Tuinverhalen
Inhoud blog
  • tuinverhaal n°5
  • tuinverhaal n°4
  • tuinverhaal n°3
  • tuinverhaal n°2
  • tuinverhaal n°1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    het jaar rond
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinverhaal n°5
    De warmte en de zon doen alles groeien. Geniet mee van mijn groene tuin!

    22-05-2012, 18:59 Geschreven door Diane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinverhaal n°4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De frambozen zijn volop in de groei. Wie graag stekjes heeft, komt gewoon even langs.

    06-04-2012, 13:36 Geschreven door Diane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinverhaal n°3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb ontzettend lang moeten wachten alvorens er aan mijn hazelaar ook hazelnoten groeiden. Ik ben er ondertussen ook achtergekomen waarom de struik weigerde vruchten te dragen. De hazelaar heeft lang in de schaduw van andere bomen gestaan waardoor hij onvoldoende groeide, wel katjes had maar geen vrouwelijke bloei en dus ook geen hazelnoten. De hazelnoten zijn er ondertussen en worden gebruikt, o.a. in de hazelnoottaart (Torta di nocciole), een recept uit Piemonte:

    Voor  6-8 personen

    200 g hazelnoten
    4 eieren
    200 g fijne kristalsuiker
    200 g bloem
    150 g boter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
    1eetlepel extra vergine olijfolie
    1 theelepel vanille-extract
    2 theelepels bakpoeder
    poedersuiker om te bestuiven (naar wens)

    Voorbereidingstijd: 15 minuten
    Bereidingstijd: 40 minuten
    Niveau: gemakkelijk
    Wijn: Asti Moscato Spumante

    Verwarm de oven op 180°C . gasstand 3. Rooster de hazelnoten een paar minuten in de oven, laat ze afkoelen en wrijf in een theedoek de bruine vliesjes eraf. Hak de noten in een foodprocessor fijn. Klop in een kom de eieren met de suiker, bloem, boter, hazelnoten, olijfolie, vanille en bakpoeder door elkaar tot een goed vermengd en glad beslag zonder klontjes. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in met boter, bestuif hem met bloem en giet het beslag erin. Bak de taart 40 minuten in de oven en geef hem een warm of lauw, naar smaak bestoven met poedersuiker.

    31-01-2012, 20:42 Geschreven door Diane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinverhaal n°2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al 15 jaar heb ik een vlierstruik in mijn tuin. In de zomer van verleden jaar ontdekte ik dat het alleen maar zonde was om al zijn
    vruchten aan de vogels over te laten. Ik maakte vlierbessensiroop, vlierbessenconfituur en koekjes van de bloemschermen en zag dat iedereen die het proefde, het ook lekker vond. De recepten vind je op
    www.smulweb.nl en in Vers uit de tuin, Koken met de oogst van het seizoen, van Sarah Raven. Leuke recipiënten vond ik bij Dille en Kamille.
    In De smaken van Italië.300 authentieke recepten uit alle streken vond ik het volgende recept uit Lombardia: een recept voor vlierbloesemkoekjes (Pan de mei). Proberen maar!
    Voor 4-6 personen

    2 1/2 theelepel instantgist
    300 g fijn maïsmeel
    150 g bloem
    3 eieren
    200 g fijne kristalsuiker, plus extra om te bestrooien
    125 g boter, op kamertemperatuur, gehakt, plus extra om in te vetten
    zout - melk
    50 g vlierbloesem, plus extra om te bestrooien

    Voorbereidingstijd: 30 minuten
    Bereidingstijd: 30 minuten
    Niveau : gemakkelijk
    Wijn: San Colombano

    Roer de gist met een beetje lauw water glad. Zeef het maïsmeel en de bloem samen op een houten plank. Voeg de eieren, suiker, boter, een snuifje zout, de vlierbloesem en het gistmengsel toe. Meng alles door elkaar met eventueel wat melk tot het een stevig, glad deeg is. Vorm een bal van het deeg en laat het afgedekt met een theedoek 30 minuten rusten. Verwarm de oven op 180° C/gasstand 3.
    Verdeel het deeg in bolletjes van circa 50 gram en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de bolletjes met suiker en vlierbloesem en bak ze in 30 minuten goudbruin.



    30-01-2012, 00:00 Geschreven door Diane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinverhaal n°1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alhoewel het buiten nog vrij koud en nat is, begint de nieuwe tuin in mijn gedachten stilaan vaste vormen aan te nemen. De nieuwe zaden zijn al gearriveerd. Leven van het land, De nieuwe tuin en Vreekens’ zaden zijn mijn favoriete adressen. Ook dit jaar zijn het weer de vergeten groeten die mijn voorkeur wegdragen. Amish pie, suikerwortel, radijs ijskegel, suikerwortel, oldambster Wierdeboon liggen ongeduldig in hun verpakking te wachten. Maar ook ik ben ongeduldig. Het is net geen februari, maar straks gaan de eerste peper- en auberginezaden het potje in. Ik kan alleen maar hopen dat deze laatste zaden net iets meer vruchten opleveren dan de voorbije jaren. Ik ben, zeg maar, een nieuweling in het vak. Ik heb nog enorm veel te leren maar haal tegelijkertijd enorm veel voldoening uit mijn tuin. Tips van doorwinterde groentetelers zijn dus altijd welkom.

    Schrijft u mee aan mijn tuinverhaal?

    29-01-2012, 00:00 Geschreven door Diane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 21/05-27/05 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs