Hallo,
Daar ik een aantal vragen krijg rond brood bakken hier mijn succesrecept
Ingrediënten:
1200g bloem om brood te bakken naar eigen smaak (wit, bruin, volkoren..)
mijn mengeling:
"350g maxicornbloem, 850g witte bloem, 50g zonnebloempitten, 50g bruin lijzaad"
30g zonnebloemolie
15g keukenzout (naar eigen smaak aan te passen)
1 blokje gist (42g) / 600 ml water
Bereiding
Weeg 1200g bloem af en andere ingrediënten
verwarm het water 1 min in de microgolf
los gist op in een tas water
voeg gistoplossing bij de bloem in de kom van kneed machine
voeg de olie en de rest van het water toe
kneed (machine) op de laagste stand 1 min en voeg dan het zout toe
laat nog een 10 tal min kneden tot je een mooie bol deeg bekomt
laat deeg 45 rijzen afgedekt in de kom op een warme plaats (niet op de verwarming zetten ev wel er naast)
haal het deeg uit de kom en duw het volledig plat, alle lucht eruit
verdeel het deeg in 2 of drie afh hoe groot je het brood wil hebben
kneed het nog lichtjes ot een homogeen geheel
plaats in ingeoliede bakvorm (kan ook zo op baklplaat)
laat nog 30 min afgedekt rijzen
na 25 min oven voorverwarmen 220°C
Brood in oven bakken 30 min
Brood onmiddellijk uit de vorm halen en laten afkoelen
Smakelijk
Tante taart
29-01-2015 om 18:39
geschreven door Tante taart
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie :Niet zoet recepten