Inhoud blog
  • Politiekers
  • Wat gebeurt er met een man als hij op de fiets kruipt?
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Waarom leven wij?
    Dingen uit het dagelijkse leven
    04-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiekers
    Ik probeer al een tijdje te achterhalen wat een politieker precies is. Alvast enkele benaderingen op een rijtje.
    1. Politiek is een roeping. 
    Een goeie politieker kan praten als geen ander. Zo goed zelfs dat hij na 5 seconden niet meer weet wat hij gezegd heeft. Als luisteraar ook niet, want na 5 seconden weet je niet eens meer waarover hij of zij het heeft.
    2. Regering vs oppositie.
    De regering kan niets goed doen, want de oppositie, het volk en de vakbonden werken tegen. De oppositie doet niets (goed), want die
    moeten per definitie gewoon tegen werken en slogans bedenken om het gepeupel achter hen te scharen, zodat zij bij de volgende verkiezing kunnen regeren. Groen zegt "Het kan beter". Neen, het MOET beter. Alleen komt Groen met vage onrealistische oplossingen naar voor.
    3. Politiekers zijn zakkenvullers. 
    Zou dat de reden zijn waarom ze het doen? Zijn het zakkenvullers? Proberen wij niet allemaal zo gemakkelijk mogelijk onze zakken te vullen? OK, gasten zoals die arrogante Gentse Open VLD-er moet ik ook niet. 
    4. Politiekers zijn media-geil.
    Meedoen aan kwissen, twitteren, Facebook, de lokale editie van de krant halen met een klacht over duivenstront op de auto van een aanhanger van de partij, als ze maar in beeld komen. Maakt volgens mij deel uit van hun propaganda voor de volgende verkiezingen. De "domme" politieker, die je niet op allerlei sociale en a-sociale media ziet, en die het werk doet, raakt bijgevolg niet bekend bij het publiek.
    5. De politieker als machtspositie.
    Ook al beweert men dat dit gel verminderd is, het bestaat nog steeds. Uit schrik ga ik hier geen namen noemen...

    Heb ik een hekel aan politiekers? Sommige. Ik heb vooral schijt aan politiekers die zelf geen poot uitsteken, maar zich gewoon bezig houden met anderen af te schieten. Jammer genoeg zijn ze met velen. Het wordt nochtans hoog tijd dat er samen gewerkt wordt. Daarom "Het moet anders". Alle diesel en benzine wagens vervangen door elektrische? Prima, maar van waar gaat die elektriciteit komen? Producenten forceren om hun produkten niet na 5 jaar te laten kapot gaan en repareerbaar maken? Wat een onzin. 
    Misschien moeten we naar een technocratie. Alleen, wie wil de diverse puinhopen opruimen? De Grieken hebben het een paar jaar geleden geprobeerd, maar zij hielden het al snel voor bekeken. 
    Moesten we nu eens de partijen afschaffen. Gewoon één lange lijst en de personen met de meeste stemmen gaan regeren. Wel moeten ze een programma publiceren. Geen ministers, geen schepenen, maar een raad. Ook geen oppositie want die werken toch alleen maar tegen). De departementen krijgen meer bevoegdheden; zij komen met uitgewerkte ideeën. 
    Wat denk je? Verder doen met dit idee?

    04-08-2017 om 22:00 geschreven door the_observer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Politiet oppositie
    >> Reageer (0)
    21-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er met een man als hij op de fiets kruipt?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Bent u een wielertoerist? Een fervent wielertoerist? U gaat met de fiets naar het werk? U rijdt op zondag een kort ritje met de fiets? Dan gaat dit wellicht over u. Hoe u het draait of keert, iedereen wie zich op de fiets in het verkeer begeeft, ondergaat een metamorfose. U maakt het elke keer opnieuw mee: een gehaaste automobilist die u te laat opmerkt en u bijna overhoop rijdt, een loonwerker met een veel te grote pikdorser die vindt dat fietsers niet op de weg moeten rijden, een vrouw met een kinderwagen die u in het centrum hindert. Allemaal storende elementen die de fietser het leven zuur maken. 
    Is dat wel zo? Want geef toe: u rijdt ook regelmatig met de wagen en komt al eens een fietser tegen. En hoe frequent rijdt die fietser in uw weg? Juist; vaak. 
    Wat gebeurt er in godsnaam met een mens van zodra die op de fiets kruipt? De grote schuldige in mijns inziens is hun gps en Strava. Records breken op gevaarlijke wegen, die ze moeten delen met andere weggebruikers en waarvoor ze bereid zijn om risico's te nemen. Zijn de automobilisten gevaarlijke weggebruikers? Ja, sommige, net als sommige wielertoeristen. Ik behoor afwisselend ook tot beide groepen. En als ik op de fiets kruip, keer ik me ook tegen de automobilist. En omgekeerd. Maar ik beloof te veranderen. Laatst merkte negeerde ik een rood licht om rechts af te slaan. Mag niet, al is het in sommige steden (zoals Gent) op sommige kruispunten toegestaan. Aan het verkeerslicht op mijn weg mag het NIET. Ik deed het toch, en zag een automobilist schrikken, twijfelen en waarschijnlijk vloeken in zichzelf zei: "Wat een kieken." En gelijk had hij. En dat is nu net het probleem. Als iedereen nu eens rekening ging houden met de andere weggebruikers. Als iedereen nu eens aan elke bocht gaat denken van, daar kan een andere weggebruiker opduiken, dan zou er al veel minder gesakkerd en geroepen worden. We zijn gewoon met te veel op de weg: auto's, moto's,  fietsers en binnenkort de elektrische fietsers met hen speed-bikes. Draai de knop om, geef prioriteit aan veiligheid en voorzichtigheid. En dit is iets wat iedereen kan.

    21-07-2017 om 14:41 geschreven door the_observer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Fiets, speed-bike, auto, verkeer
    >> Reageer (0)
    19-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/the_observer

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    19-07-2017 om 22:34 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs