Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Svetlana
Ik ben een vrouw en woon in Amsterdam (Nederland) en mijn beroep is Financieel medewerker.
Ik ben geboren op 13/06/1958 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken/bakken.
Als de moeder van twee mooie meiden geniet ik van koken maar vooral van bakken. Bedankt voor uw bezoek en uw reacties.
Foto
Foto
Foto
Top20Culinair svetlanasrecepten
Top20Culinair
Inhoud blog
  • Cannelloni gevuld met courgette, spinazie en ricotta
  • Salade met frambozen feta en avocado
  • Meringue-fruit cake
  • Griekse yoghurttaart Yiaourtopita
  • Yoghurt scones
  • Kip Pilav
  • Dhaba (kip) karahi
  • Projara
  • Gurabije
  • Timballo van courgette - Timballini di zucchini
  • Tropische salade
  • Spaanse tortilla
  • Medovik - Russische honing taart
  • Maaltijdsalade met pasta, gerookte kipfilet en pesto
  • Proja - Servische maisbrood
  • Pierogi Ruskie - Pirogie gevuld met aardappelpuree en witte kaas
  • Rafaello bonbons
  • Podvarak - Servische zuurkoolschotel
  • Kalfsrolletjes met parmigiano en rucola
  • Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
  • Pêche Melba
  • Hawai salade
  • Salata mexicana met tonijn
  • Gulyás leves - Hongaarse Goulashsoep
  • Kilimanjaro taart
  • Russische Pirozhki
  • Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
  • Plat brood met koriander
  • Tonijnballetjes in tomatensaus
  • Gnocchi alla romana
  • Bloemkool met varkensvlees en aardappelen - Griekse schotel met bloemkool
  • Chocolade manden
  • Jagnjeca sarmica - Lamslever pate
  • Peren toetje
  • Rosbief met wintergroenten
  • Een snel gemaakte maanzaad Strudel
  • Minipaprika's gevuld met kaas
  • Suva pita - Servische walnootkoek
  • Visfilets A la meunière
  • Brodetto - Kroatische visstoofpot
  • Šomloi galuška - Hongaarse Trifle
  • Russische Stroganoff
  • Vanilice - Servische zandkoekjes
  • Italiaans gehaktbrood gevuld met spinazie en mozzarella
  • Prebranac - Servische wittebonenschotel
  • Aromatische kalfsfilet
  • Key lime pie
  • Courgette rolletjes met kaas
  • Souvlaki
  • Cevapi/Cevapcici
  • Kip massala met aardappelen en kouseband (Roti kip)
  • Servische baklava
  • Bon-bon Philadelphia
  • Kip in bier
  • Italiaanse karbonade
  • Kalkoenfilet gevuld met kaas en spinazie
  • Hartige panekoeken (met ham en kaas)
  • Focaccia alla Genovese
  • Osso buco alla milanese - Osso buco op milanese wijze
  • Italiaanse kip met aardappels en champignons
  • Tiramisu met mango en kokos
  • Krofne - servische oliebollen
  • Servische bloemkool
  • Baci di Dama ( dameskusjes): Italiaanse hazelnootkoekjes
  • Servische aardappelsalade
  • Appel pita (Pita sa jabukama)
  • Witlof met ham en kaas
  • Caribische kip met mango en kokos
  • Tiramisu met aardbeien
  • Exotische kip-kerrie
  • Limburgse worstenbroodjes
  • Bramentaart
  • Pizetta's
  • Varkenshaas met tomaten saus
  • Cocospudding met kersen
  • My kitchen
  • Griekse salade - choriatiki salata
  • Aardbeienrol
  • Russische salade
  • Aardappelmoussaka - Servische moussaka
  • Bouillabaisse - Franse vissoep
  • Franse appeltaart
  • Florentijnse kip
  • Shopska salade
  • Karythopitta - Griekse walnotentaart
  • Spanakotiropita (Griekse pita met kaas en spinazie)
  • Zoete Paas Kransen
  • Hartige rol
  • Tonijn en Zalm salade
  • Dobos taart
  • Donauwellen
  • Tortellini in tomatenroomsaus
  • Oma’s appeltaart met custard en kaneel
  • Sofficini - foto recept
  • Gibanica - fotorecept (Servische pita met kaas)
  • Teriyaki kip
  • Lamington
  • Gebakken forel met citroen en amandel
  • Trifle
  • Focaccia Ripiena con pomodoro, mozzarella e prosciutto/Gevulde focaccia
    Categorieën
  • Deeg recepten (24)
  • Dessert (9)
  • Fotos (0)
  • Hoofdgerecht (28)
  • Soep recepten (2)
  • Taart/Gebak (31)
  • Vegetarisch (4)
  • Vis recepten (1)
  • Vlees recepten (4)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda 7 januari Ortodoxe kerstmis; 6 mei Sint Georgie Ortodoxe kerkfeest; 12 juli Milica's verjaardag; 1 december Sandras verjaardag; 13 juni mijn verjaardag; 4 december Nico's verjaardag;

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Archief
  • Alle berichten
    Laatste commentaren
  • manto (manto)
        op Kilimanjaro taart
  • مانتو جلو باز (مانتو جلو باز)
        op Kilimanjaro taart
  • مانتو جلو باز (مانتو جلو باز)
        op Kilimanjaro taart
  • 87693276548 (us pharmacy no prior prescription)
        op Kilimanjaro taart
  • 82225351693 (legitimate canadian pharmacies)
        op Kilimanjaro taart
  • forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je recepten naar mij te verzenden.

    Svetlana's recepten
    Recepten verzameling van Svetlana, beroemde taarten recepten met geschiedenis en andere heerlijke recepten
    Svetlana´s online kookboek met foto´s. Alle recepten zijn uitgeprobeerd
    28-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proja - Servische maisbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen















    Servische maïsbrood of Srpska proja werd in het verleden vaak gegeten onder de Servische boeren. Vooral in tijden van wijdverspreide armoede werd proja vaker gegeten dan wit tarwebrood. Proja wordt warm gegeten vaak met yoghurt, zachte kaas, zuurkool gerechten, kajmak of Sarma . Het wordt vaak verward met Projara een variant van proja.
    In Servie maakt men dit brood met witte (griesmeelachtig) maismeel. Deze is helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Daarom maak ik een variant van dit brood met de ingredienten die hier wel verkrijgbaar zijn.

    Ingredienten:

    600 gr palentameel
    300 gr maismeel
    100 gr tarwemeel
    1/2 dl olie
    2 tl zout
    1 l gekookte water

    Meng alle soorten meel in een kom met 2 tl zout. Maak een kuiltje in het meel en giet daarin gekookt water en olie. Met een houten lepel meng alles goed tot je een gladde massa krijgt. Leg het deeg in een beboterde bakvorm of bakplaat. Strijk de bovenkant met natte handen glad. Verwarm de oven op 200 graden. Zet de ovenschaal in de oven en bak alles voor ongeveer 60 minuten of iets minder, als de korst maar goudbruin en droog is. Serveer met zachte (cream) kaas, melk of andere gerechten.




















    28-05-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Proja - Servische maisbrood
    11-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierogi Ruskie - Pirogie gevuld met aardappelpuree en witte kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Pierogi is de naam van een deeggerecht, dat vooral gegeten wordt in Polen, Wit-Rusland, Rusland, Oekraïne, Baltische landen, Tsjechië, Slowakije en andere Slavische landen. Pierogi werden aanvankelijk gegeten bij feestmaaltijden, maar tegenwoordig ook als voorgerecht, als hoofdgerecht, maar ook als nagerecht.

     


    Voor het deeg: 

    250 gr tarwebloem
    1 ei
    1 dl warm water (ongeveer)
    1/4 tl zout

    Voor de vulling:

    200 g aardappelpuree
    150 gr witte kaas (feta of soortgelijk)
    zout en peper naar smaak

    Maak eerst de vulling: meng in een kom aardapelpuree met de kaas. Breng op smaak met zout en peper. 

    Maak nu het deeg - meng de bloem met ei, zout en water. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak stevig en glad kneden, vervolgens in tweeën delen en uitrollen tot een dunne lap.
    Snij het deeg in rondjes. Een lepel pureevulling in het midden van elk rondje leggen. De randen bestrijken met water, dichtvouwen en met een vork dichtdrukken. De procedure herhalen voor het resterende deeg.
    Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pierogi 3-5 minuten koken tot ze boven komen drijven. Met een pastalepel uit de pan scheppen.
    Serveer als bijgerecht met vlees, soep of als hoofdgerecht met zure room of traditioneel met stukjes gebakken spek.










































    Pirogie Ruskie hier geserveerd als bijgerecht met een stoofschotel van lamsvlees en spitskool en nog een salade van rode bieten met knoflook. 




    11-05-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Pierogi ruskie - Pirogie gevuld met aardappelpuree en witte kaas
    09-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rafaello bonbons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Ingredienten:

    1 dl water
    250 gr melkpoeder
    125 gr margarine
    50 gr hazelnoten
    250 gr suiker
    250 gr kokos (gemalen/geraspte kokosnoot)

    Bereiding:

    de hazelnoten kort roosteren op het hoge vuur in een tefal pan (zoals een pannekoeken pan). Kook water met suiker en margarine in een diepe pan met regelmatig roeren tot de margarine volledig opgelost is. Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk melkpoeder en 200 gr kokos bij. Laat het mengsel goed afkoelen. Het beste is om deze in de koelkast goed koud te laten worden. Maak van de koude massa balletjes (bonbons). Duw in het midden van elk balletje 1 hele hazelnoot. Wentel dan het balletje in de rest van geraspte kokos.

































    09-05-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Rafaello bonbons, Rafaello, Rafaelo
    13-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Podvarak - Servische zuurkoolschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:
    2 kg zuurkool
    1 kg varkensvlees met een dunne laag vet (karbonades, ribbetjes of gerookte boerenham)
    1 ui gesnipperd
    zout naar smaak
    versgemalen peper
    1 kopje olijfolie
    1/2 kg aardappelen (optioneel)



    Bereiding:
    Zet de oven op 200 graden aan. Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken Doe 2 el olie in een pan en bak de ui glazig, voeg de zuurkool en de rest van de olie toe en bak alles nog 2 min. Leg dan de zuurkool in een ovenschaal, breng op smaak met peper en roer alles goed. Wrijf het vlees en aardappelen met wat zout en olijfolie in en plaats deze in de schaal. Bak de schotel in ca 1,5 uur gaar, serveer warm met mais, ciabatta of rogge brood. In Servie wordt dit gerecht geserveerd met stukjes proja, servische maisbrood.



















    Proja - Servische maisbrood

    13-03-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Podvarak - Servische zuurkool schotel, recepten uit Servie, servische gerechten
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsrolletjes met parmigiano en rucola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:
    4 dunne kalfsschnitsels
    100 gr parmezaanse of grana padano kaas in dunne blaadjes gesneden
    1 bosje rucola
    zout en peper
    olijfolie
    3 lange satestokjes

    Leg op elke schnitsel plakjes kaas en een beetje rucola. 
      


    Wikkel elke schnitsel in een rol en leg ze op een snijplank naast elkaar. Prik de satestokjes in de rolletjes zoals je op de foto ziet.



    Met een scherp mes de rollen snijden.



    Bak de rolletjes in een beetje olijfolie ongeveer 5 minuten.



    Breng ze op smaak met een beetje zout en peper. Serveer ze in een bord op een bedje van rucola met aardappelpuree.






