Mijn eerste website
Foto

Inhoud blog
  • Blinde vinken gestoofd in Kasteelbier
  • Scampi met currysaus
  • Mijn eerste ervaring met Bloggen

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Goed hé
    17-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken gestoofd in Kasteelbier
    Ingrediënten (4 personenà
    -6 blinde vinken
    -200 g gerookt spek in blokjes
    -4 stronken witloof
    -33 cl Kasteelbier (donker)
    -1 eetl.boter
    -1/4 koffiel. paprikapoeder (Topaz)
    -instantsausbinder (voor bruine saus)
    -peper

    1. Laat de boter in een brede pan heet worden en bak er de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in (diepvriesvlees niet laten ontdooien).  Haal ze uit de pan en hou ze warm.

    2. Doe in dezelfde pan de blokjes spek en bak ze al roerend gedurende 2 min.  Voeg er het grofgesneden witloof aan toe en roer om.  Kruid met paprikapoeder en peper en laat gedurende 2 min. stoven.

    3. Leg de blinde vinken op het witloof, blus met het Kasteelbier en breng aan de kook.  Dek de pan af en laat gedurende 20 min. sudderen (voor diepvriesvlees: 25 à 30 min.)

    4. Bind met bruine instantsausbinder.

    Afwerking

    Dien onmiddellijk op met frietjes.  Schenk er hetzelfde bier als in de bereiding bij.

    Variant

    U kunt dit lekkere stoofpotje ook bereiden met het blonde Kasteelbier Gouden Tripel.  Doordat de tripel echter een licht bittere toets in de smaak heeft, kunt U het witloof beter vervangen door champignons.

    17-12-2007, 09:16 geschreven door thede  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met currysaus
    Ingrediënten (4 pers)

    32 scampi (vers of diepgevroren)
    1 tl curypoeder
    5 cl room
    5 cl witte wijn
    1/2 blokje groentebouillon
    peper en zout

    Bereiding

    Pel de scampi maar laat het staartje eraan.  Leg ze in een schaal.  Voeg er de witte wijn en de room aan toe.
    Verkruimel het bouillonblokje over de scampi. Strooi er de currypoeder over en meng alles goed door elkaar.
    Dek de schaal af, plaats in de microgolf en laat 5 minuten garen op 1/2 kracht, roer even om en gaar nog 2 minuten.
    Proef de saus en kruid eventueel bij met peper en zout.

    Serveer als voorgerecht of hoofdgerecht met stukjes stokbrood.  Kan ook prima als amuse in kleine kommetjes,
    voorzie dan 4 scampi's per persoon.

    06-12-2005, 21:10 geschreven door thede  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    06-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste ervaring met Bloggen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Daaaaaag,

    Vandaag ben ik gestart met mijn eigen website op Bloggen.  Wat ik ermee ga doen is voor mij nog een raadsel en voor jullie dan ook. Zal het over steegjes in Italië gaan of over beertjes of over mijn achterneefje Arne?  Ik weet het nog niet, maar dat zal de toekomst wel uitwijzen.

    Afwachten dus.

    Tot de volgende keer!!!!!!!

    06-11-2005, 16:01 geschreven door thede  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 05/12-11/12 2005
  • 31/10-06/11 2005

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs