Ik ben Tine
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is student.
Ik ben geboren op 21/01/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: actualiteit, sport, muziek.
tine_vandaag
Een frisse kijk op de actualiteit
19-02-2011
de ene dopingzondaar is de andere niet
Riccardo Ricco, een talentvol Italiaans wielrenner, is ontslagen door zijn wielerploeg Vacansoleil. Ricco belandde begin deze maand in een ziekenhuis omdat hij zichzelf slecht bloed had toegediend. U maakt misschien al een bedenking, waarom heeft een talentvol sporter extra bloed nodig? Inderdaad, dat vraag ik me ook af. Maar er is meer, De Italiaan reed in 2008 een dijk van een Tour de France, maar zijn resultaten werden geschrapt omdat hij tijdens de Tour Cera, een betere versie van epo, nam. Minstens tweemaal maakte deze renner zich schuldig aan dopinggebruik. Zijn teammanager van Vacansoleil Dana Luijkx noemt hem nochtans één van de beste renners op dit moment zelfs zonder doping. Waarom neemt hij dan toch zo'n risico's om een fractie beter te zijn? Ik vrees dat we daarvoor zullen moeten wachten op zijn biografie die over een paar jaar ongetwijfeld zal uitkomen, als hij er zelf niet aandenkt, zal een slim uitgever dat wel in zijn plaats doen. Misschien dacht Ricco wel aan Alberto Contador toen hij zichzelf dopeerde. De Spanjaard had tijdens een rit in de recente Tour de France 5 picogram clenbuterol. Zelf beweert hij besmet vlees te hebben gegeten. Persoonlijk heb ik nogal wat twijfels bij deze uitleg. Ik vind het bijzonder vreemd dat enkel Alberto Contador en niemand anders van het team ook van dat besmette vlees at. Akkoord de hoeveelheid is bijzonder klein, maar moet een wielrenner, zeker één die op het punt staat de Tour te winnen, er niet alles aan doen, om geen beschuldigingen van eventueel dopinggebruik te krijgen? Deze week werd Contador vrijgesproken door de Spaanse wielerbond. Pittig detail: Spaans premier Zapatero vroeg uitdrukkelijk om geen straf uit te spreken. Contador startte de volgende dag in de ronde van Algarve alsof er niets aan de hand was. Enkel de UCI kan nog in beroep gaan. Of die kans groot is, is moeilijk uit te maken. Alberto Contador heeft een heel leger advocaten ter beschikking en de steun van de Spaanse premier. Maar de UCI laat zich aan de andere kant niet zomaar kennen, denk maar aan de zaak Iljo Keisse. Riccardo Ricoo, Alberto Contador, Iljo Keisse alledrie genoemd in een dopingzaak, alledrie anders gestrafd. Vreemd toch?
Vandaag, woensdag 16 december, is het dikketruiendag. Er wordt aan alle scholen gevraagd om de verwarming een paar graden lager te zetten en zo de klimaatverandering en energieverspilling tegen te gaan. Zelfs het Vlaams Parlement kondigde aan mee te doen met de actie. Maar blijkbaar wordt het lager zetten van de verwamring niet zo nauwgenomen, een goed imago in de kijker zetten doen ze des te meer. Zo gaven heel wat scholen een brief mee met hun leerlingen om de ouders erop attent te maken dat de school inspanningen doet voor het milieu. Sommige scholen durven zelfs geld vragen om de activiteiten daaromtrent te organiseren, want activiteiten waren er wel. Een greep uit het aanbod: er werd chpcomelk uitgedeeld, een race gehouden en er waren prijzen te verdelen onder wie met de fiets naar school kwam. Op het de site van het Vlaams Parlement staat een persbericht te lezen waarin staat dat de verwarming slechts zal beginnen werken als de temperatuur onder de 16 graden zakt. Tegen al deze initiatieven heb ik voor alle duidelijk niets. Maar wat mij stoort is dat er nauwelijks verwarmingen lager zijn gezet. Ik heb het niet gevoeld op school "de verwarming in zo'n groot gebouw is moeilijk te regelen" en Mieke Vogels merkte op dat ze al hel de dag liep te zweten in het Parlement met haar dikke trui. Misschien moeten we volgend jaar dikketruiendag mar afschaffen, veel verschil zal het niet maken.
Vlaams voetballer Jelle Van Damme voetbalt sinds de winterstop voor eersteklasser Standard Luik. Van Damme speelde vorig seizoen bij Anderlecht maar besloot dan dat het tijd was die beruchte trap hoger in het buitenland. Hij tekende een contract bij de Engelse club Wolverhampton. Na een halfjaar is zijn avontuur daar dus voorbij en tekende hij uiteindelijk bij Standard. Dit alles lijkt allemaal niet zo bijzonder, wanre het niet dat gisteren Anderlecht in eigen stadion bezoek kreeg van Standard. En wie was de kapitien bij de rouches, precies nieuwkomer Jelle Van Damme. Nog voor het affluiten van de match, trok Van Damme al de aandacht naar zich toe. Zijn naam rolde vlot over de namen van zowel Anderlecht als Standardsupporters, hij feliciteerde Mbark Boussoufa met zijn gouden schoen en tijdens de opwarming deed hij alsof hij de spottende spreekhoren vanuit de tribunes niet hoorde. Nu het moet gezegd zijn: Van Damme is en blijft een goede voetballer, dat liet hij ook zien in match al was het wel hij de de eerste gele kaart van de match pakte. In de tweede helft maakte Van Damme op een crusiaal moment in de match een penaltyfout op Gillet. Standard kreeg dan wel de doodsteek door het tweede tegendoelpunt, Van Damme mag van geluk spreken dat hij geen tweede kaart kreeg van scheidrechter Frank De Bleeckere. Wat moeten we eigenlijk denken van die Jelle Van Damme? Hij speelde twee keer kampioen met Anderlecht en was lange tijd één van de boegbeelden van de club. Na het seizoen 2009-2010 gunde zowat iedereen hem zijn overstap naar een Engelse club. Dat hij na een halfjaar besloot terug te komen, blijft in mijn ogen vreemd. Zit zijn vrouw Elke Clijsters (zus van) daar voor iets tussen? Of kon Van Damme zich echt niet aarden? En waarom deed Jelle zo geheimzinnig over zijn keuze van zijn nieuwe club in België. Er waren contacten met Club Brugge, Stanard, misschien zelfs met Anderlecht. Zowat elke krant schreef over zijn transfer, alsof hij van staatsbelang was. Als supporter van ploeg van het stad Cercle Brugge kan ik alleen maar betreuren dat een goede voetballen als Jelle Van Damme geen hart lijkt te hebben voor een ploeg. Hij lijkt weinig geïnteresseerd in het verdedigen van de kleuren van zijn ploeg, zijn individuele prestaties zou hij veel belangrijker achten. Want wees nu eens eerlijk, Jelle Van Damme speelde in 10 jaar bij 7 ploegen in 3 verschillende competities. Mentaal heeft die jongen geen ploeg.
Wat een tennisspeler leiden kan, werd weer duidelijk in de match tussen de Zwitser Roger Federer en de Fransman Gilles Simon. In theorie zou de ex-nummer één geen probleem moeten hebben met het nummer 34 van de wereld. Maar tennis kan je niet vatten in theorie en dat maakt het net zo leuk en spannend om naar te kijken. Federer won de eerste twee sets zonder veel moeite en wie had dan gedacht dat de Zwitser nog 3 zware sets zou moeten spelen. Ja, want Gilles Simon won zowaar de derde en vierde set. In de vijfde set lijkt het beste van de Fransman ervan af te zijn maar hij redt zowaar 3 matchballen bij een 5-2 stand. Maar Roger Federer is niet voor niets jarenlang de nummer één van de wereld geweest en op zijn ervaring terend won hij dan toch zijn tweederonde match met 6-2, 6-3, 4-6, 4-6 en 6-3. In de derde ronde wacht Roger Federer onze enige mannelijke tennisbelg in het toernooi: Xavier Malisse. De West-Vlaming staat op zijn dertigste weer in de top 50 van de wereld en speelt volgens zijn coach Steven Martens zijn beste tennis ooit. Zou er een stunt in de lucht hangen van Xavier Malisse tegen een vermoeide Federer?
De jongens van Neveneffecten hebben sinds vorige week een nieuw programma: Basta. In de eerste aflevering zette ze hun slogan meteen kracht bij: nooit was bittere lol zo ernstig. Zo hielden grapten ze met Mathieu van de Mobistar security. Op het eerste zicht zeer grappig, maar het maakt wel duidelijk dat het blijkbaar niet zo moeilijk is om mensen lang - zeer lang - aan het lijntje te houden. En dat kost u geld. Het viertal stuurde zo ook valse persberichten de wereld in: Open vld-kiezer hebben de beste seks (De Croo junior gebruikte het nog op een speech), de gemiddelde tijd om in het stemhokje te blijven en de Vlamingen waren de dapperste van alle Galliërs. Het zijn maar enkele van de zelfverzonnen artikels die zowat alle Vlaamse kranten haalden. Slecht één journalist vond het nodig zijn bron na te drukken. Jaja, in het vervolg denk ik toch twee keer na voor ik iets geloof dat in mijn krant staat. Dat belspelletjes bedrog zijn, weet zowat iedereen. Maar het blijft de bedrijven veel geld opbrengen. De presentatoren blijken niet alleen mateloos op de zenuwen te werken, de opgaven zijn onoplosbaar. Zelfs een handvol professoren logica en wiskunde konden een volgens de presentatrice makkelijk sommetje niet oplossen. Mensen, stop alstublieft deze praktijken te steunden door ernaar te kijken of nog erger, ook effectief naar te bellen.
Vanavond tonen de Neveneffecten dat er wel degelijk treinen op tijd rijden en onderzoeken hoe ecologisch de Vlaming leeft. Kijken dus!
vaccin tegen Mexicaanse griep, wondermiddel of vergif?
Begin 2009 werden de eerste berichten over een nieuwe "levensbedreigende griep" de wereld ingestuurd. Door de aanhoudende sterftegevallen in Mexico en in de Verenigde Staten wordt de Mexicaanse griep uitgeroepen tot pandemie. Volgens Nederlands journalist Daan De Wit is zowat de hele wereld misleidt door de farmaceutische sector. Bij een pandemie is het noodzakelijk dat er zo snel mogelijk een medicijn komt, daar is iedereen het over eens. Maar een medicijn moet toch eerst uitgebreid getest zijn? Bij een pandemie geldt een versnelde procedure en die is opgesteld door het Europees Medicijnagentschap. Een onafhankelijke organisatie denkt u? Wel drie kwart van hun financiering komt van de farma-industrie. Het is dus perfect mogelijk dat bij een pandemie een medicijn op de markt komt dat amper getest is. Huub Schellekens schreef in november 2010 dat het vaccin tegen de Mexicaanse griep niet getest was op zwangere vrouwen en kinderen jonger dan drie. Maar dat is niet alles. Bovendien zat er squaleen in het vaccin, een natuurlijke olie die bij inspuiting gevaarlijke reacties kan geven. Om die reden heeft de Amerikaanse overheid geweigerd om het middel in het vaccin te mengen. Voor de rest van de wereld was het blijkbaar geen probleem. In de bijsluiter van het griepsvaccin Pandemrix staat zelfs dat er gene bewijs is dat squaleen veilig is voor zwangere vrouwen en kinderen. En wie werd er in de media extra aangemoedigd om zich zeker in te enten omdat ze extra kwetsbaar zijn? Precies zwangere vrouwen en jongere kinderen. Er zat niet alleen squaleen in het vaccin, maar ook kwik. Kwik is één van de giftigste stoffen ter wereld. Op een besloten bijeenkomst van Amerikaans experts werd toegeven dat de hoeveelheid kwik wel degelijk hoog was in het medicijn. Eerder werd in de VS een onderzoeksrapport opgesteld dat het verband tussen de kwikverbinding thiomersal en neurologische ontwikkelingsproblemen als autisme aantoont. Dat de overheden van de halve wereld het bewuste griepvaccin massaal kochten, komt de farma-industrie dus zeer goed uit. Of ze Mexicaanse griep door het medicijn zo weinig slachtoffers maakt, zullen we nooit weten, maar zeker is dat de producenten ervan er miljarden aan verdiend hebben.