Inhoud blog
  • Appelstrudel
  • Het vroegere Geraadsbergen
  • film over geraadsbergen
  • Recepten van Colruyt
  • SOS Piet Caeser Salade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Welkom op de blog van Mariette
    Lekkers
    05-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelstrudel
    benodigheden : 2 vellen bladerdeeg -3 appels - een handvol rosijnen - ammandelschilfers -walnoten -1slp suiker -1 slp rum -1ei
    1)snijd het tweede vel bladerdeeg zodat u de groote bekomt als het bakpapier
    2)snij de appels in kleine stukken en leg ze in het midden
    3)op de appels doe je de rosijnen ammandelschilfers walnoten suiker en de rum
    4) vouw het deeg dicht met behulp van het papier
    5)bak de strudel op180gr 15 tot 20 min
    smakelijk

    05-05-2011 om 18:00 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vroegere Geraadsbergen
    Filmpje uit vervlogen tijd

    17-06-2010 om 15:15 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.film over geraadsbergen
    filmpje over geraadsbergen

    17-06-2010 om 11:32 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten van Colruyt
    Gemakkelijk en snel kaar  klik op de link

    01-06-2010 om 20:25 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS Piet Caeser Salade
    Voor een geslaagd recept.

    22-05-2010 om 17:34 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    20-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten magazine
    Recepten klik hier

    20-05-2010 om 11:40 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme aperitief hapjes
    1) Je neemt een vel bladerdeeg  -bestrooi met gemalen kaas ,of een mengeling van kaas en gekookte hesp fijn gemalen ,rol op in het bakpapier en laat een uur in de koelkast liggen.Als het stijf is kunt u er ronde schijfjes van 1cm snijden en bestooi er origano op bakken in de oven ongeveer 10min op 180gr

    2) 2 a' 3sneedjes brood -2 eieren-2 a'3eetlepels bloem - gemalen kaas -1 teentje look een scheutje porto .en snijt  het brood in stukjes van ongeveer 3cm op 3cm. Meng de eieren de bloem ,kaas,look, en de porto+p+z .Bestrijk het brood en bak in frituur laat uitlekken op keukenpapier.

    3) ( taustjes kuipjes) 1 ajuin-1 a 2 eieren  peterselie,Laat de fijn gesneden ajuin glazig aanstoven,kluts de eieren met de kaas  een scheutje room of melk en maak er een roerei van .Laat het wat afkoelen en vul de kuipjes doe er nog een puntje kaas erop en zet het in een warme oven .


    08-05-2010 om 00:00 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso Bucco
    Benodigheden: voor 4 pers - 4 stukken kalfsschenkel van 250gr stuk -bloem -olie - boter -1 grote grof gesneden ajuin -een glas witte wijn -1blikje tomatenpuree  150gr - p+z 2 blokjes bouillon rund -1 a' 2 teentjes look  1 lepel citroensap -
    bereiding: Was en droog de stukken vlees en wentel het door de bloem.Verwarm de olie en de boter in de pan en bak de schenkel aan beide zijden mooi bruin.giet er de wijn bij en laat verdampen en voeg de tomatenpuree met 1/2 L kokend bouillon + P en Z .Laat het vlees 1 uur in een gesloten pan op een laag vuur stoven .snipper de look ,en de peterselie+de gestoofde ajuin.Voeg aan de bijna gare schenkel toe en laat nog 10min stoven.

    04-05-2010 om 00:00 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    28-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep
    Benodigheden: 1kg witloof + 2 ajuin + 1aardappel + 1 appel + 1 wit van prei + peper en zout

    Het achterste gedeelte van het witloof verwijderen.
    Het witloof fijnsnijden en stoven
    plus de ajuin, de aardappel, de appel en de prei.
    Voeg 2 liter bouillon toe.
    Laat koken zonder deksel.
    Alles mixen, doe er een beetje room en curry bij.
    Smakelijk.

    28-04-2010 om 11:04 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta
    Voor 4 pers: Benodigheden: 250gr  verse zalm -250gr gerookte zalm -2 eieren -1 flesje room-gemalen kaas-2'a 3 lepels bieslook -p+z
    Kook: De macaroni of ander deegwaren,en giet af.
    Vis:  Snij de rauwe zalm in blokjes _+1/5 cm + de gerookte zalm snijd je in reepjes .
    Saus: Doe de eierdoiers  in de room - p+z  en bieslook
    Doe alles onder mekaar in een vuurvaste schotel ,bestrooi met kaas +een beetje boter  en laat het gratineren
    Kan op voorhand gemaakt worden .Smakkelijk





    28-04-2010 om 10:32 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/06-20/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Foto

    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs