SAUS VAN WALNOTEN EN GORGONZOLA
Ingrediënten (voor 4 personen) :
100 gr room
200 gr melk
120 gr Gorgonzola kaas
scheutje citroensap
peper
zout
3 koffielepels maïzena opgelost in ½ maatbeker melk
40 gr walnoten
Bereiding :
Doe de room en de melk in de mengbeker : 3 min / 100 ° C / snelheid 1.
Voeg de Gorgonzola kaas, citroensap, peper en zout toe : 1,5 min / 100 ° C / snelheid 1.
Voeg de maïzena toe : 1
min / 100 ¨C / snelheid 2.
Voeg de walnoten toe : 10
sec / snelheid 4.
Controleer de dikte en de smaak van de saus, eventueel
peper, zout of aangelegde maïzena bijvoegen en laten draaien op 100 ° C / snelheid 2.
Deze saus kan gecombineerd worden met pasta, vlees, vis en groenten (vb. Broccoli of bloemkool)
|