Apple zoekt ontwikkelaars voor virtual reality-systemen.
Uit een vacature laat Apple weter dat de gezochte ontwikkelaar "hoogwaardige applicaties" moet gaan maken die werken met "virtual reality-systemen". De apps die worden ontwikkeld zijn in eerste instantie als prototype en voor tests bedoeld.
Of Apple de appls wil laten samenwerken met virual reality-systemen van derden of dat het bedrijf aan eigen hardware werkt, is niet bekend.
Er verschenen het afgelopen jaar diverse patenten van Apple waarin virtual relity-brillen of headsets werden omschreven. Het is vooralsnog onduidelijk of Apple ook daarwerkelijk aan zo'n apparaat werkt.
Google test 'internetballonnen' in afgelegen Australisch gebied.
Google gaat een testproject opzetten op afgelegen Australische gebieden van internet te voorzien via... ballonnen. De internetgigant werkt daarvoor volgende maand samen met Telstra.
De 'internetballonnen' zijn een nieuwe stap in Googles 'project loon'. Daarmee wil de zoekreus afgezonderde gebieden van internet voorzien. Daarvoor rekent het nu op heliumballonnen die onze aardbol omcirkelen op de stratosferische winden. De ballonnen zijn voorzien van antennes die 4G-actige signalen kunnen versturen naar woningen en mobiele telefoon, tot wel 20 km lager.
Jongeren kunnen hun privacy op internet niet beschermen.
Jongeren hebben te weinig kennis over de mechanismen van sociale media en beschikken over onvoldoende vaardigheden om hun privacy effectief te beschermen. Het is één van de conclusies van vier jaar interuniversitair onderzoek.
Jongeren vermoeden dat niet zij, maar vooral andere gebruikers kwetsbaar zijn voor de privacy-gerelateerde gevolgen van het delen van persoonlijke informatie via sociale media. Toch vindt maar de helft van de 18-jarigen de privacy-instellingen voor apps op Facebook terug. Bij 83 procent van de jongeren hebben apps toegang tot meer informatie dan ze denken en meer dan een derde van de jongeren is niet in staat alle reclame op Facebook te herkennen.
Wie al eens van GSM of smartphone verandert, weet het al geen ander: de SIM-kaart wordt alsmaar kleiner en kleiner. En als het van Apple afhangt wordt ze binnenkort zo klein dat ze helemaal niet meer bestaat.
Apple werkt namelijk aan de Apple Sim, een SIM-kaart die volledig los staat van alle mobiele operators. Met 1 kaartje kan je dus vrij simpel veranderen van netprovider. Het hebbeding zal al te vinder zijn in de IPad Air 2 en de Mini 3., maar is nog steeds uitneembaar zodat je een andere SIM-kaart erin kan steken, al is dat iets wat in de toekomt zal verdwijnen, denkt Apple. Vanaf dan is het simpel: ofwel doe je als netprovider mee aan de 'stunt' van Apple, ofwel heb je geen toegang meer tot alle IPhone- en IPad-gebruikers.
Schoolinschrijvingen gaan volgend schooljaar digitaal.
Alle basisscholen van de drie netten stappen voor hun inschrijvingen volgen schooljaar over het Centraal Aanmeldingsregister (CAR), een digitaal systeem waarbij de ouders hun kind thuis via de computer kunnen aanmerlden in de school van hun keuze.
De commissie Leerlingenrechten heeft het aanmeldingsdossier van de gemeente Asse, mits enkele aanpassingen, goedgekeurd voor school 2015-2016. Een verlenging komt er pas na een grondige evaluatie van het eerste werkjaar van de nieuwe inschrijvingsprocedure.
Belgen die iets kopen op het internet, gaan soms "redelijk naïef" te werk en zijn niet mondig genoeg. Dat zegt Truus Lostrie, ombudsvrouw van de postsector. Ze stelt vast dat er in het voorbije jaar nogal wat klachten binnenkwamen over onverwachte kosten verbonden aan e-commerce en adviseert intershoppers om zich goed voor te bereiden.
De ombudsdienst stelt vast dat e-commerce na een aarzelende start zijn weg gevonden heeft naar België. Daar gaan enkele terugkomende klachten mee gepaard. "Men denkt bijvoorbeeld dat men een pakje in Nederland bestelt en dat er dus geen douanekosten aan verbonden zijn, terwijl het product eigenlijk uit de Verenigde Staten komt", zegt Lostrie. "Dat kan uitdraaien op een grote verassing, waarbij de prijs soms verdubbeld wordt."
Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Het internet biedt veel mogelijkheden en kinderen zijn vaak niet van het computerscherm weg te slaan. Maar het internet is niet altijd een veilige plaats voor kinderen. Ouders maken zicht soms zorgen over het internetgedrag van hun kroost. Vrijetijdscentrum De Schelde organiseert een gratis vormingsavond over veilig online gaan voor kinderen.
Deze vormingsavond reikt informatie aan over mogelijke risico's. Experts geven tips hoe ouders problemen kunnen voorkomen. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Gezinsbond en Child Focus.
Er moet dringend een limiet komen op wat vooral kinderen kunnen uitgeven op het internet. Dat zegt de kansspelencommissie naar aanleiding van de 15-jarige jongen die per ongeluk 37.000 euro verspeelde met een computerspelletje. Het is aan justitie om te beslissen over zo'n limiet, maar die is er nog altijd niet. Experts waarschuwen ook de ouders. Ook zij moeten beseffen dat zelfs een wachtwoord van een computer doorspelen aan hun kinderen, zware gevolgen kan hebben.
Het nieuwe besturingssysteem: IOS 8 heeft al een nieuwe update: de IOS 8.0.1. De meeste mensen updaten hun IPhone 6 naar IOS 8.0.1, maar dat geeft vele problemen. De IPhone 6 hapert. Dit is al het tweede probleem met de IPhone 6. Het eerste probleem is dat de IPhone lichtjes plooide als je de IPhone 6 lang in je broekzak laat zitten. De IPhone fans blijven de IPhone kopen. Ze zeggen dat het wel normaal is, en dat elke smartphone wel "kinderziektes" heeft.
De IPhone 6 zal pas over een aantal weken in België verkrijgbaar zijn maar vanaf vandaag zal om 19u hun plaatselijke tijd de IPhone 6 in Amerika in de winkel liggen. Ook het nieuwe besturingssysteem zal op de IPhone 6 aanwezig zijn: IOS 8. Op de IPhone 6 staat standaard het nieuwe 4G: het super snelle netwerk! Van de prijs heeft nog niemand een idee. Het is ook een groter model dan de IPhone 5S. De lengte is 13.7 cm en de breedte 6.3 cm. Dus is de IPhone 6 groter dan de IPhone 5S. Als je er één wilt zul je zeker er één moeten bestellen via internet! Veel succes!