JEUGDVOETBALLERS met de juiste LIFESTYLE...de lifestyle...a way of life...een garantie om een BETERE voetballer te worden...
Als voetballer (én in het algemeen ook als sportman) zijn je PRESTATIES in de wedstrijd grotendeels afhankelijk van enerzijds je inspanningen tijdens de TRAININGEN maar ook van het HERSTEL tussen die trainingen!!
Deze TRAININGEN omvatten de ploegtrainingen maar ook de INDIVIDUELE trainingen zoals: * individueel aan je lenigheid werken * individueel aan je 'stabiliteit' werken (dmv stabiliteitsoefeningen) * individueel aan je snelheid, wendbaarheid, uithouding, kracht, traptechniek,...werken Tijdens deze individuele trainingen tracht je je tekorten te verbeteren én je sterke punten nog verder te ontwikkelen. Immers 3 ploegtrainingen per week zullen wellicht niet volstaan om het op nationaal niveau zeker te maken als voetballer!!
Het HERSTEL voor een voetballer rust op 2 pijlers: * je lichaam de nodige RUST geven na een inspanning maar ook voor een inspanning (wedstrijd) - tijdens deze rust kan je lichaam perfect herstellen van de geleverde inspanningen - de belangrijkste herstelprocessen in het lichaam gebeuren s'nachts...dus tijdig naar bed gaan én zorgen voor een goede én voldoende nachtrust * je lichaam van de juiste VOEDINGSSTOFFEN voorzien - voldoende vocht,...dus voldoende drinken, water is de beste dorstlesser maar het gebruik van sportdranken NA en VOOR zware inspanningen is zeker aan te bevelen - een voetballer moet er vooral op letten dat het accent in zijn voeding ligt op een koolhydraatrijk, vetarm dieet met voldoende vocht - voldoende graanproducten (rijst, pasta, bruin - of meergranen brood) én aardappelen - voldoende fruit én groenten - ...hamburgers, chips, gebak, frieten, snacks, kebab, liters cola of andere frisdrank...horen hier echt niet bij VB. ...het eten van een rijpe (met bruine vlekken op de schil) banaan na een wedstrijd of training zal je lichaam sneller laten herstellen dan een zakje chips... ...een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding is ook voordelig voor je lichaamsgewicht én lichaamssamenstelling (binnen afzienbare tijd zal in onze jeugdopleiding vanaf de U14 van iedere speler het vet% gemeten worden!!)
...het is maar wat jezelf wilt bereiken...én wat je ervoor over hebt!!!
JEUGDVOETBALLERS met de juiste LIFESTYLE...de lifestyle...a way of life...een garantie om een BETERE voetballer te worden!!
* Onze (voetbal)schoenen zijn als de autobanden voor de auto: van levensbelang. Vele klachten (rugproblemen, knieklachten, liesproblemen, spierletsels,...) op latere leeftijd, maar soms ook op jongere leeftijd, komen voor omdat men (jarenlang) met verkeerd schoeisel loopt MAAR ook mee sport (voetbalt)!! Bij de aankoop van een goede voetbalschoen, maar ook bij een gewone schoen, is niet de kleur belangrijk. Een goede (sport)schoen, én dit zeker bij een opgroeiende sporter, moet aan 4 voorwaarden voldoen: een stevige hak hebben die steun biedt aan de hiel - in het midden mag de zool niet plooibaar zijn - alléén vooraan mag de zool plooien - men heeft de juiste lengte indien er achter de hiel nog plaats is voor de dikte van een vinger. Ook dagelijks rondlopen met niet gebonden veters (én dus géén steun aan de enkel), zal leiden tot klachten op latere leeftijd!!
