Inhoud blog
  • groenten : rabarber
  • groenten: rabarber,wat kan ik ermee ?
  • kruiden : smaak en gebruik van maggie
  • kruiden : lavas of maggiekruid
  • groenten : pastinaak in de keuken
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    mijn tuintje
    groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groenten : rabarber

    Rabarber is zeker geen onbekende plant. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Het is een groente, met een unieke smaak, waardoor de plant vooral populair is voor moes, confituur, gebak en wijn. Dit gebruik van rabarber zou doen vermoeden, als je de groeiwijze van de plant niet zou kennen, dat het een fruitsoort is.
    Rabarber is een meerjarige plant en blijft verschillende jaren op dezelfde plaats in onze tuin aanwezig. Dankzij de sterke, vlezige wortelstokken kan de plant koude winters overleven. De bovengrondse delen van de plant sterven ’s winters. In de vroege lente komen de bladeren van onze rabarberplant opnieuw tevoorschijn. De bloemstelen,

    die regelmatig opschieten, worden best verwijderd. Ze nemen te veel reservevoedsel van de plant.
    Elke 4 à 5 jaar moet je rabarber snoeien of delen, anders worden de stengels kleiner en stakig. Snoei de kroon zo dat er 4 of 5 scheuten overblijven. Of graaf de rabarberplant uit en deel hem. Zo zal je van een rijkelijke oogst kunnen genieten!

    Aan rabarber wordt een heleboel gezonde eigenschappen toegeschreven:
    Rabarber is een groente, rijk aan vitamine B, C en minerale zouten (kalium, calcium, magnesium, enz.). Bovendien bevat rabarber heel weinig calorieën . In rabarber bevindt zich oxaalzuur. Deze stof bindt zich met calcium en dat betekent dat je opname van calcium hierdoor verminderd.
    -l
    axerend (na langdurig gebruik stoppend)
    -Bevordert darmperistaltiek
    -Bevordert slijmsecretie van dikke darm
    -Vermindert water re-absorptie in dikke darm
    -Galdrijvend
    -Tonicum (algemeen versterkend)
    -Maagversterkend
    -Eetlustopwekkend
    -Samentrekkend middel.

    -Opgelet! Hebt u last van reuma, jicht of nierstenen? Eet dan liefst geen rabarber, de groente bevat immers veel zuringzuur..

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs