Over mijzelf
Ik ben , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Tante Taart.
Ik ben een vrouw en woon in Menen (België) en mijn beroep is Verpleegkundige.
Ik ben geboren op 29/07/1960 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bakken / koken / naaien.
Inhoud blog
  • Prinsessentaart
  • prinsessenkasteel
  • Kerstmannetjes
  • Ahornsiroop
  • kleine taart cakes met vruchtencoulis
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Gebak /taart (3)
  • Kerst (1)
  • Kindertaarten (2)
  • Niet zoet recepten (1)
  • tips & tricks (1)
  • Verrassend zoet
    Anders dan anders gebak
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo

    Welkom op mijn blog
    Ben je ook gebeten door de zoete bacterie wel dan zul je hier je gading vinden
    Ik zal hier recepten ideetjes, weetjes posten rond bakken en allerhande zoetigheden
    Ook een categorie zonder zoet, met interessante gerechten of recepten komen aan bod
    Heb je vragen stel ze gerust
    Heb je een idee maar weet je niet hoe het moet, ik help je zoeken naar een oplossing
    Wil je graag dat iets voor je maak dan doe ik dit graag

    Geniet van de zoete en andere zaligheden

    Ik plaats steeds  nieuwe recepten en weetjes kom dus maar regelmatig eens kijken en plaats een berichtje in mijn gastenboek of geef een beoordeling
    Heb je een recept uitgeprobeerd dan hoor ik graag hoe je het gesteld hebt

    zoete groetjes
    Tante Taart

    27-01-2015 om 00:00 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinsessentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Leuk om te maken
    Biscuitdeeg met bavaroisvulling
    afgewerkt met suikerfondant

    01-03-2015 om 18:51 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kindertaarten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prinsessenkasteel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Biscuitdeeg met bavaoisvulling
    afgewerkt met suikerfondant

    01-03-2015 om 18:51 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kindertaarten
    29-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmannetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eens creatief uit de hoek komen met kerst
    Hier een gemakkelijk recept om kerstmannetjes te maken

    Aardbeien
    150 g mascarpone
    2 el bloemsuiker
    bruine lijnzaadjes

    Koop een bakje grote aardbeien, het is belangrijk dat het grote zijn
    Was de aardbeien en snij de kant met het kroontje vlak af
    Snij van de bovenkant een een 2 tal cm af
    Zet de aardbeien en hun hoedje op keukenpapier 
    Klop de mascarpone los met de bloemsuiker
    Breng de mascarpone in een wegwerpspuitzak of een diepvrieszakje, knip een klein hoekje af
    Spuit een toefje op iedere aardbei en plaats het hoedje er op, spuit een bolletje op het hoedje en op de buik van de aardbei
    Plaats voor de oogjes 2 lijnzaadjes op de mascarpone

    Succes verzekerd
    Smakelijk
    Tante taart





    29-01-2015 om 20:42 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ahornsiroop
    Suiker suiker suiker is niet altijd even goed

    Daarom kun je ahornsiroop als smaakvolle suikervervanger gebruiken, is veel gezonder
    Ahornsiroop wordt geoogst van de esdoornboom, is dus een natuurlijk product
    Voor de bereidingen heb je 1/3 minder nodig als suiker vb voor 100g suiker gebruik je 67g ahornsiroop

    Geopende fles bewaar je best in de koelkast

    29-01-2015 om 19:42 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:tips & tricks
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleine taart cakes met vruchtencoulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten
    150 g zelfrijzende bloem
    150 g suiker
    135 g boter
    3 eieren
    30 g cacaopoeder

    250 g mascarpone
    2 el bloemsuiker

    voor de coulis
    250 g aardbeien (of andere rode vruchten)
    20 g suiker
    20 g water
    10 g gelatineblaadjes

    Werkwijze
    Zorg voor zachte boter
    Klop de boter met de suiker en de eieren tot een glad beslag
    Voeg de de bloem en cocaopoeder zevend toe en klop nog verder tot een homogeen mengsel
    Verdeel het deeg in bakvormpjes en bak in voorverwarmde over 180°C 15 min

    Maak ondertussen de vruchtencoulis
    Week de gelatineblaadjes in koud water
    Pureer de  aardbeien en kook deze met het water en de suiker
    Roer de geweekte gelatineblaadjes er onder
    Stort  het mengsel op een platte plateau en laat opstijven, zorg dat je een 3mm hebt

    Snij de afgekoelde cakes doormidden
    Duw met een klein glaasje of een uitsteekvormpje rondjes uit de opgesteven coulis

    Klop de mascarpone los met de bloemsuiker
    Schep de mascarpone in een spuitzak met gekarteld spuitmondje 

    Spuit op beide cakehelften een klein toefje mascarpone
    Leg op de onderste helft van de cakes een schijfje coulis
    Leg de bovenste helft van de cake op de coulis, druk lichtjes aan

    Afwerking
    Spuit een mooie toef mascarpone op de cakes, strooi er chocoladekrullen of andere versiering op



    29-01-2015 om 19:41 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak /taart
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood bakken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,
    Daar ik een aantal vragen krijg rond brood bakken hier mijn succesrecept

    Ingrediënten:
    1200g bloem om brood te bakken naar eigen smaak (wit, bruin, volkoren..)
    mijn mengeling:
    "350g maxicornbloem, 850g witte bloem, 50g zonnebloempitten, 50g bruin lijzaad"
    30g zonnebloemolie
    15g keukenzout (naar eigen smaak aan te passen)
    1 blokje gist (42g)  / 600 ml water

    Bereiding
    Weeg 1200g bloem af en andere ingrediënten
    verwarm het water 1 min in de microgolf
    los gist op in een tas water
    voeg gistoplossing bij de bloem in de kom van kneed machine
    voeg de olie en de rest van het water toe
    kneed (machine) op de laagste stand 1 min en voeg dan het zout toe
    laat nog een 10 tal min kneden tot je een mooie bol deeg bekomt
    laat deeg 45 rijzen afgedekt in de kom op een warme plaats (niet op de verwarming zetten ev wel er naast)
    haal het deeg uit de kom en duw het volledig plat, alle lucht eruit
    verdeel het deeg in 2 of drie afh hoe groot je het brood wil hebben
    kneed het nog lichtjes ot een homogeen geheel
    plaats in ingeoliede bakvorm (kan ook zo op baklplaat)
    laat nog 30 min afgedekt rijzen
    na 25 min oven voorverwarmen 220°C
    Brood in oven bakken 30 min
    Brood onmiddellijk uit de vorm halen en laten afkoelen
    Smakelijk 
    Tante taart






    29-01-2015 om 18:39 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Niet zoet recepten
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux special
    Ingrediënten:
    150 gr zwarte chocolade
    2 eieren
    2 eidooiers
    60 gr giessuiker
    60 gr patisseriebloem
    50 gr gesmolten boter
    chocotoff 

    Werkwijze
    verwarm de oven voor op 230°C
    smelt boter en chocolade neem van het vuur
    eieren en eidooiers mengen met suiker en bloem, klop tot een gladde massa
    roer de gesmolten boter/chocolade onder
    verdeel beslag in cakevormpjes
    stop in ieder vormpje een chocotoff
    bak 6 à 7 min in de voorverwarmde oven
    laat de moelleux nog een tweetal min rusten
    dien onmiddellijk op

    heb je er over kun je ze later een 10 / 20 sec in  de microgolf opwarmen en opdienen

    27-01-2015 om 20:44 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak /taart
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananentaart met caramel
    Ingrediënten:

    1 rol bladerdeeg

     Vulling:
    *125 gr suiker
    *250 ml room (30% vet)
    *4 kleine of 3 grote bananen
    *sap van 1 citoen

    Afwerking:
    *300ml slagroom of 250gr Mascarpone 
    *2 el bloemsuiker / 2 el melk
    *chocoladekrullen of geraspte chocolade

    Materiaal:
    grote kom
    bakblik 26 cm

    Werkwijze :

    Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg, strooi bakparels (of gedroogde erwten) op een stuk bakpapier op het deeg
    Bak 10 tot 15 min  in voorverwarmde oven 200°C tot de randjes bruin kleuren, verwijder bakpapier met bakparels en bak nog een 10 tal min

    voor de vulling 
    smelt suiker in een pannetje en karamelliseer het licht niet verbranden!!!
    verwarm de room on microgolf en giet bij de gekaramelliseerde suiker
    laat alles al roerend zachtjes inkoken tot een dikke massa
    laat de saus wat afkoelen

    snij de bananen in dikke schijfjes in een afsluitbaar potje
    pers de citroen erboven op
    sluit het potje en draai het verschillende keren rond zodat het citroensap op alle bananenpartjes verdeeld wordt

    verdeel de banaan over het afgekoelde bladerdeeg
    giet de karamelroom erover

    zet alles op een koele plaats en laat het geheel opstijven

    Net voor het opdienen
    klop de slagroom stijf met 2 el bloemsuiker en verdeel over de taart, bestrooi met chocoladekrullen of geraspte chocolade
    of
    klop de mascarpone los met 2 el bloemsuiker en 2 el melk en verdeel over de taart, bestrooi met chocoladekrullen of geraspte chocolade

    smakelijk
    Tante taart




    27-01-2015 om 00:00 geschreven door Tante taart  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak /taart


    Archief per week
  • 23/02-01/03 2015
  • 26/01-01/02 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • start

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs