Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

16-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : Patty Brard (Luv') en choreograaf Marc Forno worden de Nederlandse juryleden.

 Niemand minder dan Patty Brard gaat volgens de Nederlandse krant De Telegraaf haar ups en downs met meidengroep Luv' gebruiken ! De 54-jarige diva wordt, samen met choreograaf Marc Forno, jurylid bij het programma 'K2 zoekt K3'.

Het programma komt vanaf eind augustus zowel in Vlaanderen (vtm) als in Nederland (SBS 6) op de buis. Begin deze maand berichtte Dag allemaal dat Studio 100-baas Gert Verhulst, muzikant Miguel Wiels en K3-choreografe Axana naar voren werden geschoven als de Vlaamse juryleden. Omdat ook Nederlandse kandidaten hun kans wagen zou dit drietal volgens het weekblad versterking krijgen van Gerard Joling (ESF 1988) of Danny de Munk.

Maar volgens De Telegraaf worden het dus muzikant Miguel Wiels en K3-choreografe Axana Ceulemans (ex-Def Dames Dope) langs Vlaamse zijde en Patty Brard (Luv') en choreograaf Marc Forno langs Nederlandse zijde.

 "Als íemand weet hoe het is om in een driekoppige meidengroep te zitten ben ík het", zegt Patty in De Telegraaf. "
Een ruzie ontstaat pardoes." legt ze uit. "Wij zoeken juist naar iemand die weet wanneer ze moet praten en vooral : die weet wanneer ze moet zwijgen…"

"Het laatste wat we willen, is een derde wiel aan de wagen", zegt Patty. "Het nieuwe K3'tje moet iemand zijn die kinderen aanspreekt én die begrijpt hoe je door achter de schermen over je problemen te praten, kunt zorgen dat je vóór de schermen goed blijft presteren." Geeft toe : "En het is niet niks wat er wordt verwacht. Karen en Kristel zijn niet alleen collega's maar ook vriendinnen die samen op vakantie gaan."

"Ik weet als geen ander hoe het is om verkeerd te worden vervangen", vervolgt Patty, die na haar vertrek uit Luv' begin jaren tachtig werd opgevolgd door limbodanseres Ria Thielsch. "Er was zuiver naar het uiterlijk gekeken en naar niet hoe zij in de groep lag. Nee, het moest gewoon een Indisch meisje zijn. Nou, het heeft maar heel kort geduurd. Dat gun je helemaal niemand : niet de twee overgebleven zangeressen, maar ook de nieuwkomer niet."

"In een meidengroep zitten, is leuk maar kan soms een zware opgave zijn", legt Patty uit. "Ik heb genoeg meegemaakt met Luv' om te weten waar de valkuilen zitten. Niet alleen is communiceren heel belangrijk. Zwijgen is soms nog beter, om op een later tijdstip alles uit te praten."

Ze weet wel waar ze op moet letten. "Ik heb gemerkt dat onbezonnen uitspraken doen, ook leeftijd gebonden is. Daar moet je op gewezen worden. Marga Scheide, José Hoebee en ik waren nog piepjong toen we samen begonnen. Dat heeft er onherroepelijk voor gezorgd dat sommige onenigheidjes van een mug in een olifant veranderden. Nu ligt die periode van ruzie maken achter ons. Als rijpe vrouwen zeggen we nu gewoon tegen elkaar : 'Hee joh, dat vind ik niet oké.' Dan hebben we het erover en is het klaar. Zó moet het ook gaan bij de nieuwe K3."

Voor Patty is de samenwerking met de Belgische formatie een hereniging. "Tien jaar geleden zijn Kristel, Kathleen en Karen in feite bij mij begonnen. Voor opnames van een programma van me stonden ze in mijn huiskamer "Oya lélé" gezongen, omdat ik toen al de nieuwe Luv' in die drie meiden zag. Eerlijk gezegd, baal ik dat ik er zelf te oud voor ben. Anders had ik me vast en zeker ingeschreven voor de audities !"

Ook de 'Nederlandse' Fransman Marc Forno is van de partij. "Ik verwacht, net als Patty, dat het zoeken naar talent niet zoveel problemen geeft", meent Marc. "Maar inderdaad, we zijn op zoek naar die ene die óók goed met Karen en Kristel overweg kan."

Patty : "Er is geen tijd om na de overwinning een stoomcursus K3 te geven. Vanaf het moment dat het nieuwe K3'tje bekend is, gaat ze aan de slag. Voor de komende anderhalf jaar staat de agenda van de dames bomvol. Niet alleen met optredens, maar ook met een musical en een film. Dus dames, stroop de mouwen alvast maar op !" (bron : De Telegraaf)

16-06-2009 om 10:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Phara de Aguirre, Lieven Van Gils, Dennis Black Magic en Inge Vervotte zijn vanavond de gasten van Marcel.

 Vorige week maandag, 08 juni, opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : zevende aflevering VANAVOND :

Phara de Aguirre en Lieven Van Gils hebben een punt gezet achter hun tweede seizoen van 'Phara' (Canvas). Zouden ze niet liever verder werken in deze turbulente politieke tijden ? En waarom is 'Phara' zo'n groot succes ?

Dennis Burkas, nog altijd beter bekend als Dennis Black Magic, heeft een boek geschreven waarin hij definitief afscheid neemt van de pornowereld. Hij legt uit waarom en vertelt zijn verhaal.

Ook Inge Vervotte is vanavond te gast. Een half jaar geleden trad ze af als minister. Marcel vraagt zich af hoe het ondertussen met haar gaat en hoe haar studies in Cambridge vlotten. De muziek is van Lien De Greef, net iets beter bekend als Lady Linn.

 OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

16-06-2009 om 09:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Deborah Ostrega werd gevraagd voor K3 !

 Deborah Ostrega, afgelopen seizoen nog te zien in 'Steracteur sterartiest' (Eén), is indertijd gevraagd geweest om deel uit te maken van K3 (Eurosong 1999).

Dat zegt ze in een dubbelinterview met zanger Christoff (Eurosong 1993-2002) dat deze week in Story staat. "Niels William heeft mij toen gebeld. Kathleen was er nog niet bij, en ze zochten een derde zangeres."

Volgens Ostrega zou de groep Mascara gaan heten, en ze zouden liedjes in het genre van de Britse Spice Girls brengen, maar dan in het Nederlands.

De reden waarom Ostrega niet op het aanbod inging was het zingen live-on-tape. Bij live-on-tape wordt er door de artiest wel degelijk live gezongen maar staat de muziek volledig op band en daar bedankte Ostrega dus voor.

Ze vindt het wel super wat die meisjes intussen bereikt hebben en ze is er wel wat jaloers op. "Maar ik heb er geen spijt van. Ik heb nadien een geweldig leven gehad, zij het een iets harder." Het volledige dubbelinterview lees je deze week in Story. (
foto : Eén)

16-06-2009 om 09:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Ivan Vermeer (Ivann).

 Ivan Vermeer (16 juni 1981) heeft al van jongsaf aan de muzikale microbe in zijn bloed. Heel verwonderlijk is dit niet als je weet dat zangeres Nadia (Eurosong 1993-1999, De Gouden Zeemeermin 1996) zijn moeder is. Op zeer jonge leeftijd wordt hij al gecontacteerd voor reclamespots. Op tienjarige leeftijd maakt hij deel uit van de toen succesvolle kindergroep Bubbles. In 1996 wordt hij de leadzanger van de boysband Piece of Cake. Hun eerste single "Vandaag" belandt meteen in de Vlaamse top tien. In 1999 (het trio is dan herleid tot een duo) neemt Piece of Cake deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Do it again" eindigen ze in de eerste voorronde van 'Eurosong 1999' op een zesde en voorlaatste plaats. Datzelfde jaar gaat het duo uit elkaar en gaat ieder zijn eigen weg. Ivann volgt ondertussen een opleiding (zang, dans en acteren) aan de Young Artists School in Antwerpen. Via zijn moeder komt hij ook in het circuit van backing vocal terecht. In 2002 waagt hij opnieuw zijn kans tijdens 'Eurosong'. Nu eindigt hij met "Time of my life" in de tweede voorronde op een vijfde plaats. Datzelfde jaar wordt hij door de Heverband gevraagd om mee op tournee te gaan en concerten te geven in binnen- en buitenland. In 2005 neemt hij deel aan de nieuwe talentenjacht 'X-Factor' op de commerciële zender vtm. In deze wekelijkse afvallingsrace houdt hij het een aantal weken vol en zo eindigt hij op een oververdiende derde plaats. Drie seizoenen lang was hij ook wekelijks live te horen (samen met zijn moeder) tijdens het dansprogramma 'Sterren op de dansvloer' (vtm). Net als de voorbije twee jaar kan je hem dit jaar tijdens de zomer aan het werk zien in Het Witte Paard in Blankenberge tijdens de zomershow 'Music Maestro'. Meer over Ivann kan je altijd nalezen op zijn website.

16-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


15-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2010 : 80 procent wil minder voorrondes nationale selectie Eurovisie Songfestival.

 Volgend jaar is het opnieuw de beurt aan Vlaanderen om een kandidaat af te vaardigen naar het Eurovisie Songfestival. Het persagentschap Belga meldt dat tachtig procent van de stemmers in een poll heeft gezegd dat de liedjeswedstrijd ('Eurosong') te lang duurt.

Sinds enkele jaren zijn er na de nationale voorrondes nog twee halve finales vooraleer een winnaar in de finale uit de bus kan komen. Van tweehonderd deelnemers aan een georganiseerde poll vindt maar liefst drie op vier Vlamingen (80%) dat dit alles veel te lang duurt.

De helft van de respondenten wil gewoon één enkele finale. Vijftien procent wil van de halve finales af, maar ziet de nationale voorrondes liefst behouden. Opnieuw 15 procent wil juist het omgekeeerde : geen voorrondes maar wel twee halve finales en een finale. Twintig procent wil dat alles blijft zoals het is.

De finale van de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival vindt volgend jaar plaats op zaterdag 29 mei in de Noorse hoofdstad Oslo. Net als tijdens de twee voorbije edities zijn er ook ditmaal twee halve finale, op dinsdag 25 en donderdag 27 mei.

 Het is inmiddels van 2004 geleden dat ons land nog eens in de finale stond van het Eurovisie Songfestival. Dankzij de tweede plaats van Urban Trad een jaar eerder, mocht de Tiense Xandee meteen in de finale aantreden met "1 life". Met amper zeven puntjes strandde ze echter op een gedeelde tweeëntwintigste plaats. Het beste resultaat dat een Belgische kandidaat sindsdien wist te halen is een twaalfde plaats in de halve finale van 2006 voor "Je t'adore" van Kate Ryan. (bron : Belga)

15-06-2009 om 14:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Yolanthe Cabau van Kasbergen speelt één van de hoofdrollen in nieuwe Nederlandse film.

 Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009) speelt één van de hoofdrollen in de speelfilm 'De paarden van Marrum'. Dat maakte de TROS, die de film mede produceert, afgelopen donderdag bekend.

De voormalig soapactrice is blij met haar rol. "Net als iedereen heb ik de beelden live op televisie gezien en die meiden zijn voor mij echte heldinnen", zegt de ex-vriendin van Jan Smit.

'De paarden van Marrum' vertelt het waargebeurde verhaal van een aantal meiden die een reddingsactie op touw zetten voor een groep paarden. De viervoeters kwamen na een storm vast te zitten op een buitendijk langs de Friese kust. De bevrijding van de dieren werd in het najaar van 2006 wereldnieuws.

Volgens Willem Zijlstra van het filmbedrijf FourOne.Film, dat in de zomer met de opnamen begint, "is het een typisch Hollands verhaal waarin moed en doorzettingsvermogen van onverwachte kant redding brachten". Eind volgend jaar moet de film in de bioscoop gaan draaien. Wie de overige rollen voor hun rekening nemen, wordt later bekend.
(bron : Novum)

15-06-2009 om 12:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Jean Blaute en Ray Cokes (Tournée générale) lichten vanavond hun programma toe bij Marcel.

 Vorige week maandag, 08 juni, opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : zesde aflevering VANAVOND :

Morgenavonddinsdag 16 juni, wordt de eerste aflevering van 'Tournée générale' (Canvas) uitgezonden. Jean Blaute en Ray Cokes brengen de sterkste fragmenten en - belangrijker nog - hun zelfgebrouwen bier Tournée Générale mee.

Wielrenner Frank Vandenbroucke vertelt over zijn nieuwe ambitie : het Belgisch kampioenschap tijdrijden. En actrice Maaike Neuville, bekend van 'Katarakt', 'De Smaak van De Keyser' en 'Van vlees en bloed', stelt haar nieuw theaterstuk en haar kortfilm voor.

De mannen van De Nieuwe Snaar staan volgende maand op de Gentse Feesten en zijn druk bezig met de opname van een cd en een dvd.

 OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

15-06-2009 om 11:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Trisha (Patricia Goovaerts), een nieuwe ster aan het firmament ?

 De 26-jarige Patricia Govaerts, vriendin van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé, brengt binnenkort haar eerste single op de markt en dit onder de naam Trisha. Het wordt meteen een Nederlandstalige single. Het genre waarin ze gaat zingen dat wil ze nog niet verklappen. "Ik ben fan van Paul Severs" klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Ik hou gewoon van schlagerfestivals en Nederlandstalige artiesten. Ik heb zelfs nog auditie gedaan voor Sha-Na (Eurosong 1993), maar ik was niet goed genoeg. Achteraf hadden ze er wel spijt van dat ze me toch niet hadden genomen."

Volgens de krant zou een meisje van 26 toch hippe Engelstalige muziek moeten zingen. "Dat is gewoon mijn genre niet. En mijn tongval past beter bij Nederlandstalige muziek. Welk genre verklap ik nog niet. Maar ik ben fan van Paul Severs. Wist je dat mijn moeder en ik tijdens het poetsen altijd meezongen met Paul Severs, Luc Steeno en Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) ? Ik hou veel van "Liefde is een kaartspel" van Lisa del Bo."

Wie weet zien we Patricia Goovaerts, oftewel Trisha, volgend jaar wel aantreden tijdens 'Eurosong 2010', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. (bron : Het Nieuwsblad ; foto : Belga)

15-06-2009 om 09:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sergio Endrigo.

 Sergio Endrigo (15 juni 1933) is geboren in Pola, Istrië. Tot 1947 behoort deze stad tot Italië, nadien wordt het een deel van Joegoslavië. Na het uiteenvallen van de Balkanstaat ligt de stad in Kroatië. Naast zanger is Sergio ook liedjesschrijver. In 1966 neemt hij voor het eerst deel aan het San Remo festival in Italië. Twee jaar later wint hij dat festival met "Canzone per te" samen met Roberto Carlos. Later dat jaar neemt hij namens zijn land deel aan het Eurovisie Songfestival. Met "Marianne" eindigt hij op een tiende plaats in de eindrangschikking. Daarnaast speelt hij nog een aantal rollen in films. Op 07 september 2005 is hij in de Italiaanse hoofdstad Rome overleden aan de gevolgen van longkanker. Meer over Sergio Endrigo kan je terugvinden op zijn website.

15-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : de elfjarige Andranik Alexanyan vertegenwoordigt gastland Oekraïne tijdens het Junior Eurovisie Songfestival.

 Eerder vanavond  vond in gastland Oekraïne de finale plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. De inmiddels zevende editie van de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival zal op zaterdag 21 november worden gehouden in de hoofdstad Kiev.

De voorbije weken vonden in het land een eerste selectieronde en een halve finale plaats en tijdens de finale mochten vijftien kandidaten strijden om het ticket richting Kiev. Het lot van die kandidaten lag in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis die via televoting (50%) hun voorkeur kenbaar maakten.

 De overwinning ging uiteindelijk naar de elfjarige Andranik Alexanyan met het nummer "Tri topoli, tri surmy". Vorig jaar strandde hij met "Legenda pro Jeannu D'Arc" tijdens de nationale selectie reeds op een tweede plaats. (bron : NTU)

14-06-2009 om 23:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Noorwegen neemt voor het eerst deel in 1960.

 Midden vorige maand wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Vanaf vandaag gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In deze eerste aflevering starten we met de eerste inzending uit 1960 om in de maand mei van volgend jaar te eindigen met de kandidaat die in eigen land opnieuw een goed resultaat hoopt neer te zetten.

 De allereerste editie van het Eurovisie Songfestival vond plaats in 1956 maar pas vanaf 1960 neemt Noorwegen deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. De nationale selectie dat jaar omvat een halve finale en een finale. De halve finale vond op dinsdag 02 februari plaats en werd uitgezonden door de Noorse radio. In totaal namen aan die halve finale elf nummers deel en die werden gebracht door slecht twee artiesten, Jens Book-Jensen en Inger Jacobsen. Deze laatste zou het land twee jaar later gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. De vijf nummers met de meeste punten stootten door naar de finale en uiteindelijk strandden drie nummers ex aequo op een vierde plaats. Er werd besloten om zes nummers toe te laten tot die finale. Tijdens de halve finale lag het lot van de nummers in handen van een vakjury waarvan elk van de leden aan elk liedje tussen de één en vijf punten gaf.

* halve finale - dinsdag 02 februari 1960 :

01. Månen tur-retur Jens Book-Jensen

17 p

11

02. Den dag du kommer Inger Jacobsen

27 p

07

03. Et sommereventyr Inger Jacobsen

32 p

03

04. Frøken Alfabet Jens Book-Jensen

28 p

04

05. En drøm er alt Inger Jacobsen

28 p

04

06. En aften igjen Inger Jacobsen

25 p

08

07. Det blir sol hvor vi seiler Jens Book-Jensen

21 p

09

08. Ny smart hatt Inger Jacobsen

35 p

02

09. Voi voi Inger Jacobsen

43 p

01

10. En bukett anemoner Jens Book-Jensen

21 p

09

11. Lille Lilli-Ann fra Lillesand Inger Jacobsen

28 p

04


De nationale finale vindt in de hoofdstad Oslo plaats op zaterdag 20 februari en wordt in goede banen geleid door Erik Diesen en Odd Gythe. Zoals hierboven reeds aangehaald nemen aan die finale zes in plaats van vijf nummers deel en het lot ligt opnieuw in handen van een vakjury.

* finale - zaterdag 20 februari 1960 :

01. Ny smart hatt Torhild Lindahl

79 p

02

02. Lille Lilli-Ann fra Lillesand Egil Ellingsen

64 p

05

03. En drøm er alt Siss Hartman

79 p

02

04. Et sommereventyr Elisabeth Grannemann

28 p

04

05. Frøken Alfabet Per Müller

59 p

06

06. Voi voi Nora Brockstedt

94 p

01


 Zangeres Nora Brockstedt weet de finale te winnen en dus mag ze naar de Britse hoofdstad Londen afreizen. Daar eindigt ze met "Voi voi" (tekst en muziek : Georg Elgaaen ; dirigent : Øivind Bergh) met een totaal van elf punten op een meer dan verdienstelijke vierde plaats.

Van het nummer is er ook een Deense, Engelse en Zweedse versie en "Voi voi" stond in eigen land negen weken in de hitparade met tweemaal een vijfde plaats als hoogste notering. Nora Brockstedt vertegenwoordigde Noorwegen ook in 1961 tijdens het Eurovisie Songfestival en volgende week staan we ook stil bij haar carrière. 
(met dank aan 3D Flags)

14-06-2009 om 18:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : VRT op zoek naar dansers, muzikanten, atleten en acrobaten.

 Op de kandidaten voor de komende editie van 'Junior Eurosong 2009', de Belgische selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, blijft het nog eventjes wachten. In de maand augustus zal de openbare omroep de namen van de gelukkigen gaan bekendmaken. Intussen gaat men aan de Reyerslaan wel op zoek naar dansers, danseressen, muzikanten, atleten en acrobaten.

Voor 'Junior Eurosong 2009' zoekt de VRT :

* dansers en danseressen en muzikanten :

Je volgt al enkele jaren les, je pikt snel nieuwe danspasjes op en je bent enthousiast en telegeniek. Je bent een showbeest dat graag op een podium staat en speelt al een paar jaar een instrument : piano, drum, gitaar, viool, contrabas, trompet, basgitaar, trompet, accordeon,... .

* atleten, acrobaten, ... :
 
Je kan flikflak als de beste ? Je bent volleerd majorette ? Je bent een rasechte circusartiest die halsbrekende toeren kan uithalen ? Cool !

- stel je nù kandidaat :

Stuur de bliksem een mail naar junioreurosong@een.be, met daarin een leuke foto van jezelf en wat meer info. De openbare omroep nodigt je dan uit voor een auditie op vrijdag 03 juli eerstkomende. Als je geselecteerd wordt, moet je vrij zijn van maandag 10 tot donderdag 13 augustus en elke woensdag en zaterdag van september. Wie zich kandidaat wil stellen moet geboren zijn tussen 23 november 1994 en 22 november 1999.

Na je inschrijving bezorgt de VRT je alle details. Aarzel niet en laat op tv aan heel Vlaanderen zien wat je in je mars hebt !
(bron en foto : Eén)

14-06-2009 om 11:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen evenement' vandaag in Berlare met Lotte en Marijke Pinoy, Sofie Van Moll en Gene Thomas.

 Sinds maandag 01 juni krijg je elke avond rond de klok van 19.40 het zomerse Eén-programma '1000 zonnen'. En zoals de voorgaande jaren komt het programma ook deze zomer weer naar je toe !

Kom proeven, dansen, zingen en genieten. Topkok Giovani en twee BV's verrassen je met creaties op basis van streekproducten uit jouw buurt. Natuurlijk kun je ook genieten van de lekkernijen aan de talrijke eetstandjes. Of… je duimen en vingers aflikken bij het horen van de ambiancemuziek van The Expendables met Sofie van Moll (Eurosong 2004) en Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" van Tanja Dexters, Eurosong 2002).

't Wordt een zálige zomer !

Vandaag, zondag 14 juni, komt het programma naar de Oost-Vlaamse gemeente Berlare. Daar zijn actrices Lotte en Marijke Pinoy van de partij.

Vanaf 12.00 : doorlopend markt vol zomerse lekkernijen animatie.
Vanaf 12.30 : opname van 'De koksmuts' en kookdemo's.
Om 16.30 : Optreden van The Expendables met Sofie Van Moll en Gene Thomas.

De volgende weken zal de karavaan onder meer halt houden in de volgende gemeenten :

- zondag 21 juni : Deurne.
- zondag 28 juni : Ichtegem.

- zondag 05 juli : Bilzen.
- zondag 12 juli : Lommel.
- zondag 19 juli : Izegem.
- zondag 26 juli : De Panne.

- zondag 02 augustus : Halle.
- zondag 09 augustus : Waregem.
- zondag 16 augustus : nog te bepalen.
- zondag 23 augustus : nog te bepalen.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van '1000 zonnen'.
(bron : Eén)

14-06-2009 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : 'Vree wijze' Gentenaren vanavond bij Marcel op de sofa.

 Afgelopen maandag, 08 juni, opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : goes Gent VANAVOND :

Vanavond staat 'Villa Vanthilt' helemaal in het teken van Gent. Marcel praat een week na de verkiezingen met het Gentse politieke duo Daniël Termont en Freya Van den Bossche. Ze tonen foto's van hun leven in Gent en vertellen waarom ze zot zijn van hun stad. Uiteraard feliciteert Marcel Freya ook met haar zwangerschap.

De Gentse groep bij uitstek, Gorki, bestaat twintig jaar en dat viert 'Villa Vanthilt' met Luc De Vos. Hij vertelt over zijn mooiste momenten, het succes van "Mia" en zo veel meer. Aan het einde van de uitzending is er livemuziek van Gorki.

Het Gentse dialect klinkt prachtig en dat vindt ook Barbara Sarafian. Zij staat binnenkort op de planken met een toneelstuk dat volledig in het Gents wordt opgevoerd. Hoe goed is het Gents van MarcelVanavond wordt het duidelijk.

De voorlopig nog onbekende Gentenaar Stefaan Engels loopt volgend jaar elke dag een marathon, 365 dus in totaal. In 'Villa Vanthilt' warmt hij zich alvast op; hij loopt live in het programma een marathon. Wie zin heeft om mee te lopen of om te komen kijken, is vanavond van harte welkom op het Sint-Pietersplein.

 OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

14-06-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Yves Barbieux.

 Yves Barbieux (14 juni 1971) is geboren in Gosselies en maakt deel uit van de Belgische folkgroep Urban Trad. Hij start met het project in 2000 en speelt zelf fluit en doedelzak. De grote bekendheid komt er echter als de groep door de RTBF in 2003 gevraagd wordt om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In de Letse hoofdstad Riga eindigt de groep met het nummer "Sanomi" (in een verzonnen taal) op een meer dan verdienstelijke tweede plaats. Zangeres Sertab Erener bezorgt Turkije met "Everyway that I can" een allereerste overwinning. Ons land strandt op amper twee puntjes. De groep brengt na het festival hun tweede album ("Kerua") op de markt. In eigen land verkopen ze hiervan meer dan 30.000 exemplaren. In 2004 verschijnt de opvolger "Elem" en in 2007 kwam "Erbalunga" op de markt. Meer over Urban Trad kan je lezen op de website van de groep.

OOK JARIG VANDAAG :

* Maureen Nolan 
(1961), lid van The Nolan Sisters, deelnemer aan 'A song for Europe' met "Harry, my Honolulu lover" (1979).
* Kristian Luuk
(1966), presentator Melodifestivalen (2007-2008), commentator Eurovisie Songfestival Zweden (2007-2008).

14-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe K3-show (met opvolgster van Kathleen Aerts) dit najaar in Antwerpen, Hasselt en Oostende.

 Eerder vorige maand berichtten we reeds dat de vernieuwde K3 (Eurosong 1999) dit najaar met een splinternieuwe spectaculaire show naar maar liefst zeven steden in Nederland zal komen. Naast Karen en Kristel zal ook het nieuwe K3-lid voor het eerst in de show te zien zijn. De meisjes zullen je laten dansen, zingen en springen op een groot aantal nieuwe en oude hits. Kortom, K3 komt samen met jullie een fantastisch feestje bouwen !

Maar de absolute primeur is echter weggelegd voor ons land want de eerste show, met de opvolgster van Kathleen Aerts, vindt plaats op vrijdag 09 oktober en dit in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Nadien volgen er ook nog voorstellingen in de Grenslandhallen in Hasselt en in het Kursaal van Oostende.

We zetten alles hieronder alvast op een rijtje :

* vrijdag 09 oktober : Antwerpen (14.00 en 17.00).
* zaterdag 10 oktober : Antwerpen (11.00 en 14.00).
* vrijdag 04 decemberHasselt (14.00 en 17.00).
* zaterdag 05 decemberHasselt (11.00 en 14.00).
* vrijdag 11 december : Oostende (14.00 en 17.00).
* zaterdag 12 december : Oostende (11.00 en 14.00).

Kaarten (15,00 - 20,00 - 25,00 €) voor één van deze voorstellingen kunnen nu reeds worden aangekocht en dit via de website van Sherpa. Tot slot geven we opnieuw mee dat 
K3 vanaf zaterdag 17 oktober tot en met zondag 20 december te zien is in Enschede, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Zwolle. Tickets, vanaf 15,00 € (exclusief reserveringskosten), kunnen nu reeds worden aangeschaft. Meer informatie krijg je op Nationale Theaterkassa. (bron : Sherpa, Nationale Theaterkassa)

13-06-2009 om 23:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Spaanse dans- en muzieksensatie Los Vivancos komt in september naar Nederland.

 Het Spaanse Los Vivancos is dé dans- en muzieksensatie die gevormd wordt door maar liefst zeven sexy broers ! Het gepassioneerde en vurige flamenco vormt de basis van deze mix aan sensuele en spectaculaire dansstijlen die afgewisseld worden met acrobatische hoogstandjes en prachtige instrumentale intermezzo's.

Van kinds af aan zijn de broers op de beste universiteiten en instituten over de hele wereld getraind in dans en muziek. Inmiddels leggen ze wereldwijd elke arena en elk theater compleet aan hun voeten met een spectaculaire show die onvergelijkbaar is met welke show dan ook.

Eerder dit voorjaar nam het gezelschap deel aan de Spaanse selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Eurovisión 2009 - El retorno'. Ze stonden bij zangeres Melody op het podium en wisten met "Amante de la luna" de eerste voorronde winnend af te sluiten. Tijdens de nationale finale waren ze niet meer van de partij daar ze zich terugtrokken wegens de chaos in de voorronde.

Begin september, meer bepaald van woensdag 02 tot en met zondag 06 september, kan je het gezelschap aan het werk zien in het Beatrix Theater in Utrecht. In totaal zullen ze er zeven shows brengen. De voorstellingen beginnen op woensdag, donderdag en vrijdag telkens om 20.30. Op zaterdag 05 september zijn er twee voorstellingen, om 19.30 en om 22.00, en op zondag 06 september zijn er voorstellingen om 16.30 en 19.30. Tickets voor één van de voorstellingen kunnen nu reeds worden aangeschaft en dat kan via deze link.
(bron : Beatrix Theater Utrecht)

13-06-2009 om 23:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (13-06-2009).

 Het ziet er naar uit dat we een zomers weekend gaan beleven en dat kan alleen maar slagen met mooie muziek. Ook deze week hebben wij weer een aantal muzikale nieuwigheden op een rijtje gezet in een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. En ditmaal beginnen we in Scandinavië.

 In Noorwegen vindt volgend jaar de 55e editie plaats van het Eurovisie Songfestival en de laatste maal dat het festival in het Scandinavische land werd gehouden was in 1996. Toen gebeurde de presentatie van het jaarlijkse liedjesfestival door Ingvild Bryn en Morten Harket, jawel de zanger van de formatie A-Ha. De groep draait al heelwat jaren mee en had ook in ons land hits met onder meer "Take on me", "The sun always shine on tv" en "The living daylights". Sinds afgelopen maandag, 08 juni, ligt er een nieuw album in de winkelrekken. "Foot of the mountain" bevat in totaal tien nummers.

 En voor de fans van zangeres Esther Ofarim (ESF 1963) is er heel goed nieuws. Sinds afgelopen maandag, 08 juni, ligt er een live-album van de zangeres in de winkelrekken. Dat album, "I'll see you in my dreams - live 2009", werd begin februari ingeblikt in de Duitse stad Hamburg. Een aantal van haar grootste hits staan op het album waaronder ook het overbekende "Cinderella rockefella" dat ze samen zong met haar ex-man Abi Ofarim.

 Zegt "C'est l'amour" van Léopold Nord & Vous U nog iets ? Wel Léopold Nord is terug van (nooit) weggeweest. Afgelopen maandag, 08 juni, verscheen de single "Bruxelles-Toulouse" van Léopold Nord & (Jean-Pierre) Mader. In de jaren tachtig werd de groep Léopold Nord & Vous gevormd door de broers Alec, Benoît en Hubert Mansion. Het is Alec Mansion die onder meer twee Songfestivalinzendingen op zijn naam heeft staan. Zo is de tekst en de muziek van "Amour amour" van Plastic Bertrand (Luxemburg 1987) van zijn hand. In 1995 was hij de dirigent tijdens de Belgische inzending "La voix est libre" van Frédéric Etherlinck en vier jaar geleden schreef hij de tekst en de muziek van "Le grand soir", het nummer waarmee Nuno Resende ons land vertegenwoordigde in Kiev. Mansion is ook verantwoordelijk voor de tekst en muziek van heelwat nummers van Lutin Plop, de Waalse tegenhanger van Kabouter Plop.

 En van de ene componist stappen we over naar de andere. De Franse zanger Patrick Bruel heeft een nieuw album uitgebracht. "Seul ... ou presque" ligt sinds gisteren, vrijdag 12 juni, in de winkelrekken. Het is een live-album geworden met daarop de nummers die hij ook tijdens zijn succesvolle akoustische tournee brengt. Bruel is verantwoordelijk voor de Franse inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2002, "Il faut du temps" van Sandrine François. Met dat nummer strandde de zangeres toen op een vijfde plaats.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Afgelopen maandag, 08 juni, kwam in eigen land "Freedom" van Frank Ti-Aya feat. Kaye Styles (Eurosong 2006) uit op single. Het nummer staat deze week in de Ultratop Dance Top 30 reeds op een eerste plaats. Volgende maand mogen we "Regi in the mix 7" van muzikale duizendpoot Regi Penxten (componist "My music", Eurosong 2008) verwachten. Het album ligt normaal gezien op vrijdag 10 juli in de winkelrekken. En tot slot sluiten we af met een absolute primeur : de nieuwe single van Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2006) komt op vrijdag 26 juni eerstkomende op de markt en kreeg als titel "Hij is zo beroemd".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

13-06-2009 om 15:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Måns Zelmerlöw.

 Måns Zelmerlöw (13 juni 1986) is geboren als Måns Petter Albert Salhén Zelmerlöw. In 2005 neemt hij deel aan de tweede serie van de talentenjacht 'Idol', de Zweedse versie van het programma dat wij bij ons kennen als 'Idool' en gepresenteerd werd door de broertjes Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991). Måns zal er uiteindelijk beslag leggen op een vijfde plaats. Datzelfde jaar neemt hij deel aan 'Let's dance' (bij ons bekend als 'Sterren op de dansvloer') en die wedstrijd weet hij te winnen door in de finale zangeres Anna Book (MF 1986-1987-2007) te verslaan. In 2007 nam hij voor de eerste maal deel aan 'Melodifestivalen 2007', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Cara mia" weet hij het tot de finale te schoppen alwaar hij uiteindelijk op een derde plaats zal stranden. Nadien komt hij op de eerste plaats van de Zweedse hitparade terecht alwaar hij vier weken die positie zal innemen. Zijn debuutalbum "Stand by for..." verschijnt op 23 mei 2007 en komt meteen de Zweedse albumhitlijst binnen op de eerste plaats. In totaal zal het album negenentwintig weken in de albumhitlijst vertoeven. Verder was hij aan de slag in de Zweedse versies van 'Grease' en 'Footloose'.

Eerder dit jaar nam hij opnieuw deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Hope & glory" wist hij opnieuw de finale bereiken. Daar legde hij uiteindelijk beslag op een vierde plaats. In de Zweedse hitparade wist hij met het nummer een tweede plaats te bereiken en zijn tweede album, "MZW", stond in totaal tien weken in de hitparade. Eind mei stond het één weekje op een eerste plaats.
Meer over Måns kan je nalezen op zijn website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Esther Ofarim (1941), tweede plaats tijdens het Eurovisie Songfestival met "T'en va pas" (Zwitserland - 1962).
* Johnny White 
(1946), kandidaat Belgische selectie (1970-1981).
* Kym Marsh
 (1976), kandidaat 'Making your mind up' (Verenigd Koninkrijk - 2006).

13-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : BV's zingen voor het Rode Kruis.

 Twaalf bekende Vlamingen werken mee aan een nieuwe mediacampagne van het Rode Kruis. De campagne 'Bloed geven doet leven' gaat op maandag 03 augustus van start, maar het campagnenummer is al ingeblikt in de muziekstudio van Miguel Wiels.
 
Onder anderen Geena Lisa (Eurosong 2008), Veerle Dobbelaere, Sofie Van Moll (Eurosong 2004), Sabine Appelmans, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Günther Neefs en Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') hebben onder leiding van Miguel Wiels meegewerkt aan de single "Bloed geven doet leven".

"Ze hebben me niet gevraagd voor mijn waanzinnige stem, maar Miguel zal dat wel oplossen. Met de actie kunnen we veel mensen helpen, dus doe ik er aan mee", aldus actrice Veerle Dobbelaere.

Ook Geena Lisa was snel overtuigd om mee te werken aan de campagne. "Ooit heb ik een operatie ondergaan die helemaal foutliep. Ik was drie liter bloed verloren en een mens heeft maar vijf liter bloed. Het was goed dat er een bloedbank was om mij in leven te houden", zegt Geena Lisa.
(bron : deredactie.be ; foto : VRT)

12-06-2009 om 20:45 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!