Inhoud blog
 • Trapliften als hulp voor gehandicapten en bejaarden
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Traplift Kopen
  Info over traplift systemen
  15-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trapliften als hulp voor gehandicapten en bejaarden

  Als je aan een roelstoel gekluisterd bent, dan weet je dat het geen sinecure is om zomaar even trap-op trap-af te lopen. Gelukkig is er nu verbeterde technologie (door middel van trapliften) die zorgt voor een verbeterde mobiliteit. Ongelukken en frustraties behoren nu tot het verleden.

  Een traplift werkt met een vooraf aangebrachte rail, en wordt bestuurd met een afstandsbediening. Dé manier bij uitstek om de trap op en af te komen als je moeilijk te been bent.

  Er zijn altijd wel mensen die een heuse huislift mét liftkoker installeren, maar laten we ze toch maar de uitzondering noemen. Voor de doorsnee jan met de pet, is het kostenplaatje hiervan helemaal niet haalbaar. De traplift is dan een ideale oplossing, en heeft een prijskaartje dat voor velen onder ons te dragen is.

  Hoe ziet zo'n traplift er nu uit

  De meeste trapliften zijn gebouwd uit aluminium, zijn zeer licht maar toch zeer duurzaam. Je kunt daarnaast soms kiezen of je de traplift aan de muur of direct aan de trap zelf wilt laten bevestigen. Als veiligheid voor jou erg belangrijk is, dan kan je het beste de lift aan de muur laten bevestigen. Voor rolstoel gebruikers zijn er speciale modellen.

  Gebogen trapliften kosten meer dan rechte trapliften omdat ze vaak op maat moeten gemaakt worden. Rechte trapliften kunnen soms al in een paar uur geïnstalleerd worden.

  De opties variëren sterk naargelang de leverancier, maar er zijn een aantal zaken die telkens weer terug komen, zoals:

  • armsteun
  • voetensteun
  • draaibare stoel
  • veilig blokkeringssysteem
  • veiligheidsgordel

  15-09-2010 om 14:04 geschreven door mauro109  
  Archief per week
 • 13/09-19/09 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!