"Juvat inconcessa voluptas" - Verboden genot is zoet....
29-06-2011
De echte "autentic" red velvet cupcake met Cream cheese frosting
Benodigdheden voor 12 cupcakes
150gr bloem 150gr suiker 1/2 tl baking soda 1/2 tl zout 1/2 tl cacao 180 ml zonnebloemolie 120 ml karnemelk 1 ei 1 el rode kleurstof 1/2 tl azijn 1/2 tl vanille extract
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem, baking soda, cacao, zout & suiker en zet weg. Meng in een grote kom de olie, karnemelk, ei, kleurstof, azijn & vanille extract, voeg hieraan je bloem mengsel toe & mix tot een glad mengsel (LET OP dit beslag is veel lopender dan gewoon cupcake deeg). Bak de cupcakes in +/- 20 à 30 min. gaar.
Natuurlijk kan je hier niets anders dan een echte Cream Cheese Frostingtoef opspuiten....
Cream Cheese Frosting
110 gr roomkaas 110 gr boter 1/2 tl vanille extract 225 gr poedersuiker
Werkwijze
Mix de roomkaas, boter & vanille extract tot een glad mengsel, voeg de poedersuiker toe & mix door op hoge snelheid tot het mengsel licht en luchtig is.