    17-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:kalfsrolletjes met parmigiano en rucola
    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingredienten:
    1 hele kip van ca 1 kg of 4 kipbouten
    500 gr Sugocasa Grand’Italia tomatensaus
    1 rode peper
    1/2 kopje rode wijn
    1 teentje knoflook
    olijfolie
    zwarte olijven

    Bereidingswijze:
    Bak de kipstukjes 10 minuten in een pan met een scheut olijfolie. Blijf tijdens het bakken de kip omdraaien zodat deze aan alle kanten bruin wordt. .



    Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord.

     Fruit de knoflook  en  rode peper in de olie, voeg dan tomatensaus en wijn toe.  Breng op smaak met zout en kook gedurende 15 minuten




    Leg er de kipstukjes bij, doe een deksel op de pan en laat alles ca. 45 minuten op halfhoog vuur garen.
    er


    Voeg enkele zwarte olijven toe.
    Serveer de kip met pasta, polenta of aardappelpuree.
    Ik wilde een licht gerecht, daarom heb ik bloemkool als bijgerecht geserveerd en het paste prima erbij.





    16-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pêche Melba
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pêche Melba is een dessert dat gecreëerd is door de Franse kok Auguste Escoffier. Hij introduceerde het nieuwe dessert in 1893 in het Hotel Savoy in Londen ter ere van de bekende Australische zangeres Nellie Melba.






    Ingredienten voor 4 personen:
    4 halve perziken (uit blik)
    ca. 150 g frambozen
    2 el suiker
    125 ml slagroom
    4 grote bollen vanille-ijs

    Snijd de perziken in kleine stukjes.
    Zet 4 dessertschaaltjes of grote ijscoupes klaar.
    Prak 100 gr. frambozen in een kom fijn met een vork.
    Schep de puree in een kom en roer er suiker door.
    Klop de slagroom met een mixer in een kom  met 1 eetlepel suiker stijf.
    Schep in elk dessertschaaltje een bol ijs.
    Leg stukjes perzik op het ijs.
    Verdeel de overgebleven frambozen eromheen.
    Giet of schep een beetje frambozenpuree erover.
    Schep de slagroom op het fruit.
    Bestrooi eventueel met geroosterde amandelschaafsel.




    11-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Pêche Melba
    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hawai salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:

    300 gr gekookte kipfilet
    300 gr ananas
    150 gr avocado
    300 gr mais
    mayonaise
    zout

    Bereiding:

    Snijd  kipfillet, ananas en avocado fijn, voeg mais en zout toe en bind alles met mayonaise. Goed mengen en koud laten worden.













    10-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Hawai salade
    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salata mexicana met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mexicaanse salade met groenten is een gezonde en heerlijke salade van tonijn, erwten, maïs en andere groenten.
    Bovendien is het een makkelijk en snel klaar te maken maaltijd.





    Ingredienten:

    2 blikjes tonijn
    1 blikje erwten
    1 blikje mais
    1 rode paprika fijn gesneden
    3 augurken fijn gesneden
    2 st bosui fijn gesneden
    2 el olijfolie
    zout en peper, citroensap naar smaak

    Meng alle ingrediënten, breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.
     
    Indien je dat wil kan je nog een blikje rode bonen toevoegen.









    09-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Salata Mexicana: Mexicaanse salade met tonijn
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gulyás leves - Hongaarse Goulashsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingrediënten:

    800 gr runderlappen
    1 kg aardappelen (in fijne blokjes gesneden)
    2 dl gezeefde tomaten
    3 el olijfolie
    2 uien grof gesnipperd
    1 winterpeen in kleine blokjes
    1 rode paprika in blokjes gesneden
    1 takje bleekselderij (fijn gesneden)
    chilipoeder of tex mex
    vegeta of bouillonblokjes
    1 dl rode wijn
     

    Snijd het vlees in blokjes, pel en snipper de ui. Verhit de olie in een grote pan (5 liter) en fruit hierin de ui. Voeg de blokjes vlees toe en bak met de uien tot de vloeistof verdampt is. Voeg de gesneden wortelen, selderij en paprika toe. Kook alles nog een beetje en voeg de wijn en gezeefde tomaten, vegeta, peper, chili poeder en komijn toe. Alles goed mengen en 1 l water toevoegen. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes  sudderen of tot het vlees gaar is. Als het vlees gaar is de gehakte aardappelen toevoegen. De soep met een deksel op de pan op een laag vuur nog 1/2 uur zachtjes laten koken.
    Als de soep te dik is nog wat water toevoegen maar niet teveel. Deze soep moet dik maar ook niet te dik zijn.
    Serveren met een stukje brood.



























    Kant en klaar afhalen?

    zie:
    http://www.thuisafgehaald.nl/koks/panonia/goulash-soep/item41736



    08-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Soep recepten
    Tags:Gulyás leves - Hongaarse Goulashsoep
    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilimanjaro taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Het idee is afgeleid van deze taart: http://www.coolinarika.com/recept/kilimandzaro/.
    Dit is het origineel recept voor Kilimanjaro taart, maar ik had geen tijd om zelf biscuitdeeg te bakken. In plaats hiervan heb ik lange vingers gebruikt.

    400 ml. slagroom
    300 gr. mascarpone
    poedersuiker naar smaak
    1 zakje vanillesuiker
    lange vingers
    fruit naar eigen keuze
    1 kopje sterke koffie





    Klop de slagroom met suiker, voeg mascarpone toe en klop alles stijf. 



    Doop lange vingers kort in de koffie en maak nu van de lange vingers de taartbodem in de vorm van een cirkel.
    Leg nu het slagroommengsel op de bodem van de taart zodat je een koepelvorm krijgt.






    Leg de lange vingers op de zijkanten van de taart.
    Versier de taart met fruit naar eigen keuze.






    Bijlagen:
    7-2-2011 019kilimanjaro.jpg (109.8 KB)   

    07-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Kilimanjaro taart
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische Pirozhki
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De naam van Pirozhki is eigenlijk het meervoud van pirozhok (Russisch : пирожок, пирожки), soms vertaald als piroshki (of pyrizhky van Oekraïense : пиріжки). Pirozhki is een algemene naam voor gebakken of gefrituurd gevulde broodjes. Er is een grote variëteit van vullingen te gebruiken. Ze kunnen gevuld worden met gestoofd of vers fruit (appels, kersen, abrikozen, enz.), jam of kaas, een plantaardige vulling zoals: aardappelpuree, champignons, ui en kool. Er wordt ook vlees of vis als vulling gebruikt.



    In Servie en andere ex-Joegoslavische landen zijn pirozhki heel populair. Zo worden ze, vooral in de grote steden, verkocht als een soort fast food. De Servische pirozhki worden meestal gefrituurd en de kaas wordt meestal als vulling gebruikt.

    Ingrediënten:
    400 gr tarwebloem
    1 zakje gedroogde gist
    200-225 g lauw warm water
    1 tl suiker
    2 el olijfolie
    zout naar smaak

    Voor de vulling:
    200 gr feta
    200 gr ricotta kaas (of philadelphia)

    Om te bakken:
    1 kopje olijfolie

    Meng de bloem in een kom met de gist, suiker en zout. Meng het water met de olie. Maak een kuiltje in de bloem, en giet de vloeistof erin. Kneed tot je een elastische deegbal hebt. Dek het deeg af met plastic folie. Laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen.



    Maak intussen de vulling klaar.



    Als het deeg gerezen is kneed het gerezen deeg nogmaals.



    Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap.
    Snij het deeg in vierkante stukken.
    Verdeel nu de vulling over de stukken deeg.
    Laat 1 cm van alle kanten vrij.
    Bestrijk de randen met een beetje water en maak van vierkantjes deeg een rol in de vorm van canneloni.
    Sluit de randen goed af.



    Verwarm de olie in een pan en bak pirozhki van alle kanten mooi bruin.



    Pirozhki in canneloni vorm.



    Ze kunnen ook gemaakt worden als platte gevulde broodjes.











    05-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Russische Pirozhki
    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingredienten:
    5 - 7 paprika's
    1/2 kg rundergehakt
    2-4 el olijfolie
    1-2 uien (gesnipperd)
    1-2 worteltjes in blokjes gesneden
    1 beker rijst (gekookt)
    1 el paprikapoeder (mild)
    1 el vegeta of 2 maggiblokjes (maggiblokjes kruimelen zodat het sneller oplost)
    peper
    komijnpoeder
    chilipeper
    2 st tomaten

    Voor de saus:
    blikje tomatenpuree
    2 teentjes geperste knoflook
    2 el olijfolie
    tijm
    laurier
    cayennepeper
    bouillonblokje
    peper en zout

    Verhit de olie in een grote, diepe pan. Voeg ui toe en bak zachtjes 2 min. Draai het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak alles tot het mooi bruin is. Draai nu het vuur wat zachter en voeg de rijst, paprikapoeder, vegeta, chilipeper, komijnpoeder en peper toe. Meng alles goed door elkaar en bak het mengsel nog een paar minuten met regelmatig roeren. Doe het vuur nu uit en laat alles nog een beetje afkoelen.
    Was de paprika's. Verwijder het kapje met de steel en haal de zaadjes en zaadlijsten er uit. Elke paprika met het mengsel vullen. Nu snijdt je de bovenkant van tomaten er af, zorg dat die precies in de opening van de gevulde paprika past en een leuk effect geeft.

    Voorbereiding saus:

    Verhit de olijfolie en voeg hier de geperste knoflook aan toe.
    Roer dit ongeveer een minuutje door en voeg er dan de tomatenpuree aan toe en roer dit ook goed door.
    Breng het nu op smaak met laurier, cayennepeper, tijm, peper en zout.
    Voeg er ongeveer 3 dl water en een bouillonblokje toe. Laat de saus langzaam indikken. Voeg de gevulde paprika's erbij. Dek de schotel af en kook paprika's in de saus op een lagere vuur ongeveer 30 min. Je kan ze ook in de oven bakken (in plaats van koken), 20 min op 180 graden.






























    04-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plat brood met koriander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:

    250 gr bloem
    1 tl gemalen korianderzaad
    1/2 tl bakpoeder
    1/2 tl zout
    175 gr volle yoghurt
    6 el vloeibare boter


    Meng de bloem in een kom met de bakpoeder, zout en korianderzaad. Voeg de yoghurt en meng alles goed. Blijf kneden tot je een elastisch deeg krijgt. Dek de kom met de doozichtige folie en laat het deeg 1/2 uur rusten. Haal het deeg uit de kom en verdeel in 4 gelijke stukken. Maak van elke deel van het deeg een ronde cirkel van +/_ 20 cm. Vewarm 1 el boter in een pan en bak een plate cirkel van het deeg in 4 min licht bruin. Draai het deeg en bak nu de andere kant in 2 min gaar. Herhaal dit met de rest van het deeg.





















    03-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Plat brood met koriander
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijnballetjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen















    Ingredienten:

    2 blikjes tonijn in water
    1 ui fijngesnipperd
    2 sneetjes witbrood verkruimeld
    1 ei losgeklopt
    olijfolie
    zout en peper
    1 tl basilicum
    400 gr tomatenblokjes
    bloem

     

    Plaats de uitgelekte tonijn in een kom met de uitgeperste broodkruim, ui, zout, peper, basilicum en ei. Meng goed tot een homogeen mengsel.Voeg extra brood toe als het mengsel te vochtig en te plakkerig is.  

    Vorm met natte handen kleine balletjes rol ze in de bloem en leg ze op een bord.






    Verhit vat olie in een pan en bak de tonijnballetjes rondom bruin en gaar.






    Haal de gebakken tonijn balletjes uit de pan en leg ze op keukenpapier uitleken. 
    Vergiet 2 el olijfolie in de pan. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat 10 min al roerend op laag vuur koken. Doe de tonijnballetjes erin en laat alles nog 5 min. zachtjes inkoken.





    Servier met pasta en een groene salade.





    02-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Tonijnballetjes in tomatensaus
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gnocchi alla romana
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gnocchi zijn een van de oudste gerechten in de geschiedenis van voedsel. In een een boek uit de jaren 1300 is er een recept voor gnocchi gevonden, geschreven in het Toscaanse dialect.

    Gnocchi zijn een traditionele Italiaanse pastasoort waarschijnlijk afkomstig van Midden-Oosten uit de Romeinse tijd. Het werd door de Romeinse legioenen ingevoerd naar andere Europese landen, tijdens de enorme expansie van het rijk. In de Romeinse tijd, werden gnocchi gemaakt van een griesmeel papachtig deeg gemengd met eieren, en zijn nog steeds te vinden in soortgelijke vormen.
    Het gebruik van de aardappelen bij het maken van gnocchi is relatief recent, namelijk sinds de komst van de aardappel in Europa in de 16e eeuw.
    Gnocchi zijn erg populair en vaak geserveerd gerecht aan de kust van Kroatië. Ze worden meestal als voorgerecht geserveerd of als bijgerecht met Dalmatinska pasticada.
    De naam van gnocchi is ook in Frankrijk bekend als "gnocchi à la parisienne', een warm schotel, bestaande uit gnocchi gevormd van soezendeeg en geserveerd met bechamelsaus.
    Vanwege het grote aantal Italiaanse immigranten die arriveerden in deze landen zijn gnocchi of ñoqui een populair gerecht in Argentinie, Brazilie, Colombia, Venezuela en Uruguay. Het is een traditie om te eten van gnocchi op de 29e van elke maand. Het is gebruikkelijk om een munt onder bord te zetten tijdens het eten. Men gelooft dat geluk en welvaart zal brengen.





    Benodigheden:

    400 ml melk
    400 ml water
    125 gr boter
    250 gr griesmeel
    2 eidooiers
    100 gr parmezaanse kaas
    100 ml kookroom (of slagroom)
    zout, peper, nootmuskaat

    Bereiding:
    Zet de melk, het water en de helft van de boter op het vuur in een grote pan. Voeg 1 of 2 theelepels zout toe.
    Roer de melk met  garde en strooi er langzaam de griesmeel bij – in een gelijkmatige straal.
    Roer goed door, zorg dat er geen klontjes ontstaan.
    Kook alles nog 10 minuten met voortdurend roeren zodat de bodem niet aanbrandt.
    Laat de massa iets afkoelen.
    Roer er de eierdooiers, de helft van de Parmezaanse kaas en wat peper door.
    Breng eventueel op smaak met nog wat zout.
    Besmeer een ovenschaal met wat boter.
    Met behulp van twee eetlepels maak gnocchi en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. 
    Schenk de room en de rest van de boter (voeibaar maken) over de gnocchi.
    Verdeel het parmezaanse kaas over de gnocchi.
     Bak de gnocchi +/_ 20 min of totdat ze goudbruin zijn geworden.









    01-02-2012 om 00:59 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Gnocchi alla romana
    31-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met varkensvlees en aardappelen - Griekse schotel met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoofdgerecht uit de Griekse keuken.







    Benodigheden voor 4 personen :

    1 kg mager varkensvlees
    1 kilo bloemkool
    500 gr aardappelen
    1 ui, gesnipperd
    1 kop olijfolie
    500 gr tomatenblokjes
    1 kruidenbouillon tablet
    1 glas wijn
    1 eetlepel dille, fijngesneden
    1 eetlepel peterselie, fijngesneden
    zout en peper


     

    Snijd het varkensvlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Snipper de ui. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees met de ui rondom bruin. Voeg daarna de wijn toe. Nog eventjes bakken en voeg dan de aardappelen toe. Laat het ongeveer 20 min zachtjes sudderen, eventueel wat water toevoegen. Voeg daarna de bloemkool erbij.  Voeg zout toe. Vervolgens de tomatenblokjes met de dille, peterselie en het bouillonblokje toevoegen. Alles  zachtjes laten stoven met de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes stoven. Serveren met een stukje feta erbij.























    31-01-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Bloemkool met varkensvlees en aardappelen
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade manden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Benodigheden:
    Chocolade
    Ballonen

    Je kan het beste wat kleinere ballonen  nemen, dan krijg je kleinere schaaltjes.

     1. Blaas de ballon op en zorg dat de lucht er niet uit gaat.

     2. Smelt de chocolade in een kom. Hier moet je heel goed opletten dat de chocolade niet te heet is. Als de chocolade heet is dan kan de ballon barsten.

     3. Dip de ballon in de chocoladedip en rol naar buiten en terug verticaal, draaien en weer dip totdat je bloemblaadjes krijgt rondom deze ballon.

     4. Zet nu met de chocolade gedipte ballon op een met vetvrije papier beklede dienblad of iets derhelijks en laat de chocolade in enkele uren weer hard worden.

     5. Prik nu de bovenkant van ballon en haal die voorzichtig uit.

     6. Je krijgt nu een chocolade maand. Je kan deze vullen met ijs, crème of mousse met aardbeien, bessen of gesneden fruit.























    30-01-2012 om 01:21 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Chocolade manden, Valentijns-Chocolade dessert
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jagnjeca sarmica - Lamslever pate
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Ingredienten:

    700 gr lams lever (of lever + niertjes)

    700 gr rundergehakt

    4 el olijfolie

    4  uien

    2 st laurierblad

    Zout en peper naar smaak

    5 eieren

    ½ l melk

     

    Lamslever goed wassen. Zet een pan met het water op het vuur en kook lever met wat zout ongeveer  20-30 min  gaar.
    Haal de lever uit de pan en laat die goed afkoelen. 
    De lever kan je nu in de keuken machine malen of in kleine stukjes snijden.






    Zet de oven aan op 200 graden. Snijd de uien fijn.
    Doe de olijfolie in een pan en bak nu de uien met lever en gehakt.
    Maak alles op smaak met zout en peper.






    Vet een bakplaat met wat olie of boter. Giet de gebakken lever (mengsel) in de bakplaat.





     Kluts eieren in een kom en voeg gedeeltelijk 1/2 l melk bij.



    Giet eieren voorzichtig over de gehaktmassa.






      Zet de bakplaat in de oven. Bak alles ongeveer 20 min. op 200 graden. 








    29-01-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Vlees recepten
    Tags:Jagnjeca sarmica, Lamslever pate
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren toetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van overgebleven koekjes en biscuitjes kan je  een snelle en lekkere toetje maken. 






    1 pak bastogne koekjes (of andere naar wens)
    200 ml slagroom
    100 ml ricotta of philadelphia
    poedersuiker naar smaak
    4 glazen of schaaltjes
    1 reep pure chocolade (geraspt)


    Verkruimel koekjes in de keukenmachine en verdeel ze in de glazen. Besprenkel ze eventueel met likeur of je favoriete sap.
    Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en voeg daarna de ricotta bij. Meng alles goed bij elkaar en verdeel het voorzichtig over de glazen.
    Snijd de peren in plakjes en versier het toetje met plakjes peer en geraspte chocolade.





    28-01-2012 om 01:34 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Peren toetje


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Gastenboek
  • Mooie site
  • pcstef
  • Fijne site
  • Mevrouw
  • mr

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorie





    Welkom op mijn blog!

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    strips_te_koop
    www.bloggen.be/strips_
    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Thuis afgehaald
  • Seniorennet


  • Startpagina !

    Veel plezier krabbels




    CENTER>
    Powered by IP2Location.com


    View My Visitors

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs