Foto

Deel op Facebook

Foto
Inhoud blog
  • BLOGGEN.BE IS BINNENKORT NIET MEER BEREIKBAAR
  • SAMANA LISSEWEGE - ZWANKENDAMME ORGANISEERDE EEN BINGO NAMIDDAG
  • MEE MET DE 'ORDE VAN DE PRET' NAAR DE CARNAVALSTOET TE VELDEGEM
  • UITSLAG MAANDELIJKSE VOGELPIK 'HOF DER PRINSEN-LISSEWEGE'
  • WINNAARS BEKEND VAN ' THE HEN HOUSE TROPHY' MET CARNAVAL IN 'DE KIP'
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    cat4u_culi
    www.bloggen.be/cat4u_c
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    EXTERNE LINKS

    Foto

    Klik hieronder

    Foto
    Instagram
    Foto
    Zoeken in blog

    WELKOM BIJ TLISSEWEGENARTJE

    header
    24-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOCIALE MAATREGELEN VOOR PARTICULIEREN TEGEN HET CORONAVIRUS (COVID-19)


    SOCIALE MAATREGELEN VOOR PARTICULIEREN TEGEN HET CORONAVIRUS (COVID-19)

    TOESTAND OP 23/03/2020
    ************************
    WATER-, GAS EN ELEKTRICITEITSFACTUUR
    De water-,  gas- en elektriciteitsfactuur voor wie technisch werkloos wordt, zal voor één maand door de Vlaamse regering betaald worden. In deze periode van uitzonderlijke maatregelen, zullen geen afsluitingen gebeuren. Klik hier voor meer informatie.

    ONROERENDE VOORHEFFING
    De aanslagbiljetten voor de onroerende voorheffing worden pas in september verstuurd. Je krijgt dan tot eind november tijd om deze te betalen.

    TIJDELIJKE WERKLOOSHEID
    VDAB zal een platform aanmaken voor gedeeld beheer, waar mensen in tijdelijke werkloosheid zich kunnen aanmelden voor een job in die sectoren waar nu extra personeel nodig is. 

    Mensen in tijdelijke werkloosheid vallen traditioneel terug op 70 procent van hun loon (dat ook nog eens geplafonneerd is). Iedereen in tijdelijke werkloosheid ontvangt per dag € 5,63 extra. Dit komt neer op € 150,00 extra per maand.

    VERKEERSBELASTING
    De inning van de verkeersbelasting wordt met 4 maanden uitgesteld.

    PERSONENBELASTING
    Alle Belgen krijgen twee maanden uitstel van betaling voor de personenbelasting.

    GEANNULEERDE PAKKETREIZEN
    Er is een tijdelijke afwijking van de verplichting om de reiziger terug te betalen voor geannuleerde pakketreizen, zowel als de annulering uitgaat van de reiziger zelf als van de reisorganisator. Voorwaarde is wel dat de reisorganisator een voucher (reischeque) aflevert voor dezelfde waarde die voor minstens één jaar geldig is. Hiermee kan de reiziger een andere pakketreis of reisdiensten aankopen.

    Klik hier voor meer informatie voor reizigers.

    TICKETS GEANNULEERDE OPTREDENS EN EVENEMENTEN
    De organisator van optredens of evenementen hoeft tijdelijk geen terugbetaling te doen van de tickets wanneer hetzelfde evenement op een latere datum binnen een redelijke termijn wordt georganiseerd. Kan de consument aantonen dat het niet mogelijk is om op die nieuwe datum het evenement bij te wonen kan een terugbetaling van de tickets wel (bijvoorbeeld ziekte, beroepsredenen). Kan het evenement niet op een later moment worden georganiseerd, moet de organisator voldoende tijd krijgen om de terugbetalingen te doen zodat terugbetalingen in de tijd kunnen worden gespreid.

    AUTOKEURING
    De geldigheid van de keuringsattesten van personenwagens wordt verlengd met vier maanden.

    FIETSHERSTELLINGEN
    Dringende fietsherstellingen blijven mogelijk. Net zoals bij alle activiteiten geldt ook hier dat social distancing strikt moet gerespecteerd worden, net als de hygiënemaatregelen die zijn opgelegd door de Belgische overheid.

    24-03-2020 om 00:43 geschreven door tlissewegenartje  


    23-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.#FEEDNURSES BRENGEN KANT-EN-KLARE MAALTIJDEN VOOR HET PERSONEEL VAN WZC TER POTTERIE


    'feedthenurses' brengt kant-en-klare maaltijden naar 'WZC Ter Potterie'

    Zorg en solidariteit: het zijn de twee sleutelwoorden tijdens de coronacrisis. In Brugge dragen de chefs van Bistro BRUUT, Mise en Place en Pasta Gusto vanaf nu op een unieke manier hun steentje bij. Bruno Timperman, Sandra Timmerman en Griet Watteyne leverden maandag de eerste kant-en-klare maaltijden voor het personeel van WZC Ter Potterie. Het project krijgt de naam #feedthenurses.
    Schepen Pablo ANNYS: “De filosofie achter #feedthenurses is eenvoudig. Zorgverstrekkers, verpleegkundigen en dienstverleners staan in deze tijd onder grote druk. Ze draaien ‘dubbel’, om het simpel te zeggen, en er is voor die mensen amper tijd over om nog boodschappen te doen of te koken. Toch is ‘gezond eten’ essentieel om je job goed te kunnen uitoefenen. Daar gaan deze creatieve chefs in Brugge iets aan doen.”


    Dankzij sponsoring, schenkingen én steun van Stad Brugge ontvingen de trekkers van #feedthenurses aanzienlijke voorraden basisproducten. Ze verwerken alles tot fijne kant-en-klare maaltijden, voorverpakt voor één persoon. Het eten wordt gratis geleverd op locaties die daarom vragen.
    “Op dag één hadden onder andere we een slaatje met geitenkaas in de aanbieding, en speenvarken met gegrilde rode kool en peer”, vertelt Bruno Timmerman van BRUUT. “We zetten onze job dus verder, maar op een andere manier dan gewoonlijk: we brengen lekkere keuken naar de zorg- en dienstverleners die erom vragen.”
    De eerste levering van #feedthenurses gebeurde in WZC Ter Potterie, in het bijzijn van Pablo ANNYS en de staf van het woonzorgcentrum. Resultaat: onverdeeld blije gezichten.


    ANNYS: “Deze aanpak bewijst hoe lokale economie noden kan helpen lenigen in crisistijden. Gedreven mensen zorgen ervoor dat voedseloverschotten correct en creatief verwerkt worden, waardoor het zorgpersoneel in de frontlinie er de vruchten van plukt. Dat is hartverwarmend.”
    #feedthenurses klokt voor de eerste dag af op ruim 300 maaltijden, een deel ervan werd gedispatcht in WZC Van Zuylen in Sint-Kruis. Het aanbod voor de komende dagen blijft gegarandeerd, al doet Bruno Timmerman meteen een warme oproep voor helpend handen.
    “Om #feedthenurses draaiende te houden, zoeken we nu sponsors voor verpakkingsmateriaal en koks die met de geleverde basisproducten willen helpen koken. In deze situatie is kennis van voedselveiligheid en de HACCP-norm een vereiste. Wij zorgen ervoor dat wie zich als kok aanmeldt, 

    23-03-2020 om 22:13 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LISSEWEGE MARKT OP HET MIDDAGNIEUWS VAN FOCUS TV


    Lissewege markt op het middagnieuws van Focus-wtv.................KLIK HIER!

    23-03-2020 om 21:47 geschreven door tlissewegenartje  


    20-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK


    Naaiatelier/ retouches Style & Trends  heeft even on hold gezet!
    Om toch nuttig te bezig zijn maken Nancy en Jean-Pierre mondmaskertjes voor IVBO Brugge!
    De mensen van de ophaaldienst zijn zéér tevreden met dit iniatief en gebruiken de mondmaskertjes reeds.

