Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan

hamse jeugd

02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale Vlaams Kampioenschap te Kastel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zondag  27 september was het voor de Vlaamse Mountainbikers de laatste proef om de Vlaamse kampioenstitel bij de aspiranten . Thomas en Matthias wisten, na zilver op het Belgisch kampioenschap, nu beiden de Vlaamse kampioenstitel, te bemachtigen.  Matthias zorgde bij de 14-jarigen voor een zeer uitzonderlijke reeks hij wist van de tien manches negen overwinningen te behalen en één tweede plaats zodat hij zonder meer de terechte winnaar is. Thomas was met drie zeges en talloze tweede plaatsen ook een oververdiende  winnaar bij de 12-jarigen.
    De laatste wedstrijd voor eigen volk was voor Matthias trouwens zijn afscheid bij de aspiranten.

Matthias was  outstandig en won met meer dan een minuut voorsprong op Belgisch kampioen Jens Van Rompay die Jasper Maes versloeg in de spurt voor de tweede plaats.

Thomas was vandaag in de wedstrijd tweede na  een sterke Gianni Van Donick die momenteel  in superconditie zit.  Elias kon  na een derde plaats , zijn tweede plaats in het eindklassement vasthouden en mocht zo naast zijn vriend Thomas op het podium staan bij de 12-jarigen.

02-10-2008 om 21:47 geschreven door kampioenen

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet Van Antwerpen 2/10/08
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De prestatie van de jongens stond zelf in de krant.

02-10-2008 om 21:26 geschreven door kampioenen

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opnieuw vijfde plaats voor Matthias
    Zaterdag 26 september heeft Matthias voor de 2° maal deelgenomen aan een veldrit bij de nieuwelingen, ditmaal in Stabroek.  Tevens een rit voor de trofee de Moedige Veldrijders.
    Na een prachtige wedstrijd werd Matthias terug vijfde en indien hij in de spurt niet uit zijn klikpedaal schoot, zat er misschien zelf een vierde plaats in.

02-10-2008 om 21:25 geschreven door kampioenen

24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veldrit Knesselare
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 20 september eerste veldrit voor Matthias bij de nieuwelingen, na een moeilijke start ongeveer 24ste plaats het veld ingedoken, kwam hij flink terug om uiteindelijk mooi vijfde te eindigen en ook eerste eerstejaars.
    Omdat dit de eerste rit voor de Vlaamse Crosscup was, is hij ook de leider in het tussenklassement.  Jammer genoeg zal hij niet alle wedstrijden rijden.

24-09-2008 om 22:34 geschreven door kampioenen

15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kidschallenge Maasmechelen
    MTB Maaasmechelen
    Zaterdagmiddag waren onze Hamse renners aan het werk in de finale wedstrijd van de Flanderscup te Maasmechelen, tevens de voorlaatste wedstrijd van de kidschallenge , de laatste en tevens de finale met huldiging van de Vlaamse kampioenen staat binnen veertien dagen op het programma voor eigen volk te Moerzeke-Kastel, In Maasmechelen stonden de sterkste mannen van het ogenblik weer aan de start om elkaar te bekampen voor de zege , Thomas was goed voor een tweede plaats na een goede wedstrijd. Gianni Van Donick werd hier de verdiende winnaar ,Thomas is door deze tweede plaats zeker van winst in het eindklassement en mag dus voor eigen volk binnen veertien dagen de trui van Vlaams kampioen in ontvangst nemen om er volgend seizoen een jaartje met te rijden. Elias werd vierde en moet voor eigen volk zijn tweede plaats verdedigen hopelijk slaagt hij daar in,want hij voelt Gianni Van Donick naderen en dit alles bij de twaalfjarigen , spanning voor de podium plaatsen in de laatste wedstrijd dus!!!!

Matthias was bij de veertienjarigen duidelijk de beste van het deelnemersveld , na de eerste ronden reden ze met vier man aan de leiding , Matthias , Belgisch kampioen Jens Van Rompay , Kevin Pannhyzen en Jasper Maes. Een eerste versnelling van Matthias zorgde voor een split in de kopgroep twee tegen twee , Matthias reed met Jens weg van Kevin en Jasper de volgende ronde. Dan volgde een tweede versnelling van Matthias , hij nam eerst een honderdtal meter op de Belgische kampioen en reed dan steeds verder weg om met iets meer dan een half minuutje voorsprong te winnen , Jens Van Rompay werd tweede voor Jasper Maes die in de finale ook nog kon wegrijden van Kevin Pannhyzen die vierde eindigde en zo Limburgs Kampioen werd. Matthias behaalde hierdoor in de Kids Challenge acht op de negen wedstrijden en zou graag voor een negen op tien gaan voor eigen publiek binnen veertien dagen. Dit gaat tevens de laatste wedstrijd bij de aspiranten zijn voor Matthias.
    .

Elias geconcentreerd voor de start

Thomas als tweede op het podium

Alweer een mooie overwinning voor Matthias

15-09-2008 om 00:00 geschreven door kampioenen

09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijden van 6 en 7 september
    zaterdag heeft Elias een wedstrijd in Denderhoutem gereden, hij werd 15de van 40 deelnemers.

Thomas bleef dit weekend aan de kant.

Matthias ging in het Waalse Emptinne aan de slag en werd er mooi zesde.

09-09-2008 om 21:40 geschreven door kampioenen

03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30/8 Flanderscup te Langdorp

Zaterdag 30/08 waren de Hamse renners Thomas, Matthias en Elias aan het werk in de Flanderscup te Langdorp waar de 8ste manche op het programma stond.

Matthias had bij de 14-jarigen weer een duel met Belgisch kampioen Jens Van Rompay , de ganse wedstrijd bleven ze in elkaars buurt, om beurten probeerden ze de ander  af te schudden uiteindelijk kon Matthias een kleine honderd meter voorsprong nemen in de laatste klim en zo naar zijn zevende zege rijden.

Thomas en Elias reden bij de 12-jarigen  met sterke tegenstand. Er werd in de beginfase een zeer hoog tempo gehouden.  Snel vormde zich een kopgroep van drie.

Jens Teirlinck moest na een slipper de rol  lossen. Thomas kwam op het eind een beetje te kort zodat hij geen antwoord  had op een aanval van Gianni Van Donick.  Thomas werd zo tweede op korte afstand van de winnaar.

Jens Teirlinck werd derde en hierdoor ook Brabants kampioen MTB.  Elias werd een klein minuutje later zesde.

03-09-2008 om 22:09 geschreven door kampioenen

26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd Kortenaken
    Op donderdag 21 augustus hebben de drie vrienden een mountainbike wedstrijd te Kortenaken gereden.
    Matthias werd overwinnaar bij de 14-jarigen.
    Thomas werd knap 2de bij de 12-jarigen in de sprint verslagen door de Belgisch kampioen Scott Seykens.
    Elias werd zesde bij de 12-jarigen.

26-08-2008 om 21:27 geschreven door kampioenen

17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Steels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag 15 augustus is Elias naar de afscheidswedstrijd van Tom Steels geweest, na een "zeer spannende wedstrijd" werd Tom Steels winnaar door McEwen en Steegmans in de spurt te kloppen.
    Het is Elias gelukt om met enkele aanwezige renners op de foto te staan.(onder wie Greg Van Avermaet).
    Na de wedstrijd was er ook nog een drinbussenworp, Elias werd de gelukkige bezitter van één van deze drinkbussen.

17-08-2008 om 21:22 geschreven door kampioenen

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitslagen van de renners