Witloofsoep met kammosseltjes en een crumble van noten
IngrediĂŤnten voor 4 personen
4 stonkjes witloof
1 ui
1 preiwit
1 aardappel
1 l kippenbouillon
100 ml room
pezo
2 el gehakte peterselie
2 el geroosterde hazelnoten
1 el citroenzeste
1 el olijfolie
16 kammosseltjes
olijfolie
bakboter
Snijd het witkool grof. Snijd de ui, prei en aardappel ook grof.
Stoof de groenten aan in wat boter. Blus met de kippenboullion en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen, onder deksel/
Maak de crumble. Hak de hazelnoten grof en meng met de citroenzeste, gehakte peterselie en olijfolie, kruid met pezo.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kammosseltjes toe een laat even meekoken.
Voeg de room toe, laat niet meer koken, maar houd warm.
Verdeel de soep over de borden, strooi er de crumble over en dien op.
11-01-2024 om 00:00
geschreven door de loe 
|