Foto
Inhoud blog
 • dixit...
 • Liliane Saint Pierre!!
 • Arbeit!
 • Dont kubeba!
 • En wijle were weg!
  Foto
 • Alles over GCMF (Give the Children of Mpongwe a Future)
 • De verhalen van onze voorgangers!!
 • Om het 50-jarig bestaan niet te laten passeren!!
 • RAFIKI of wat Belgische scouts en gidsen doen in het Grote Meren gebied!
 •       FLORA
  Foto
  Foto
  Foto
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  THE T & T FARM !!
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  RELIGIONS (op vraag van SIFENPIA)
  kerk der Katholieken
  Foto
  kerk van Penta Costa
  Foto
  Kerk van de United Church of Zambia
  Foto
  Kerk van de Adventists
  Foto
  Kerk der Baptisten
  Foto
  Tine, Tijs en Zambia...
  Meer bepaald Mpongwe, in het hart van Afrika!
  En een unaniem hart voor Afrika. Met Give the Children of Mpongwe a Future (of kortweg GCMF)als unieke omkadering en zaak waar wij voor staan is het hier waardevol, liefdevol en vredevol vertoeven!
  19-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dixit...

  Lieve vrienden,

  Om het in met enkele spreekwoorden, gezegden, bevattingen te verwoorden (de ene al relevanter dan de andere):

  En toen kwam er een varken met een lange snuit,…

  Mooie liedjes duren net lang genoeg…

  Na Mpongwe komt Dieudonné

  Waar het klokje weer gaat tikken, is in Stasegem

  Mpongwe sweet Mpongwe

  Wij zeggen geen vaarwel mijn dorp, wij keren hier nog weer

  Alles wat een begin kent, heeft ook een einde

  Om weer helder te kunnen zien, hoef je enkel van perspectief te veranderen (Saint-exupéry)

   Mensen zeggen op zoek te zijn naar de zin van hun bestaan. In werkelijkheid is 'de zin' niet iets wat je vindt maar wat je creëert. (David Phillips)

  En dit heeft zin…

  Zowel voor onszelf als voor de kinderen, jongeren,vrouwen en mannen in Mpongwe… Ik vermeldde eerder al druppels en de hete plaat en ik betwijfel, of beter, ik betrap diegene die het spreekwoord op een mooie lentedag uit zijn mouw schudde, op pessimisme…

  Geluk is de kunst een boeket te maken van de bloemen waar je bij kunt. We vonden een mooie ruiker hier…

  Ik zet in vol vertrouwen de eerste stap. Je hoeft de hele weg niet te zien. Zet gewoon de eerste stap. (Dr Martin Luther King)

  Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, Dan heb je waarschijnlijk nog nooit een nacht doorgebracht met een mug op je kamer. (Anita Roddick)


  Een zeker beeld geschetst van wat ons de volgende maanden te wachten staat. Afscheid nemen van vele mooie mensen hier in Mpongwe zal prachtig doch triest zijn…

  We beslisten dan ook om naar Stasegem te trekken, een nieuw hoofdstuk te schrijven, na wat een geweldig deel in ons levensboek is. Een beslissing die hoegenaamd niet over een nacht genomen is…

   We blijven 100% achter GCMF en alle daarmee  verbonden activiteiten, constructies, projecten, programma’s staan, overal ter wereld!

  En niet dieudonné is van dit alles de aanleiding, wel integendeel, die sprot had hier graag het levenslicht gezien (volgens mister Kalima), meerdere redenen liggen aan de basis en worden graag uit de doeken gedaan in de West-Vlaanders, ergens tussen een grote vijver en de vaart.

  19-02-2012 om 15:28 geschreven door T & T  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  27-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liliane Saint Pierre!!

  Een nieuwe dag, een nieuw verhaal… (dixit liliane saint pierre) and so it is!

  We kregen musicofiel en organisatorisch talent op bezoek!

  Ze genoten in Mpongwe, met direct een onderdompeling in van alles en nog wat, niet in het minst de opening van de community hall van Nchembwe Tweheko. Een geweldig feestje met dans, sketches, muziek, heerlijk eten, een optreden van 4 Nederlandse artiesten en of course speeches. Zelfs de onvolprezen Chieftainess Lesa nam er aan deel. Met een leuke extra toen CDF (Copperbelt Development Foundation) een cheque overhandigde van zo mùaar eventjes 13.000.000 kwacha aan de dames wegens gezamenlijk geleverde inspanningen, jolijt alom!!

  Na deze vertrokken we samen richting Kafue National Parc , waar we de het grootste dele van de tijd ook genoten, totdat we vastzaten (een ezel stoot zich namelijk gèèn 2 keer aan dezelfde steen) midden in het park met the beast. Even gehuiverd toen mama olifant chargeerde, beslist om de auto te draaien en dat werd ons noodlottig… vast zaten we…

  Alweer moeten delven met de vrees niet weg te geraken, maar we hielden het hoofd koel (ervaringsleren nvdr.) en na een uurtje waren we bevrijd! Gevolg is wel dat Jill doodsangsten uitstond, Andy een klop van de hamer kreeg en Tine twijfelt of ze nog ooit mee wil met de schrijver dezens in een nationaal park, met eigen vervoer. Op de koop toe en bij wijze van extraatje gingen we ’s avonds op nightdrive en jawel, de eigenste safari auto kwam vast te zitten na een achtervolging op een luipaard. Jill verstopte haar professioneel tussen de banken waarna enkele stoere rangers de auto in een mum van tijd los kregen…

  Iets later komen we wel een troep leeuwen tegen zeker. Een 10-tal dames lagen doodleuk te rusten en wij off-road richting de troep…

  Op zo’n 8 meter ervandaan vond Jill het welletjes en nam haar vertrouwde plaats in tussen de banken. Gelukkig kwamen we hier niet vast te zitten, dus een Mosi later in de bar werd er heel wat nabesproken, en terecht nietwaar?

  En Mpongwe?

  Mpongwe nam afscheid van hun 4 studenten die hier wekenlang hun respectievelijke schooltjes een extra elan gaven! Het ga jullie goed Marissa, Remco, Jordi en Rick en tot de volgende!

  Mpongwe krijgt er een nieuw hoogwaardig landbouwproject bij community-based! Leve Tine en Leonie! Onze groepen zijn enthousiast, de nootjes ook en dra (al dan niet morgen) wordt het veld bewerkt). Het zal dan hopelijk niet lang meer duren vooraleer we de enige echte organische Mpongweese Peanutbutter op de stuitjes k smeren.

  De YIP kent enkele strubbelingen maar later meer daarover. Ze herpakken zich!

  Guesthouse en het restaurant zijn volop in aanbouw, waardoor oudejaarsavond een plezier wordt om te vieren.

  Mpongwe maakt zich ook klaar om 20 wildebrassen te ontvangen, en wel op de volgende wijze:

  -          Er wordt druk doorgebouwd. Voor de geïnteresseerden:

  o   De 2 eerste gebouwen plannen we op 5 december  af te hebben (ruwbouw, met name dak en muren). Intussen staat de ‘setting’ (de markering) al van 4 klaslokalen en deze worden morgen gedolven. Andere settings volgen dezer dagen, waardoor de funderingswerken kunnen beginnen.

  o   De kamers van het guesthouse worden verdeeld. Marc krijgt er één naast de bar, en Kobe mag bij ons op de kamer (sorry Thomas, Tine en meirsie).

  o   Mensen worden stilletjesaan ingelicht en kijken al uit naar de samenwerking met de Belgische Wazungu’s (blanken).

  o   meeting met een notoir Zambiaan in Belgie. Mister Kalima maakt zaterdag het kanaal onveilig, en met hem alle betrokken mensen (wat niet min te noemen is).

   

  Het is druk, het is leuk en het wordt even afkicken na de doortocht van deze werkgezinde pelgrims.

  Vele hartelijke groetjes vanuit het rurale, doch magistrale Mpongwe aan allen die jullie liefhebben.

  Foto’s volgen nog, we waren even onzen appareil kwijt J

  Aha, we hebben hem were! Kijk maar (zelfs meer dan tevoren!):
  27-11-2011 om 07:16 geschreven door T & T  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  28-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbeit!

  Arbeit macht frei hebben enkele nitwits zo’n 7 decennia geleden gedacht…

  Echter en voorwaar, niets is minder waar!

  Dezer dagen toch wel heel druk om op Afrikaanse bodem te vertoeven. We plannen dan ook een vitesse lager te schakelen binnen enkele dagen, en ik zou zo zeggen terecht!

  Ibala, een landbouwprogramma viel enkele weken geleden in de prijzen, waardoor er hier verschillende groepen zullen kunnen werken rond ‘natural farming’.

  Het VTC en zijn ‘plot’ (= de grond waar dit complex moet komen) krijgt stilaan vorm, bricklayers van over heel Mpongwe staan al klaar om bij te springen en een nieuwe weg wordt aangelegd!

  Gelukkig zijn er dezer dagen meerdere handen die het werk verlichten. Jordi bewijst zijn diensten bij het uitzetten van de plot, lassen van verschillende zaken voor het guesthouse, meedenken over het aanpakken van de jeugdgroep en het prepareren van beton.

  En Leonie, zijn eega en aanstaande zit ook niet stil. Na het helpen ontluiken van menig mini-mpongweniaantjes op de maternity, maakt ze samen met Tine werk van de vrouwengroepen in Mpongwe en schrijft ondertussen nog een tekstje voor het ministerie van toerisme.

  En ondertussen?

  Onze studenten zijn aan het zwoegen over hun eindexamens. Miracle heeft een mirakel nodig om zijn punten van vorig trimester te verdubbelen om te slagen én zijn broertje Talent zal nog op jacht moeten gaan. Ze doen echter hun uiterste best en we duimen mee. Abisha daarentegen zal het ver schoppen, dit meisje scheert nu reeds hoge toppen en dat maakt ons blij. Meisjes hebben in Zambia extra wilskracht nodig om het einde vd schoolrit te halen.

  Heel wat onderhandelingen met de mensen waar de plot komt… een deel van de plot is een mooi stuk landbouwgrond waar ze mais verbouwden, dus daar willen we ze zeker voor compenseren. Het voelt niet altijd zo makkelijk but in the end, it’s for development, zo ondersteunde de council secretary (de plaatselijke ‘burgemeester’) en de afgevaardigde van de chieftainess (de lokale macht) de idee van GCMF om een heuse beroepsschool te construeren in hartje Mpongwe.

  De dames van Nchembwe zijn in volle voorbereiding voor de opening van hun centrum. Sketches worden geprepareerd, hoogwaardigheidsbekleders worden uitgenodigd, de omgeving opgedirkt. Grace zet alvast de perfecte dronken en anti-vrouwenclub man neer. Joyce 1 vroeg mss wel voor een beetje wijn om de women wat losser te krijgen, persoonlijk lijkt ons dit niet nodig zoals die heupen nu reeds gaan…

  De dames van Switti Village zullen één dezer starten met het verbouwen van pinda noten. Er is hier markt voor ad grens met Congo en in de toekomst ziet het ernaar uit dat van deze ‘apenootjes’ Pindakaas zal geproduceerd worden in Mpongwe. Jep, er zijn plannen om peanut butter te prepareren in Mpongwe! Binnen X aantal tijd staat er dergelijke pot te blinken op menig eettafel (made in Zambia ;-) ). Op die manier willen ze verdergaan met de vele wezen binnen hun dorp naar school te sturen en indien mogelijk, nog enkele kinderen erbij te nemen.

  Vele gesprekken, e-mails en andere communicatiemiddelen werden al gebruikt om het bouwproject vorm te geven. In Nederland is er nu al steun ende respect voor de gang van zaken. Professionaliteit gecombineerd met leute en gezelligheid leggen een goeie ‘fond’. Er werd een prachtig dossier opgesteld voor de ondersteuning van het VTC, het Vocational Training Centre (staande ovatie) en bij deze ook: al wie dit even onder de neus van zijn of haar baas wil schuiven, voel geen weerstand, laat u volledig gaan en vraag een exemplaarken via Stijn@oblique.be of Stijn.benoit@skynet.be !

  De studenten draaien op volle toeren in hun respectievelijke scholen waar ze reeds leraar aan huis zijn; Tranen staan reeds in hun ogen als ze denken aan hun nakend afscheid van al hun leerlingen.

  We verwelkomden 2 backpackers (zowaar!!) in Mpongwe! 2 Leuvenaars die hun tocht van een jaar, na gesprekken in Lusaka, niet wilden verder zetten zonder te passeren in Mpongwe. En zo kwam er zowaar een tent te staan in de achtertuin. En het was leuk. Nadat Thomas ons bijstond bij het halen van 6 loads of crushed stones en zijn wederhelft genoot van de zambiaanse zon, trokken we die avond nog eens naar Hennie. Een leuke rustige avond met een darts (‘you stand like a champion, throws like a ….’) en klein danspasje op het einde maakte van deze een geslaagde trip. ’s Morgens nog even het zwembad in en terug naar de woonstede…

  Edinah, onze kuisdame, die nu even op zwangerschapsverlof is, heeft een klein lief zambiaans dametje ter wereld gebracht, krek haar moeder. De naam? Grace Leonie (naar de juffrouw die haar bijstond bij een 10-uur durende bevalling!)

  Ons 3 *** restaurant krijgt stilaan vorm. Eiligen triek ligt al in de keuken en de plafond wordt afgewerkt. Voor diegenen die twijfelden aan de gang van zakens in dienverbande, think again! Menig Belgen zullen hier dus kerstavond, zowel als oudejaarsavond, kunnen doorbrengen. Een naam voor deze moet nog bedacht, we vonden Colmpongwe, ’t Hof van Mpongwe, Comme chez mister Kalima, de Zwaan, Mpongwe 111, Mpongwe Hut, De heren van Mpongwe alvast goeie suggesties…

   

  En natuurlijk (er werden al foto’s gevraagd)…

  GCMF besloot om een kleine truck aan te kopen. De hoeveelheid materialen die nodig zijn om het het VTC- complex op te zetten is immens. Vandaar ook deze optie. Het is een Japanner (hoe kan het ook anders), naam nog niet bekend, maar dra krijgt the beast een collega! Suggesties daaromtrent zijn zeer welkom!!!

  Ondertussen bewees hij al verschillende diensten.

  Op zijn actief:

  -          7 loads of crushed stones

  -          Trip naar Luanshya voor planken en feeds (voor de YIP)

  -          6 trips of sand

  -          Heel war Poles (voor de eerste shelter op de plot)

  Hij/zij (nog te bepalen) bewees dus al zijn/haar diensten! Foto’s van ‘….’ Volgen, of nee, laten we er één hierbij placeren J


  U hoort, lieve vrienden van allerhande makelij, de wereld staat nergens stil, en daar willen we graag op klinken!!!

  Als appendix: ene reeks fotoots:

   

  Zoek de kameleon!

   

   

  Den dans van de Nchembwe dames op independence day (24 oktober)

   

   

  Kitchen party (soort vrijgezellen voor dames) men NOT allowed (den dezen zat hier allen thuis, alle ja, in Livingstone met de jongeren, zie volgende foto!)

   

   

   

  Tine met een plaatselijke rapper J

   

   

  En here it is, den truuk!

   


   

   

  28-10-2011 om 15:47 geschreven door T & T  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  26-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dont kubeba!

  Halihalo!

   

  Een redelijk bewogen periode achter de rug…

   

  Eerst de passage van Herlinde en Tom, met alle leuke, vermoeiende, geestige gevolgen van dien. Hier misschien meer info te vragen bij desbetreffende, als ze al niet zelf ettelijke verhalen afgestoken hebben J

  Een prachtige zonsopgang, indeed it is… (de toestand was een beetje ernstig, maar niet ‘hopelwos’)

   

  Na olifanten, leeuwen, en andere gezien te hebben, zaten ze hier eventjes in the real Africa! Tom zat hier met groeiende verbazing te kijken naar de veiligheidsomstandigheden van onze bouw (het restaurant) waar onze metser trapezeoefeningen ten berge bracht, en vond het werkritme redelijk Afrikaans…

  Intussen ligt het dak erop (foto’s volgen) en zullen we beginnen aan het middenstuk van bovenvermelde resto alwaar van heerlijke Nshima, kip, chips, relish, rape, fish en of course tomatoes zal kunnen genoten worden.

   

  Ze konden ook genieten van de vrolijke en luidruchtige voorbereidende dagen van de verkiezingen, met een passage van de, ondertussen, nieuwe president in het Guesthouse als kriekje op de taart. Jammer genoeg was Tom te verlegen (hehe) om ook even mee te gaan naar die mens, Michael Sata genaamd, en een portret te trekken.

   

  Enkele dagen later was er evenwel een periode van ietwat instabiliteit, zoals de pers het vermeldde. Er werd gewag gemaakt van brandjes, relletjes en enkele oprispingen van ontevredenheid. ‘Zambians don’t know how to use arms’ was een welkome uitspraak van Mister Kalima ten gevolge van deze…

  De reden was trouwens dat de uitslag lang op zich deed wachten, waardoor zekere gemoederen verhit werden.

  De verlossing voor veel mensen kwam er op donderdagnacht, waarna het feestgedruis tot in de vroege uurtjes doorging, à l’africaine.

  We zijn benieuwd wat deze president zal brengen. Hij is gekend als ‘de cobra’ houdt niet van ‘laziness’ en had graag de Chinezen wat minder aanwezig geweten in zijn land. We kijken ernaar uit! Zijn leuze is 'don't kubeba!' (hij verweet Banda, zijn opponent, dingen te verzwijgen, vandaar 'zeg het niet')

   

  De voorbereidingen voor de school zijn ondertussen volop aan de gang. We checken materiaal, kijken rond voor transport, zetten de lijnen uit op de plot en zonder tegenslag wordt er morgen en overmorgen een borehole geplaatst, waardoor we officieel van start kunnen gaan, wegens vanaf dan water ter plaatse!

   

  En, last but not least, het zit hier vol hollanders. Een delegatie van 4 studenten vertoefd hier nu zo’n drietal weken en doen hun stage in kleine schooltjes even buiten Mpongwe centrum. Ze zijn vanuit Limburg en u zal het gehoord hebben! Remco, Marisse, Rick en Jordi zijn de namen.

  Ook leonie en Jordi kwamen ons vervoegen, zo’n week geleden. Een koppel uit het Zeelandse waarvan Leonie al even de darmen gevoeld heeft. Gelukkig is ze nu weer in volle staat van paraatheid. Ze werkt 4 dagen in het ziekenhuis (ze is vroedvrouw en hielp al verschillende kleine Zambiaantjes ter wereld). Jordi zal ons bijstaan in de andere projecten van ons aller bekende GCMF, wat een welkome hulp is!

   

  Allé dan, we gaan jullie laten, de sunset is hier aan het intreden en kga er nog even van gaan genieten. Ter ore kwam ons wel nog dat een delegatie hand-uit-de-mouwen-stekers klaarstaat om een steentje te verleggen voor de school, waarvoor APPLAUS!

   

  Tot dra!

   

  De Uw Genegende

  26-09-2011 om 18:26 geschreven door T & T  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  03-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wijle were weg!

   

  Man, Man, Man

  Vrouw, Vouw, Vrouw,

   

  Een prachtperiode achter de rug. Even uitgerekend en welgeteld 4 dagen samen met mijn eega alleen thuis geweest in de afgelopen 2 maanden… (gelukkig halen we dat hier ruimschoots in)

   

  Stasegemse parties, cierkusfeesten, intieme avonden met vrienden, doopfestijnen, Gentse feesten, verjaardagsfeestjes neefjes, culinair eetfestijn, Dranouter, babydrinks, Congé aan de Leie, Duitse Schnapps, Gentse internationale drinks, deerlijks tuinfeest, Tajine met Irish coffee, Stasegem Kermis… (niet noodzakelijk in die volgorde )

  Weinig woorden zonder, al dan niet expliciet, feest in vermeld!

   

  Voor alle mensen die we gezien en vastgepakt hebben, het was een heerlijk weerzien. Mocht je alsnog tussen de mazen van het net door beland zijn, bij deze een virtuele ‘hug’, maar enkel en alleen als je je kenbaar maakt op dezen blog hier (reactie en zo), kwestie om nie te vergeten wie we volgend jaar als eerste een bezoek aandoen (met misschien een kadootjen of iets)

   

  Ondertussen wel even onderweg geweest!

  Ene piloot van Kenya Airways ziek geworden wegens het eten van iets vergiftigds of zo, soit een voedselvergiftiging waardoor de 300-koppige inzittenden richting Hotel Renaissance gevoerd werden dichtbij London Heathrow. Een nachtje in een heerlijk king size bed (met room service, hehe) zat er aan te komen, helaas bericht bereikte ons dat we om 5 uur in den ochtend aan de bus verwacht werden…

  Een korte maar goeie nacht + enkele uren later zaten we dan toch op de vlucht richting Nairobi, Kenya, alwaar er aansluiting was naar Lusaka (na ook hier zo’n 3 uur tijd te verdrijven)

   

   Veel vijven, zessen, zevenen en achten later in donker in Mpongwe gearriveerd, alwaar we toekwamen met 10 PC’s, 2 waterpompen en veel boeken (onderweg nog net even opgeladen).

  Én een zeer leuk weerzien met Thè mister onder de misters (Kalima nvdr.), Scriviner, Chipa, Bisshop, Holmes,…

   

  Het voelt ook hier als thuiskomen:  de geur, uitbundige mensen die blij zijn ons terug te zien, de zon, de red earth, de vele levende kippen, een Mosi (maar met mate wegens redelijk hevige Stasegem Kermis J

   

  We zijn er volledig klaar voor!


  En blijkbaar met ons nog zo’n 40-tal mensen die vrijdagavond de info tot zich liet komen ivm een zeker bouwdink in de kerstdink (waarvoor dank aan Belgisch Comité)!!


  Uw weze welgekomen!

   

  03-09-2011 om 16:49 geschreven door T & T  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)


  Foto

  Ons adres:
  GCMF
  Tine en Tijs
  Post Office Box 14,
  Mpongwe
  Copperbelt Province
  Zambia

        FAUNA
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Jep, hier zijn ze dan!
  De muisjes als avondmaal :-)

  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per week
 • 13/02-19/02 2012
 • 21/11-27/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • da moe nie makkelijk geweest zijn!! (thomas)
      op dixit...
 • Halloooo! (Jennifer)
      op Liliane Saint Pierre!!
 • MACHTIG (Meirs)
      op Arbeit!
 • Goed bezig! (Jennifer)
      op Arbeit!
 • CISUMA SAAAAAAANA (Chongo)
      op Arbeit!
 • Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!