    20-03-2020 om 13:08 geschreven door tlissewegenartje  


    18-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AANGEPASTE DIENSTREGELING BIJ DE LIJN


    Vanaf 18 maart: aangepaste dienstregeling door effecten Corona-virus

    De Lijn is bezorgd om de gezondheid van haar personeel en haar klanten. Wij staan dan ook permanent in contact met de FOD Volksgezondheid en volgen de situatie in verband met de verspreiding van het coronavirus op de voet.

    Als gevolg van de stijgende impact van het Coronavirus, schakelen we vanaf woensdag 18 maart over op een aangepaste dienstregeling.

    Aangepaste dienstregeling vanaf 18 maart

    De aangepaste dienstregeling houdt er rekening mee dat

    er slechts zeer beperkt gebruik gemaakt wordt van de opvang van leerlingen in de scholen,
    werkenden wel nog de mogelijkheid moeten hebben om hun woon-werkverkeer met het openbaar vervoer te doen.
    Deze aangepaste dienstregeling vind je terug in onze routeplanner.

    We blijven daarom het basisaanbod rijden, maar o.m. de bediening van de scholen wordt teruggeschroefd (zoals dat ook tijdens de schoolvakanties gebeurt)

    De maatregel komt er enerzijds omdat het aantal reizigers op onze bussen en trams sterk gedaald is. Maar anderzijds ook omdat we merken dat het aantal zieke collega’s stijgt. Volgens de voorspellingen zal dat aantal de komende dagen nog toenemen. Om te vermijden dat er ad hoc ritten dienen geschrapt te worden door de afwezigheid van collega’s, passen wij nu de dienstregeling gestructureerd aan.

    Gezien het eerder beperkte aantal klanten dat in deze periode reist en de aangeboden dienstregeling blijft een verantwoorde spreiding van klanten in de voertuigen mogelijk.

    We blijven dagelijks de bezetting op de voertuigen en het aantal zieke medewerkers monitoren. Op die manier kunnen we snel extra maatregelen worden doorgevoerd indien de situatie dit vereist.

    Je vindt meer info op de website van De Lijn, in de app van De Lijn, en via de sociale mediakanalen van De Lijn.

    Lijnen beperkt tot aan de grens

    Om het besmettingsgevaar in te dijken zullen onderstaande lijnen stoppen aan de laatste halte (met terugkeermogelijkheid) voor de grens met Nederland.
    provincie Antwerpen: lijnen 430, 450 en 460
    lijn 430 rijdt niet tussen Arendonk Grens Langschelpen en Reusel Busstation
    lijn 450 rijdt tot halte Poppel - Grens
    lijn 460 rijdt niet tussen Weelde Grens en Baarle-Nassau Sint-Janstraat
    provincie Limburg: lijnen 45, 20a, 62 en 63 (richting Maastricht)
    provincie Oost-Vlaanderen: lijnen 22, 42 en 43 (Sint-Niklaas - Hulst)
    provincie West-Vlaanderen: lijn 42 (Brugge - Breskens)
    Tal van evenementen zijn afgelast, zoals de carnavalstoeten. Dit heeft natuurlijk invloed op onze omleidingen en dienstregeling, die daarop werden afgestemd. De informatie aan de haltes passen we zo snel mogelijk aan. De meest recente informatie, bijvoorbeeld of je bus nog een omleiding volgt, vind je in onze routeplanner.

    Betaal niet met cash

    We aanvaarden geen cash meer op onze bussen & trams en in onze Lijnwinkels.

    Sommige Lijnwinkels zijn mogelijk gesloten door ziekte van onze medewerkers. Raadpleeg steeds de openingsuren. Kan je niet terecht in je vertrouwde Lijnwinkel? Dit zijn je alternatieven:
    koop een sms-ticket: sms DL naar 4884
    koop een m-ticket of m-card via de app
    mogelijk is er een andere Lijnwinkel in de buurt
    tickets en Lijnkaarten 10 ritten kan je kopen bij een extern voorverkooppunt of via de Payworld Xpress eShop
    koop of verleng je abonnement online

    18-03-2020 om 23:36 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HULP NODIG VANWEGE DE CORONACRISIS ?


    ****************************

    18-03-2020 om 22:24 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRIJWILIGERS GEZOCHT !


    Wil jij boodschappen doen voor iemand uit je buurt?

    Je krijgt een boodschappenlijstje via telefoon of e-mail.
    Maak op voorhand goede afspraken over de keuze van merken van de producten, de winkel en het afhandelen van de rekening.
    Je geeft de boodschappen af aan de deur.
    Je leeft alle hygiënemaatregelen strikt na: handen wassen, afstand houden, hoesten in je elleboog... Als je je hier voor opgeeft, krijg je vanuit de stad contactgegevens van de persoon in jouw buurt die hulp nodig heeft.
     
    Meld je aan via 050 32 78 95

    Profiel van de vrijwilliger

    - Je bent tussen de 16 en 65
    - Je hebt een goede algemene gezondheid
    - Je vertoont geen ziektesymptomen: loopneus, hoesten, koorts...
    - Je bent recent niet in het risicogebied geweest.
    - Je hebt recent geen contact gehad met mensen die in het risicogebied zijn geweest
    - Je bent niet zwanger

    18-03-2020 om 22:21 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN DE NATIONALE VEILIGHEIDSRAAD
    De Nationale Veiligheidsraad heeft op dinsdag 17 maart 2020 besloten de bestaande maatregelen te versterken. Deze nieuwe maatregelen gaan in op woensdag 18 maart 2020 om 12:00 uur en blijven ten minste tot en met 5 april 2020 van kracht.

    Een goede individuele handhygiëne en voldoende sociale afstand houden, blijven belangrijke maatregelen die iedereen moet opvolgen. Een strikte naleving ervan door iedereen, van jong tot oud, is noodzakelijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Burgerzin en solidariteit met de meest kwetsbare personen is onontbeerlijk.

    Toch zijn er verdere inspanningen nodig om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het is nu cruciaal om verdere maatregelen te nemen en na te leven!
    Wat betekent dit concreet?
    Je blijft maximaal thuis om externe contacten te beperken.

    Je kan je huis verlaten voor volgende zaken:

    - Voedingswinkel

    - Dokter

    - Apotheek

    - Postkantoor

    - Bankautomaat

    - Benzinestation

    - Hulp bieden aan kwetsbare personen


    Niet-essentiële winkels blijven gesloten met uitzondering van:

    - Krantenwinkels

    - Kappers (1 klant per keer)

    - Nachtwinkels (open tot 22u) 

    Zij moeten uiteraard  de sociale afstand respecteren. 


    Alle voedingswinkels blijven geopend 
    De toegang tot de supermarkten zal worden gecontroleerd om het aantal personen die tegelijkertijd binnen aanwezig zijn te beperken. Er wordt maximaal 1 persoon per 10 m² en maximum 30 minuten per klant toegelaten.


    De markten worden gesloten, tenzij ze onontbeerlijk zijn voor de voedselvoorziening en als de lokale overheid de maatregelen van sociale afstand kan garanderen. 
    Winkels die in hoofdzaak dierenvoeding verkopen vallen onder de definitie van voedingswinkels en mogen geopend blijven.

    Fysieke buitenactiviteiten (wandelen, hardlopen, fietsen, …) worden aanbevolen, maar alleen met mensen die onder hetzelfde dak wonen of met een vriend(in), op voorwaarde dat het contact met anderen beperkt kan zijn (1,5 meter afstand).

    Elke bijeenkomst is verboden. 

    Kinderen van ouders met essentiële beroepen kunnen opgevangen worden in scholen en kinderopvang.

    De horeca moet het terrasmeubilair binnen plaatsen.

    Het openbaar vervoer moet zo worden georganiseerd dat de sociale afstand kan worden gegarandeerd.

    Bedrijven, ongeacht hun grootte, kunnen hun activiteiten verder zetten als ze telewerk organiseren voor elke functie waar dit mogelijk is. Bedrijven waar dit niet mogelijk is, moeten de principes van de sociale afstand nauwgezet respecteren. 
    Deze regel geldt zowel voor de uitvoering van de werkzaamheden, als voor het door de werkgever georganiseerde vervoer. Als bedrijven niet voldoen aan deze verplichtingen, moeten ze verplicht sluiten. Dit geldt niet voor cruciale sectoren en essentiële diensten.


    Alle niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden.

    De lokale en federale politie zullen ervoor zorgen dat de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus strikt worden nageleefd en zal de gezondheidswerkers bijstaan. 

    We zijn allemaal vastbesloten om nu te handelen.

    De sociale afstand moet zo strikt mogelijk toegepast worden. 

    Blijf thuis, zorg voor jezelf en voor anderen!

    18-03-2020 om 22:14 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPDATE: IVBO EN CORONA


    UPDATE: IVBO en Corona

    Naar aanleiding van de recente maatregelen die de federale regering nam om de verspreiding van het coronavirus/COVID-19 te beperken, brengen we u graag op de hoogte van het volgende.

    De voornaamste bezorgdheid van IVBO bestaat erin om de veiligheid en gezondheid van haar medewerkers en de burgers zo veel mogelijk te waarborgen en de impact van het COVID-19-virus op ons bedrijf te minimaliseren. Dit doen we door de maatregelen van de overheden en de experten op te volgen en te respecteren.

    In een dagelijks crisisoverleg met voorzitter Minou Esquenet en het management bekijken we de continuïteit van onze dienstverlening en de maatregelen die we moeten treffen. Dit betekent dat we niet altijd alle rondes kunnen rijden. Restafvalinzameling zal daarbij steeds de eerste prioriteit krijgen. Dagelijks informeren we hierover zowel op onze website als op onze facebookpagina.

    In onze verwerkingsinstallatie schakelen we over op minimumbezetting om op een veilige en verantwoorde manier te kunnen blijven werken. We proberen vooral te vermijden dat veel collega’s tegelijk ziek zouden worden. Ons doel hierbij is te trachten de controle te bewaren en voldoende capaciteit te hebben om te kunnen bijsturen wanneer dat nodig wordt.
    In onze administratieve functies kunnen een aantal medewerkers van thuis uit werken.

    Een belangrijk deel van onze operationele collega’s moet echter op onze verwerkingssite voor de permanentie zorgen of dagelijks de baan op gaan om het afval in te zamelen. We zijn hen uitdrukkelijk zeer dankbaar voor de verantwoordelijkheid die zij opnemen. Dankzij hun inzet in deze moeilijke tijden wordt het afval toch ingezameld en verwerkt. Maar ook bij hen kunnen symptomen van het COVID-19-virus vastgesteld worden. In dat geval dringen we er op aan dat ze IVBO verwittigen, thuis blijven en medische hulp inroepen.

    De verbrandingsoven en de groencompostering van IVBO zullen in deze periode niet toegankelijk zijn voor particulieren. Er wordt wel gezorgd voor telefonische permanentie tijdens de normale werkuren.

    18-03-2020 om 21:44 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIJKOMENDE MAATREGELEN VAN HET BRUGSE STADSBESTUUR VOOR DE BESTRIJDING VAN HET CORONAVIRUS
    In navolging van de nieuwe federale maatregelen in de bestrijding van het coronavirus neemt het Brugse stadsbestuur een aantal bijkomende maatregelen.

    Openbaar leven:

    Markten
    - Op iedere marktdag (maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag) wordt telkens één of maximum twee kramen met dezelfde waren toegelaten. Deze worden geplaatst op de verschillende uithoeken van het marktgebeuren, met een beperkt aantal kramen per keer.

    - Deze kramen bieden enkel essentiële voeding aan (vlees, vis, brood, groenten en fruit, kip aan ’t spit, traiteurbereidingen, zuivelwaren) en dus geen snoep, koffie, delicatessen, specialiteiten, hamburgers, kruiden, noten, … 

    Speelpleinen en skateparken
    Speelpleinen en skateparken blijven gesloten. Alle samenscholingen op Brugs grondgebied zijn verboden.

    Toiletten
    De openbare toiletten in het Brugse Vrije, op het Bargeplein en in het Badengebouw zijn de enige toiletten die openblijven.

    Afvalverwerking
    Recyclageparken
    Alle recyclageparken (Sint-Pieters, Sint-Michiels en Zeebrugge) zullen vanaf deze namiddag niet meer open zijn.

    Klein Gevaarlijk Afval (KGA)
    Tot en met 5 april zullen er geen ophalingen van Klein Gevaarlijk Afval (KGA) meer plaatsvinden. Van de geplande ophaling van 11 april is voorlopig nog niet bekend of deze wel of niet doorgaat.

    Magazijn Walwein (Walweinstraat 20, 8000 Brugge) blijft voor het afhalen van bedrijfsafvalzakken.

    Textielcontainers
    Er wordt gevraagd om voorlopig geen kledij meer in de containers te deponeren. Externe ophalers kunnen de ophaling niet meer garanderen.

    Openbaar vervoer

    Shuttlebus
    Vanaf vandaag zal de shuttlebus niet meer rijden. Afhankelijk van nieuwe beslissingen zal dan later de shuttlebus-dienst terug opgestart worden.

    De Lijn (alle info op www.delijn.be)
    Om de richtlijn over social distancing te garanderen, voert De Lijn twee extra maatregelen in voor haar dienstverlening. De overheid vraagt alle burgers om 1,5 meter afstand te houden om besmettingsgevaar in te dijken:

    Reizigers moeten voldoende afstand houden. Daardoor vermindert de capaciteit per bus of tram.
    Belbussen worden afgeschaft
    Alle Avondlijnen worden geannuleerd.

    Fiets
    Bepaalde taken zoals bijvoorbeeld het herstel en onderhoud van fietspompen op het openbaar domein kunnen sinds vanmiddag niet langer worden uitgevoerd. Blue bikes kunnen wel nog ontleend worden, echter herstel bij defect is niet mogelijk. Het fietspunt aan het Station wordt vanaf vandaag gesloten.

    Huis van de Bruggeling
    Het Huis van de Bruggeling blijft open volgens de normale uren, de gemeenteafdelingen sluiten de deuren. Burgers die gebruikmaken van de budgetmeter kunnen naast het Huis van de Bruggeling ook terecht in het gemeenschapshuis in Zeebrugge.

    Aan burgers wordt gevraagd om er enkel na telefonische afspraak (050 44 8000) en voor strikt noodzakelijke dienstverlening (bv. termijngebonden dienstverlening) langs te komen.

    Onder noodzakelijke dienstverlening verstaan we:

    - Bepaalde noodzakelijke verblijfsdocumenten voor niet-Belgen
    - Aangiftes van geboorten en adopties
    - Inzage termijngebonden plannen
    - Budgetmeter
    - Afhalen van dringende e-id, reispassen, rijbewijzen (documenten die vervallen zijn).
    Let wel: er kan enkel elektronisch betaald worden.

    Wie twijfelt, neemt best telefonisch contact op.

    Wie ziek is, maar toch dringend een van deze passen nodig heeft, kan steeds via volmacht de identiteitskaart (bv. voor een ziekenhuisopname), rijbewijs of reispas laten afhalen.

    Voor heel wat zaken kan men op de website terecht: via www.brugge.be/producten of www.brugge.be/thuisloketburgerzaken (alle akten en attesten). Daarnaast kan men altijd telefonisch contact opnemen via 050 44 8000.

    18-03-2020 om 21:27 geschreven door tlissewegenartje  


    15-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN LEEG LISSEWEGE DOOR HET CORONA - VIRUS

    Mischien kunnen sommige zaken de tijd gebruiken om hun zaak op te frissen want bij
    enkelen is dit hoogdringend nodig!

    WAT WORDT ER VERDER NOG GEANNULEERD:

    Missie zwerfvuil:
    Omwille van de maatregelen tegen het coronavirus zijn we helaas genoodzaakt om ‘Missie zwerfvuil’ en alle daarbij horende opkuisacties te annuleren. De inschrijvings-webpagina werd offline gehaald, webpagina’s werden aangepast, facebook-events werden geannuleerd en er werd communicatie gevoerd via sociale media.
    We hopen dat de opkuisacties toch alsnog kunnen plaatsvinden op een later tijdstip dit jaar en bekijken dit later.

    Bibliotheek:
    Tot en met vrijdag 17 april neemt de bibbliotheek volgende maatregelen:
    gewijzigde uitleenvoorwaarden:
    tot zaterdag 18 april hoef je jouw geleende materialen niet binnen te brengen. Er zal voor die periode geen boete aangerekend worden. Eventuele automatische communicatie i.v.m. einde uitleentermijn mag je negeren.
    alle geplande activiteiten tot 18 april worden geannuleerd:
    - Jeugdboekenfeest
    - samenleesgroep
    - leesgroep
    - tussen d'oortjes
    - digidokters
    - KJV-bijeenkomsten (KJV-leden worden nog gecontacteerd i.v.m. de eindstemming)
    - aangepaste dienstverlening:
    - geen klassikale ontleningen
    - geen projecten Jeugdboekenmaand
    - geen bezoeken door Bib Aan Huis
    - digipunt onbemand

    Dienstencentrum Levensvreugde:
    Om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, heeft Welzijnsvereniging Mintus beslist om de Lokale Dienstencentra Brugge tijdelijk te sluiten. De maatregel gaat in vanaf 12 maart 2020 en loopt voorlopig tot 13 april 2020.
    De sluiting is LOUTER EEN VOORZORGSMAATREGEL om kwetsbare doelgroepen te beschermen. We bieden tijdelijk geen activiteiten en cursussen meer aan en er worden ook geen maaltijden meer geserveerd.
    Voor de meest kwetsbare bezoekers zoeken we een alternatief, zodat ze alsnog hun was kunnen laten doen, of eventueel een maaltijd aan huis kunnen ontvangen.
    VOOR MEER INFO: Contacteer de centrumverantwoordelijke!

    Lissewege carnaval:
    Door de nationale maatregel rond het Corona virus kan ook het carnaval met stoet niet plaats vinden in Lissewege op zaterdag 21 maart.  
    De organisatoren zoeken nu naar een nieuwe datum waarbij 11 april vooropgesteld wordt. Er komt later nog een definitieve beslissing.

    15-03-2020 om 23:31 geschreven door tlissewegenartje  


    12-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELANGRIJK BERICHT OVER HET CORONA VIRUS


    Drastische maatregelen in België om coronaverspreiding tegen te houden:
     alle lessen opgeschort, alle cafés en restaurants sluiten vanaf vrijdag middernacht
     hun deuren. Lees meer.............KLIK HIER!

    12-03-2020 om 23:10 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEKKERBEK'S CARNAVALBAL


    Zaterdag 14 Maart 2020 vanaf 21.00 uur in zaal Centrum te Zwankendamme

    "LEKKERBEK'S CARNAVALBAL"

    met verkiezing top 3 mooiste, origineelste, spectaculairste verkleede
    Jureren stopt om 00.00 uur
    vvk: 4 Euro
    add: 6 Euro
    gratis ingang met lekkerbekkenlidkaart
    kaarten te verkrijgen bij alle bestuursleden en in Café De Kavijaks

    12-03-2020 om 22:48 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KATHOLIEKE KERK SCHORST ALLE PUBLIEKE LITURGISCHE SAMENKOMSTEN


    Katholieke Kerk schorst alle publieke liturgische samenkomsten

    De bisschoppen schorsen alle openbare liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk vanaf komend weekend 14 & 15 maart tot vrijdag 3 april.
    Vanwege de huidige evolutie van de corona-epidemie beslist de Bisschoppenconferentie van België om alle publieke liturgische bijeenkomsten van de katholieke Kerk in ons land te schorsen. De beslissing gaat in komend weekend (14 & 15 maart) en geldt alvast tot vrijdag 3 april.

    - Doopsels, huwelijken en uitvaarten kunnen plaatsvinden in beperkte kring.
    - Voor alle andere pastorale bijeenkomsten wordt maximale voorzichtigheid gevraagd.
    - De kerkgebouwen blijven open voor persoonlijk gebed en bezinning.

    Meer lezen over dit persbericht........................KLIK HIER!

    12-03-2020 om 22:23 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJD MISSIE ZWERFVUIL



    Wedstrijd Missie zwerfvuil

    Graffitikunstenaar Wietse luisterde 20 rolcontainers van "Missie Zwerfvuil"  op met artistieke taferelen. Vuilnisbakken mogen gerust opvallen! Spot jij ze alle twintig op het Brugse grondgebied? 

    Wie een selfie neemt met een versierde rolcontainer en deze online plaatst op" #bruggeoltiedschoane", maakt kans op een filmticket!

    Je hebt tijd tot en met 31 maart 2020. Winnaars worden ten laatste op 30 april 2020 verwittigd.

    Té benieuwd naar de andere containers? Klik hier om ze allemaal te zien! 

    De locaties verklappen we uiteraard niet :) ...

    12-03-2020 om 22:07 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAASEIERENRAAP MET FAMILIENAMIDDAG


    'Lissewege Leeft' organiseert op paasmaandag 13 april 2020 om 14u een paaseierenraap
    met aansluitend een leuke familienamiddag in de Pastorietuin achter de kerk.
    Spelletjes, koffie en taart, frisdrank of een biertje......je komt maar af!

    Vooraf inschrijven: 2 Euro per kind op het nummer: BE96 6528 4909 1505
    met vermelding: "Paasgrabbel 2020"

    12-03-2020 om 21:11 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS UIT ZEEBRUGGE


    Nieuwsjes uit Zeebrugge.................KLIK HIER!

    12-03-2020 om 00:20 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE FOTO'S VAN ONZE CARNAVALISTEN BIJ 'ORDE VAN DE PRET'


    Nieuwe foto's van onze carnavalisten bij 'Orde van de Pret' gezien door de lens van
    Pascale De Clerck en Rudi.................KLIK HIER!

    12-03-2020 om 00:04 geschreven door tlissewegenartje  


    11-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEEN VERGUNNING MEER NODIG OM BLOEMPOT VOOR JE DEUR TE PLAATSEN


    Geen vergunning meer nodig om bloempot voor je deur te plaatsen!

    Wie bloempotten op het voetpad voor de deur wil plaatsen, moet daarvoor geen toelating of vergunning meer aanvragen bij de stad Brugge. Dat omslachtige reglement is bijgestuurd. “We besparen de mensen liever die administratieve rompslomp”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “We moeten net blij zijn dat onze inwoners de stad groener en fleuriger maken. De inwoners zijn daarin onze grootste ambassadeurs.”

    Let wel: de potten worden geplaatst tegen de gevel met minimum 50 centimeter afstand van de zijdelingse perceelgrens met de buren. De zichtbaarheid van de verkeerstekens of verlichting mag niet worden gehinderd en de weg voor voetgangers moet minstens één meter breed vrij zijn. Brugge nam de voorbije maanden al meer dergelijke initiatieven. Zo mogen er nu ook gevelplanten in de grond komen en moedigt de stad aan om ook vensterbanken meer te bebloemen.

    11-03-2020 om 23:42 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPPING IN DE KAVIJAKS T.V.V. DE SPAARKAS


    *******************************

    11-03-2020 om 22:57 geschreven door tlissewegenartje  



    Foto

    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand of uw foto's naar mij te verzenden.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs