Omelet met Turkse knoflook worst = Sucuklu yumurta
Bereidingstijd:10-20 minuten
Gang:Bijgerecht
Keuken:Turkse keuken
Smaak:Hartig
Techniek:N.v.t.
Soort gerecht:Bijgerecht
Voor 2 personen omelet met Turkse worst heb je het volgende nodig:
3 eieren
De helft van een Turkse worst (bij Turkse winkels)
Bereiding:
1.Doe de worst onder de lopende kraan zodat de schil nat wordt en makkelijker los komt van de worst.
2.Snij de worst in stukjes van ongeveer 1-2 cm dikte
3.Bak de plakjes aan beide kanten in een teflon-pan. Je hoeft er geen olie in te doen. Er zit genoeg vet in de sucuk om te bakken.
4.Voeg nu de geklopte eieren bij de worst in de pan en bak ze tot de eieren gaar zijn.
eetsmakkelijk = afiyet olsun
Reacties en beordelingen doen wij dan
de link van hier onder a.u.b.
want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
===>>> Omelet met Turkse knoflook worst = Sucuklu yumurta
Gerecht met aubergine =
Gerecht met aubergine = Hunkar begendi Hunkar begendi
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Personen: 3-4
Herkomst: Turkije
Categorie: Hoofdgerechten
voor 3-4 personeningrediënten:
2 aubergine, groot
2 el roomboter
2-1/2 el bloem
500 g kalfvlees, in reepjes gesneden
180 ml melk
zonnebloemolie
zout en peper
1 el tomatenpuree of combinatie met 1/2 peperpuree, pittig
2 tenen knoflook, uit de knijper of fijnsnijden
aluminiumfolie
Bereidingwijze:
1.Verwarm de oven voor op 240graden.Doe de aubergine's in de aluminiumfolie, maak de randen dicht en leg dit in de ovenschaal.
2.Bak de aubergine ongeveer 55min. in de oven.Aubergine's kun je plaats van bakken ook grillen tot ze helemaal zacht van binnen zijn en dat kan je controleren met een vork.Stek de vork in de aubergine, als het makelijk erin gaat, dan is de aubergine goed gaar.
3.Verwijder de velletjes van de aubergine's.Doe dit met een mesje, want het is gloeient heet!.Of onder het kraan water, doe je handen af en toe vochtig.Pureer de aubergine's vervolgens in de hakmolen, maak ze niet al te gepureerd, maar laat ze wat grover.Je kan de aubergine ook op de snijplank in kleine stukjes snijden.
4.Smelt de boter in de pan en doe 1,1/2 el bloem bij.Bak de bloem al roerend een paar min. op middelhoog vuur, tot de bloem van kleur veranderd.Voeg de melk toe en laat het samen even pruttelen.Voeg nu de aubergine toe en breng het flink op smaak met zout en peper.Roer het gerecht rustig door elkaar en haal de pan gelijk van het vuur.Schep aubergine mengsel in de serveerbord en laat dit even aan de kant.
5.Bak de vlees in een aparte pan met de olie, tot de vleesreepjes weer helemaal droog zijn (op middelhoog vuur ).Roer het vervolgens een paar keer snel om een bruin kleurtje te geven.Zet de vuur laag en voeg 1 el bloem, de puree, knoflook, zout, peper toe.Blijf even roeren ( 3-5 min.).Haal de pan met de vlees van het vuur en verdeel het gelijk over romige auberginepuree.
6.Serveer het warm en met stukjes stokbrood, erg lekker!.Eet smakelijk
eetsmakkelijk = afiyet olsun
Reacties en beoordelingen doen wij dan
de link van hier onder a.u.b.
>>>>>>> Gerecht met aubergine = Hunkar begendi
Ik ben trudy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam trudy1949.
Ik ben een vrouw en woon in emmen (drenten) () en mijn beroep is huis vrouw.
Ik ben geboren op 06/12/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: borduren breien kaarten maken en koken.
ik kook graag
en ben getrouwd
en hebben zamen 3kinderen 2meiden en 1 jongen
een hond vissen en vogels
en mag graag u
ja wel kom
hier zie je mijn recepten
er staan al wat lekkers in
dus kom maar eens kijken trudy