Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

06-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Pierrot gaat de confrontatie aan met zijn moeder.

 Op maandag 30 augustus ging op vtm het twintigste seizoen van start van de soap 'Familie'. In de eerste twee afleveringen kreeg de kijker de afloop te zien van de spannende cliffhanger waarmee 'Familie' de zomervakantie was ingedoken, nl. geeft Peter zijn ja-woord aan June?

Nieuwkomers

Op dinsdag 31 augustus gingen de verhaallijnen verder en die situeren zich twee maanden later. De familie gaat opnieuw verder met hun alledaagse activiteiten. De familie zal vanaf dan ook geconfronteerd worden met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Remko, gespeeld door Ward Bal, zal een prominente plaats krijgen in het leven van Hanneke en ook Pieter, i.e. Jef Ravelingen, is nog steeds Miekes ware liefde. Verder zullen ook modegigant Bruyninckx (Erik Burke), Gerda (Britt Van der Borght), barmeisje Roos (Heidi De Grauwe), schoonmoeder Maria (Magda Cnudde) e.a. hun opwachting maken.

Plotwendingen

Wat de plotwendingen betreft, kunnen we alvast onthullen dat Bart het erg moeilijk krijgt met zijn opgroeiende dochter. Het is voor hem niet makkelijk om zijn kleine meisje te zien opgroeien tot een vrouw die weet wat ze wil. Rita en Dimi plannen samen de trip van hun leven, terwijl Maarten allerhande pogingen onderneemt om zijn droom, het café omvormen tot bistro, te realiseren. Maar ook liefde, warmte, vriendschap, macht en ambitie, het verwerken van een verlies, prille liefde en ziekte zijn thema's die de volgende maanden aan bod komen in 'Familie'.

Kortom, 'Familie' blijft fris, verrassend, up to date en brengt sinds maandag 30 augustus nieuwe meeslepende verhalen.

Ook dit seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.566 TOT EN MET 4.571.

- maandag 07 maart - aflevering 4.566 : Marie-Rose maakt zich zorgen over Mathias omdat hij de laatste tijd voortdurend het huis uitvlucht en geregeld te diep in het glas kijkt. Linda zorgt er voor dat Hanne en Remko met mekaar praten over hun diepste gevoelens. Bij Van den Bossche Electronics heeft Peter een moeilijk gesprek met Bart over zijn toekomst als hoofd van de research na klachten van de ingenieurs. Mieke weet niet wat ze moet doen wanneer de geschorste dokter Paul haar een sms stuurt met de boodschap dat hij haar wil zien.

- dinsdag 08 maart
 - aflevering 4.567 : In het ziekenhuis krijgt patiënte Sabine het goede nieuws dat ze fysiek helemaal hersteld is, maar toch wil Victor Praet haar niet naar huis laten gaan. Eerst moet er een gesprek met een psychiater komen. Veronique waarschuwt Mathias dat het vijf voor twaalf is en dat hij aan haar moeder moet bewijzen dat ze belangrijker is dan zijn werk. Bij Van den Bossche Electronics gaat er een moeilijke vergadering door met Bart en de ingenieurs. Het vertrouwen tussen de twee partijen is zoek en Peter beseft dat hij een moeilijke knoop moet doorhakken. Nu het vakantie is, mag Louise van haar mama bepalen wat ze gaan doen.

- woensdag 09 maart
 - aflevering 4.568 : Bij het verlaten van het ziekenhuis is Sabine haar dagboek vergeten. Mieke vindt het schrift waarin Sabine in geuren en kleuren haar obsessie voor dokter Paul beschrijft en brengt het naar Victor Praet. Peter wil dat Bart enkele weken rust neemt en dan zijn oude job opneemt bij Van den Bossche Electronics. Jan en de bomma nemen Peter deze beslissing niet in dank af. Maarten wil de voorzitter van de seniorenclub overhalen om een bal te organiseren bij "Jan & Alleman". Rita heeft terug een afspraak met de privédetective, die haar ex-man Dirk aan het volgen is.

- donderdag 10 maart
 - aflevering 4.569 : Marie-Rose en Mathias gaan vanavond naar de musical Chicago kijken. Het staat Dimi niet aan dat Rita in het verleden en het leven van haar ex-man Dirk laat wroeten en hij waarschuwt haar dat ze er alleen een financiële kater aan zal overhouden. De bomma houdt bij Peter het zoveelste pleidooi om Bert terug in dienst te nemen als hoofd van de research. Dokter Paul is terug aan het werk in het ziekenhuis. Pierrot gaat de confrontatie aan met zijn moeder.

- vrijdag 11 maart - aflevering 4.570 : Pierrot blijft Nico ervan verdenken zijn doen en laten aan Rita door te vertellen. Marie-Rose en Veronique zijn samen naar de musical 'Chicago' gegaan en ze hebben een fantastische avond gehad. Mathias en Mario luchten hun hart tegen mekaar over de problemen die ze met hun partners hebben. De bomma zoekt Peter op kantoor op en dringt aan om Bert zijn job terug te geven. Louise vraagt aan haar oma of ze terug bij haar mag komen wonen. Bart beseft dat hij bij zijn dochter een en ander goed te maken heeft en hij maakt een afspraak met Remko.

- zaterdag 12 maart
 - aflevering 4.571 : Trudy beschuldigt er haar ex-schoonmoeder en Peter van Louise op te stoken en ze overweegt een einde te maken aan het co-ouderschap. De bomma kookt haar beroemd stoofvlees voor de familie en ze nodigt ook Bert en Mathias uit. Maarten zoekt een deejay om te spelen tijdens het seniorenbal. Nico noteert minutieus het doen en laten van Pierrot. Rob vertelt aan Peter dat hij het niet zitten om een cursus aan de universiteit te gaan volgen.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.05 op vtm. (bron en foto : vtm)

06-03-2011 om 22:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Jasper krijgt slecht nieuws te horen van de dokter.

 Op vrijdag 24 september ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. Sinds 'Sara', 'Louislouise' en 'David' is de telenovelle niet meer weg te denken uit het fictie-aanbod van vtm. Met opvolger 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.20. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagnamiddag (rond de klok van 15.30) volgt dan 'De week van Ella', een compilatie van de afleveringen van de voorbije week.

Wij brengen telkens op zondag al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 118 TOT EN MET 122.

- maandag 07 maart (herhaling dinsdag 08 maart) - aflevering 118 : Clio probeert haar vader te overtuigen van haar onschuld en schuift de schuld af op Wolfs. Norbert gelooft zijn dochter op haar woord en vraagt haar naar huis te komen, maar wat hij niet weet is dat Clio al vermomd in De Wingerd zit. Ella huilt uit bij Carmen. Ondertussen laat Nicolas haar weten dat ze een beslissing moet nemen. Frederico is ervan overtuigd dat Anthony's eerste single een hit wordt. Norbert krijgt van Ria te horen dat Ella verantwoordelijk is voor de breuk tussen Nicolas en Clio. Het blonde meisje probeert ondertussen de knoop door te hakken, maar voor Nicolas is het al duidelijk voor wie Ella heeft gekozen. Norbert stelt hem een drastische manier voor om zijn verdriet te boven te komen.

- dinsdag 08 maart
 (herhaling woensdag 09 maart) - aflevering 119 : Frederico klaart het misverstand over Ella en hem uit. Deze laatste besluit om Nicolas te laten beslissen over hun toekomst. Ze trekt naar de loft om het hem te vertellen, maar wanneer ze daar arriveert is Nicolas nergens te bespeuren. Norbert maakt misbruik van de situatie en krijgt het aan de stok met Linda. Anthony en Lukas leggen hun ruzie bij.

- woensdag 09 maart (herhaling donderdag 10 maart) - aflevering 120 : Ella vraagt Norbert een brief te bezorgen aan Nicolas. In afwachting van zijn antwoord, stort ze zich op haar komende examens. Tot opluchting van Anthony belooft Lukas dat hij Norbert zal zeggen hoe het tussen hen zit. Lukas is echter niet gerust in Norberts reactie. Als Walter 's nachts per ongeluk Ella's kamer in sluipt, is voor Cindy de maat vol. Norbert vertelt Linda dat hij nog altijd in Clio's onschuld gelooft en gaat op bezoek bij Nicolas in de blokhut van de familie De Prins. Salon Cindy wordt geselecteerd om mee te doen aan de Blitz Blade Cutters Contest. Anthony ziet in Walter het perfecte knipmodel.

- donderdag 10 maart
 (herhaling vrijdag 11 maart) - aflevering 121 : Nicolas ontvangt de proefdrukken van Ella's kinderboek. Hij maakt Norbert duidelijk dat Clio Ella's plaats niet zal kunnen innemen. Salon Cindy zal het in de kapperswedstrijd moeten opnemen tegen concurrente Sister Snit. Cindy ziet hierin een mogelijkheid om eindelijk zoete wraak te nemen. Wanneer ze Walter de extravagante herencoupes toont, is deze er allesbehalve gerust in. Jasper bekent aan Yasmine dat hij veel voor Linda voelt. Carmen heeft het moeilijk.

- vrijdag 11 maart
 (herhaling maandag 14 maart) - aflevering 122 : Walter probeert als een dief in de dacht weg te sluipen, maar wordt op heterdaad betrapt. Cindy moet op zoek naar een nieuw knipmodel. Jasper krijgt slecht nieuws te horen van de dokter. Ella moet voor de examencommissie verschijnen. Cindy en Anthony hebben er alle vertrouwen in dat ze haar diploma lager onderwijs zal behalen, maar zelf is Ella heel nerveus.

Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

06-03-2011 om 21:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : morgenavond, maandag 07 maart, voorstelling Franse inzending voor Düsseldorf.

 Op vrijdag 04 februari jonsgtleden maakte France 3 bekend dat de 21-jarige zanger Amaury Vassili de Franse driekleur zal verdedigen tijdens de finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

Een verrassing was dit niet echt te noemen want een week eerder, op donderdag 27 januari, berichtte de Franse pers reeds dat er geruchten waren dat de zanger dit jaar voor onze zuiderburen naar Düsseldorf zou gaan. Maar het bleef dus tot begin vorige maand wachten op bevestiging van de Franse omroep.

Met welk nummer de jonge tenor er zal aantreden was op dat ogenblik nog niet bekend, enkel dat het nummer in het Corsicaans zal gezongen worden. Daags nadien, zaterdag 05 februari, raakte bekend dat het nummer als titel "Sonniu" ("Droom") kreeg. De muziek van het nummer is van de hand van Daniel Moyne en Quentin Bachelet (zoon van de bekende Franse zanger Pierre Bachelet), de tekst is van de hand van Jean-Pierre Marcellesi, een bekende Corsicaanse zanger.

 Intussen is de titel gewijzigd in "Sognu" en de single zal vanaf overmorgen, dinsdag 08 maart, beschikbaar zijn. Morgenavond, maandag 07 maart, zal de zanger zijn nummer voorstellen tijdens het programma 'Chabada' (France 3). Dat programma gaat van start om 20.35 en loopt tot ongeveer 22.40. (bron : Facebook Amaury, France 3)

06-03-2011 om 16:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Midnight Concert' : Tom Dice na middernacht in concert op VT4.

 Op zaterdag 19 februari jongstleden blikte Eeklonaar Tom Dice (ESF 2010) een eerste live-dvd in. De opnames vonden plaats in 'Le Cirque' in Hoogstraten en een verslag van dat optreden kan je na middernacht bekijken op VT4.

In november 2009 maakte de Vlaamse openbare omroep VRT bekend dat de toen twintigjarige zanger ons land in het voorjaar van 2010 zou gaan vertegenwoordigen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Met "Me and my guitar" strandde hij uiteindelijk op de zesde plaats in de finale, meteen ook de beste Vlaamse inzending ooit op het jaarlijkse liedjesfestival.

Nadien volgden de singles "Lucy" en "A thousand years" en als alles goed verloopt mogen we eind dit jaar een tweede album verwachten als opvolger van het zeer succesvolle "Teardrops".

'Midnight Concert': vannacht, maandag 07 maart, tussen 00.20 en 01.10 op VT4. (bron : VT4)

06-03-2011 om 15:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Senit stelt aanstaande vrijdag, 11 maart, haar inzending voor Düsseldorf voor.

 Midden januari maakte San Marino RTV bekend dat de kandidaat voor Düsseldorf op donderdag 03 februari zou worden voorgesteld tijdens een persconferentie.

Maar een dag eerder, op woensdag 02 februari, lekte al uit dat zangeres Senit het ministaatje zal gaan vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. De voorbije weken werd er hard gewerkt aan de inzending en die zal aanstaande vrijdag, 11 maart, worden voorgesteld.

San Marino RTV presenteert het nummer voor Düsseldorf tijdens een uitzending die om 20.10 van start gaat en die in totaal vijftien minuten zal duren.

Tijdens het programma wordt de zangeres voorgesteld en krijgt men ook al een voorsmaakje van de videoclip te zien. Deze clip wordt in Londen en San Marino ingeblikt. Daarnaast krijgen we ook nog een aantal backstage video's te zien.

 De zangeres, geboren op 01 oktober 1979 in Bologna als Senhit Zadik Zadik, heeft Eritrese roots. Ze bracht sinds 2006 reeds drie albums op de markt en stond ook reeds op de planken in Duitsland en Zwitserland in musicals zoals 'Fame', 'The Lion King' en 'Hair'.

 In 2008 nam het ministaatje voor de eerste maal deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en de groep Miodio strandde toen met "Complice" op een negentiende en allerlaatste plaats in de eerste halve finale. Het jaar nadien haakte de omroep af en na een afwezigheid van drie jaar zal er dit jaar dus opnieuw een kandidaat voor San Marino aantreden. (bron : website Senit ; foto Senit : Facebook)

06-03-2011 om 12:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Homens da Luta gaat voor Portugal naar Düsseldorf.

 Eerder vanavond, zaterdag 05 maart, werd de Portugese inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen. Tijdens de finale van 'Festival da Canção 2011' streden twaalf kandidaten voor het ticket richting Düsseldorf alwaar midden mei de 56e editie zal plaatsvinden van het jaarlijkse liedjesfestival.

Op woensdag 19 januari jongstleden maakte de Portugese omroep bekend dat het in totaal 407 nummers had ontvangen voor de nationale selectie. Tussen donderdagmiddag 20 januari en donderdag 27 januari (23.59 plaatselijke tijd, 00.59 Belgische tijd vrijdagochtend) kon er gestemd worden op de kandidaten. In eerste instantie waren er vierentwintig nummers gekozen voor die stemming maar dat aantal werd op vrijdag 21 januari herleid tot eenentwintig. Drie nummers die waren geselecteerd voldeden niet aan één van de voorwaarden van de nationale selectie en werden dus uit de wedstrijd gehaald. Zij werden niet vervangen omdat de vakjury (Fernando Martins, Ramon Galarza en TóZé Brito) maar vierentwintig nummers had gekozen en dus de niet-geselecteerde nummers opnieuw moest beluisteren.

Op vrijdagnamiddag 28 januari maakte RTP de uitslag van de internetstemming wereldkundig en op dinsdag 01 februari vond de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens de nationale finale.

De finale, in het Teatro Camões in de hoofdstad Lissabon, werd in goede banen worden geleid door Silvia Alberto. Nadat alle kandidaten hun nummer ten gehore hadden gebracht was er een intervalact met als rode draad "Waterloo" van de Zweedse groep ABBA (MF 1973, ESF 1974). Nadien werd de televoting afgesloten en werden de punten van de vakjury bekendgemaakt.

De kandidaat voor Düsseldorf werd gekozen door een vakjury (50%) (twintig regio's) en door televoting (50%). Er waren twintig regionale jury's, zijnde de achttien districten (Aveiro, Beja, Braga, Bragança, Castelo Branco, Coimbra, Évora, Faro, Funchal, Guarda, Leiria, Lissabon, Portalegre, Porto, Santarém, Setúbal, Viana do Castelo, Vila Real en Viseu) en de twee autonome regio's Azoren (Ponta Delgada) en Madeira (Funchal). Die jury's bestonden telkens uit drie leden en elke jury gaf één tot en met twaalf punten (met uitzondering van negen en elf punten).

Na de twintigste en laatste vakjury mocht de Portugese kandidate van vorig jaar, Filipa Azevedo, het podium betreden om "Há dias assim" nog eens ten gehore te brengen.

Nadat alle jury's hun punten hadden bekendgemaakt werd hun resultaat eveneens omgezet naar één tot twaalf punten, opnieuw met uitzondering van negen en elf punten. Bij de punten werden de punten van de kijkers gevoegd en dat gaf dan samengeteld de volledige uitslag van deze Portugese nationale finale. Bij een gelijke stand gaven de punten van de kijkers de doorslag in de einduitslag.

* uitslag finale 'Festival da Canção 2011' (tussen haakjes de de punten van de vakjury/televoting) :

01. "A luta é alegria" (tekst : Jel ; muziek : Vasco Duarte) door Homens da Luta (Portugese selectie 2010) : 18 punten (6+12).
02. "São os barcos de Lisboa" (tekst en muziek : Carlos Massa) door Nuno Norte (Portugese selectie 2009) : 17 punten (12+5).
03. "Em nome do amor" (tekst : Carlos Meireles ; muziek : Artur Guimarães) door Rui Andrade : 15 punten (5+10).
04. "Tensão" (tekst : Filipa Ruas, Pedro Sá ; muziek : Daniel Nilsson, Henrik Szabo, Johnny Sanchez, Jonas Gladnikoff, Michael Eriksson) door Filipa Ruas : 10 punten (2+8).
05. "O mar o vento e as estrelas" (tekst : Fernando Guerreiro ; muziek : Carlos Freitas) door Ricardo Sousa : 10 punten (3+7).
06. "Quase a voar" (tekst : José Fanha ; muziek : Nuno Feist) door Henrique Feist (Portugese selectie 1985-2007) : 10 punten (4+6).
07. "Chegar à tua voz" (tekst en muziek : Paul Teixeira de Sousa) door Wanda Stuart (Portugese selectie 1985, als lid van Aguarela) : 10 punten (7+3).
08. "Embalo do coração" (tekst : Ana Rita Rebello ; muziek : Páquito C. Braziel) door 7Saias : 10 punten (8+2).
09. "Deixa o meu lugar" (tekst : Joana Ferraz ; muziek : Leonel Monteiro) door Inês Bernardo : 10 punten (10+0).
10. "Se esse dia chegar" (tekst : Tânia Tavares, Nuno Valério ; muziek : Gorgi) door Tânia Tavares : 7 punten (7+0).
11. "Sobrevivo" (tekst : Carlos Coelho ; muziek : Andrej Babić) door Carla Moreno (backing vocal Catarina Pereira, Portugese selectie 2010) : 5 punten (1+4).
12. "Boom boom yeah" (tekst en muziek : Axel, José Félix) door Axel (Portugese selectie 1998) : 1 punt (0+1).

 Dankzij het maximum van de kijkers thuis mag Homens da Luta dit jaar naar het Eurovisie Songfestival met "A luta é alegria". De groep nam vorig jaar ook al deel aan de nationale selectie maar werd toen met "Luta assim não dá" tijdens de internetstemming uit de wedstrijd gehaald omdat het vóór 01 oktober 2009 openbaar was gemaakt.

Portugal treedt dit jaar aan tijdens het tweede deel van de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron en logo : RTP
)

06-03-2011 om 02:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'anne's Vlaamse 10' : Jo Vally is deze week de tip van de week.

 Carnaval is in het land en dat mag uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan bij 'anne's Vlaamse 10'. Terwijl verschillende carnavalsstoeten doorheen ons land trekken, ontvangt Tess Goossens heel wat bekende artiesten die hun steentje bijdragen met een flinke dosis opgewekte muziek.

Zo heeft Eddy Wally speciaal voor deze periode van het jaar een carnavalsnummer opgenomen. Op het podium van de Viage brengt hij vol overtuiging "How do you do". Ook De Pitaboys laten zich niet onbetuigd. De jongste single van deze muzikale feestneuzen heet "Onzen bok".

In de rubriek 'Eén om terug te zien' haalt Paul Severs zijn superhit "Zeg eens meisje" van onder het stof en Jo Vally (Eurosong 1981) is 'anne's Vlaamse 10 tip' met "Ik roep je naam". Terwijl Laura Lynn & De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) ook deze week "Naar de kermis" gaan, blijft Luc Steeno voor de tweede week op rij helemaal bovenaan staan in 'anne's Vlaamse 10 top'.

In de tiende aflevering maken de volgende artiesten hun opwachting op het podium van 'anne's Vlaamse 10' :

De Pitaboys openen deze aflevering met hun jongste meezinger "Onzen bok". Willy Sommers komt nieuw binnen in 'anne's Vlaamse 10 top' met het toepasselijke "Laat de lente nu maar komen". Laura Lynn & De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) leveren deze week een straffe prestatie. "Naar de kermis" komt meteen binnen op nummer zes.

In 1991 beleefde Paul Severs hoogdagen in Vlaanderen én Wallonië. In de rubriek 'Eén om terug te zien' brengt hij zijn monsterhit "Zeg eens meisje". Adya ft. Geisha brengt het klassieke "Cherubino's aria". De dames van Sha-Na (Eurosong 1993) doen het goed en stijgen deze week naar nummer twee met "Ladies night".

Eddy Wally brengt zijn nieuwste single "How do you do" en Jo Vally (Eurosong 1981) is 'anne's Vlaamse 10 tip' met "Ik roep je naam". Luc Steeno blijft voor de tweede week op rij helemaal bovenaan staan in 'anne's Vlaamse 10 top' met "Neem me een keer in je armen".

* treden vandaag op tijdens de tiende aflevering :

- De Pitaboys met "Onzen bok".
- Willy Sommers met "Laat de lente nu maar komen".
- Laura Lynn & De Romeo's met "Naar de kermis".
- Paul Severs met "Zeg eens meisje".
- Adya ft. Geisha met "Cherubino's aria".
Sha-Na met "Ladies night".
- Eddy Wally met "How do you do".
- Jo Vally met "Ik roep je naam".
- Luc Steeno met "Neem me een keer in je armen".

De tiende aflevering van 'anne's Vlaamse 10' wordt vandaagzondag 06 maart, uitgezonden tussen 17.25 en 17.45 (deel 1) en tussen 17.55 en 18.25 (deel 2) op vtm. (bron en logo : vtm)

06-03-2011 om 00:40 geschreven door Redactie  


05-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Danny Saucedo opent de finale van 'Melodifestivalen 2011', Eric Saade treedt opnieuw aan als tiende en laatste.

 Sinds vanavond is het deelnemersveld voor de finale van 'Melodifestivalen 2011', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival, helemaal compleet. In totaal nemen dit jaar opnieuw tien kandidaten deel aan die finale, zijnde de nummers één en twee uit elke voorronde en de twee kandidaten die eerder op de avond  zich via 'Andra chansen' wisten te plaatsen. Die tien zullen aanstaande zaterdag, 12 maart, onder elkaar gaan uitmaken wie er dit jaar voor Zweden naar de 56e editie van het jaarlijkse liedjesfestival mag afreizen.

Ondertussen heeft de Zweedse omroep ook de volgorde van optreden bekendgemaakt en wij zetten die hieronder alvast op een rijtje.

* indeling finale 'Melodifestivalen 2011' :

01. "In the club" (tekst en muziek : Figge Boström, Peter Boström, Danny Saucedo) door Danny (EDF 2008, MF 2009)(eerste plaats eerste voorronde).
02. "Spring för livet" (tekst en muziek : Sara Varga , Fredrik Boström) door Sara Varga (derde voorronde, geplaatst via 'Andra chansen').
03. "Oh my God!" (tekst en muziek : Daniel Karlsson) door The Moniker (tweede voorronde, geplaatst via 'Andra chansen').
04. "Seven days and seven nights" (tekst en muziek : Brolle) door Brolle (tweede plaats tweede voorronde).
05. "E de fel på mig" (tekst en muziek : Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist) door Linda Bengtzing (MF 2005-2006-2008)(eerste plaats derde voorronde).
06. "Leaving home" (tekst en muziek : Jojo Borg Larsson, Nicke Borg, Fredrik Thomander, Anders Wikström) door Nicke Borg (tweede plaats derde voorronde).
07. "Me and my drum" (tekst en muziek : Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström) door Swingfly (tweede plaats eerste voorronde).
08. 
"I'm in love" (Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Irini Michas, Peter Boström) door Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008)(eerste plaats tweede voorronde).
09. "The king" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, Peter Kvint) door The Playtones (tweede plaats derde voorronde).
10. "Popular" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Eric Saade (MF 2010)(eerste plaats derde voorronde).

Op maandag 10 januari maakte de nationale omroep SVT bekend dat het een enigzins nieuwe methode zal hanteren tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2011'. Zo worden de elf (regionale) jury's vervangen door internationale jury's en zij kennen telkens 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt toe. Dat geeft uiteindelijk een totaal van 473 punten.

Ook de toekenning van de punten van de kijkers zullen enigzins gaan veranderen want voortaan wordt gebruik gemaakt van percentages. Een liedje dat aan het einde van de televoting bijvoorbeeld 15% van de stemmen heeft behaald zal dan ook 15% van 473 punten krijgen (71 punten).

De televoting gaat van start bij aanvang van de uitzending en duurt tot vijf minuten nadat de laatste punten van de internationale jury's zijn toegekend. Bij een gelijke stand zullen het uiteindelijk de punten van de televoting zijn die bepalen wie de winnaar wordt.
(bron en logo : SVT)

05-03-2011 om 23:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Daria Kinzer gaat voor Kroatië naar Düsseldorf.

 Vanavond, zaterdag 05 maart, vond in Kroatië de finale plaats van 'Dora 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep HRT stak de nationale selectie dit jaar in een nieuw jasje en op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor die nationale selectie. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds zaterdag 22 januari strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Een zeskoppige jury (Željen Klašterka, Hrvoje Hegedušić, Želimir Babogredac, Želimir Bučević, Branka Muvrin en Hrid Matić) waren present tijdens die audities en kozen uiteindelijk de vierentwintig kandidaten en zij werden vooreerst netjes verdeeld over twee voorrondes. Uit elke voorronde stootten zes kandidaten door naar de derde ronde en van die twaalf kandidaten stootten er uiteindelijk zes door naar de vierde ronde. Van deze zes moesten opnieuw twee kandidaten het strijdtoneel verlaten zodat er tijdens de vijfde ronde nog vier kandidaten overbleven. Van dat kwartet moest er nog eentje afvallen zodat de laatste voorronde (afgelopen zaterdag) doorging met drie kandidaten. Zowel Jacques Houdek als Daria Kinzer kregen te horen dat ze doormochten naar de finale. Mirko Švenda-Žiga, die de voorbije vier weken telkens de voorronde won, strandde op een zucht van die finale.

Deze uitzending werd geopend door het trio Feminnem (Bosnische inzending ESF 2005, Dora 2007-2010, Kroatische inzending ESF 2010) met "Lako je sve", het nummer waarmee ze vorig jaar voor Kroatië deelnamen aan het Eurovisie Songfestival.

In de finale brachten beiden artiesten drie nummers, eerder door de omroep besteld, en van de hand van Boris Đurđević, Lea Dekleva en Ante Pecotić.

Tijdens de zes eerste afleveringen lag het lot van de kandidaten steeds in de handen van de kijkers thuis die door televoting hun  voorkeur kenbaar maakten. Maar tijdens de finale lag hun lot in de eerste ronde in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). De leden van de jury tijdens de finale waren Tonči Huljić (componist Kroatische inzendingen ESF 1995-1999-2001-2009, deelnemer ESF 1995), Severina (Dora 2000, ESF 2006) en Andrej Babić (componist/tekstschrijver/backing vocal Kroatische inzending ESF 2003, componist/tekstschrijver Bosnische inzending ESF 2005, componist/tekstschrijver/backing vocal Sloveense inzending ESF 2007, componist Portugese inzending ESF 2008, componist en tekstschrijver Sloveense inzending 2009).

* de drie nummers in 'Dora 2011' (de nummers werden eerst gezongen door Jacques, nadien door Daria) :

01. "Još ima nas" (Lea Dekleva).
02. "Lahor" (Boris Đurđević').
03. "Stotinama godina" (Ante Pecotić).

Nadat alle nummers ten gehore waren gebracht gingen de lijnen open en konden de kijkers gedurende tien minuten hun stem uitbrengen. Als intervalact waren er optredens van Tonči Huljić & Madre Badessa samen met Petar Grašo (Dora 1996-1997-1999-2001, componist/tekstschrijver Kroatische inzending ESF 1998). Ook Goran Bregović (intervalact finale ESF 2008, compoist/tekstschrijver Servische inzending ESF 2010) maakte zijn opwachting.

En dan was het moment aangebroken om de uitslag van de eerste stemronde bekend te maken. Na die stemronde werden door de vakjury en de kijkers per deelnemer twee liedjes geëlimineerd.
 
* uitslag eerste stemronde (tussen haakjes punten vakjury/televoting) :

Jacques Houdek :

01. "Još ima nas" : 2 punten (1+1)(5+6+5=16 punten vakjury).
02. "Lahor" : 5 punten (3+2)(9+10+10=29 punten vakjury).
03. "Stotinama godina" : 5 punten (2+3)(9+9+9=27 punten vakjury).

Daria Kinzer :

01. "Još ima nas" : 2 punten (1+1)(5+7+5=17 punten vakjury).
02. "Lahor" : 5 punten (3+2)(10+9+10=29 punten vakjury).
03. "Stotinama godina" : 5 punten (2+3)(7+8+8=23 punten vakjury).

Bij een gelijke stand waren het de punten van de vakjury de doorslag gaven en dus was het duidelijk dat "Lahor" de Kroatische inzending zou worden. Jacques Houdek en Daria Kinzer brachten het nummer nogmaals ten gehore en tijdens de tweede stemronde lag hun lot volledig in de handen van de kijkers thuis. Zij kregen welgeteld vijf minuten om hun voorkeur kenbaar te maken.

Boris Novković (Joegoslavische selectie 1990, Dora 1994-1995-2000-2002, ESF 2005) maakte zijn opwachting en bracht "Via Ljubav" en zijn Songfestivalinzending "Vukovi umiru sami".

 En dan was het moment aangebroken om de naam van de Kroatische vertegenwoordiger wereldkundig te maken en dat werd Daria Kinzer. Zij bracht aan het einde van de uitzending de Engelse versie van het nummer, "Break a leg".

Kroatië treedt dit jaar aan tijdens de tweede helft van de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei eerstkomende.
(bron en logo : HRT)

05-03-2011 om 23:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Sara Varga en The Moniker plaatsen zich via herkansingsronde voor finale 'Melodifestivalen 2011'.

 Aanstaande zaterdag, 12 maart, vindt in Stockholm de finale plaats van 'Melodifestivalen 2011', de Zweedse nationale selectie voor de komende editie van het het Eurovisie Songfestival. Maar eer het zover is moesten er vanavond nog twee tickets voor die finale worden toegekend via 'Andra chansen'. Sinds 2007 is deze herkansingsronde ook een volwaardige show.

De twee finaletickets werden gekozen door de televoters en net als de vier voorbije jaren gebeurde dit
via een knock-out systeem. Telkens streden twee liedjes tegen elkaar en de winnaar ging dan over naar de tweede ronde, alwaar opnieuw twee liedjes tegen elkaar uitkwamen. In de tweede ronde kwam winnaar 1 uit tegen winnaar 2 en winnaar 3 tegen winnaar 4. Beide winnaars van de tweede ronde hebben nu een startbewijs op zak voor de finale van volgende zaterdag.

* eerste ronde 'Andra chansen' :

1. Jenny Silver <-> Love Generation.

- "Something in your eyes" (tekst en muziek : Erik Bernholm, Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Jenny Silver (MF 2010)(UITGESCHAKELD).
- "Dance alone" (tekst en muziek : RedOne, Bilal "The Chef", Teddy Sky, AJ Junior, Jimmy Joker, BeatGeek) door Love Generation (GEPLAATST VOOR TWEEDE RONDE). 

2. Loreen <-> Sara Varga.

- "My heart is refusing me" (tekst en muziek : Moh Denebi, Björn Djupström, Loreen) door Loreen (UITGESCHAKELD).
- "Spring för livet" (tekst en muziek : Sara Varga , Fredrik Boström) door Sara Varga (GEPLAATST VOOR TWEEDE RONDE).

3. The Moniker <-> Linda Pritchard

- "Oh my God!" (tekst en muziek : Daniel Karlsson) door The Moniker (GEPLAATST VOOR TWEEDE RONDE). 
- "Alive" (tekst en muziek : Oscar Görres, Fredrik Kempe) door Linda Pritchard (MF 2010)(UITGESCHAKELD).

4. Pernilla Andersson <-> Shirley's Angels

- "I thought it was forever" (tekst en muziek : Robin Abrahamsson, Alexander Bard, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström) door Shirley's Angels, bestaande Shirley Clamp (ESF 2001, MF 2003-2004-2005-2009), Vera Prada en Jessica Marberger (UITGESCHAKELD).
- "Desperados" (tekst en muziek : Pernilla Andersson) door Pernilla Andersson (GEPLAATST VOOR TWEEDE RONDE). 

* tweede ronde 'Andra chansen' :

1. Love Generation <-> Sara Varga.

- "Dance alone" (tekst en muziek : RedOne, Bilal "The Chef", Teddy Sky, AJ Junior, Jimmy Joker, BeatGeek) door Love Generation (UITGESCHAKELD).
- "Spring för livet" (tekst en muziek : Sara Varga , Fredrik Boström) door Sara Varga (GEPLAATST VOOR DE FINALE). 

2. The Moniker <-> Pernilla Andersson

- "Oh my God!" (tekst en muziek : Daniel Karlsson) door The Moniker (GEPLAATST VOOR DE FINALE).
- "Desperados" (tekst en muziek : Pernilla Andersson) door Pernilla Andersson (UITGESCHAKELD).

Daarmee is het deelnemersveld voor de Zweedse finale nu compleet en wij zetten de tien finalisten hieronder nogmaals op een rijtje.

* geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2011' :
 
- "In the club" (tekst en muziek : Figge Boström, Peter Boström, Danny Saucedo) door Danny (EDF 2008, MF 2009).
- "Me and my drum" (tekst en muziek : Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström) door Swingfly.
- "I'm in love" (Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Irini Michas, Peter Boström) door Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008).
- "Seven days and seven nights" (tekst en muziek : Brolle) door Brolle.
- "Popular" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Eric Saade (MF 2010).
- "The king" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, Peter Kvint) door The Playtones.
"E de fel på mig" (tekst en muziek : Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist) door Linda Bengtzing (MF 2005-2006-2008).
- "Leaving home" (tekst en muziek : Jojo Borg Larsson, Nicke Borg, Fredrik Thomander, Anders Wikström) door Nicke Borg.
- "Spring för livet" (tekst en muziek : Sara Varga , Fredrik Boström) door Sara Varga (derde voorronde, geplaatst via 'Andra chansen').
- "Oh my God!" (tekst en muziek : Daniel Karlsson) door The Moniker (tweede voorronde, geplaatst via 'Andra chansen').

Volgende week zaterdag komen we te weten wie er namens Zweden zal aantreden in de tweede halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival op donderdag 12 mei eerstkomende. Meer nieuws en informatie krijg je op de festivalpagina van de omroep. (bron en logo : SVT)

05-03-2011 om 21:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Armeense inzending voor Düsseldorf is gekozen.

Eerder vanavond, zaterdag 05 maart, werd de Armeense inzending gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In eerste instantie zou het liedje voor Düsseldorf twee weken geleden, op zaterdag 19 februari, worden gekozen maar dan werd de nationale selectie verplaatst naar vorige week zaterdag, 26 februari.

Op maandag 21 februari zag de Armeense nationale omroep ARMTV zich opnieuw genoodzaakt om de datum te verplaatsen want in de nacht van zondag 20 op maandag 21 februari overleed Davit Bejanyan, de vader van zangeres Emmy, aan de gevolgen van een hartaanval. De zangeres was toen al volop bezig met de voorbereiding van de nationale selectie.

Deze nationale finale werd geopend door de winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival van vorig jaar, Vladimir Arzumanyan met het liedje "Mama". Armenië zal dit jaar de negende editie van dat festival organiseren en de datum die werd vooropgesteld is zaterdag 03 december eerstkomende.

En dan betrad het presentatieduo het podium alsook de zangeres rond wie alles draaide, Emmy. Zij mocht door middel van loting de volgorde van voorstelling van de liedjes bepalen.

*  de vier liedjes (in volgorde van voorstelling) :

01. "Hi" (tekst : Mariam Shahinyan ; muziek : Vahram Petrosyan).
02. "Boom-Boom" (tekst : Sosi Khanikyan ; muziek : Hayk Harutyunyan, Hayk Hovhannisyan - leden van de groep Apricota).
03. "Ayo" (tekst en muziek : DerHova).
04. "Goodbye" (tekst en muziek : Martin Kesici).

Tijdens de finale beslisten een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) met welk nummer de zangeres zal deelnemen aan de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. De kijkers kregen na afloop de vier liedjes welgeteld vijftien minuten om hun voorkeur kenbaar te maken.

Tijdens de intervalact waren er optredens van André (ESF 2006), Sirusho (ESF 2008), Hayko (ESF 2007) en Avraam Russo. Vladimir Arzumanyan kwam dan opnieuw het podium op met de enveloppe en Avraam Russo maakte bekend dat "Boom-Boom" het winnende nummer was geworden.

Armenië treedt dit jaar aan in de eerste helft van de eerste halve finale op dinsdag 10 mei eerstkomende.
(bron : ARMTV ; foto Emmy : website Emmy)

05-03-2011 om 20:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Alexey Vorobyov gaat voor Rusland naar Düsseldorf.

 Het gerucht ging al een aantal dagen de ronde maar pas eerder vanmiddag, zaterdag 05 maart, heeft de Russische omroep Channel  One laten weten dat Alexey Vorobyov dit jaar naar Düsseldorf mag afreizen om er deel te nemen aan de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

Zijn nummer "Get you" is van de hand van RedOne die we onder meer kennen van de hits van Lady Gaga en van "Dance alone", het nummer waarmee Love Generation dit jaar deelneemt aan 'Melodifestivalen 2011', de Zweedse nationale selectie.

De Russische Songfestivalinzending zal volgende zaterdag, 12 maart, voor de eerste maal worden voorgesteld op de Russische omroep tijdens de eerste aflevering van 'Star Academy'.

Alexey Vorobyov nam reeds tweemaal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival telkenmale zonder succes. In 2008 strandde hij met "New Russian Kalinka" op een vijfde plaats en een jaar later, in 2009, wist hij het met "Angelom byt" iets beter te doen door op de vierde plaats te eindigen.

De Rus werkt sinds kort samen met RedOne en een eerste album mogen we in de loop van volgende week verwachten. Rusland treedt dit jaar aan in de eerste helft van de eerste halve finale op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : Channel  One)

05-03-2011 om 18:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (05-03-2011).

 Ook vanavond worden opnieuw een aantal Songfestivalinzendingen gekozen maar toch hebben we op deze eerste zaterdag van maart een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je telkens op zaterdag een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. Zoals steeds beginnen we in eigen land.

 De danceformatie 2Fabiola is weer terug met een nieuwe single. Afgelopen maandag, 28 februari, werd die single "Don't stop" uitgebracht. Het nummer is geschreven door Patrick Claesen (Eurosong 1993), Viola Furleo (Eurosong 1999-2002), Olivier Adams en Zanda Lee.

 Deze zomer mogen we een nieuw album verwachten van schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002). Het wordt een album met duetten en een eerste nummer verscheen gisteren, vrijdag 04 maart, reeds op single. Hiervoor ging hij de samenwerking aan met de Nederlandse zangeres Willeke Alberti (ESF 1994). Er werd gekozen voor "Niemand laat zijn eigen kind alleen", een nummer dat ze in 1982 uitbracht en toen samen song met - wijlen - haar vader Willy Alberti (NSF 1958).

 Zoals we gisteren, vrijdag 04 maart, reeds berichtten brengt Gautier Reyz (Eurovision 2011) op maandag 02 mei eerstkomende zijn debuutalbum "Rocking class hero" op de markt. Als voorloper op dat album verscheen afgelopen maandag, 28 februari, zijn nieuwe single "Badman". Eerder vorige maand nam de zanger met "Addiction" deel aan de Belgische selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

 Aanstaande vrijdag, 11 maart, verschijnt het nieuwe album van de Zweedse zanger Danny Saucedo (EDF 2008, MF 2009-2011). "In the club" bevat acht nummers waaronder ook zijn jongste single met de gelijknamige titel. Met dat nummer strijdt hij aanstaande zaterdag, 12 maart, tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2011' om het Zweedse ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Franse inzending, "Sognu" van Amaury Vassili, zal vanaf aanstaande dinsdag, 08 maart, beschikbaar zijn. Het nieuwe album van Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008), "Nomansland", ligt sinds afgelopen dinsdag, 01 maart, in de winkelrekken. Sinds gisteren, vrijdag 04 maart, is ook de titel van de debuutsingle van  B-A-B-E (met Tanja Dexters, Eurosong 2002-2008) bekend. "(Itsie bitsie boe) Geef maar lekker toe!" zal eind deze maand beschikbaar zijn en er zou dit jaar ook een eerste album verschijnen.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

05-03-2011 om 15:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 05 maart 2011 : Milk Inc. gaat van vier naar vijf.

 De jongste single van Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008), "Fire", daalt deze week van een vierde naar een vijfde plaats in de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM.

De nieuwe single van Milk Inc. wist het slechts één weekje vol te houden aan de top van het klassement en moest twee weken geleden de eerste plaats laten aan "Born this way" van Lady Gaga die in de vierde week notering op die eerste plaats blijft staan.
 
"King in my head" van Stan Van Samang is goed voor de zeventiende plaats, een verlies van vier plaatsen in vergelijking met vorige week.

"Is it over you", de samenwerking tussen Owen en Stan Van Samang, daalt in de zestiende week notering van een zesendertigste naar een zevenendertigste plaats.



05. (04) "Fire" - Milk Inc. (5 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008). 
17. (21) "King in my head" - Stan Van Samang (5 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
37. (36) "Is it over you" - Owen feat. Stan Van Samang (16 weken)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').

Elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond publiceert de zender een tussenstand om 19.00 en op zaterdag krijg je telkens tussen 10.00 en 13.00 de nieuwe 'MNM50'.
Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM)

05-03-2011 om 13:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond wordt de Portugese kandidaat voor Düsseldorf gekozen.

 Vanavond, zaterdag 05 maart, zal de Portugese inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival worden gekozen. Tijdens de finale van 'Festival da Canção 2011' zullen twaalf kandidaten gaan strijden voor het ticket richting Düsseldorf alwaar midden mei de 56e editie zal plaatsvinden van het jaarlijkse liedjesfestival.

Op woensdag 19 januari jongstleden maakte de Portugese omroep bekend dat het in totaal 407 nummers had ontvangen voor de nationale selectie. Tussen donderdagmiddag 20 januari en donderdag 27 januari (23.59 plaatselijke tijd, 00.59 Belgische tijd vrijdagochtend) kon er gestemd worden op de kandidaten. In eerste instantie waren er vierentwintig nummers gekozen voor die stemming maar dat aantal werd op vrijdag 21 januari herleid tot eenentwintig. Drie nummers die waren geselecteerd voldeden niet aan één van de voorwaarden van de nationale selectie en werden dus uit de wedstrijd gehaald. Zij werden niet vervangen omdat de vakjury (Fernando Martins, Ramon Galarza en TóZé Brito) maar vierentwintig nummers had gekozen en dus de niet-geselecteerde nummers opnieuw moest beluisteren.

Op vrijdagnamiddag 28 januari maakte RTP de uitslag van de internetstemming wereldkundig en op dinsdag 01 februari vond de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens de nationale finale.

* volgorde van optreden tijdens het 'Festival da Canção 2011' (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Embalo do coração" (tekst : Ana Rita Rebello ; muziek : Páquito C. Braziel) door 7Saias.
02. "Sobrevivo" (tekst : Carlos Coelho ; muziek : Andrej Babić) door Carla Moreno (backing vocal Catarina Pereira, Portugese selectie 2010).
03. "São os barcos de Lisboa" (tekst en muziek : Carlos Massa) door Nuno Norte (Portugese selectie 2009).
04. "Em nome do amor" (tekst : Carlos Meireles ; muziek : Artur Guimarães) door Rui Andrade.
05. "Quase a voar" (tekst : José Fanha ; muziek : Nuno Feist) door Henrique Feist (Portugese selectie 1985-2007).
06. "Chegar à tua voz" (tekst en muziek : Paul Teixeira de Sousa) door Wanda Stuart (Portugese selectie 1985, als lid van Aguarela).
07. "Se esse dia chegar" (tekst : Tânia Tavares, Nuno Valério ; muziek : Gorgi) door Tânia Tavares.
08. "Deixa o meu lugar" (tekst : Joana Ferraz ; muziek : Leonel Monteiro) door Inês Bernardo.
09. "Tensão" (tekst : Filipa Ruas, Pedro Sá ; muziek : Daniel Nilsson, Henrik Szabo, Johnny Sanchez, Jonas Gladnikoff, Michael Eriksson) door Filipa Ruas.
10. "A luta é alegria" (tekst : Jel ; muziek : Vasco Duarte) door Homens da Luta (Portugese selectie 2010).
11. "Boom boom yeah" (tekst en muziek : Axel, José Félix) door Axel (Portugese selectie 1998).
12. "O mar o vento e as estrelas" (tekst : Fernando Guerreiro ; muziek : Carlos Freitas) door Ricardo Sousa.

De finale, in het Teatro Camões in de hoofdstad Lissabon, zal in goede banen worden geleid door Silvia Alberto. De kandidaat voor Düsseldorf zal gekozen worden door een vakjury (50%) (twintig regio's) en door televoting (50%).

Deze uitzending, die van start gaat om 22.25 en duurt tot ongeveer 01.35 (21.25-00.35 plaatselijke tijd), wordt onder meer rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Portugese nationale omroep alsook via RTP Internacional. Ook via het het internet kan deze finale worden bekeken (klik hier). (bron en logo : RTP
)

05-03-2011 om 12:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond kennen we de Kroatische kandidaat voor Düsseldorf.

 Vanavond, zaterdag 05 maart, wordt in Kroatië de kandidaat gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep HRT stak de nationale selectie in een nieuw jasje en op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor 'Dora 2011'. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds zaterdag 22 januari strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Een zeskoppige jury (Željen Klašterka, Hrvoje Hegedušić, Želimir Babogredac, Želimir Bučević, Branka Muvrin en Hrid Matić) waren present tijdens die audities en kozen uiteindelijk de vierentwintig kandidaten en zij werden vooreerst netjes verdeeld over twee voorrondes. Uit elke voorronde stootten zes kandidaten door naar de derde ronde en van die twaalf kandidaten stootten er uiteindelijk zes door naar de vierde ronde. Van deze zes moesten opnieuw twee kandidaten het strijdtoneel verlaten zodat er tijdens de vijfde ronde nog vier kandidaten overbleven. Van dat kwartet moest er nog eentje afvallen zodat de laatste voorronde (afgelopen zaterdag) doorging met drie kandidaten.

 Zowel Jacques Houdek als Daria Kinzer kregen te horen dat ze doormochten naar de finale. Mirko Švenda-Žiga, die de voorbije vier weken telkens de voorronde won, strandde op een zucht van die finale.

In die finale, vanavond, zingen beiden artiesten drie nummers en deze nummers werden eerder door de omroep besteld en zijn van de hand van Boris Đurđević, Lea Dekleva en Ante Pecotić. Afgelopen maandag, 28 februari, werden de titels van de nummers wereldkundig gemaakt en wij zetten ze hieronder op een rijtje.

* de drie nummers in 'Dora 2011' :

01. "Lahor" (Boris Đurđević').
02. "Stotinama godina" (Ante Pecotić).
03. "Još ima nas" (Lea Dekleva).

Tijdens de zes eerste afleveringen lag het lot van de kandidaten steeds in de handen van de kijkers thuis die door televoting hun  voorkeur kenbaar maakten. Maar tijdens de finale ligt hun lot in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). De leden van de jury tijdens de finale zijn Tonči Huljić (componist Kroatische inzendingen ESF 1995-1999-2001-2009, deelnemer ESF 1995), Severina (Dora 2000, ESF 2006) en Andrej Babić (componist/tekstschrijver/backing vocal Kroatische inzending ESF 2003, componist/tekstschrijver Bosnische inzending ESF 2005, componist/tekstschrijver/backing vocal Sloveense inzending ESF 2007, componist Portugese inzending ESF 2008, componist en tekstschrijver Sloveense inzending 2009).

Na de eerste stemronde worden per deelnemer twee liedjes geëlimineerd en tijdens de tweede stemronde wordt dan de kandidaat en het lied voor Düsseldorf gekozen. Tijdens deze stemronde ligt hun lot volledig in de handen van de kijkers thuis.
 
Muzikale gasten zijn Feminnem (Bosnische inzending ESF 2005, Dora 2007-2010, Kroatische inzending ESF 2010), Boris Novković (Joegoslavische selectie 1990, Dora 1994-1995-2000-2002, ESF 2005) en Petar Grašo (Dora 1996-1997-1999-2001, componist/tekstschrijver Kroatische inzending ESF 1998).

'Dora 2011' wordt in goede banen geleid door Monika Lelas, Leona Paraminski en Aleksandar Kostadinov en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Kroatische omroep. De uitzending gaat van start om 20.10 en duurt tot 22.20 en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier). Ook via Eurovision.tv kan deze finale rechtstreeks worden gevolgd (klik hier). (bron, logo en foto : HRT)

05-03-2011 om 12:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond strijden nog acht kandidaten voor twee finaletickets 'Melodifestivalen 2011'.

 Volgende zaterdag, 12 maart, kennen we de Zweedse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Maar eer het zover is moeten er vanavond nog twee tickets voor die finale worden toegekend. Net als de voorbije negen jaar gaat ook dit jaar de nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes traden acht kandidaten aan : de nummers één en twee gingen rechtstreeks naar de finale, de nummers drie en vier werden naar de herkansingsronde verwezen.

 Net als de voorbije vier jaar is die herkansingsronde, 'Andra chansen', een volwaardige show en dit jaar vindt die plaats in Sundsvall.
De twee resterende finaletickets worden gekozen door de kijkers thuis en ook dit jaar gebeurt dit via een knock-out systeem. Telkens strijden twee liedjes tegen elkaar en de winnaar gaat dan door naar de tweede ronde, de winnaar van die ronde is geplaatst voor de finale die volgende week zal doorgaan in Globen in de hoofdstad Stockholm.
 
 * 'Andra chansen' :

1. Jenny Silver <-> Love Generation.

- "Something in your eyes" (tekst en muziek : Erik Bernholm, Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Jenny Silver (MF 2010)(eerste voorronde).
- "Dance alone" (tekst en muziek : RedOne, Bilal "The Chef", Teddy Sky, AJ Junior, Jimmy Joker, BeatGeek) door Love Generation (vierde voorronde). 

2. Loreen <-> Sara Varga.

- "My heart is refusing me" (tekst en muziek : Moh Denebi, Björn Djupström, Loreen) door Loreen (tweede voorronde).
- "Spring för livet" (tekst en muziek : Sara Varga , Fredrik Boström) door Sara Varga (derde voorronde).

3. The Moniker <-> Linda Pritchard

- "Oh my God!" (tekst en muziek : Daniel Karlsson) door The Moniker (tweede voorronde). 
- "Alive" (tekst en muziek : Oscar Görres, Fredrik Kempe) door Linda Pritchard (MF 2010)(vierde voorronde).

4. Pernilla Andersson <-> Shirley's Angels

- "Desperados" (tekst en muziek : Pernilla Andersson) door Pernilla Andersson (eerste voorronde). 
- "I thought it was forever" (tekst en muziek : Robin Abrahamsson, Alexander Bard, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström) door Shirley's Angels, bestaande Shirley Clamp (ESF 2001, MF 2003-2004-2005-2009), Vera Prada en Jessica Marberger (derde voorronde). 

In de tweede ronde komt winnaar 1 uit tegen winnaar 2 en winnaar 3 tegen winnaar 4. Beide winnaars van de tweede ronde hebben een startbewijs op zak voor de finale van volgende week, zaterdag 12 maart.

Het duo vervoegt dan de acht rechtstreeks geplaatste finalisten en die zetten we hieronder nogmaals op een rijtje.

* reeds geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2011' :
 
- "In the club" (tekst en muziek : Figge Boström, Peter Boström, Danny Saucedo) door Danny (EDF 2008, MF 2009).
- "Me and my drum" (tekst en muziek : Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström) door Swingfly.
- "I'm in love" (Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Irini Michas, Peter Boström) door Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008).
- "Seven days and seven nights" (tekst en muziek : Brolle) door Brolle.
- "Popular" (tekst en muziek : Fredrik Kempe) door Eric Saade (MF 2010).
- "The king" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, Peter Kvint) door The Playtones.
"E de fel på mig" (tekst en muziek : Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist) door Linda Bengtzing (MF 2005-2006-2008).
- "Leaving home" (tekst en muziek : Jojo Borg Larsson, Nicke Borg, Fredrik Thomander, Anders Wikström) door Nicke Borg.

 De Zweedse nationale selectie wordt dit jaar in goede banen geleid door Marie Serneholt (MF 2009) en Rickard OlssonMarie Serneholt nam in 2009 deel aan de nationale selectie met "Disconnect me" en strandde toen in de eerste voorronde van 'Melodifestivalen' op een zesde plaats. Zowel twee jaar geleden als vorig jaar maakte ze deel uit van de Zweedse vakjury voor het Eurovisie Songfestival. Eerder maakte ze deel uit van de formatie A*Teens. Rickard Olsson presenteert een aantal programma's bij de nationale omroep waaronder onder meer de herkansingsronde van 'Melodifestivalen' in 2003.
 
'Melodifestivalen 2011', de herkansingsronde' 'Andra chansen', vanavond, zaterdag 05 maart, tussen 20.00 en 21.30 te bekijken via SVT 1 en het internet (klik hier). (bron, logo en foto's : SVT)

05-03-2011 om 12:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond wordt de Armeense Songfestivalinzending gekozen.

 Vanavond, zaterdag 05 maart, wordt de Armeense inzending gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In eerste instantie zou het liedje voor Düsseldorf twee weken geleden, op zaterdag 19 februari, wordn gekozen maar dan werd de nationale selectie verplaatst naar vorige week zaterdag, 26 februari.

Op maandag 21 februari zag de Armeense nationale omroep ARMTV zich opnieuw genoodzaakt om de datum te verplaatsen want in de nacht van zondag 20 op maandag 21 februari overleed Davit Bejanyan, de vader van zangeres Emmy, aan de gevolgen van een hartaanval. De zangeres was toen al volop bezig met de voorbereiding van de nationale selectie.

 

Uiteindelijk gaat die nationale selectie vanavond dus door en daarin zal de zangeres vier liedjes ten gehore gaan brengen. Tijdens de finale zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) beslissen met welk nummer de zangeres zal deelnemen aan de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei eerstkomende.

*  de vier liedjes :

01. "Boom-Boom" (Apricota).
02. "Goodbye" (Martin Kesici).
03. "Ayo" (DerHova).
04. "Hi" (V
ahram Petrosyan).

Intussen raakte eerder al bekend dat de voormalige Armeense Songfestivaldeelnemers hun opwachting zullen maken tijdens de finale.

De uitzending gaat van start om 18.30 en duurt tot 19.30 (21.30-22.30 plaatselijke tijd) en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Armeense omroep. Deze finale kan ook rechtstreeks via het internet worden gevolgd via de website van de omroep (klik hier) of via eurovision.tv (klik hier). (bron : ARMTV ; foto Emmy : website Emmy)

05-03-2011 om 11:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : het is nu definitief - 3JS zingen in Düsseldorf in het Engels.

 Het Volendamse trio 3JS waren eerder vanochtend, zaterdag 05 maart, te gast bij Radio 2 in het programma 'En Nu Serieus', gepresenteerd door Luk Alloo en Christel Van Dyck.

Het zaterdagse praatprogramma kwam vandaag rechtstreeks vanuit Kortrijk Expo alwaar nog tot overmorgen, maandag 07 maart, 'TuinXpo' loopt.
 
Daarin maakten de drie heren bekend dat ze in Düsseldorf het festivalpodium zullen betreden met de Engelse versie van "Je vecht nooit alleen", "Never alone".

Volgens de heren leent het nummer zich voor het Engels omdat het een internationaal klinkend lied is. Ze gaan voor de punten en Engels klinkt in Europa toch net iets beter en zo kunnen ze de boodschap ook beter overbrengen. Gisterenochtend was de vertaling, waaraan drie weken werd gewerkt, af en werd het nummer meteen ook ingezongen.

Net als ons land treedt Nederland op donderdag 12 mei eerstkomende aan in het eerste deel van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. (bron : Radio 2)

05-03-2011 om 11:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Eurovision in Concert 2011' : Oostenrijkse, Poolse en Servische zangeressen hebben hun komst bevestigd.

 Op zaterdag 09 april eerstkomende vindt de derde editie plaats van 'Eurovision in Concert', dit jaar gehouden in Club Air in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Tijdens dit concert treden een aantal deelnemers op die midden mei zullen deelnemen aan de 56e editie van het Eurovisie Songfestival, dit jaar gehouden in de Duitse stad Düsseldorf.

Inmiddels hebben reeds vijftien kandidaten bevestigd om er hun festivallied ten gehore te brengen. Gisteren, vrijdag 04 maart, raakte bekend dat ook Oostenrijk (Nadine Beiler, "The secret is love"), Polen (Magdalena Tul, "Jestem") en Servië (Nina, "Čaroban") van de partij zullen zijn. Dat brengt het totaal momenteel op vijftien.

De volgende landen hadden eerder reeds toegezegd : Albanië (Aurela Gaçe, "Kënga ime"), Armenië (Emmy), Cyprus (Christos Mylordos, "San aggelos s'agapisas"), Finland (Paradise Oskar, "Da da dam"), San Marino (Senit), Wit-Rusland (Anastasia Vinnikova, "Born in Bуelorussia") en 
Zwitserland (Anna Rossinelli, "In love for a while").

Afgelopen dinsdag, 01 maart, kwamen daar nog Bulgarije (Poli Genova, "Na inat"), Letland (Musiqq, "Angel in disguise"), de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (Vlatko Ilievski, "Rusinka"), Slovenië (Maja Keuc, "Vanilija") en Turkije (Yüksek Sadakat, "Live it up") bij.

De presentatie van de avond is in handen van oud-Songfestivaldeelneemster Esther Hart (ESF 2003, woordvoerster ESF 2004-2008, lid vakjury NSF 2005), Cornald Maas (lid jury NSF, commentator ESF) en de Duitse presentator/komiek Sascha Korf.

Sinds vorige week woensdag, 23 februari, kunnen tickets (25,00 €) voor dit concert worden aangekocht en dat kan via de website van
Paylogic Tickets. Het geheel gaat van start om 20.00 en meer nieuws en informatie krijg je ook op de weblog van
Eurovision in Concert. (bron en logo : Eurovision in Concert)

05-03-2011 om 10:57 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs