Recept scampi's met groenten en curryroomsaus in de micr gourmet
Scampi's met groenten en curryroomsaus in de Microgourmet
Ingrediënten:
- 500 gr scampi's (ontdooid, gepeld en van darmkanaal ontdaan)
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 2 wortelen
- 2 visbouillonblokjes
- 250 ml room
- 100 ml witte wijn
- 300 ml water
- maizena
- currypoeder
- peper en zout
Werkwijze :
Schil de wortelen en snij heel fijn. Doe dit ook met de paprika's en de prei.Je kan hiervoor de turbomax gebruiken of gewoon met het koksmes en de snijplank.
Was de groenten en doe ze in het diepe vergiet van de Microgourmet stoomkoker. Doe in het waterreservoir de 400 ml water en de 2 verkruimelde bouillonblokjes.
De gekuiste scampi's leg je in het bovenste gesloten mandje. Kruid met peper, zout en currypoeder. Schenk hierover de room en de witte wijn.
Sluit af met het deksel en zet 20 minuten op 800 Watt.
Indien de scampi's niet volledig gaar zouden zijn zet ze nog even terug maar doe de groenten uit het onderste mandje er al wel uit zodat ze knapperig blijven.
En leg de groenten nu in de ultra pro ovaal van 3.5 l. Als de scampi's gaar zijn ze bij de groenten voegen. Doe nu het kooknat+ de room tezamen in de schenkkan van 1 l en doe er instant roux bij, klop goed en zet ong. 2 minuten in de microgolf op 800 Watt om te laten inbinden. Indien het nog niet dik genoeg is nog eens 2 minuten terugzetten.
Meng tenslotte de saus bij de groenten en de scampi's met behulp van de serveerlepel.
EINDELIJK is hij er terug de ijsschep! Deze is onverwoestbaar. Ik heb de mijne al 8 jaar! Geen enkele ijsschep is zo efficiënt en duurzaam en kan zelfs room...ijs dat pas uit de vriezer komt aan.
De Kurkentrekker Plus is terug, wel maar voor eventjes, en in de hele mooie rood-zwart uitvoering waarin we een paar maanden geleden ook de schaar en blikopener konden verkrijgen. Geen enkele fles die hij niet aan kan want met zijn flexibele basis past hij zelfs op brede flessen en verliest hij geen kurk in je fles
Wie vindt deze QuickChef in paarse uitvoering niet prachtig mooi? En dan nog aan promotieprijs, als hij al op je verlanglijstje staat, wacht dan niet langer!
Geweldige picknickbordjes zowel groot als diep, die volledig hermetisch afgesloten kunnen worden, dus ook om een maaltijd mee te nemen ideaal.
Onze mega kom actie van 10 liter wordt verlengd, ook ideaal voor een handwasje
En dan 2 acties die mij volledig kunnen bekoren!
Wie tijdens deze periode een aankoop doet van 59 euro, kan de fantastische Schijf-N-Ster aankopen voor slechts 12 euro! Dit is een kans die je zeker niet mag laten liggen. Hem gebruiken is kinderspel en je spaar enorm veel tijd uit bij het snijden van champignons, aardbeien, eitjes, zacht fruit ...
Ook onze SuperPromotie van de Ecofles Plus voor slechts 4 euro (max 1 per aanwezige op een atelier) wordt met 1 maand verlengd.
Wie vindt deze promoties ook zo geweldig mag mij zeker een seintje geven voor een toffe demo bij haar thuis! Mijn emailadres is nathalie.boffin@telenet.be. Wie graag iets wilt bestellen kan dit oo kvia dit emailadres.
De stergeschenken voor de gastvrouwen tijdens de maand juli 2013
Voor 15* is het een schenkkan van 2 liter in een limoen kleur. Voor 29* is het de set van mengkommen met een slabestek OF een waardebon van 45. De mengkommen hebben een inhoud van 1,4 liter + 2,75 liter + 4,5 liter + 7,5 liter. Voor 43* is het de ventsmart van 6,1 liter (is vroeger al uitgelegd). Voor 55* is het de snijwonderplank en het santoku mes.
De speedychef is steeds 100% kans op slagen!
Heeft een hoge basis van 1liter 350 ml, transparant en met maataanduiding iedere 50 ml, van 50 ml tot 1liter 200 ml.
Tijdens het bereiden van suazen kan je via de geïntregeerde trechter de vloeistoffen toevoegen.
Algemeen geldt dat je speedychef maar voor 2/3 gevuld mag zijn en na gebruik moet spoelen met koud water.
Je kan indien je dit wenst een hemetisch sluitend deksel bijkopen zodat je alles goed kunt bewaren.
Mag in de vaatwasser behalve de antislipring.
De binnenkant is gekorreld om de zichtbaarheid van krassen te verminderen.
De speedy chef is ideaal voor: het opkloppen van eiwit tot schuim, maken van meringues, mayonaise, sauzen of crèmes, het bereiden van pannekoekenmix, taartmix, ganache, kloppen van een omelet, voorbereiden van een soufflé, sabayon of tiramisu.
Ingrediënten voor 6 tartelettes: Surimi hamburgers: 1 sjalot, 3 eieren, 3 takjes bladpeterselie, 25 ml olie, 3 sneetjes miebrood, zout en peper en 300 gr surimi. Je kan de surimi ook vervangen door tonijn, zalm, roze garnalen of krab. Mayonaise: 2 eierdooiers, 300 ml olie, 40 ml mosterd, 15 ml wijnazijn en zout en peper. Bereiding: 1. Hak in de extra chef (of de quick chef, turbo max) de sjalot, de peterselie en het miebrood fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng opnieuw. 2. Verdeel de bereidng over de 6 vormen van de Multiflex Tartelette, geplaatst op het koude ovenrooster. Strijk de bovenkant glad met behulp van de siliconen spatel. 3. Bak gedurende 22 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. 4. Bereid ondertussen de mayonaise. Meng in de extra chef, voorzien van de kloppers (of in de speedychef) de eierdooiers, de mosterd, het zout en de peper. 5. Voeg via de trechter de olie toe en blijf ondertussen mengen. Eindig met de wijnazijn en meng zeer voorzichtig. 6. Serveer de surimi hamburgers in de allegra tapasschaal en de mayonaise in een allegra kom 275 ml. Smakelijk!!!
De crousti party heeft een uitgeholde binnenzijde om de flappen gemakkelijk te vullen. Het heeft ook een gekartelde rand die een perfecte sluiting van de flappen voorziet en ervoor zorgt dat ze niet opengaan tijdens het bakken. Passen gemakkelijk in de lade van de keuken. Hoe gebruiken? Rol het deeg uit op een werkblad. Zet er de basis van de crousti party op en haal er met een licht draaiende beweging een deegrondje uit. Je kan 5 rondjes uit een bladerdeegvel halen. Zet het deeg op de crousti party en bevochtig met behulp van het patisserieborsteltje de omtrek van het deeg. Voeg in het midden de garnituur toe (fruit, chocolade, vlees-of visvulling, kaasvulling, ...). Sluit de crousti party door deze te plooien en druk de twee handvatten gedurende 5 seconden tegen elkaar. Voor een mooi goudbruin resultaat, dien je de hapjes te bestrijken met 1 eierdooier dat je gemengd hebt met 15 ml water. Zet de hapjes op het multiflex deegblad en bak in een voorverwarmde oven van 190° gedurende 20 minuutjes. Daarna moet je enkel nog genieten!
Deze gebruiksaanwijziging is dezelfde voor de multicrousti. Prijs Crousti party is 7,90 en de multicrousti 10,90.
- 300 g bladerdeeg of 1 vel bladerdeeg - 6-8 kerstomaatjes - 200g Mozzarella - 6-8 sneetjes prosciutto (Parma ham) - 2 eierdooiers - Een beetje bloem - verse basilicum - zout en peper uit de molen
Bereiding :
Rol het bladerdeeg op het Deegblad snij daarna 6-8 cirkels met behulp van de Crousti Party
Klop de twee eierdooiers met de Klopper. Laat even rusten. Verwarm de oven voor op 220 ° C.
Schik de ingrediënten op het deeg in de Crousti Party: een sneetje ham, een dun schijfje mozzarella, een kerstomaat (fijngehakt), een vers blaadje basilicum en bestrooi met zout en peper. Sluit de Crousti Party.
Bestrijk elke Mini calzone met de losgeklopte eierdooier en gebruik hiervoor het Patisserieborsteltje. Plaats de calzone op het MultiFlex Deegblad. Bak 10 tot 15 minuten, tot het deeg goudbruin en knapperig wordt.
Haal de Mini-Calzone uit de oven en laat afkoelen 3-5 minuten voor het opdienen.
Recept: vis in de ultra pro met groenten in een mascarponesaus
Benodigdheden:1 rode paprika,1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 grote wortelen, 1 ajuin, 250 gr champignons, blokje visbouillon, 500 gr mascarpone, 150 ml room, kabeljauw of zalm of een mengeling van vissoorten..., peper en zout
Bereiding: Alle groenten in stukjes snijden met quick chef behalve de champignons, die gaan we in schijfjes snijden.
Alle groenten, behalve de champignons in de microgolfovenop 750W gedurende 10 minuten samen met de vis (in een microplus kom of ultra pro kom). De room en mascarpone samen met peper en zout en eventueel pili pili en peterselie in de quick shaker goed schudden.
Giet dit mengsel over de vis en groenten en zet nog eens 8 min in microgolf op 750 W samen met de champgnons.
Daarna even omroeren en naar wens maizena express toevoegen en nog eens 2 min opzetten
De extra chef is ideaal om op een snelle, gemakklijke en ecologische manier allerlei voedingswaren in grote hoeveelheden fijn te hakken en te mengen. De extra chef bestaat uit 7 onderdelen: de basis van 1,35 liter met maataanduidingen tot 1,2 liter, de lemmetten met beschermhoes, het tussendeksel, het deksel met trekkoordmechanisme, de klopper, de trechter met een capaciteit van 50 ml en de verwijderbare antislipring. Dankzij de gebogen lemmetten die in verbinding staan met het treksysteemhak je in een mum van tijd uien, wortelen, courgettes, appels, bananen, aardbeien,...fijn. Dankzij de klopper die in verbinding staat met het treksysteem maak je in een handomdraai mayonaise, vinaigrette, smoothies, milkshakes, pannekoekenbeslag,... De extra chef kan eveneens gebruikt worden met het deksel van de speedy chef voorzien van de kloppers voor het opkloppen van eiwit tot schuim, voor het maken van slagroom, ... Hoe de extra chef gebruiken? Zet de antislipring op de basis. Plaats de lemmetten zonder hun beschermhoes of de klopper in het midden van de basis. Doe de ingrediënten in de basis. Plaats eerst het tussendeksel en vervolgens het deksel met het koordsysteem erop. Je hoort een klik wanneer het deksel goed vergrendeld is. Nu kan je de extra chef op een veilige manier gebruiken door aan het koordje te trekken. De eerste keer moet je stevig en hard doortrekken. Schud om de ingrediënten te hergroeperen in het midden van de extra chef. Om de trechter te gebruiken moet je het klepje open doen op het tussendeksel. De trechter heeft twee posities: gesloten om te meten (15,30 en 50ml) en open om vloeistoffen toe te voegen. Ergonomisch deksel voor een goede handligging. Vaatwasmachine bestendig behalve het deksle met het trekmechanisme en de lemmetten.