Gisterenavond werden we uitgenodigd naar het personeelsfeest van TNT KOR, dat plaats had in Oranjehof Calypso in Zulte. We werden onthaald met een receptie met keuzedrank en ruime kans op kennismaking.
Marc Leneeuw, Regional Operations Manager, sprak welkomwoord uit en liet niet na nog wat info te geven over de integratie tussen oranje (TNT) en paars (Fedex). Er zijn volgend voorjaar werken gepland in ons depot in Zulte (-Waregem) en we krijjen versterking uit Fedex-Gent. Tenslotte dankte hij de organisatoren van deze bijeenkomst en overhandigde een fles aan Ulrich Mahieu en een bloemtuil aan Christine Bruyneel. Langs deze weg ook dank vanwege de ganse ploeg van de tntkor-vrienden en -vriendinnen.
De mobiele frituur Happy Tony zorgde voor het stillen van de honger. De DJ slaagde erin om ons op de dansvloer te krijgen en het werd een gezellig en ontspannend samenzijn tot in de vroege uurtjes.
Vandaag 13 september 2018 wordt het personeel van tnt kor een barbecue aangeboden. De barbecue is open van 12 tot 20 u.
Aanleiding voor het aanbod zijn de voortreffelijke resultaten van TNT-Fedex in België. Als dank voor de inzet het afgelopen jaar na de cyberaanval van vorig jaar is dit een geste naar alle personeelsleden. De economische resultaten zijn buitengewoon, zowel inzake winst als omzet en volume. De bedrijfsleiding heeft de bedoeling om elk jaar goede resultaten op die manier te waarderen.
Kevin Vandenberghe kennen we bij ons als de vriendelijke collega bij de pakjesadministratie, maar buiten TNT is hij vooral een verdienstelijke fotograaf, die op sociale media hoge toppen sceert. Op het ogenblik heeft hij met zijn account op instagram zowat 21.000 volgers. We zullen hem binnenkort wellicht wat minder ontmoeten, want vanaf dit jaar kan hij zich vestigen als zelfstandig fotograaf.
Vorige week werd hij nog door Tom Van Houtte in de schijnwerper gezet in het Wekelijks Nieuws. Wij citeren uit die publicatie: Kevin Vandenberghe (28) is een ware hit op de sociale netwerksite Instagram, waar hij 21.000 volgers telt. Zelfs uit Limburg komen meisjes en vrouwen om voor de lens van de jonge Waregemse fotograaf te poseren. "Dat succes is vooral te danken aan mijn model for a day-shoots. Vorig jaar haalde ik zo 130 modellen met en zonder ervaring voor mijn camera", weet Kevin.
Iets meer dan vijf jaar is Kevin Vandenberghe met fotografie bezig, niet langer. Opmerkelijk: de Waregemnaar studeerde autotechnieken en volgde geen specifieke opleiding tot fotograaf. "Via internet heb ik de kneepjes van het vak geleerd", glundert hij.
"Ik fungeerde ooit zelf als model voor enkele hobbyfotografen, maar kwam er snel achter dat ik liever zelf de camera hanteerde. Omdat ik in mijn kennissenkring enkele meisjes telde die soms modellenwerk deden, waren zij snel bereid om voor mij te poseren, ook al had ik amper ervaring. Zij deelden de foto's via hun Facebook-accounts, waardoor ook hun vrienden en kennissen mijn werk zagen. Zo ging de bal aan het rollen."
SPECIALISEREN
Hoewel Kevin Vandenberghe ook graag communies en huwelijken in beeld brengt, heeft hij zich gespecialiseerd in het fotograferen van modellen. "Ik denk dat er meest toekomst in onze sector schuilt voor wie zich op een niche stort. Vrijwel maandelijks organiseer ik een model for a day-weekend. Over twee dagen gespreid krijg ik 20 tot 25 modellen met en zonder ervaring over de vloer - 95 procent zijn dames. Vorig jaar kwam ik zo aan 130 shoots in to-taal. Iedereen wordt een halfuur onder handen genomen door een visagiste en dan volgt een dertig minuten durende fotosessie. Ik bezorg hen de foto zonder logo, want dat verpest het beeld vind ik, maar ik vraag de modellen wel om mijn naam te taggen bij het posten van hun foto's op de sociale media."
Vooral op Instagram kan de Waregemnaar door die aanpak op veel bijval rekenen. Hij telt al ruim 21.000 volgers op het sociale fotomedium bij uitstek. Om dat aantal maar even te duiden: een nationaal 'merk' als SV Zulte Waregem haalt op zijn officiële Instagram-account 'maar' 4.600 volgers. "Hoe meer werk, hoe meer foto's er overal worden gepost, hoe meer volgers ik genereer", weet Kevin. "Vroeger kozen de mensen altijd voor de fotograaf uit de buurt omdat ze van niet beter wisten. Dankzij de sociale media kan je een veel groter publiek bereiken. Weet je dat er de voorbije .maanden al meisjes en vrouwen uit Limburg aanklopten voor een fotosessie? Op een dag contacteerde ook een vrouw van¬uit Rusland me om af te spreken voor een shoot. Het succes triggert me constant om de lat voor mezelf hoger te leggen."
VEEL AANVRAGEN
Toch blijkt het aantal volgers laten hoornen voor Kevin Vandenberghe geen doel op zich. "Omdat het ook allemaal werkbaar moet blijven. Tot dusver combineerde ik fotografie met een andere, deeltijdse job. Dat viel niet te rijmen met de vele aanvragen, waarop de mensen heel snel antwoord verwachten. Vandaar dat ik sinds 1 januari volledig zelfstandig geworden ben. Anno 2018 moet je trouwens al richting de 50.000 om echt van een grote aanhang te kunnen spreken." Door toedoen van zijn vroegere vriendin wordt Kevin ook soms gevraagd door het bekende merk L'Oréal. "De Belgische tak van dat bedrijf heeft me al meermaals ingeschakeld voor aftermovies van shows op locatie of presentaties van nieuwe collecties. Zo heb ik ontdekt dat ook videoshoots mij best liggen. Meestal zijn het de ervarener modellen die zich hieraan wagen. De een wil het liefst braaf, voor de ander mag het iets sexyer zijn.
Hoewel Kevin een fotostudio heeft kunnen inrichten in de ouderlijke woonst, is hij op zoek naar een geschikter onderkomen, ook al omdat het de woonkamer is die tijdens de model for a day-weekends dienst doet als studio en als make-upruimte. “Ik wil een ruim appartement met veel lichtinval en hoge plafonds in Waregem of Gent. De ligging is belangrijk want twee derde van de meisjes komt met de trein. Vanuit het station van Waregem sta je hier in een oogwenk."
En zeggen dat Kevin al fors heeft moeten investeren in allerhande materiaal. "Dat geldt ook voor veel anderen die een eigen zaak beginnen. Wie pakweg een frituur opent, moet ook serieus investeren", vindt hij. "Ik besteedde recent 13.000 euro aan een camera en enkele lenzen. Ik krijg ook materiaal toegestuurd van bekende bedrijven als Canon. Dat mag ik gratis gebruiken, zolang ik bij de publicatie van mijn foto's maar meegeef dat ze met hun apparatuur tot stand zijn gekomen."
De vrienden van TNT KOR te Zulte-Waregem poseerden nog vlug aan het bureel van Frank tijdens hun avondshift vrijdagavond. We wensen iedereen prettige eindejaarsfeesten en een gelukkig en voorspoedig 2018 !
In onze kring van interim-werkers hebben we collega's van alle slag. We hadden al fotografen, die de wereld hebben rondgetrokken, kunstenaars, enz. Een goede collega is ook Johan Gabriël, een zadelmaker van de vierde generatie. Een bijzondere ambachtsman, die raad weet voor diverse problemen. Als geen een weet hij dat zadel, paard en ruiter goed op elkaar afgestemd moeten zijn om op een comfortabele manier te rijden. Zijn job van zadelmaker bestaat uit intensieve hanenarbeid. Van cruciaal belang daarbij zijn de vulling van het zadel, de positie van de drukpunten en de plaats waar het dieptepunt van het zadel zich bevindt. Rossinante is vanuit Avelgem vooral actief in West-Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk.
Jean-Pierre Devos, chauffeur van depot KOR te Zulte-Waregem, heeft wel een bijzondere hobby. Zijn passie voor Schotse Highland Bagpipes kon hij waarmaken en hij is nu een van de ‘pipers’ in ‘the Ypres Surrey Pipes and Drums’ met optredens in Schotland, Frankrijk en Polen. Annick Verhalle strikte hem voor haar rubriek ‘even ontspannen, de favoriet van… in het TNT-tijdschrift Drive (dec. 2014).
“Mijn hobby is eigenlijk een levensloop en -visie,” aldus Jean-Pierre. “Alles begon in mijn prille jeugd toen ik in leper een Pipe-Band zag. Daar was meteen de ‘klik’, ik wist direct: ooit word ik Piper! Mijn vriendjes speelden soldaatje, piraatje, cowboy en indiaantje, terwijl ik alle beroemde veldslagen muzikaal begeleidde... Mijn opa had een houten exemplaar voor me uitgezaagd en mijn moeder had een geruit tafelkleed tot kilt versneden. Het klinkt belachelijk, maar ik weet nog dat ik er héél trots op was."
Toen Jean-Pierre een jaar of twintig was, vertrok hij liftend naar het eiland Skye in Schotland en kocht daar zijn eerste pipes. Een echte Blackwood van Afrikaans ebbenhout. Jean-Pierre vervolgt: "Toen kwam ik thuis en dat was het dan... Niemand die er ook maar iets vanaf wist. Ik had enkel een handleiding. Gelukkig had ik eerder dwarsfluit leren spelen en kon ik er uiteindelijk toch een paar deuntjes uitwringen. In de jaren daarna gingen de pipes letterlijk aan de haak, de gitaar en het rock-orkestje kregen mijn aandacht (hippie periode, nietwaar).
Via een gemeenschappelijke vriend, kwam ik tien jaren geleden in contact met de Meningate-piper uit leper. Hij gaf me les en na korte tijd hadden we onze eerste klas met een vijftal leerlingen. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot de volwaardige band "the Ypres Surrey Pipes and Drums" met een dikke 40-tel muzikanten en een eigen school. We hebben al optredens verzorgd in Schotland, Frankrijk en Polen en binnen een paar jaar staat ook Australië op het programma."
Het hoofddoel van the Ypres Surrey Pipes and Drums band is het verzorgen van plechtigheden in relatie met wereldoorlog I en II. Jean-Pierre: "De meeste bandleden komen uit de frontstreek en zijn als het ware opgegroeid tussen de oorlogsgraven. We treden belangeloos op uit idealisme en respect voor "onze jongens" en spelen op plaatsen die voor de "gewone burger" ontoegankelijk zijn. Het sociale contact wat ik heb met mensen van over de hele wereld is speciaal. Nog niet zolang geleden vroeg een Australiër mij om een deuntje te spelen bij het graf van zijn grootvader op Polygoon Wood Cemetery in Zonnebeke. Hij stond daar met zijn gezin rond mij en ik kreeg het warm en koud. Hij bood mij geld aan, wat ik natuurlijk weigerde. In plaats daarvan zijn we samen een stevige pint gaan drinken... Dit soort belevenissen maken mijn hobby zó bijzonder."
We vernemen dat de nieuwe directeur zich vandaag zou voorstellen aan het personeel. Dat gebeurde tijdens de dagshift, maar op de aangekondigde voorstelling deze avond ... Een deel van het personeel kon al persoonlijk kennis maken met hem.
Naar verluidt zou het gaan over Michel Beyens. Bij gebrek aan nadere informatie moesten we andere bronnen raadplegen...
We vonden over Michel Beyens dat hij 'terminal manager' was voor de regio Antwerpen bij DHL
Hij is licentiaat Toegepaste Wetenschappen met opleiding aan universiteit van Antwerpen (1983-1987).
Binnenkort hopen we hier meer informatie te geven over de nieuwe districtmanager voor TNT Kortrijk. Alle info welkom.
Sedert
begin dit jaar is Michel Beyens onze
nieuwe Regio Operations Manager (ROM) bij TNT KOR. Hij is licentiaat in de
Toegepaste Economische Wetenschappen met opleiding
aan universiteit van Antwerpen (1983-1987). Tot eind vorig jaar was hij
projectmanager DHL Express en service center manager te Merelbeke en Gullegem.
Van 1987 tot 2001 werkte hij in diverse functies in diverse
bedrijven, steeds in supply chain.
(Supply
chain management (SCM), ook wel integraal ketenbeheer genoemd, is een principe
waarbij door middel van het verbeteren van processen en samenwerking met leveranciers
en afnemers een betere functionaliteit van het deelnemende bedrijf in de keten
ontstaat. In bijvoorbeeld de horeca en de toeleverende bedrijven kan dit er
voor zorgen dat er minder afval ontstaat door accuratere inkopen.)
Sedert 2001 is hij actief in de transportsector. Van 2007 tot
maart 2012 was hij terminal manager bij DHL te Ternat. Vanaf april 2012 tot
eind vorig jaar combineerde hij de functie van Projectmanager en service center
manager bij DHL Express te Merelbeke en Gullegem. Sedert begin dit jaar is de functie
van Regio Operations Manager bij TNT in het service center te Zulte zijn nieuwe
uitdaging.
We
vroegen hem om zijn eerste indrukken van TNT en TNT Zulte. Hij ervaart hier
vooral de aangename werksfeer, een goed gestructureerd bedrijf met veel aandacht
aan het personeel en een customer oriented (klantgerichte) organisatie. Zijn
plannen voor de toekomst is het realiseren van een hecht team in Zulte, die
samen de gestelde doelstellingen kan behalen en dit in de huidige moeilijke
economische situatie van de Belgische economie. Dit betekent het promoten van
de sure we can-mentaliteit en hier en daar tesamen met alle medewerkers
trachten enkele optimalisaties door te voeren.
Familiaal
is Michel Beyens de trotse vader van 3 kinderen, waarvan de oudste (zoon) reeds
het huiselijke nest heeft verlaten. De andere twee (meisjes) zijn nog
studerende.
Inzake
hobbys komt voetbal vooraan. Hij is nog steeds elke zondagochtend actief met
een vriendenploeg en dat zelfs op 48-jarige leeftijd. Om de twee weken komt
daar op vrijdagavond nog een partijtje zaalvoetbal bij.
In het TNT-personeelsblad sure! vinden we een
reactie van onze alom-gewaardeerde Christine Bruyneel in de rubriek De
Stelling op blz 7. In deze rubriek
geven vier medewerkers van TNT Express met verschillende dienstjaren , antwoord
op dezelfde stelling. De stelling luidt : Oud en nieuw is hét moment voor goede
voornemens.
Christine is 20 jaar in dienst, momenteel als Depot
Management Assistant in Zulte/Waregem (Depot Kortrijk) en antwoordt : Ik ben
het met de stelling eens. Alleen dit keer met gemengde gevoelens. Vanwege de
overname biedt de toekomst minder zekerheden. Mijn voornemen is om mijn job zo
lang mogelijk goed te blijven doen. Het werk heeft altijd een belangrijke plaats
ingenomen. Per 1 januari2012 ben ik in
een nieuwe functie begonnen en inmiddels ben ik goed ingeburgerd in deze job.
Ik kan weer tijd vrijmaken voor mijn gezin. Dat is ook een voornemen van me.
We waren met een ganse bus aanwezig op
het 1711 TNT-feest in Jaiselings Royal Palace in Wernhout. Het werd een
prachtige belevenis doorheen de verschillende eet- en vermaakzalen van dat
feestpaleis. Enkele sfeerbeelden