiten maar we hebben bij momenten erg mooie combinaties laten zien en kunnen terugkijken op een erg mooie eerste seizoenshelft. We mogen dus zeker genieten van een welverdiende winterstop!

  Tot slot nog dit : in het Engels zeggen ze vaak ‘brake a leg’ wanneer ze iemand succes willen wensen. Lukas nam deze woorden vandaag  wel erg letterlijk maar daarom niet minder gemeend: Veel succes met jullie examens en een spoedig herstel aan zij die het nodig hebben!!!!

  Tim Gordts-afgevaardigde

   
  Foto

  agenda

  Belangrijke data in mijn agenda


  Archief per week
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015

  Blog als favoriet !

  Nieuws Sporza
 • "Dit is een nooit geziene beslissing": Real onthutst nadat ref net vóór winnende treffer Bellingham affluit
 • Match die alles had: Vinicius grote (anti)held bij Real, tot ref in absolute slot hoofdrol opeist in Valencia
 • Belgische hoogdag op WK indoor: Doom verbaast met wereldtitel, Rosius bijzonder knap zesde op de 60 meter
 • Toumani Camara deelt in de malaise bij dramatisch afwerkend Portland
 • Gaan de Belgian Lions de Belgian Cats achterna? "Wij varen mee in hun zog"
 • Volleybalspelers van Aalst krijgen EHBO-cursus: "Kan gewoon elke dag gebeuren"
 • Bekijk een ruime samenvatting van de Crosscup in Hannuit
 • Indrukwekkende Greet Minnen gunt Tatjana Maria maar 2 spelletjes in Doha
 • Elise Mertens gunt zichzelf kans op revanche na vlotte zege in Doha
 • BEKIJK: Zizou Bergs verlaat Rotterdam met opgeheven hoofd na strijdbare nederlaag tegen wereldtopper Roebljov


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!