Inhoud blog
  • Boodschap van de WOLVEN!
  • De AARDE is van IEDEREEN ... Chief Sealt
  • De gezonde eigenschappen van ROOMBOTER!
  • GOUDSBLOEMZALF maken!
  • UPDATE Rocket - Stove maar dan een meeneembare!
    Categorieën
  • BOEKEN (2)
  • GEZONDHEID (14)
  • HUIS (6)
  • MOOIE TEKSTEN (5)
  • NIEUWTJES (20)
  • NUTTIGE DINGEN (8)
  • TUIN (13)
  • VOEDING (9)
  • Mijn favorieten
  • Nulpuntenergie
  • De Lusthof (Lieven David)
  • E.M.
  • Natuurwezens
  • Permacultuurtuinen
  • Maya Tzolkin
  • RIVENDELL
  • RADUGA
  • Alles vegetarisch!
  • Life Changing Energy
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Terra Madra ... een nieuw begin....
    Zelfvoorzienend leven - gezondheid - groei - OVERVLOED!
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetbare "wilde" planten en "onkruid"

    Eetbare wilde planten en "onkruid"

    Wat geeft nou meer voldoening dan het eten van een zelf bereide maaltijd, van zelf verzamelde, krachtige wilde planten?

    Tegenwoordig is de kennis hieromtrent een beetje weggezakt…vandaar dat we hier de belangrijkste tekst uit het boekje “Eten Uit de Natuur”, van Carla de Bruijn, Wies Teepe (IVN Amstelveen) en Katja Sienknecht (IVN Amsterdam),
    plaatsen…om de band en het plezier met de natuur weer deels te herstellen.
    Heel veel plezier!

    Regels voor het verzamelen
    ~ Laat plekken links liggen, waarvan je vermoedt dat er iets niet klopt, bijvoorbeeld omdat er ooit vuil is gestort, omdat er wordt gespoten of op plaatsen waar het vies is (honden, drukke wegen (500m) of spoorrails (2km));

    ~ Vermijd natuurgebieden en verboden terreinen;

    ~ Op de Rode Lijst staan beschermde planten die niet geplukt mogen worden, ook niet als er veel staan;

    ~ Houd de natuur heel, en neem al je rommel weer mee naar huis;

    ~ Pluk of raap nooit alles, in verband met het overleven en uitzaaien van de plant, en in verband met voedselvoorziening voor de in de buurt levende dieren;

    ~ Neem altijd de nodige plantenkennis mee het veld in (in je hoofd, in de vorm van een vriend, of een goede plantengids).

    Extra aandachtspunten
    ~ In holle grasstengels leven eencelligen die darmklachten kunnen veroorzaken

    ~ In een bosrijke omgeving leven teken. Bij thuiskomst uw lichaam (laten) controleren, en evt. teken er tegen de klok in draaiend uittrekken (met een tekentang of een pincet).

    ~ Bramen en frambozen alleen plukken boven kniehoogte, ivm met mogelijke vossenpoep.

    ~ Controleer altijd op insecten en slakken.

    ~ Als de plantsoenendienst gespoten heeft met insecticide of herbicide is dat vaak zichtbaar: de bladeren vertonen verkleuringen en vergroeiingen.

    ~ Het puntje van duindoornstekels breekt makkelijk af (ook in de huid). Gebruik bij het plukken dikke tuinhandschoenen.

    Bladeren

    Voordat de plant gaat doorschieten en bloeien kunnen de bladeren gebruikt worden als groente (stoven, koken, soep, salade), om thee van te trekken, als kruid om gerechten een bijzondere smaak te geven of als geurbuiltjes tussen het linnengoed (al dan niet om insecten te weren).


    Voor salades alleen de jongste blaadjes gebruiken. De bladeren van in het voorjaar bloeiende planten bevatten vaak veel vitamine C.

    Als bladgroente worden gegeten:
    Asperge, akkerkool*, barbarakruid*, berk, berenklauw, beuk*, bieslook*#, blaassilene*, brandnetel, brunel*, cichorei*, citroenmelisse*#, duizendblad* , engelwortel/fluitekruid, es*, gewone raket*, groot kaasjeskruid, grote lisdodde, weegbree, gewone reigersbek*, herderstasje*, herik*, hondsdraf*, kamille, klaverzuring*, klein hoefblad*, klein knopkruid* , komkommerkruid*, look zonder look*, madeliefje*, meidoorn, melganzevoet, melkdistel*, nagelkruid*, (vogel)muur*, Oost-Indische kers*, paardebloem*, perzikkruid, pinksterbloem*, rozemarijn#, raapzaad, salie*#, smeerwortel, speenkruid*, uitstaande melde, veldkruidkers*, veldsla*, veldzuring*, venkel*, (water)munt, wild kattekruid*, wilde tijm#, wilgenroosje*, witte dovenetel*, witte waterkers*, zevenblad*, zilverden*.

    * kan ook rauw gegeten worden in een salade
    # als kruid te gebruiken


    Wortels

    cichorei, klis, kruisdistel, melkdistel, mierikwortel, nagelkruid, pastinaak, peen, smeerwortel, wilgenroosje, zilverschoon.

    Bloemen

    brem, distels (als artisjok), goudsbloem, herik, hop, kamperfoelie, komkommerkruid, lavendel, linde, lisdodde, madeliefje, moerasspirea, O.l.-kers, paardebloem, pinksterbloem, rode klaver, roomse kamille, roos, vlier, viooltje.

    Vruchten

    bessen (zwart, rood, wit, kruis-), blauwe bosbes, bosaardbei, braam, duindoorn, framboos, Gelderse roos, gele kornoelje, krentenboompje, kweeperen, lijsterbes, meelbes, meidoorn, mispel, rode bosbes, rozenbottels, sleedoorn, vlierbes, vogelkers, wilde appel, wilde peer, zoete kers, zwarte moerbei, zuurbes.

    Zaden

    beuk, boekweit, dille, hazelaar, karwij, klaproos, kleefkruid, mosterd, okkernoot/walnoot, tamme kastanje, zomereikel.

    Wat is giftig, wat is vies en wat is lekker?

    Er zijn planten die eetbaar lijken, maar giftig zijn. Verder zijn er eetbare planten die in rauwe toestand of in grote hoeveelheden giftig kunnen zijn.
    Hier een opsomming van de belangrijkste/meest voorkomende.

    Giftige planten die eetbaar lijken

    ~ Kardinaalsmuts: komt veel voor in de duinen en plantsoenen.
    ~ Wilde wingerd: niet erg giftig, vruchten zien er niet erg aantrekkelijk uit.
    ~ Klimop: de mooie blauwe bessen zijn voor ons behoorlijk giftig, voor vogels niet.
    ~ Heggenrank: heeft mooie rode glanzende bessen. Komt in de duinen voor en langs ruige terreinen (over hekken). Hoort bij de nachtschadenfamilie, waarvan velen giftig zijn, net als
    ~ Bitterzoet: dat ook veel in de duinen voorkomt en met zijn mooie, zwarte bessen ook eetbaar lijkt, maar erg giftig is.
    ~ Kruidvlier: Lijkt op de gewone vlier, maar ziet er 'raar' uit. Zowel het blad als ook de trossen met bessen zijn veel compacter en minder gesteeld. De trossen staan meer, dan ze hangen. Verder ruikt de hele plant vies.
    ~ Bergvlier, Trosvlier en Rode Vlier: tweelingbroertjes van de zwarte vlier, maar met vuurrode bessen. Komt zelden voor en
    is duidelijk te herkennen,
    ~ Sneeuwbes: kinderen spelen er graag mee. De witroze sponzige bessen hebben een harde schil en je kunt ze lekker
    laten knappen onder je schoenen. Ze zijn vrij giftig.
    ~ Kamperfoelie, alle soorten: allen rankende gewassen, vnl. bosplanten, in tuinen en plantsoenen.
    ~ Liguster: de glanzende zwarte bessen zijn giftig.
    ~ Salomonszegel en lelietjes-van-dalen: de Salomonszegel heeft blauwachtige vruchten, de lelietjes-van-dalen zijn oranjerood. Allebei zijn ze zeer giftig.
    ~ Aronskelken, alle soorten: de uit de grond oprijzende stengel is om en om bezet met afgeplatte oranjerode bessen. Erg giftig, maar een lekkernij voor fazanten.
    ~ Christoffelkruid, zeer giftige zwartblauwe bessen.
    ~ Taxus: alles van deze enige Nederlandse naaldboom is giftig, behalve de rode zaadrok (niet op de pit bijten).
    ~ Fluitekruid (bloei: april/mei) is goed eetbaar maar zou verwisseld kunnen worden met hondspeterselie (klein, onbehaard, bloei: juni/okt.) of dolle kervel (groot, behaard, stinkt, vaak roodgevlekt, bloei: mei/juli).

    Eetbare planten, die rauw of in grote hoeveelheden giftig zijn:
    ~ Lijsterbes: gekookt prima voor jam, niet rauw eten.
    ~ Beukenootjes: de nootjes bevatten blauwzuur. Gewoon eten kan geen kwaad, maar niet verzamelen en er handjesvol van zo in je muesli strooien. Uit de oorlog zijn vergiftigingsverschijnselen bekend! Na drogen of roosteren ongevaarlijk.
    ~ Gelderse roos: mooi, roodglanzende, ietwat doorschijnende bessen. Rauw gegeten kunnen ze diarree en maagdarmontstekingen veroorzaken. Bessen alleen gekookt gebruiken.

    Lekkere dingen die je veel kunt tegenkomen

    ~ Appels: vaak als sierboom aangeplant. Al zijn de appels klein: je kunt er prima moes en gelei van maken, niet schillen maar in z'n geheel koken en dan zeven.

    ~ Bramen: veel langs ruigtes e.d. Kijk uit langs NS-sporen, er wordt vaak onkruidverdelger gespoten.

    ~ Frambozen: in loofbossen. Meestal niet in noemenswaardige hoeveelheden. Wel erg lekker en gezond.

    ~ Wilde aardbeien/bosaardbeien: in en om loofbossen. Niet vaak en niet veel in Nederland, maar wel een traktatie.

    ~ Vlier: langs bosranden vind je vaak veel vlier. Vlier is makkelijk te plukken, rijkelijk aanwezig en erg gezond. Het schoonmaken is een karwei en niet aan te bevelen voor mensen die bang zijn voor spinnen. Van het sap van de bessen kun je siroop maken, jam of zelfs koude soep. Van de bloesem kun je siroop en gelei of jam maken. Vermijd de stelen en steeltjes zoveel mogelijk.

    ~ De gele kornoelje (rode, ongeveer olijfgrote en -vormige bessen, met één grote langwerpige pit). Van oorsprong een Nederlandse bosplant, maar nu vaak in plantsoenen te vinden. Reeds door Thijsse geroemd om z'n smakelijkheid. Je maakt er met wat suiker (water toevoegen noodzakelijk) een compote van, die qua smaak lijkt op rabarber, maar zonder het vervelende gevoel aan de tanden. Eén pond bessen = één pond compote. Je moet het wel door een zeef wrijven, zodat de pitten en schillen achterblijven.

    ~ Kersen (wild en verwilderd), pruimen (ook de rode en gele siersoorten zijn eetbaar!!), kweeperen (heerlijke gelei), allemaal in plantsoenen.

    Hoe verzamel je (hygiëne, sociaal, milieu)?

    Nootachtige vruchten kunnen prima in een plastic of linnen tas worden verzameld.

    Voor zachte vruchten zijn schoongemaakte ijsbakken ideaal. Neem er een aantal van mee op pad, je kunt er beter te veel dan te weinig hebben. Voordeel is, dat je meestal weet, wat de inhoud van een bak is. In een bak zijn de vruchten goed beschermd.

    Sap, dat evt. uit de vruchten loopt blijft in de bak en kan worden gebruikt.


    Nootachtigen kun je het beste rapen. Dan weet je dat ze rijp zijn en je beschadigt de planten niet. Ga niet aan een boom of struik hangen om takken naar beneden te trekken en gooi niet met voorwerpen naar kastanjes e.d. Let op dat geen van de zaden 'bewoond' is.

    Zacht fruit kun je het best zo rijp en gaaf mogelijk oogsten. Als je jam of compote gaat maken is overrijp fruit niet zo'n bezwaar. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk beestjes mee oogst.

    Toepassingen, conserveren en bewaren

    Je kunt ervoor kiezen om je vruchten en zaden zo puur mogelijk te conserveren.

    Meestal betekent dat drogen of invriezen (sponzige vruchten alleen gepureerd invriezen).

    Drogen doe je op een droge, warme plek in huis.

    Vruchten mogen bij voorkeur niet overrijp of stuk zijn.

    De onderlinge afstand moet groot zijn en te grote vruchten (appels e.d.) kun je het beste in plakjes snijden.

    Het is een goed idee om de vruchten op keukenpapier te leggen. Appels en ander fruit, dat bruin verkleurd, kan worden behandeld door het door citroensap te halen.

    Bladeren kun je aan een draad rijgen en op een koele, droge, winderige plaats hangen, bijv. in een schuur.
    Een voedseldroger is natuurlijk de ultieme luxe (het kan ook in de oven op een zeer lage stand.

    Nootachtigen kunnen op kranten worden gedroogd. Vruchten kun je inkoken met suiker, honing of melasse (compote) en eventueel een bindmiddel, zoals pectine (jam).
    Noten kunnen gedroogd worden, maar je kunt ze ook malen en er met honing en b. v. vruchtenpuree voedzame repen voor onderweg van maken.

    Kastanjes kun je poffen maar je kunt ze ook pureren, bijvoorbeeld met honing en kaneel.
    Wat je ook wilt bewaren: koel, donker en droog.


    Bij het drogen, inmaken e.d.: werk zo schoon mogelijk en maak je glaswerk met een sodasopje schoon (erna wel even met heet water naspoelen).

    17-06-2010 om 21:49 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VOEDING
    09-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOMBOECHA

    KOMBOECHA…


    Komboecha lijkt op een zwam, maar is er geen. Het is evenmin een kwal, een paddestoel of een wier. Het is geen schimmel, geen mos of het is geen alg.
    Niemand weet waarbij men het feitelijk moet klasseren. Gemakkelijkheidshalve noemen we het dan toch maar een “zwam”.

    Komboecha heeft een brede therapeutische werking.

    De bekendste komboecha-gebruiker is ongetwijfeld ex-president Reagan van Amerika. Hij zou minstens een liter komboecha per dag drinken!
    In 1983 kreeg Reagan kanker aan de darm, de blaas en de neus.

    Er waren uitzaaiingen en de ziekte leek fataal. Iemand uit Reagans omgeving herinnerde zich dat de gekende Russische schrijver Alexander Solsjenitsin in zijn boek “Kankerpaviljoen” schreef over een effectief natuurmiddel dat in de Russische kampen gebruikt werd.
    Men ging te rade bij Solsjenitsin en dat natuurmiddel bleek de komboecha te zijn!

    Het is zeker niet de bedoeling om komboecha als een wondermiddel te propageren. Geloven in mirakelen is immers vermetel. Toch staat het vast dat komboecha een zeer goed preventief en therapeutisch middel is dat wereldwijd miljoenen enthousiaste gebruikers kent.

    HERKOMST

    De komboechazwam is reeds meer dan duizend jaar bekend in China. In onze streken leerde men ze kennen via Rusland waar het tot op de dag van vandaag een populair volksmiddel is.

    Meer en meer neemt de kennis over deze wondere “zwam” toe en vooral in de middens van natuurgeneeskunde wordt zij aangeprezen. Als men de getuigenissen leest komt men sterk onder de indruk van de spectaculaire heilzame krachten.

    UITZICHT

    De komboecha is een levensgemeenschap van gisten en bacteriën. Het is een taaie, glibberige massa. De gladde witachtige zijde is de bovenkant, de bruine ruwe zijde is de onderkant.
    De komboecha neemt de vorm aan van de recipiënt waarin het zich bevindt: in een ronde pot krijg je een ronde zwam, in een vierkantige pot een vierkantige zwam.

    KOMBOECHADRANK

    Komboechadrank smaakt flink zuur, te vergelijken met zure appelwijn, ciderazijn of molkosan. Let op: is hij zoet, dan is hij niet goed!

    In de meeste natuurwinkels kan men komboechadrank kopen maar men kan hem vrij gemakkelijk zelf maken op voorwaarde dat men vertrekt met een goede komboechazwam. Zo’n zwam kan men krijgen bij vrienden of kennissen die reeds met de komboechacultuur bezig zijn of u kan ze opkweken vanuit een fles gekochte drank.

    GEZOND?

    De heilzame werking van de komboechadrank wordt nauwelijks ontkend. De bestanddelen van het wondere goedje werden reeds meerdere malen wetenschappelijk geanalyseerd.

    De inhoud werd geïdentificeerd als courante chemische verbindingen die ook toegepast worden in de courante farmacie.
    Maar net zals bij kruiden, ligt de kracht in het samenspel van de talrijke bestanddelen. Het geheel is meer dan de som van de delen.

    Als middel tegen ongemakken en kwalen is de lijst lang, zo lang dat men op de duur de wenkbrauwen fronst: is komboecha misschien een tovermiddel?
    In Hagers Handbuch der Pharmazeutischen Praxis – een standaardwerk, wordt komboecha vermeld als “volksgeneesmiddel tegen alle kwalen en in het bijzonder als waterafdrijvend middel, als middel tegen darmtraagheid, jicht, arterioslerose, en om nier- en galstenen af te voeren

    Verder zou komboecha gunstig zijn bij:
    - pijnlijke en onregelmatige menstruatie
    - eksterogen (compres met komboecha)
    - zweren (deppen met komboecha)
    - slaapstoornissen
    - baarmoederontstekingen
    - migraine
    - te hoge of te lage bloeddruk
    - maag- en darmontstekingen
    - spijsverteringsstoornissen
    - lelijke littekens (compressen)
    - depressie
    - kliergezwellen in de keel
    - pijn in de lenden en de rug
    - couperose
    - psoriasis


    DOSERING

    Vooraf weze gezegd dat sommige mensen de komboechadrank niet binnen krijgen. Met kleine hoeveelheden beginnen is dan ook aangewezen. En bij een uitgesproken walg moet men dit aanzien als een te volgen signaal van ons lichaam.
    Doorgaans neemt men 3 keer per dag een half kopje komboechadrank, al of niet aangelegd met water. De eerste inname liefst op een nuchtere maag, de laatste enkele uren voor het slapengaan.

    De dosis kan zonder problemen verhoogd worden: Ronald Reagan dronk 1 liter per dag!
    Men mag komboecha drinken zolang men wil, maanden, jaren, zelfs levenslang. Maar, zoals reeds gezegd: bij tegenzin is het beter om ermee te stoppen.
    Op sommige plaatsen in Rusland wordt komboecha verkocht als frisdrank (de tegenhanger van Coca-cola?).
    Geneesheren waarschuwen dat in bepaalde omstandigheden en bij bepaalde personen zuurvergiftiging van het bloed zou kunnen ontstaan, zeker bij zware suikerzieken. Vertel het aan uw arts dat u regelmatig komboecha drinkt!

    ZELF MAKEN

    Maak 3 liter thee van 15 g losse zwarte (of groene) Chinese thee. Gebruik kalkarm water.
    Laat minstens een kwartier trekken en daarna zeven.
    Voeg 300 g suiker toe en roer tot hij volledig is opgelost.
    Als alles afgekoeld is tot circa 30° overgieten in een bokaal met brede hals.
    Giet een kopje komboechadrank bij – ofwel 10 eetlepels azijn.
    Leg de moederzwam op de vloeistof, met de gladde kant naar boven.
    Sluit de bokaal af met een gaasje en een elastiekje en zet hem op een warm plaatsje.
    Laat 14 dagen gisten.
    Giet nu over in schone flessen. Zorg ervoor dat het bezinksel achterblijft: gebruik een kaasdoek of hevel over. Als er toch zwevende deeltjes meekomen is dit geen bezwaar. Alleen, heldere drank oogt mooier dan troebele drank.
    Bewaar de fles(sen) op een koele plaats.
    Komboechadrank kan gemakkelijk zes maanden bewaard blijven, zonder zijn kracht te verliezen.

    MEER INFO.

    Frans Balis & Roos Van Hoof schreven over de KOMBOECHA een interessant en zeer toegankelijk werkje onder de titel
    Komboecha of kargasok, eeuwenoud levenselexir brengt opnieuw gezondheid.
    Het boek werd uitgegeven door Farma – Import; Heymansplein, 45 3581 Beverlo-Beringen. Tel 011/40.14.07

    Komboecha - de stille kracht

    Een zure drank, voor het eerst beschreven in een "geneesmiddelenboek" in 221 voor Chr. in Noord-China. Tegenwoordig als volksmiddel
    bekend in Zuid-Siberië, grote delen van China, Korea, Japan en bijna alle Zuidelijke Russische staten en tegenwoordig hoe langer
    hoe beter bekend in U.S.A., Brazilië, Oost-Europa, Duitsland, Nederland en zelfs hier!
    KOMOECHAdrank bevat de symbiose van verschillende micro-organismen. Die micro-organismen zetten alle suikers om in stoffen die een
    heilzame werking hebben op het menselijk organisme. Door die omzetting wordt de drank zuur (PH ongeveer 2,8). Door het gistingsproces
    ontstaan in KOMBOECHA heel belangrijke stoffen: gluconzuur, rechtsdraaiend melkzuur, natuurlijke antibiotische stoffen, vitaminen
    en andere organische zuren.

    Komboecha ontgift

    Eén van de belangrijkste eigenschappen van KOMBOECHA is zijn zuiverende werking op het organisme.
    Daardoor heeft KOMBOECHA een preventieve werking bij heelwat chronische problemen.

    KOMBOECHA helpt op een natuurlijke wijze afvalstoffen
    van onze eigen stofwisseling, of giftstoffen opgenomen met de voeding of ademhaling af te voeren via de nieren.

    Dat hebben Dr. Molodejew en Dr. Grigorijew met hun team ruimschoots aangetoond tijdens hun onderzoek in het district Perm in de USSR in 1951 (KOMBOECHA de theezwamdrank van W. Frank blz. 144)
    Het is zeer belangrijk dat men in de loop van de dag naast KOMBOECHA voldoende water drinkt, om de afvoer van die afvalstoffen mogelijk te
    maken.

    Komboecha en infecties

    Verschillende organische zuren (waaronder usninezuur) van de KOMBOECHAdrank hebben antiobiotische eigenschappen.
    Trouwens een KOMBOECHAgebruiker die na een tijdje gezuiverd is van afvalstoffen zal automatisch een beter werkende afweer kunnen opbouwen en zijn algemene immuniteit tegen chronische infecties verbeteren.
    (zie ook: KOMBOECHA de theezwamdrank van W. Frank blz. 120)

    Komboecha en de spijsvertering

    De miljoenen levende micro-organismen kunnen samen met het rechtsdraaiend melkzuur een heilzame invloed uitoefenen op onze darmflora.

    Aangezien KOMBOECHA direct ter plaatse kan inwerken ervaren mensen met spijsverteringsproblemen soms al heel snel verbetering met een KOMBOECHAkuur.
    Ook bij maagproblemen bleek KOMBOECHA tot op heden steeds vrij snel te scoren.

    De naam KOMBOECHA komt van (Theezwam van R. Fashing)

    1. Dokter KOMBOE, een Koreaans dokter die in 414 na Chr. uitgenodigd werd aan het hof van de Japanse Keizer Inkyo, omdat die erg sukkelde met
      de maag. Zijn eigen hofartsen konden hem niet helpen en toen Dr. Komboe na twee weken zijn CHA (thee in het Japans of Chinees) klaar had bleek de keizer al snel verlost te zijn van zijn probleem. De populariteit van de drank steeg meteen enorm en KOMBOECHA werd de meest gebruikte benaming voor deze drank.


    Heel wat KOMBOECHAgebruikers getuigen dat ze met de drank een veel vlottere vertering hebben van maaltijden die vroeger steeds op hun maag bleven liggen.

    Komboecha en de darmen

    Eerste officiële melding: Prof. Henneberg 1926: Handbuch der Gärugsbateriologie)
    Organische zuren in de darminhoud stimuleren de dikke darmperistaltiek op een zacht en veilig wijze. De hogere zuren in de KOMBUCHAdrank worden
    weinig opgenomen in het bloed en zullen dus hetzelfde effect veroorzaken als vruchtenzuren éénmaal ze in de dikke darm toekomen: een veilige
    stoelgangbevorderende werking. Let wel! Iemand die voor het eerst KOMBOECHA drinkt en uit zichzelf al een vlotte darmperistaltiek heeft moet zeker met een lage dosis starten (3 x 50 cc per dag), dit om diarreetoestanden te vermijden. Na enkele dagen kan men dan overgaan naar de gemiddelde dosis (3 x 100 cc).

    Komboecha en de lever

    (Dr. Valentin Köhler: Glucuronsäure macht Krebspatienten Mut.) uit Arztliche Praxis 33 (1981), 887 / (Komboecha of Kargasok F. Balis en R. Van Hoof
    blz. 57)
    Onze lever maakt dagelijks kleine hoeveelheden glucuronzuur aan. De hoofdeigenschap van dit glucuronzuur is: het lichaam ontgiften van afvalstoffen die anders door hun moeilijke oplosbaarheid in ons organisme opgestapeld worden en op de duur schade kunnen veroorzaken.

    Klinisch-biologen kennen zeer goed de glucuronaten (de conjugatie van glucuronzuur met een afvalstof uit ons lichaam) die in de urine teruggevonden worden.
    KOMBOECHA bevat dit glucuronzuur. KOMBOECHAgebruikers bezorgen hun lever de extra hoeveelheid glucuronzuur, waardoor de lever haar ontgiftende
    werking heelwat beter kan uitvoeren.

      Een persoon met teveel afvalstoffen in de lever zal meestal een bruinverkleuring vertonen rond de ogen, verdraagt heel slecht sterk licht en heeft een afkeer van scherp zure spijzen (citroen). Na een tijd KOMBOECHA gebruik merkt men duidelijk dat die verschijnselen verdwijnen.


    Komboecha en de nieren

    Dr. Max Bing in Die medizinische Welt 2 (42) 1576-1577 (1928)
    Vrij naar: F. Balis en R. Van Hoof in Komboecha of Kargasok blz. 106 (1991)
    Meestal merk je binnen het half uur dat KOMBOECHA de afvoer van overtollig water bevordert, en dat gebeurt anders dan bij koffie - dat eveneens waterafdrijvende eigenschappen heeft-. Koffie veroorzaakt een verdroging van de darminhoud waardoor de stoelgang harder wordt.

    Bij KOMBUCHA daarentegen wordt het meervolume aan urine vooral uit de weefsels gerecupereerd, waardoor de normale stoelgang niet wordt verstoord.

    Heelwat KOMBOECHAgebruikers hebben al ervaren dat oedemen vrij snel verminderen onder invloed van de drank.
    Door zijn gehalte aan natuurlijke antibiotische stoffen kan KOMBOECHA ook bescherming bieden tegen chronische unineweginfecties.

    De zure KOMBOECHA zou ook in staat zijn om alkalisch niersteengruis terug op te lossen en uit te drijven.

    Komboecha en de gewrichten

    Eerste officiële melding: Prof. Dr. Rudolf Kobert: Teekwass. Mikrikosmos (1917-18)
    Vrij naar: Komboecha of Kargasok Balis en Van Hoof (1991) blz. 105

    KOMBOECHA drinken brengt micro-organismen in het lichaam die samen met o.a. glucuronzuur in staat zijn de schadelijke afzettingen van naaldvormige
    unrinezuurkristallen en van andere afvalstoffen terug oplosbaar maken, zodat ze via de nieren het lichaam kunnen verlaten. De sterkere reuk en
    de donkere kleur van de urine zijn daarvan het duidelijk bewijs.

    Het is dan ook van het allergrootste belang dat mensen met gewrichtsproblemen ten gevolge van urinezuuropstapeling zeker voldoende (water) drinken om de nieren te stimuleren.

    Na enkele weken voldoende KOMBOECHAgebruik zal men merken dat de gewrichten soepeler worden en dat meestal ook de pijn achterwege blijft.

    Komboecha en het bloed

    Officiële melding: (1928) Dr. Max Bing: Die Medizinische Welt 2 (42) 1576-1577
    Vrij naar: F. Balis en R. Van Hoof: Komboecha of Kargasok (1991) blz. 107

    KOMBOECHA is een heel complex product, waarbij de synergische (elkaar versterkende) werking van zijn componenten ook op de samenstelling van ons
    bloed een invloed heeft. Heel wat bloedproeven hebben de laatste jaren bewezen dat KOMBOECHA invloed heeft op cholesterol en vetstoffen in ons bloed.

    Daarnaast is KOMBOECHA krachtig bloedzuiverend door de verbeterde nier- en darmwerking.

    Alle hogebloeddrukpatiënten hebben ervaren dat ze met KOMBOECHA hun bloeddruk zagen normaliseren. Hier kunnen we echter niet sterk genoeg benadrukken dat de voorgeschreven geneesmiddelen steeds verder doorgenomen moeten worden tot de dokter zelf andere adviezen geeft!

    Komboecha en de huid en de slijmvliezen

    Vrij naar: Komboecha of Kargasok van F. Balis en R. Van Hoof blz. 108
    Slechte stofwisseling, vaak veroorzaakt door darm- en leverproblemen, kan oorzaak zijn van ongezonde huid.

    Door de stofwisseling te verbeteren en het evenwicht in de darm te herstellen zal KOMBOECHA ook hier verbetering brengen.

    Oudere mensen beweren dat de drank verjonging in de hand werkt: de huid wordt strakker,

    rimpels verminderen en

    ze voelen zich opvallend gezonder en vitaler.

    Onder invloed van KOMBOECHA vermindert de kans op huidontstekingen (jeugdacné) en zal de tranpiratie frisser gaan ruiken. Met de tijd hebben
    ook al heelwat vrouwen ervaren dat ze met een langdurige KOMBOECHAkuur minder of geen last meer hadden van chronisch vaginale (schimmel)infecties.

    Komboecha en allergie

    Vrij naar: Komboecha of Kargasok van F. Balis en R. Van Hoof blz. 109

    Allergieproblemen worden vaak in gang gezet door de onbewuste opname van lichaamsvreemde stoffen o.a. door scheikundig behandeld voedsel (sproeistoffen), luchtbezoedeling, detergenten ...

    Aangezien KOMBOECHA met zijn glucuronzuur één van de krachtigste middelen blijkt te zijn om het lichaam te zuiveren, zien we vaak, maar toch niet altijd, alergiereacties verminderen of zelfs verdwijnen.

    Komboecha en geestelijke prestaties

    Vrij naar: Komboecha of Kargasok van F. Balis en R. Van Hoof blz. 107
    De vele zuren en vitaminen uit de KOMBOECHA hebben de eigenschap dat ze doordringen tot in iedere cel van ons lichaam en daar de omzettings- en
    verbrandingsprocessen gaan stimuleren. Het eindresultaat van al die minime stimulaties in alle celletjes laat zich voelen.
    KOMBOECHAgebruikers vertellen steeds dat ze zich fitter, actiever, kortom gezonder voelen.
    Arbeiders en medisch personeel getuigen dat ze minder last hebben van werken in ploegverband (verschuivende werkuren, nachtwerk).
    Studenten ervaren dat ze intensiever en geconcentreerder kunnen blokken.
    Het gehalte aan vitamines en het feit dat ons lichaam na een tijd KOMBOECHAgebruik verlost geraakt van zijn overbodige of zelfs schadelijke ballast-(=gif) stoffen, zal natuurlijk ook meespelen in dit algemeen fitheidsgevoel.

    Komboecha en kanker

    (Komboecha of Kargasok van F. Balis en R. Van Hoof 1991 blz. 114)
    (Komboecha de theezwamdrank van G.W. Frank blz. 144 en verder)

    Tijdens onderzoek naar verspreiding van kanker in de voormalige Sovjet-Unie, stelde men vast dat er in bepaalde streken weinig of geen kanker
    voorkomt. Nochtans was het leefmilieu daar zeer ongezond: chemische- en metaalindustrie in verouderde fabrieken en sterke luchbezoedeling.
    De enige verklaring die men tenslotte vond voor de haast onaantastbare vitaliteit en werklust, bleek nu juist de gewoonte te zijn bij die mensen
    om reeds van oudsher hun dagelijkse hoeveelheid KOMBOECHA te drinken.
    (Citaten uit Arztliche Praxis nr 24/1981 blz. 887)

    "Dr. Valentin Köhler bereikte met glucuronzuur, dat een component is van KOMBOECHA, verrassende resultaten bij klinisch opgegeven kankerpatiënten
    en stelde daarbij vast:

      - geen nieuwe metastasen (uitzaaiingen)
      - gewichtsverlies stopt, soms treedt gewichtstoename op!
      - toename in de belangstelling voor de buitenwereld.
      - vermindering van pijnstillenden middelen.
      - verzwakking van de hoestprikkels."

    (Wat volgt komt uit: Theezwam Komboecha van R. Fasching)

    Van de hierboven geciteerde kennis gebruik makend heeft Dr. Sklenar in Duitsland KOMBOECHA toegediend aan patiënten met kanker of cystevorming.

    Hier bleek dat de cyste meestal binnen de 6 weken en hoogstens na 3 maand verdwenen was (dosis 1/2 liter per dag).
    Bij kanker boekte hij alleen resultaten wanneer het een goed doorbloede plaats betrof, met een dosis tot 1 liter per dag.


    Tegenwoordig hebben levertesten bewezen dat de huidige chemotherapie veel beter wordt verdragen wanneer men die kan kombineren met een goed
    volgehouden KOMBOECHAkuur (dosis 1/2 tot 1 liter per dag). KOMBOECHA
    heeft tot op heden zeker zijn waarde in de behandeling van kankeraandoeningen, alleen al in dit opzicht, dat geen enkele kankerpatiënt kan bogen op een gezond darmstelsel!

    (Rosina Fasching : Theezwam Komboecha blz. 20)
    KOMBOECHA is zeker in staat om dit darmstelsel te regenereren en de darmflora te herstellen.

    Men weet intussen perfect dat kanker alleen ontstaat bij een zuurtegraad van het bloed boven PH 7,56 (het alkalische gebied).

    KOMBOECHA, als aangenaam aanvaarde drank, is heel vlot in staat om de zuurtegraad van het bloed te herstellen. En zo zijn we al aardig op weg om
    de toestand van de patiënt te verbeteren.

    Het is natuurlijk niet "HET WONDERMIDDEL" maar een zeer nuttig natuurlijk hulpmiddel, te combineren met degelijke therapieën en aangepaste geneesmiddelen.

    Komboecha bewaren

    De drank bewaart men op een koele en donkere plaats: kelder of frigo.
    Eventuele bruine neerslag onderaan in de fles kan, na schudden, gerust opgedronken worden.
    Een slijmerig schijfje kan bovenop de drank ontstaan wanneer de fles eenmaal geopend werd en daarna een tijdje is blijven staan. Dit is een nieuwe
    KOMOECHAzwam die zich vormt, meteen het bewijs dat de drank levende micro-organismen bevat. Men kan dit slijmerig velletje gewoon affilteren met een nylonzeefje. Een begonnen fles wordt eigenlijk best binnen de week uitgedronken.

    Komboecha, dosering en gebruik

    Voor volwassenen is de gemiddelde dosis 1/2 glas (= 100 cc) drie maal per dag na eten.

    Kinderen kunnen volstaan met de helft van die dosis.

    Wie een KOMBOECHAkuur start begint best voorzichtig

    (3 x per dag 50 cc), want soms kan het stimulerend effect op de darmen bij de start nogal overduidelijk zijn.

    Hierbij nog een veelgehoorde vraag: "Mogen diabetici (suikerzieken) ook KOMBOECHA drinken ? Het antwoord is volmondig JA, wanneer die KOMBUCHA voldoende zuur is, want dan zijn haast alle suikers die gebruikt werden bij het opstarten van de fermentatie omgezet tot heilzame zuren.

    Het is wel aan te raden voor diabetici, wanneer ze starten met een kuur, om regelmatig hun bloedsuikerspiegel te bepalen, om hun dosis insuline indien nodig aan te passen.

    Komboecha slotbeschouwing

    De KOMBOECHAdrank is een belangrijk natuurprodukt, een biologische levende drank, en is voor elke gezondheidsbewuste gebruiker een waardevolle toevoeging aan zijn dagelijkse voeding.

    KOMBOECHA is geen "wondermiddel" maar dagelijks getuigen gebruikers van zijn heilzame werking.

    Denkt nooit dat het gebruik van KOMBOECHA uw gewone medicatie overbodig maakt! KOMBOECHA ondersteunt de therapie op een natuurlijke wijze en kan ervoor zorgen dat het herstel veel sneller wordt bereikt.



    09-06-2010 om 20:58 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:GEZONDHEID
    07-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ZELFHELINGSMETHODE!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Via vrienden die reeds verschillende alternatieve artsen hebben geraadpleegt kreeg ik volgende site door ...

    Het gaat over iemand die “gratis” deze “zelfhelingsmethode” doorgeeft die de oorzaken van je klachten aanpakt!

    http://www.mirmethode.nl/

    “MIR-Methode®

    De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR-Methode is een Zelfhelingsmethode en is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen.

    MIR betekend in het Russisch: VREDE ... mooi toch!


    Hieronder vindt je 2 video's die de zelfhelingsmethode verduidelijken!

    http://www.mirmethode.nl/video/


    De MIR-methode is ontwikkeld door
    Mireille Mettes uit Apeldoorn,

    Natuurgeneeskundig therapeut.

    “Het is voor mij een groot geluksgevoel dat ik

    een methode heb kunnen ontwikkelen waarmee mensen

    volledig zelfstandig het zelfhelend vermogen van hun lichaam

    weer kunnen activeren.”



    De 9 stappen van de MIR-Methode

    Stap 1. Zuurgraad optimaliseren

    Stap 2. Detox alle toxische belastingen: alle toxische stoffen afvoeren

    Stap 3. Vader loskoppelen (en ook alle mannelijke relaties opschonen) Moeder loskoppelen (en ook alle vrouwelijke relaties opschonen)

    Stap 4. Meridianen zuiveren>>> zodat alles vrij kan stromen

    Stap 5. Alle tekorten aanvullen: vitaminen, spoorelementen enz. (bij ernstige ziekte een dokter raadplegen!)

    Stap 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen.

    Stap 7. Basisbehoeften aanvullen: dit kan zijn: te kort aan waardering, aan zelfvertrouwen en je kan het ZELF aanvullen!

    Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren: ziektes oplossen en verder alles optimaliseren

    Stap 9. Missie verduidelijken: vragen naar je doel in het leven, kan ook anderen die nodig zijn op je pad brengen!



    Begin er alvast aan ...






    07-06-2010 om 17:21 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:GEZONDHEID


    Archief per week
  • 12/09-18/09 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 27/07-02/08 2009

    Een interessant adres?

    Je kan ons vinden op: www.terramadre.webs.com/
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs