Inhoud blog
  • iOS (Apple)
  • oudste computer ooit werkt nog !
  • Apple krijgt al 25 jaar slechte reviews
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nieuwtjes in de informatica wereld

    03-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iOS (Apple)

    Het mobiele besturingssysteem iOS (vóór juni 2010 iPhone OS) is het besturingssysteem van de iPhoneiPadiPod touch en Apple TV. Het wordt ontwikkeld door Apple. Het besturingssysteem stond op 26 % van alle verkochte smartphones in het laatste kwartaal van 2010. Het was hiermee het op twee na meest verkochte smartphone-besturingssysteem, na Google Android en Symbian van Nokia.

    Er zijn ruim 500.000 apps beschikbaar in de App Store van Apple, de enige officiële software-winkel op het platform.Daarnaast is er een onofficiële softwarewinkel met de naam Cydia.

    Het besturingssysteem is oorspronkelijk ontwikkeld voor de iPhone, op basis van het desktopbesturingssysteem Mac OS X. Later is het besturingssysteem uitgebreid naar apparaten als de iPod touchiPad en Apple TV. Ook is, verspreid over de vier versies, ondersteuning voor zaken als de App Store, 3G-netwerken en multitasking toegevoegd. De updates waren aanvankelijk alleen gratis voor iPhonegebruikers, maar sinds iOS 4 zijn de updates voor alle apparaten gratis. Oudere toestellen worden vanaf iOS 5 niet meer ondersteund: alleen de iPhone 3GS en latere modellen zijn geschikt voor iOS 5. iOS kreeg zijn eerste naam, iPhone OS, bij het uitkomen van de eerste bèta van het ontwikkelpakket voor applicaties. Bij iOS 4 werd voor het eerst de huidige naam gebruikt, om aan te geven dat het besturingssysteem voor meerdere apparaten naast de iPhone bedoeld was.

    03-12-2013 om 12:43 geschreven door Svt3FJuneBertens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oudste computer ooit werkt nog !

    Het eerste computerspel was in 1962 gemaakt door de Amerikaan Steve Russell. Hij zette het spel Space War in elkaar. In het spel Space War kun je ruimteschepen besturen. In dit spel moet je proberen om het ruimteschip van je tegenstander kapot te schieten. Dat is niet zo simpel, omdat de zwaartekracht het extra moeilijk maakt. Dit spel kon je niet in de winkel kopen. Het werd alleen in laboratoria gespeeld op super grote computers.

    In 1972 kwam het spel 'Pong' op de markt. Dit is een soort tennisspel. Het ziet er sinpel uit met de twee streepjes (spelers) en het vierkante blokje dat een bal moet voorstellen. Maar het is wel verslavend om te spelen. En dat is wel belangrijk bij een computerspel! Dit spel was ook niet te koop in de winkel, maar werd vooral in winkelcentra en café's gespeeld.

    In 1977 kwam de eerste spelcomputer uit, de Atari. Bekende Atari spellen zijn: Space Invaders, Bricks en Combat. De Atari spelcomputer had ook een joystick. Eind jaren '80 kwam de NES uit. Het eerste Nintendo Systeem. Daarmee kon je games via het scherm van je televisie spelen. Toen ging het snel met de ontwikkeling van computergames en nieuwe spelcomputers. Een Japanse ontwikkelaar vond het een beetje saai om alleen maar games met auto's en vliegtuigen te maken. Hij ontwikkelde'Pacman'. Een mannetje dat balletjes opeet. Sinds de komst van Pacman vonden meisjes het ineens ook leuk om te gamen. Daarvoor waren het meer de jongens die veel games speelden.

    02-12-2013 om 09:25 geschreven door Svt3FJuneBertens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Apple krijgt al 25 jaar slechte reviews

    De iPad heeft het de afgelopen weken niet makkelijk gehad. Het gaat een flop worden, niemand zit op zo’n extra apparaat te wachten en weblogs publiceerden lijstjes met 10 redenen waarom de iPad ‘suckt’. Apple-haters konden naar hartenlust hun frustraties botvieren op de iPad, die heel wat minder krachtig is dan de Windows Tablet PC’s. Je zou bijna denken dat de iPad vóór de lancering al een flop is… totdat je bedenkt dat het eigenlijk altijd zo is gegaan. Elk nieuw Apple-product is bij de lancering de grond in geboord. Dat geldt voor de Macintosh (1984), de iMac (1998), de iPod (2001) en de iPhone (2007).

    Bij de iPhone zeiden critici dat de telefoon er prachtig uitzag, maar het gebrek aan een fysiek toetsenbordje zou het toestel de nek omdraaien en er misten teveel functies die op een mobiele telefoon standaard aanwezig zijn. MMS werd vaak genoemd: ook al gebruiken mensen de functie nauwelijks, ze willen wel dat het erop zit. Uiteindelijk verkocht Apple 1,12 miljoen iPhones in de eerste drie maanden en werd de iPhone een icoon waar nog steeds alle andere smartphones mee vergeleken worden.


    28-11-2013 om 15:31 geschreven door Svt3FJuneBertens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/svt3fjunebertens

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    14-11-2013 om 14:27 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 11/11-17/11 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs