benodigheden : 2 vellen bladerdeeg -3 appels - een handvol rosijnen - ammandelschilfers -walnoten -1slp suiker -1 slp rum -1ei 1)snijd het tweede vel bladerdeeg zodat u de groote bekomt als het bakpapier 2)snij de appels in kleine stukken en leg ze in het midden 3)op de appels doe je de rosijnen ammandelschilfers walnoten suiker en de rum 4) vouw het deeg dicht met behulp van het papier 5)bak de strudel op180gr 15 tot 20 min smakelijk
1) Je neemt een vel bladerdeeg -bestrooi met gemalen kaas ,of een mengeling van kaas en gekookte hesp fijn gemalen ,rol op in het bakpapier en laat een uur in de koelkast liggen.Als het stijf is kunt u er ronde schijfjes van 1cm snijden en bestooi er origano op bakken in de oven ongeveer 10min op 180gr
2) 2 a' 3sneedjes brood -2 eieren-2 a'3eetlepels bloem - gemalen kaas -1 teentje look een scheutje porto .en snijt het brood in stukjes van ongeveer 3cm op 3cm. Meng de eieren de bloem ,kaas,look, en de porto+p+z .Bestrijk het brood en bak in frituur laat uitlekken op keukenpapier.
3) ( taustjes kuipjes) 1 ajuin-1 a 2 eieren peterselie,Laat de fijn gesneden ajuin glazig aanstoven,kluts de eieren met de kaas een scheutje room of melk en maak er een roerei van .Laat het wat afkoelen en vul de kuipjes doe er nog een puntje kaas erop en zet het in een warme oven .
Benodigheden: voor 4 pers - 4 stukken kalfsschenkel van 250gr stuk -bloem -olie - boter -1 grote grof gesneden ajuin -een glas witte wijn -1blikje tomatenpuree 150gr - p+z 2 blokjes bouillon rund -1 a' 2 teentjes look 1 lepel citroensap - bereiding: Was en droog de stukken vlees en wentel het door de bloem.Verwarm de olie en de boter in de pan en bak de schenkel aan beide zijden mooi bruin.giet er de wijn bij en laat verdampen en voeg de tomatenpuree met 1/2 L kokend bouillon + P en Z .Laat het vlees 1 uur in een gesloten pan op een laag vuur stoven .snipper de look ,en de peterselie+de gestoofde ajuin.Voeg aan de bijna gare schenkel toe en laat nog 10min stoven.
Benodigheden: 1kg witloof + 2 ajuin + 1aardappel + 1 appel + 1 wit van prei + peper en zout
Het achterste gedeelte van het witloof verwijderen. Het witloof fijnsnijden en stoven plus de ajuin, de aardappel, de appel en de prei. Voeg 2 liter bouillon toe. Laat koken zonder deksel. Alles mixen, doe er een beetje room en curry bij. Smakelijk.
Voor 4 pers: Benodigheden: 250gr verse zalm -250gr gerookte zalm -2 eieren -1 flesje room-gemalen kaas-2'a 3 lepels bieslook -p+z Kook: De macaroni of ander deegwaren,en giet af. Vis: Snij de rauwe zalm in blokjes _+1/5 cm + de gerookte zalm snijd je in reepjes . Saus: Doe de eierdoiers in de room - p+z en bieslook Doe alles onder mekaar in een vuurvaste schotel ,bestrooi met kaas +een beetje boter en laat het gratineren Kan op voorhand gemaakt worden .Smakkelijk