ter Wende bouwt !
Inhoud blog
 • bijna gedaan !
 • einde in zicht
 • hoe zou het ondertussen binnen zijn ?
 • de strijd gaat door !
 • Afbraak Again


  Foto

  Foto

  Foto

  23-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op onze bouwblog !
  Welkom op de bouwblog van ter Wende ! Vanaf vandaag kan u hier de vordering van ons bouwproject volgen. ter Wende is een kleinschalig, residentieel centrum. We bieden intensieve ondersteuning aan gezinnen waar kinderen ernstige en chronische gedragsproblemen vertonen. Ons aanbod omvat een brede waaier werkvormen: leefgroepwerking, schoolbegeleiding, gezinstherapie, individuele therapie, .... . Meer info daarover vind je op www.terwende.be.

  35 jaar geleden startte ter Wende zijn werking in de Mechelsevest in Leuven, in een oud kloostergebouw. Begin jaren '90 gebeurde er een eerste ingrijpende verbouwing in twee leefgroepen. Een belangrijke stap vooruit. Toch bleven er een aantal dromen niet gerealiseerd: iedere jongere zijn eigen kamer, energiezuinige gebouwen, meer verbinding tussen de leefgroepen, bundelen van alle therapeutische en administratieve functies in één gebouw, een ruimere keuken, ... . Het lijstje dromen was lang.

  In 2003 waren er de eerste verkennende contacten en gesprekken. In 2005 startte een werkgroep bouw, die samen met architectenbureau A33 een eerste totaalplan uitbroedde voor de hele campus. Stilaan werden dromen plannen. In 2010 was er een definitief concept, en werd de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd. In 2012 is het zover ! We hopen in het najaar de werken te starten. Vanaf vandaag kan u hier de vordering van ons bouwproject volgen.Nieuwsgierig naar hoe ter Wende in 2015 er uit zal zien ? De bijlage geeft u een voorproefje !

  Bijlagen:
  voorstelling bouwplannen 25 januari 2010.pdf (2.3 MB)   


  04-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna gedaan !
  Daar is (bijna) de lente, daar nadert ook (bijna) het einde van de werken. Binnenkoer en parking zien er stilaan voltooid uit. Alleen de zon nog om voor groen te zorgen.
  03-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde in zicht
  daar is de lente, daar is (bijna) het einde van de werken in zicht. Een parking, een binnenplein, .... Hoera ! Nu nog de zon en alles kan groen worden.
  05-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe zou het ondertussen binnen zijn ?
  Stilaan afgewerkt en gezellig, al zeggen we het zelf !


  14-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de strijd gaat door !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondertussen zijn we een kleine drie maand verhuisd, met natuurlijk de nodige groeipijnen. Toch lijkt iedereen stilaan zijn draai te vinden in de nieuwe keuken, nieuwe leefgroep of nieuwe lokaal dagbegeleiding. Onze grootste vijand: de modder. Blij dat we gaan zijn als de buitenaanleg rond is.

  Vandaag starten we terug het grote geweld: de afbraak vooraan om plaats te maken voor een nieuwe vergaderzaal. Ondertussen werd de Engelse koer afgewerkt, om onze fameuze keldergangen/catacomben van licht te voorzien.


  19-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afbraak Again
  Ezels hebben het naar het schijnt niet voor, maar wij moesten wel voor een tweede keer door een afbraakperiode. De oude living Rene en het weekendteam maken plaats voor een groene binnenruimte. Afbreken, examen, 30 kinderen die op zomeravonden buiten willen spelen, .... een interessante combinatie.

  06-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spannende maanden achter de rug ....
  Na de paasvakantie ging alles af zijn. Niet alleen in de sociale sector is men flexibel. Ook in de bouw bleken eens te meer eind-data flexibel. Tot 48 uur voor de verhuis geloofden weinig ter wendenaren dat het goed ging komen. Op woensdag 4 juni moesten onze gastjes van Rene slalomen tussen de werkmannen, om hun spullen op de slaapkamers te installeren. De plinten, de badkamervloeren, de tegels, ... komt allemaal goed, beste ouders.

  En inderdaad: vrijdagavond voor de verhuis, 16u, waren we er helemaal klaar voor ! Helpende handen van medewerkers en van JCI Leuven zorgden dat we op één dag alles verhuisd kregen. Een levensgroot probleem: de televisiekabel was niet volledig gelegd, zo bleek. En dat tijdens een WK .....

  13-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat vooruit, het gaat verbazend goed vooruit
  U kent hem wel, de meezinger van Raymond Van Het Groenewoud. Ongelooflijk hoe snel de binnenkant van onze nieuwbouw nu vorm krijgt. Slaapkamers, therapielokalen, de contouren van de keuken. Pluim voor al de aannemers !  27-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet er nog modder zijn ?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De ruwbouw is rond, de vloerverwarming ligt al bedolven onder een laag chappe. Ongelooflijk hoe snel het nu vooruit gaat ! Binnen twee weken starten we met binnenafwerking. Wow.


  04-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de binnenkant !
  Sinds de kerstvakantie schoot de ruwbouw goed op, met dank aan de zachte winter. We kregen een dak en vensters, alle metselwerk is bijna rond. Tijd om aan de binnenkant te beginnen. Kilometers leidingen en kabels kregen ook al hun plaats. We zitten nu midden in een van de leukste fase: de plakkers maken van de werf stilaan een herkenbare leef/werk-ruimte !  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!