* De donkere, natte en koudere herfst- en wintermaanden komen er weer aan. Als sporter met de juiste lifestyle, voorzien wij ons elke training op de juiste trainingskledij: een regenjasje moet altijd in onze voetbaltas steken én nemen wij als BVV speler steeds mee naar het trainingsveld bij regenachtig weer - ook een trainingsjasje of sportsweater hoort vanaf nu bij onze aangepaste trainingskledij - een thermisch onderhemdje houdt ons lichaam droog en voert het zweet af naar buiten - bij vriestemperaturen zijn handschoenen én een muts (de meeste warmte gaat verloren langs ons hoofd) zeker aan te bevelen,... Vanaf 1/11 trainen onze Bocholter jeugdspelers allemaal in lange trainingsbroek.
* Als sporter met de juiste lifestyle maken wij ZELF onze voetbaltas klaar, de dag of avond voor de wedstrijd. Wij leggen daarbij ook steeds onze identiteitskaart klaar!!
Voetballers met de juiste 'LIFESTYLE'...de lifestyle...a way of life... een garantie om een BETERE voetballer te worden!!! De jeugdwerking van BVV verwacht dat de spelers in de categorie U12, U13, U14, U15 en U16 hun 'STRETCHING'-HUISWERK plichtsbewust uitvoeren. Dwz. minimaal 3X per week, 10' per keer. Eerst een kleine opwarming (ter plaatse huppelen, touwtje springen,...) en daarna REKoefeningen (niet naveren!!!) uitvoeren voor de voorste en achterste dijspieren, de kuitspieren én de adductoren (de lies). Iedere spiergroep 3X 30" à 45" zachtjes uitrekken. Ook na een niet te zware training is het belangrijk om de spieren te rekken. Kan trouwens ook onder de douche. Let wel op de juiste uitgangshouding. Deze aanpak werkt op termijn zeker blessurepreventief!!! ...ook voor de oudere groepen, kan dit huiswerk trouwens geen kwaad...
In de voorbereiding kan de omgevingstemperatuur hoog oplopen. Deze hittesamen met de trainingsinspanningen kunnen ervoor zorgen dat er enorm veel vocht verloren wordt!! Vocht dat absoluut moet aangevuld worden. Immers, reedseen vochttekort van 2% in het menselijk lichaam,geeft een prestatiedaling van 20%!!!! Een tekort aan lichaamsvocht kan er ook voor zorgen dat ons lichaam zijn warmte niet kwijt kan. Immers door te zweten kan ons lichaam afkoelen!!! Zonnesteek, hitteslag én zich misselijk voelen kunnen de gevolgen zijn, indien ons lichaam niet kan afkoelen.Dit moet voorkomen worden.
We spreken dan ook af dat AL onze jeugdspelers tijdens de trainingen van de maanden juli, augustus én september STEEDS een DRINKBUS of WATERFLES(JE) bij zich hebben.
De trainers zullen hier streng op toezien. (Meerdere ploegen hebben zich reeds een drankhouder voor meerdere bidons aangeschaft, prima zo!! Spelers of afgevaardigden kunnen alzo de gevulde waterflesjes of bidons hierin vervoeren naar het trainingsveld.) Water is immers de beste dorstlesser. Sportdranken kunnen ook gedronken worden, maarbeterNA de training, in de kleedkamer of in de kantine. Het drinken van sportdranken, NA een inspanning,versnelt immers aanmerkelijk het herstel.
Een belangrijke zaak is de groeispurt. Dit betekent dat wanneer een speler meer dan 1 cm per maand groeit, dat moet zeggen tegen de trainer en dan wordt hij minder belast door 1 training over te slaan, maar hij mag wel de wedstrijden meespelen zoals de anderen. Het is dus aan de ouders om uw zoon 1x per maand te meten en dit maandelijks te herhalen.
Je verwittigtALTIJD de keeperstrainer, indien je niet kan komen trainen!! Bij ziekte, kwetsuur MAAR ook bij een wedstrijd!!!
De keepers die om 19U starten, beginnen al om18U45 STIPT, in het gezichtsveld van de keeperstrainer, met hunbasisopwarming zodat om 19U al met de bal kan begonnen worden!!