Het is zover! Dagen, weken, zelfs maanden werd er in de media bericht over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
En vandaag, woensdag 9 november 2016, kennen we met Donald Trump de 45e president. Voor vele mensen een verrassing. Ook voor diens tegenkandidate Hillary Clinton. Zo bleek toch uit het feit dat de voormalige First Lady zelfs geen 'verliezende' speech had voorbereid.
Beide kandidaten waren in mijn ogen niet echt geschikt als presidentskandidaat, maar een fan van Donald Trump zal ik zeker nooit worden. Ik zal eens eventjes op een rijtje zetten waarom. Zijn rasistisch, seksistich & homofoob gedrag zijn hier de basis van. En niet alleen bij mij denk ik. Ik vatte vanochtend de verkiezingsuitslag als volgt samen: 'De gemiddelde Amerikaan is dus racist, vrouwen- & homohater & ook nog eens wapenhandelaar'.... misschien harde woorden die ik in de toekomst (HOPELIJK!) moet bijschaven. Anders ziet het er immers niet zo rooskleurig uit voor de USA (& de rest van de wereld?)
Op de verschillende sociale media wordt ook merendeels verbolgen gereageerd op het nieuws omtrent de verkiezing van Donald Trump Eén ding is zeker: Barack Obama wordt nu al gemist!
'De Gulden Hashtag' Walk Of Fame ~ De Ideale Wereld
Op maandag 31 oktober 2016 werd in mijn thuisdorp Geetbets 'De Gulden Hashtag' - Walk Of Fame ingehuldigd. Deze 'Walk of Fame' werd uitgereikt door Otto-Jan Ham, Jelle De Beule & Sven De Leijer van het Canvas-programma 'De Ideale Wereld'. De bezienswaardigheid is gelegen aan de fietsroute ter hoogte van het vernieuwde stationsplein in de Brabantse plattelandsgemeente. Geetbets won de strijd omtrent de 'Walk of Fame' van onder meer de Grote Markt van Brussel.
In 'De Ideale Wereld' kent presentator Otto-Jan Ham elke dag een Gulden Hashtag toe aan een BV die een verdienstelijke bijdrage leverde aan de sociale media. En alle deze Hashtags werden nu vereeuwigd in Geetbets. Onder meer Gunther Levi & Tanja Dexters kregen een Gulden Hashtag toegekend. Inwoners van Geetbets zakten en masse af naar de inhuldiging die eveneens werd bijgewoond door Wendy Van Wanten & haar echtgenoot Franske.
De reeks 'De Buurtpolitie' heeft momenteel al zijn zesde seizoen lopen op de Belgische commerciële zender VTM & is immens populair. Een film op het witte doek werd een logisch gevolg. Gisteren (zaterdag 05/11/2016) wou ik de verveling tegen gaan & besloot ik mezelf een plaatsje te reserveren in de rode bioscoopzeteltjes.
Met als titel 'De grote geldroof' werd al meteen een stukje van de sluier opgelicht. 2 dieven stelen een replica van het beeld 'David' van de kunstenaar Michelangelo, maar tijdens hun vlucht valt het beeld stuk op straat. Er bleek een immens bedrag aan geldbriefjes verstopt te zitten in het beeld en omstaanders eigenen zichzelf gretig zoveel mogelijk geld toe. De agenten van 'De Buurtpolitie' moeten nu niet enkel achter de dieven aan, maar moeten ook proberen al het geld terug te pakken te krijgen. Emotioneel blijkt dit niet altijd de makkelijkste opdracht te zijn wanneer ook familie en/of vrienden betrokken blijken te zijn bij het terugvinden van het betreffende geld. De agenten moeten een gulden middenweg zien te vinden tussen hun hart & hun verstand, tussen vriendschap & hun job, tussen het goede & het kwade!
Het verhaal van de film werd gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarbij dieven tijdens hun vlucht de gestolen kluis verloren en waarbij toevallige passanten het gestolen geld zomaar voor het oprapen hadden. Op de gepaste manier werd er aan het echte verhaal een draai gegeven want 'De Buurtpolitie' blijft immers fictie.
Qua acteerprestaties is 'De grote geldroof' verre van spectaculair. De acteurs zijn immers geen profs, maar allemaal mensen die met passie hun hobby uitoefenen. De film werd ook gedraaid met een immens klein budget & ook dat is duidelijk te zien aan de verschillende shots. Het montagewerk was bijgevolg dus ook niet van de hoogste kwaliteit. Maar gelukkig maakt de humor hier veel goed.
Volwassenen lopen misschien niet massaal warm voor deze verfilming van het populaire tv-programma, maar opvallend is wel hoe gek kinderen zijn op hun favoriete tv-agenten. De zaal was voor 3/4 gevuld met kinderen jonger dan 12 jaar en constant klonk er gelach & gegibber door de cinemazaal! 'De Buurtpolitie: De grote geldroof!' weet dus bij een bepaald doelpubliek dus wel te scoren!
Voor de niet zo grote kunstkenners onder ons: in bijlage vindt u een foto van het beeld 'David' van Michelangelo!