Inhoud blog
  • Xi'an
  • Datong
  • rit naar en aankomst in Datong
  • familiereünie in Beijing
  • Vliegtuigperikelen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto's
  • klik hier om naar mijn fotopagina te gaan
  • treinnennieuws.nl
  • Tessa in China
    één jaar studeren in Nanjing
    30-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knapperige delicatessen

    ‘Chinezen eten alles met poten, buiten een tafel, en alles wat vliegt, buiten een vliegtuig’.

     

    Het is een bekend grapje over China. Ik woon nu net iets meer dan 4 maanden in Nanjing en voorlopig kan ik dat alleen maar bevestigen. En niet alleen dat, ze eten ook alles wat daar tussen valt. Ik had me (zoals jullie ondertussen al wel weten) voorgenomen om zoveel mogelijk vreemde dingen te proeven.

    Dit stond al op mijn lijstje van meest exotische gerechten: baby-vogeltje op spies (per ongeluk besteld, dan maar geprobeerd een hapje te nemen, om tot de conclusie te komen dat ik het niet over mijn hart kon krijgen), dikke slakken (dapper een volledige in mijn mond gestoken, walgelijk bevonden en zo discreet mogelijk ergens uitgespuwd), hond (drie stukjes gegeten en geconstateerd dat het zo slecht niet was, tot mijn Europese schuldgevoel opspeelde) en eendenpoten (simpelweg oneetbaar, probeer maar eens een klomp rubber door te bijten). Toegegeven: deze eerdere experimenten waren niet meteen geslaagd, maar je bent nooit zeker tot je het eens geprobeerd hebt he.

    Volgende item op het ‘nog te eten’ lijstje: insecten. We hebben een paar weken geleden al eens gezocht naar een markt met stalletjes waar ze insecten zouden verkopen, maar het bleek dat die maar één keer per jaar gehouden werd. We zijn dan maar Thais gaan eten, ook lang niet slecht =) Nu vertelde Nathan (Amerikaan) ons gisteren dat hij een tijd gereden in een restaurant met specialiteiten uit Yunnan was gaan eten, waar verschillende soorten insecten op het menu stonden! We hebben dan maar meteen beslist dat vandaag eens te gaan uitproberen. Alle dapperen op een rijtje: ik, Katrien, Sara, Julie, Kien, Christian, Romain en Justine (Romains vriendinnetje die hier voor 2 maanden is). Die 2 laatsten konden uiteindelijk niet mee, omdat Romains scooter deze middag gestolen is. Dat zal dus een rondje zoeken – politiebureau geworden zijn (ik weet hoe lastig het is als je bestolen wordt, dus ik hoop maar dat ze hem terugvinden).

    Nathan’s beschrijving van waar het restaurant zich precies bevond, bleek niet zo accuraat te zijn (zeg maar: totaal onbruikbaar), dus het heeft ongeveer een uur geduurd voor we het gevonden hebben, na de hulp te hebben ingeroepen van een Duitser met iets meer richtingsgevoel. Het bleek een vrij chique restaurant te zijn met super veel lekkere dingen op het menu! We hebben dan ook maar meteen puree (!) en ribbetjes besteld. Hey, die insecten moeten toch ergens mee worden weggegeten? Omdat het de eerste keer was en we vrij zeker waren dat insecten toch niet bepaald lekker gingen zijn, besloten we het bij één gerechtje te houden: geroosterde libellen. Dat klonk veiliger dan ‘gefrituurde bijen’ (er moest maar eens een angeltje zijn achtergebleven!). Er werd een bordje opgediend met dingen die nog zéér duidelijk insecten geweest waren. De vleugels waren eraf, maar voor de rest was alles nog aanwezig, van kop tot pootjes. Je moest je daar toch even overheen zetten voor je zoiets in je mond kon steken. Gelukkig ging Christian eerst, toen ik zag dat die er niet zoveel problemen mee had, ging het voor mij vlotter. Eigenlijk viel het heel goed mee. Stel je voor dat je een kleine garnaal opeet zonder ze te pellen, zoiets. Er zit niet veel vlees of smaak aan. Ik kan me nu niet inbeelden dat je libellen besteld omdat je dat zo geweldig lekker vindt. Toen ik er eenmaal eentje gegeten had, was er niet zoveel meer aan. Ik heb er nog 2 genomen, voornamelijk om Julie aan te moedigen het ook te proberen. Die heeft wat meer bedenktijd nodig gehad, ze kon zich er eerst echt niet toe brengen er een in haar mond te steken. Helemaal op het eind van de maaltijd is het toch gelukt, waarmee iedereen dus behoorlijk dapper geweest is.

    Dat hebben we dan ook alweer gehad, op naar het volgende! Voor Nieuwjaar hebben we toch net iets anders gepland: Japans, njam.

    En bij deze: goed oud en nieuw vieren iedereen! Geniet van de Champagne en het vuurwerk in België! En lees vooral mijn volgende blog in het jaar 2010!!

    30-12-2009 om 09:37 geschreven door Tessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Foto

    Archief per week
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009

    E-mail mij

    Als je vragen of reacties hebt, of eens uitgebreid wilt vertellen hoe het er thuis aan toegaat, stuur dan gerust een mailtje


    Gastenboek
  • hoe is het met mijn Belgische correspondent?
  • met de fiets?
  • een beroemdheid in de familie, maak dat mee
  • een heel gelukkig nieuwjaar
  • gelukkig nieuwjaar

    Hier kan je een berichtje achterlaten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs