Confituur jummmmiiiieeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De les begon met een saaie uitleg van de meneer (niet onbeleefd bedoeld) . Eerst moesten we de groenten kuisen en dan snijden. Ik en rune deden het groen er af. Nick, Charissa, Alec sneden de aardbeien. Erna zetten we het op het vuur en we moesten er in roeren. Ondertussen maakten de anderen hun ticket voor op de confituur te plakken. Op het einde van de les hadden we lekkere confituur.
het 1ste lesuur was leuk. We hebben een bundeltje van jam mie gekregen. we moesten p 2 tot en met 4 invullen. Daarna moeste we van een boterham en confituur proeven en aan de hand van de smaken die we proefden moesten we vragen oplossen. Ondertussen was het 2de lesuur al begonnen. in dat lesuur kregen groepjes 1 en 3 een bord met een appel en een rotte appel. groepjes 2 en 4 kregen een bord met een appel en een geschilde appel. een da hand van die appels moesten we dan vragen oplossen. bij het bord met de appel en de geschilde appel zagen we dat de geschilde bruin as en da andere was normaal. na een kwartier hebben we de borden dan omgewisseld en kregen we een bord met een appel en een rotte appel. Bij at bord zagen we dat de rotte appel plat donker bruin beschimmeld en verimpelt was. aan de hand van die 2 appels moesten we dan andere vragen oplossen. Als dat gedaan was was het lesuur ook gedaan. we hebben voor de rest nog wat gelachen.
Vandaag begonnen we met brood te proeven en te beoordelen waar aulec helemaal in opging en op dat brood deden we confituur op en die was zeer lekkerbehalve rune vond hem niet lekker en die confituur gaan we volgende week zelf maken !!!! En aulec zaagt weer met zijn GIANT map en penenzak en Charissa wilt niet met ons te maken hebben hahahaha !!!!!!!!!!!!!!! meer kan ik niet vertellen jup .
Kaan,Nick,Rune,Charissa en natuurlijk niet te vergeten den aulec eh aulec
Hallo iedereen vandaag hebben we het over confituur gehad. We kregen een bundel genaamd:Jam-mie en daarin moesten we allemaal opdrachten in maken. Daarstraks mochten we brood proeven ik vond het brood een beetje lekker daarna mochten we er ook confituur op doen maar in de confituur zat 1KG suiker in maar dan wel over al potjes hé tot volgende week groetjes groep 3 Stef,Jelle,Julie en Yasmine
Vandaag hebben we een nieuw bundel Jam-mie gekregen. Daar moesen we vandaag onderzoeksopdrachten invullen.
Het eerste lesuur moesen we 2 appels gaan vergelijken een rotte en een niet rotte appel. Die rotte appel was echt vies ! Sommige kregen daarvan zelfs de kriebels. Daarna moesen we een geschild en een niet geschilde appel gaan vergelijken en zien wat daar het verschil was.
Het tweede lesuur hebben we confituur geproefd die meneer De Vos zaterdag zelf had gemaakt. Met een stuk wit, bruin en rozijnen brood hebben we dat allemaal eens geproefd, onze eigen mening gegeven en opgeschreven. In onze groep was de conclusie dat het bruin brood het lekkerste was van allemaal met de zelfgemaakte confituur.
Voor de rest waren we weer eens veel te druk en hevig De 2 uurtjes techniek vlogen veel te snel voorbij. Tot volgende week !
Groetjes groep 1 : Yara , Jochem , Nikita , Jasmien , Isabeau en Jesse
Blog! Vandaag zijn we begonnen met een naamkaartje maken. In drukletters moeste we onze naam in potlood op een kaartje schrijven en daarna met potlood en/of stift inkleuren en versieren. Terwijl heeft meneer De Vos papieren uitgedeeld die we achteraf overlopen hebben. Aan de hand van gekleurde m&m wiste welke functie we hadden. Hannah had als functie materiaalmeester Arno had als functie organisator. Robbe had verslaggever en Ruben had researcher. In groepjes werden er dan oefeningen gemaakt. Hannah, Arno, Robbe en Ruben hebben die ofeningen dan ingevuld. Ondertussen heb ik een foto getrokken om op de blog te zetten. Voor de rest hebben we nog heel veel lawaai gemaakt en gelachen.
Vandaag hebben we tijdens het eerste uur Techniek naamkaartjes en groepjes gemaakt. Tijdens het tweede uur hebben we de taken verdeeld en de eerste pagina's ingevuld.
Birthe is onze organisator, zij zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Giite is in onze groep de verslaggever, en zoals de naam al zegt brengt zij verslag uit. Anouk is materiaalmeester en zorgt er dus voor dat wij al het juiste materiaal hebben. Ten slotte is Lien de researcher, zij zoekt op de computer en helpt de blogmaster (Ik, Brent) wanneer nodig.
Gianni zit ook in onze groep, maar omdat we met 6 zijn heeft hij geen speciale functie en helpt hij gewoon normaal mee in de groep.
Adieu, groep 3: Gianni, Gitte, Lien, Brent, Birthe en Anouk.
Vandaag bij de les techniek hebben we kennis geammkt voor de tweede keer. We hebben eerst ons naamkaartje gemaakt we mochten het versieren naar keuze daarna werden we in groepjes verdeelt. Nu zijn mijn medeleerlingen in hun bundel aan het schriijven. En de researcher is aan het opzoeken op de computer. dit is onze groep: De organisartor:Jelle De materiaalmeester:Stef De verslaggeefster:Yasmine De researcher:Ewoud De blogmaster:Julie In de klas hebben we ook veel gelachen enzo.
Groetjes Groep 4:Yasmine,Stef,Julie,Jelle en Ewoud
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Vandaag hebben we naamkaartjes gemaakt met potloden, stiften, met alles wat je maar wil. De meester moet toch weten wie wie is of niet! Daarna moesten we ons naamkaartje in een doos steken en zo trok de meester onze namen één voor één. Zo ben ik in deze fantastische groep beland. Zo hebben we:
Jochen = onze materiaalmeester die zorgt ervoor dat we ons materiaal krijgen Nikita = onze verslaggever die er voor zorgt dat als we iets niet weten, dat we dat te weten komen Isabeau = onze organisator, zij zorgt ervoor dat iedereen goed meewerkt en goed luistert Jesse = onze researcher die alleen op de computer mag van ons groepje om dingen op te zoeken Yara(ik) = jullie blogmaster die ervoor zorgt dat je elke techniek les kunt volgen Jasmien = ons 6de superlid! Zij heeft geen taak en dit heeft een voordeel en een nadeel. Zij kan geen punten winnen of verliezen.
Ik heb ook nog wat leuke foto's getrokken Voor de rest hebben we in ons bundeltje van Bloggen gewerkt en veel te veel lawaai en plezier gemaakt.
Ps. mr De Vos uw m&m's waren super !
TOT VOLGENDE WEEK! Groetjes Jochen, Nikita, Isabeau, Jesse, Yara en Jasmien. (groep1)