Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Svetlana
Ik ben een vrouw en woon in Amsterdam (Nederland) en mijn beroep is Financieel medewerker.
Ik ben geboren op 13/06/1958 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken/bakken.
Als de moeder van twee mooie meiden geniet ik van koken maar vooral van bakken. Bedankt voor uw bezoek en uw reacties.
Foto
Foto
Foto
Top20Culinair svetlanasrecepten
Top20Culinair
Inhoud blog
  • Cannelloni gevuld met courgette, spinazie en ricotta
  • Salade met frambozen feta en avocado
  • Meringue-fruit cake
  • Griekse yoghurttaart Yiaourtopita
  • Yoghurt scones
  • Kip Pilav
  • Dhaba (kip) karahi
  • Projara
  • Gurabije
  • Timballo van courgette - Timballini di zucchini
  • Tropische salade
  • Spaanse tortilla
  • Medovik - Russische honing taart
  • Maaltijdsalade met pasta, gerookte kipfilet en pesto
  • Proja - Servische maisbrood
  • Pierogi Ruskie - Pirogie gevuld met aardappelpuree en witte kaas
  • Rafaello bonbons
  • Podvarak - Servische zuurkoolschotel
  • Kalfsrolletjes met parmigiano en rucola
  • Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
  • Pêche Melba
  • Hawai salade
  • Salata mexicana met tonijn
  • Gulyás leves - Hongaarse Goulashsoep
  • Kilimanjaro taart
  • Russische Pirozhki
  • Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
  • Plat brood met koriander
  • Tonijnballetjes in tomatensaus
  • Gnocchi alla romana
  • Bloemkool met varkensvlees en aardappelen - Griekse schotel met bloemkool
  • Chocolade manden
  • Jagnjeca sarmica - Lamslever pate
  • Peren toetje
  • Rosbief met wintergroenten
  • Een snel gemaakte maanzaad Strudel
  • Minipaprika's gevuld met kaas
  • Suva pita - Servische walnootkoek
  • Visfilets A la meunière
  • Brodetto - Kroatische visstoofpot
  • Šomloi galuška - Hongaarse Trifle
  • Russische Stroganoff
  • Vanilice - Servische zandkoekjes
  • Italiaans gehaktbrood gevuld met spinazie en mozzarella
  • Prebranac - Servische wittebonenschotel
  • Aromatische kalfsfilet
  • Key lime pie
  • Courgette rolletjes met kaas
  • Souvlaki
  • Cevapi/Cevapcici
  • Kip massala met aardappelen en kouseband (Roti kip)
  • Servische baklava
  • Bon-bon Philadelphia
  • Kip in bier
  • Italiaanse karbonade
  • Kalkoenfilet gevuld met kaas en spinazie
  • Hartige panekoeken (met ham en kaas)
  • Focaccia alla Genovese
  • Osso buco alla milanese - Osso buco op milanese wijze
  • Italiaanse kip met aardappels en champignons
  • Tiramisu met mango en kokos
  • Krofne - servische oliebollen
  • Servische bloemkool
  • Baci di Dama ( dameskusjes): Italiaanse hazelnootkoekjes
  • Servische aardappelsalade
  • Appel pita (Pita sa jabukama)
  • Witlof met ham en kaas
  • Caribische kip met mango en kokos
  • Tiramisu met aardbeien
  • Exotische kip-kerrie
  • Limburgse worstenbroodjes
  • Bramentaart
  • Pizetta's
  • Varkenshaas met tomaten saus
  • Cocospudding met kersen
  • My kitchen
  • Griekse salade - choriatiki salata
  • Aardbeienrol
  • Russische salade
  • Aardappelmoussaka - Servische moussaka
  • Bouillabaisse - Franse vissoep
  • Franse appeltaart
  • Florentijnse kip
  • Shopska salade
  • Karythopitta - Griekse walnotentaart
  • Spanakotiropita (Griekse pita met kaas en spinazie)
  • Zoete Paas Kransen
  • Hartige rol
  • Tonijn en Zalm salade
  • Dobos taart
  • Donauwellen
  • Tortellini in tomatenroomsaus
  • Oma’s appeltaart met custard en kaneel
  • Sofficini - foto recept
  • Gibanica - fotorecept (Servische pita met kaas)
  • Teriyaki kip
  • Lamington
  • Gebakken forel met citroen en amandel
  • Trifle
  • Focaccia Ripiena con pomodoro, mozzarella e prosciutto/Gevulde focaccia
    Categorieën
  • Deeg recepten (24)
  • Dessert (9)
  • Fotos (0)
  • Hoofdgerecht (28)
  • Soep recepten (2)
  • Taart/Gebak (31)
  • Vegetarisch (4)
  • Vis recepten (1)
  • Vlees recepten (4)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda 7 januari Ortodoxe kerstmis; 6 mei Sint Georgie Ortodoxe kerkfeest; 12 juli Milica's verjaardag; 1 december Sandras verjaardag; 13 juni mijn verjaardag; 4 december Nico's verjaardag;

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Archief
  • Alle berichten
    Laatste commentaren
  • manto (manto)
        op Kilimanjaro taart
  • مانتو جلو باز (مانتو جلو باز)
        op Kilimanjaro taart
  • مانتو جلو باز (مانتو جلو باز)
        op Kilimanjaro taart
  • 87693276548 (us pharmacy no prior prescription)
        op Kilimanjaro taart
  • 82225351693 (legitimate canadian pharmacies)
        op Kilimanjaro taart
  • forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je recepten naar mij te verzenden.

    Svetlana's recepten
    Recepten verzameling van Svetlana, beroemde taarten recepten met geschiedenis en andere heerlijke recepten
    Svetlana´s online kookboek met foto´s. Alle recepten zijn uitgeprobeerd
    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingredienten:
    1 hele kip van ca 1 kg of 4 kipbouten
    500 gr Sugocasa Grand’Italia tomatensaus
    1 rode peper
    1/2 kopje rode wijn
    1 teentje knoflook
    olijfolie
    zwarte olijven

    Bereidingswijze:
    Bak de kipstukjes 10 minuten in een pan met een scheut olijfolie. Blijf tijdens het bakken de kip omdraaien zodat deze aan alle kanten bruin wordt. .



    Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord.

     Fruit de knoflook  en  rode peper in de olie, voeg dan tomatensaus en wijn toe.  Breng op smaak met zout en kook gedurende 15 minuten




    Leg er de kipstukjes bij, doe een deksel op de pan en laat alles ca. 45 minuten op halfhoog vuur garen.
    er


    Voeg enkele zwarte olijven toe.
    Serveer de kip met pasta, polenta of aardappelpuree.
    Ik wilde een licht gerecht, daarom heb ik bloemkool als bijgerecht geserveerd en het paste prima erbij.





    16-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pêche Melba
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pêche Melba is een dessert dat gecreëerd is door de Franse kok Auguste Escoffier. Hij introduceerde het nieuwe dessert in 1893 in het Hotel Savoy in Londen ter ere van de bekende Australische zangeres Nellie Melba.






    Ingredienten voor 4 personen:
    4 halve perziken (uit blik)
    ca. 150 g frambozen
    2 el suiker
    125 ml slagroom
    4 grote bollen vanille-ijs

    Snijd de perziken in kleine stukjes.
    Zet 4 dessertschaaltjes of grote ijscoupes klaar.
    Prak 100 gr. frambozen in een kom fijn met een vork.
    Schep de puree in een kom en roer er suiker door.
    Klop de slagroom met een mixer in een kom  met 1 eetlepel suiker stijf.
    Schep in elk dessertschaaltje een bol ijs.
    Leg stukjes perzik op het ijs.
    Verdeel de overgebleven frambozen eromheen.
    Giet of schep een beetje frambozenpuree erover.
    Schep de slagroom op het fruit.
    Bestrooi eventueel met geroosterde amandelschaafsel.




    11-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Pêche Melba
    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hawai salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:

    300 gr gekookte kipfilet
    300 gr ananas
    150 gr avocado
    300 gr mais
    mayonaise
    zout

    Bereiding:

    Snijd  kipfillet, ananas en avocado fijn, voeg mais en zout toe en bind alles met mayonaise. Goed mengen en koud laten worden.













    10-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Hawai salade
    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salata mexicana met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mexicaanse salade met groenten is een gezonde en heerlijke salade van tonijn, erwten, maïs en andere groenten.
    Bovendien is het een makkelijk en snel klaar te maken maaltijd.





    Ingredienten:

    2 blikjes tonijn
    1 blikje erwten
    1 blikje mais
    1 rode paprika fijn gesneden
    3 augurken fijn gesneden
    2 st bosui fijn gesneden
    2 el olijfolie
    zout en peper, citroensap naar smaak

    Meng alle ingrediënten, breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.
     
    Indien je dat wil kan je nog een blikje rode bonen toevoegen.









    09-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Salata Mexicana: Mexicaanse salade met tonijn
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gulyás leves - Hongaarse Goulashsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingrediënten:

    800 gr runderlappen
    1 kg aardappelen (in fijne blokjes gesneden)
    2 dl gezeefde tomaten
    3 el olijfolie
    2 uien grof gesnipperd
    1 winterpeen in kleine blokjes
    1 rode paprika in blokjes gesneden
    1 takje bleekselderij (fijn gesneden)
    chilipoeder of tex mex
    vegeta of bouillonblokjes
    1 dl rode wijn
     

    Snijd het vlees in blokjes, pel en snipper de ui. Verhit de olie in een grote pan (5 liter) en fruit hierin de ui. Voeg de blokjes vlees toe en bak met de uien tot de vloeistof verdampt is. Voeg de gesneden wortelen, selderij en paprika toe. Kook alles nog een beetje en voeg de wijn en gezeefde tomaten, vegeta, peper, chili poeder en komijn toe. Alles goed mengen en 1 l water toevoegen. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes  sudderen of tot het vlees gaar is. Als het vlees gaar is de gehakte aardappelen toevoegen. De soep met een deksel op de pan op een laag vuur nog 1/2 uur zachtjes laten koken.
    Als de soep te dik is nog wat water toevoegen maar niet teveel. Deze soep moet dik maar ook niet te dik zijn.
    Serveren met een stukje brood.



























    Kant en klaar afhalen?

    zie:
    http://www.thuisafgehaald.nl/koks/panonia/goulash-soep/item41736



    08-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Soep recepten
    Tags:Gulyás leves - Hongaarse Goulashsoep
    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilimanjaro taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Het idee is afgeleid van deze taart: http://www.coolinarika.com/recept/kilimandzaro/.
    Dit is het origineel recept voor Kilimanjaro taart, maar ik had geen tijd om zelf biscuitdeeg te bakken. In plaats hiervan heb ik lange vingers gebruikt.

    400 ml. slagroom
    300 gr. mascarpone
    poedersuiker naar smaak
    1 zakje vanillesuiker
    lange vingers
    fruit naar eigen keuze
    1 kopje sterke koffie





    Klop de slagroom met suiker, voeg mascarpone toe en klop alles stijf. 



    Doop lange vingers kort in de koffie en maak nu van de lange vingers de taartbodem in de vorm van een cirkel.
    Leg nu het slagroommengsel op de bodem van de taart zodat je een koepelvorm krijgt.






    Leg de lange vingers op de zijkanten van de taart.
    Versier de taart met fruit naar eigen keuze.






    Bijlagen:
    7-2-2011 019kilimanjaro.jpg (109.8 KB)   

    07-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Kilimanjaro taart
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische Pirozhki
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De naam van Pirozhki is eigenlijk het meervoud van pirozhok (Russisch : пирожок, пирожки), soms vertaald als piroshki (of pyrizhky van Oekraïense : пиріжки). Pirozhki is een algemene naam voor gebakken of gefrituurd gevulde broodjes. Er is een grote variëteit van vullingen te gebruiken. Ze kunnen gevuld worden met gestoofd of vers fruit (appels, kersen, abrikozen, enz.), jam of kaas, een plantaardige vulling zoals: aardappelpuree, champignons, ui en kool. Er wordt ook vlees of vis als vulling gebruikt.



    In Servie en andere ex-Joegoslavische landen zijn pirozhki heel populair. Zo worden ze, vooral in de grote steden, verkocht als een soort fast food. De Servische pirozhki worden meestal gefrituurd en de kaas wordt meestal als vulling gebruikt.

    Ingrediënten:
    400 gr tarwebloem
    1 zakje gedroogde gist
    200-225 g lauw warm water
    1 tl suiker
    2 el olijfolie
    zout naar smaak

    Voor de vulling:
    200 gr feta
    200 gr ricotta kaas (of philadelphia)

    Om te bakken:
    1 kopje olijfolie

    Meng de bloem in een kom met de gist, suiker en zout. Meng het water met de olie. Maak een kuiltje in de bloem, en giet de vloeistof erin. Kneed tot je een elastische deegbal hebt. Dek het deeg af met plastic folie. Laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen.



    Maak intussen de vulling klaar.



    Als het deeg gerezen is kneed het gerezen deeg nogmaals.



    Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap.
    Snij het deeg in vierkante stukken.
    Verdeel nu de vulling over de stukken deeg.
    Laat 1 cm van alle kanten vrij.
    Bestrijk de randen met een beetje water en maak van vierkantjes deeg een rol in de vorm van canneloni.
    Sluit de randen goed af.



    Verwarm de olie in een pan en bak pirozhki van alle kanten mooi bruin.



    Pirozhki in canneloni vorm.



    Ze kunnen ook gemaakt worden als platte gevulde broodjes.











    05-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Russische Pirozhki
    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingredienten:
    5 - 7 paprika's
    1/2 kg rundergehakt
    2-4 el olijfolie
    1-2 uien (gesnipperd)
    1-2 worteltjes in blokjes gesneden
    1 beker rijst (gekookt)
    1 el paprikapoeder (mild)
    1 el vegeta of 2 maggiblokjes (maggiblokjes kruimelen zodat het sneller oplost)
    peper
    komijnpoeder
    chilipeper
    2 st tomaten

    Voor de saus:
    blikje tomatenpuree
    2 teentjes geperste knoflook
    2 el olijfolie
    tijm
    laurier
    cayennepeper
    bouillonblokje
    peper en zout

    Verhit de olie in een grote, diepe pan. Voeg ui toe en bak zachtjes 2 min. Draai het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak alles tot het mooi bruin is. Draai nu het vuur wat zachter en voeg de rijst, paprikapoeder, vegeta, chilipeper, komijnpoeder en peper toe. Meng alles goed door elkaar en bak het mengsel nog een paar minuten met regelmatig roeren. Doe het vuur nu uit en laat alles nog een beetje afkoelen.
    Was de paprika's. Verwijder het kapje met de steel en haal de zaadjes en zaadlijsten er uit. Elke paprika met het mengsel vullen. Nu snijdt je de bovenkant van tomaten er af, zorg dat die precies in de opening van de gevulde paprika past en een leuk effect geeft.

    Voorbereiding saus:

    Verhit de olijfolie en voeg hier de geperste knoflook aan toe.
    Roer dit ongeveer een minuutje door en voeg er dan de tomatenpuree aan toe en roer dit ook goed door.
    Breng het nu op smaak met laurier, cayennepeper, tijm, peper en zout.
    Voeg er ongeveer 3 dl water en een bouillonblokje toe. Laat de saus langzaam indikken. Voeg de gevulde paprika's erbij. Dek de schotel af en kook paprika's in de saus op een lagere vuur ongeveer 30 min. Je kan ze ook in de oven bakken (in plaats van koken), 20 min op 180 graden.






























    04-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plat brood met koriander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:

    250 gr bloem
    1 tl gemalen korianderzaad
    1/2 tl bakpoeder
    1/2 tl zout
    175 gr volle yoghurt
    6 el vloeibare boter


    Meng de bloem in een kom met de bakpoeder, zout en korianderzaad. Voeg de yoghurt en meng alles goed. Blijf kneden tot je een elastisch deeg krijgt. Dek de kom met de doozichtige folie en laat het deeg 1/2 uur rusten. Haal het deeg uit de kom en verdeel in 4 gelijke stukken. Maak van elke deel van het deeg een ronde cirkel van +/_ 20 cm. Vewarm 1 el boter in een pan en bak een plate cirkel van het deeg in 4 min licht bruin. Draai het deeg en bak nu de andere kant in 2 min gaar. Herhaal dit met de rest van het deeg.





















    03-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Plat brood met koriander
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijnballetjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen















    Ingredienten:

    2 blikjes tonijn in water
    1 ui fijngesnipperd
    2 sneetjes witbrood verkruimeld
    1 ei losgeklopt
    olijfolie
    zout en peper
    1 tl basilicum
    400 gr tomatenblokjes
    bloem

     

    Plaats de uitgelekte tonijn in een kom met de uitgeperste broodkruim, ui, zout, peper, basilicum en ei. Meng goed tot een homogeen mengsel.Voeg extra brood toe als het mengsel te vochtig en te plakkerig is.  

    Vorm met natte handen kleine balletjes rol ze in de bloem en leg ze op een bord.






    Verhit vat olie in een pan en bak de tonijnballetjes rondom bruin en gaar.






    Haal de gebakken tonijn balletjes uit de pan en leg ze op keukenpapier uitleken. 
    Vergiet 2 el olijfolie in de pan. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat 10 min al roerend op laag vuur koken. Doe de tonijnballetjes erin en laat alles nog 5 min. zachtjes inkoken.





    Servier met pasta en een groene salade.





    02-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Tonijnballetjes in tomatensaus
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gnocchi alla romana
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gnocchi zijn een van de oudste gerechten in de geschiedenis van voedsel. In een een boek uit de jaren 1300 is er een recept voor gnocchi gevonden, geschreven in het Toscaanse dialect.

    Gnocchi zijn een traditionele Italiaanse pastasoort waarschijnlijk afkomstig van Midden-Oosten uit de Romeinse tijd. Het werd door de Romeinse legioenen ingevoerd naar andere Europese landen, tijdens de enorme expansie van het rijk. In de Romeinse tijd, werden gnocchi gemaakt van een griesmeel papachtig deeg gemengd met eieren, en zijn nog steeds te vinden in soortgelijke vormen.
    Het gebruik van de aardappelen bij het maken van gnocchi is relatief recent, namelijk sinds de komst van de aardappel in Europa in de 16e eeuw.
    Gnocchi zijn erg populair en vaak geserveerd gerecht aan de kust van Kroatië. Ze worden meestal als voorgerecht geserveerd of als bijgerecht met Dalmatinska pasticada.
    De naam van gnocchi is ook in Frankrijk bekend als "gnocchi à la parisienne', een warm schotel, bestaande uit gnocchi gevormd van soezendeeg en geserveerd met bechamelsaus.
    Vanwege het grote aantal Italiaanse immigranten die arriveerden in deze landen zijn gnocchi of ñoqui een populair gerecht in Argentinie, Brazilie, Colombia, Venezuela en Uruguay. Het is een traditie om te eten van gnocchi op de 29e van elke maand. Het is gebruikkelijk om een munt onder bord te zetten tijdens het eten. Men gelooft dat geluk en welvaart zal brengen.





    Benodigheden:

    400 ml melk
    400 ml water
    125 gr boter
    250 gr griesmeel
    2 eidooiers
    100 gr parmezaanse kaas
    100 ml kookroom (of slagroom)
    zout, peper, nootmuskaat

    Bereiding:
    Zet de melk, het water en de helft van de boter op het vuur in een grote pan. Voeg 1 of 2 theelepels zout toe.
    Roer de melk met  garde en strooi er langzaam de griesmeel bij – in een gelijkmatige straal.
    Roer goed door, zorg dat er geen klontjes ontstaan.
    Kook alles nog 10 minuten met voortdurend roeren zodat de bodem niet aanbrandt.
    Laat de massa iets afkoelen.
    Roer er de eierdooiers, de helft van de Parmezaanse kaas en wat peper door.
    Breng eventueel op smaak met nog wat zout.
    Besmeer een ovenschaal met wat boter.
    Met behulp van twee eetlepels maak gnocchi en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. 
    Schenk de room en de rest van de boter (voeibaar maken) over de gnocchi.
    Verdeel het parmezaanse kaas over de gnocchi.
     Bak de gnocchi +/_ 20 min of totdat ze goudbruin zijn geworden.









    01-02-2012 om 00:59 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Gnocchi alla romana
    31-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met varkensvlees en aardappelen - Griekse schotel met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoofdgerecht uit de Griekse keuken.







    Benodigheden voor 4 personen :

    1 kg mager varkensvlees
    1 kilo bloemkool
    500 gr aardappelen
    1 ui, gesnipperd
    1 kop olijfolie
    500 gr tomatenblokjes
    1 kruidenbouillon tablet
    1 glas wijn
    1 eetlepel dille, fijngesneden
    1 eetlepel peterselie, fijngesneden
    zout en peper


     

    Snijd het varkensvlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Snipper de ui. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees met de ui rondom bruin. Voeg daarna de wijn toe. Nog eventjes bakken en voeg dan de aardappelen toe. Laat het ongeveer 20 min zachtjes sudderen, eventueel wat water toevoegen. Voeg daarna de bloemkool erbij.  Voeg zout toe. Vervolgens de tomatenblokjes met de dille, peterselie en het bouillonblokje toevoegen. Alles  zachtjes laten stoven met de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes stoven. Serveren met een stukje feta erbij.























    31-01-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Bloemkool met varkensvlees en aardappelen
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade manden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Benodigheden:
    Chocolade
    Ballonen

    Je kan het beste wat kleinere ballonen  nemen, dan krijg je kleinere schaaltjes.

     1. Blaas de ballon op en zorg dat de lucht er niet uit gaat.

     2. Smelt de chocolade in een kom. Hier moet je heel goed opletten dat de chocolade niet te heet is. Als de chocolade heet is dan kan de ballon barsten.

     3. Dip de ballon in de chocoladedip en rol naar buiten en terug verticaal, draaien en weer dip totdat je bloemblaadjes krijgt rondom deze ballon.

     4. Zet nu met de chocolade gedipte ballon op een met vetvrije papier beklede dienblad of iets derhelijks en laat de chocolade in enkele uren weer hard worden.

     5. Prik nu de bovenkant van ballon en haal die voorzichtig uit.

     6. Je krijgt nu een chocolade maand. Je kan deze vullen met ijs, crème of mousse met aardbeien, bessen of gesneden fruit.























    30-01-2012 om 01:21 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Chocolade manden, Valentijns-Chocolade dessert
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jagnjeca sarmica - Lamslever pate
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Ingredienten:

    700 gr lams lever (of lever + niertjes)

    700 gr rundergehakt

    4 el olijfolie

    4  uien

    2 st laurierblad

    Zout en peper naar smaak

    5 eieren

    ½ l melk

     

    Lamslever goed wassen. Zet een pan met het water op het vuur en kook lever met wat zout ongeveer  20-30 min  gaar.
    Haal de lever uit de pan en laat die goed afkoelen. 
    De lever kan je nu in de keuken machine malen of in kleine stukjes snijden.






    Zet de oven aan op 200 graden. Snijd de uien fijn.
    Doe de olijfolie in een pan en bak nu de uien met lever en gehakt.
    Maak alles op smaak met zout en peper.






    Vet een bakplaat met wat olie of boter. Giet de gebakken lever (mengsel) in de bakplaat.





     Kluts eieren in een kom en voeg gedeeltelijk 1/2 l melk bij.



    Giet eieren voorzichtig over de gehaktmassa.






      Zet de bakplaat in de oven. Bak alles ongeveer 20 min. op 200 graden. 








    29-01-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Vlees recepten
    Tags:Jagnjeca sarmica, Lamslever pate
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren toetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van overgebleven koekjes en biscuitjes kan je  een snelle en lekkere toetje maken. 






    1 pak bastogne koekjes (of andere naar wens)
    200 ml slagroom
    100 ml ricotta of philadelphia
    poedersuiker naar smaak
    4 glazen of schaaltjes
    1 reep pure chocolade (geraspt)


    Verkruimel koekjes in de keukenmachine en verdeel ze in de glazen. Besprenkel ze eventueel met likeur of je favoriete sap.
    Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en voeg daarna de ricotta bij. Meng alles goed bij elkaar en verdeel het voorzichtig over de glazen.
    Snijd de peren in plakjes en versier het toetje met plakjes peer en geraspte chocolade.





    28-01-2012 om 01:34 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Peren toetje
    27-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosbief met wintergroenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Ingrediënten voor 6 personen:

    1 kg rosbief
    zout en peper
    mosterd
    olijfolie
    1 rode ui
    1 pastinaak
    1 winterwortel
    tijmblaadjes
    35 ml rode wijn
     

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de ui in partjes, snijd de pastinaak en winterwortel in grove stukken. Wrijf de rosbief in met mosterd zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur snel rondom bruin. Leg het vlees in een kleine braadslede
    Blus het bakvet af met de wijn en kook dit in tot een lekkere jus. Schep de groente om met de tijm en olijfolie. Verdeel de groenten rond het vlees. Braad het vlees en de groenten in de oven in 10 minuten bruin. Schakel de oven terug naar 125 °C en braad alles nog 20-30 minuten tot het vlees rosé is en de groenten beetgaar.
    Laat het vlees 5 minuten rusten.
    Schep de groenten in een schaal.
    Verwarm de jus. 
    Serveer het vlees in plakken op warme borden met de jus erover.
    Schep de groenten ernaast.
    Lekker met knolselderijpuree of geroosterde pompoen.





    27-01-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vlees recepten
    Tags:Rosbief met wintergroenten
    25-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een snel gemaakte maanzaad Strudel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Altijd rond de feestdagen, zijn we geneigd  op zoek te gaan naar traditionele recepten om  traditionele gerechten te maken. De meeste van deze traditionele recepten zijn  door  onze ouders of grootouders overgedragen. Een van deze oude recepten is die voor Strudel.

    Het oudste  recept voor de Strudel komt uit 1696, een handgeschreven recept ondergebracht bij de Wiener Stadsbibliotheek. Maar het was de Turkse Baklava, geïntroduceerd in Oostenrijk in 1453, dat de basis voor de strudel heeft gelegd.
     
    Vele van Oostenrijkse gerechten werden gevormd en beïnvloed door de keukens van vele verschillende volkeren (Turkse, Zwitserse, Franse, Nederlandse, Italiaanse, Duitse, Boheems-Moravische, Hongaarse, Poolse, Kroatische, Sloveense, Slowaakse, Servische, en Joodse keukens) tijdens de vele eeuwen van de uitbreiding van het Oostenrijkse Habsburgse Rijk.

    Strudel, een Duits woord, is afgeleid van het Duitse woord voor "draaikolk". Een historische anekdote verklaart dat, terwijl die op de zee vaart, zou een Duitse zeeman met zijn hart in zijn keel uit het bed springen als iemand op het dek deze vreselijke woorden riep: " Mein Gott Der Strudel Der Strudel!" De angst is niet opgeroepen door het zachte deeg, maar door het spotten van een draaikolk, of in het Duits, "strudel". Tegenwoordig zou een Duitse zeeman of iemand met een zoete tand bij deze worden echt niet in paniek raken. Hij zou snel naar de keuken gaan om ervoor te zorgen dat het laatste stukje van de strudel niet door een familielid gejat wordt.

    Strudel wordt meestal geassocieerd met de Oostenrijkse keuken , maar is ook een traditioneel gebak in het hele gebied vroeger behorend tot het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk.
    In Hongarije is het bekend als rétes, in Bosnië als štrudla, in Slovenië als štrudelj of zavitek, in de Tsjechische Republiek als zavin of štrúdl, in Roemenië als strudel, in Kroatië en Servië als štrudla of savijača en Slowakije als štrúdľa of zavin. 

    Het traditionele Strudel deeg is zeer elastisch.. Het is gemaakt  van bloem met gist, ei, water, boter en suiker.

    Onderstaand vind je het recept voor een snelle strudel, zonder bakkersgist en dus geen lange rijstijden. Een vrij eenvoudig recept voor een geurige en overheerlijke strudel. Een smeuig alternatief voor de klassieke strudel maar net zo lekker of misschien nog lekkerder. Het gebruik van  kaas of  kwark maakt deze strudel  lekker en zacht.

    Ingredienten voor het deeg:
    150 gr verse kaas (philadelphia) of kwark
    1 ei
    6 el melk
    5 el zonnebloemolie
    80 gr suiker
    1 vanillesuiker
    300 gr bloem
    1 bakpoeder
    geraspte schil van een citroen

    vulling:
    150 ml maanzaad
    1 dl melk
    50 gr suiker
    1 vanille suiker
    80 gr rozijnen
    geraspte schil van een citroen of sinasappel

    Meng de ei met de kaas, melk, suiker en vanille suiker. Voeg dan de bloem met de bakpoeder toe.Kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek de kom af met een doek en laat het deeg op een warme plaats circa 20 min.rusten.
     
    Terwijl het deeg rust maak je de vulling klaar. Maal het maanzaad met een koffiebonenmachine. Neem een pan en breng de melk en suiker aan de kook. Voeg de  gemalen maanzaad, rozijnen, vanillesuiker toe. Kook alles tot een dikke massa is ontstaan. Het mengsel moet goed afkoelen.

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een stuk met bloem bestrooid bakpapier tot een lap van circa 35x30 cm. Verdeel  de  vulling en laat hierbij rondom een rand van circa 1½ cm vrij.  Vouw het deeg in drieën en leg het met de naad naar beneden op de ingevette bakplaat. Knijp de zijkanten van het deeg dicht. Bak de Strudel vervolgens 30- 35 min. op 180 graden gaar en bruin. Bestrooi nog warme strudel met poedersuiker. 

     








    25-01-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:snel gemaakte maanzaad Strudel
    01-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minipaprika's gevuld met kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingrediënten
    10 - 15 mini paprika’s
    200 gr roomkaas
    200 gr feta
    2 - 3 el parmezaanse kaas
    4el peterselie fijngehakt

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de paprika’s kapjes eraf en hol ze uit.
    Meng in een kom de roomkaas met feta, peterselie en de parmezaanse kaas. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Vul de paprikas met het kaasmengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.



    Bak de paprika’s in de oven in 15-20 minuten gaar.

    En dit is het resultaat!
    Een lekker hapje of tussendoortje die de gezonde trek wegnemen.




    01-01-2012 om 23:01 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Minipaprika's gevuld met kaas,
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suva pita - Servische walnootkoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Deze droge walnootkoekjes  lijken veel op baklava. In Servie zijn ze bekend onder de naam van Suva pita. Als we dat letterlijk vertalen dan wordt dat  -  droge pita. Het verschilt van baklava doordat je voor deze koekjes minder suiker gebruikt. De siroop is wat dikker qua structuur waardoor je deze koekjes met je vingers kan eten (zonder druppelen).

    500 gr fillodeeg
    300 gr walnoten (grof gemalen)
    50 gr blanke rozijnen
    3 el suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    1 tl kaneel
    1-2 dl zonnebloem olie

    voor de siroop:
    300 gr suiker
    1,5 dl water
    4 plakjes citroen

    Bereiding:
    we maken eerst de siroop. Doe de suiker met het water en de plakjes citroen in een pan en breng die aan de kook. Laat deze op een lagere vuur 10 tot 15 min. zachtjes koken. Zo krijg je een dikke stroop.

      
    Verwarm de oven voor op 180º C. Vet een rechthoekige bakvorm van circa 22 x 30 cm in met zonnebloem olie.
    Vermeng in een kom de walnoten, rozijnen, vanillesuiker en kaneel. Leg een velletje fillodeeg in de bakvorm en bestrijk deze met een eetlepel olie. Leg dan het tweede velletje en bestrijk deze ook met de olie. Bestrooi dit tweede velletje met een beetje van notenmengsel.Afdekken met 2 velletjes deeg die ook  bewerkt zijn met olie. Dit steeds herhalen, dus elke velletje fillodeeg met olie bestrijken en elke tweede met notenmengsel bestrooien. Afdekken met de laatste 2 velletjes deeg, met olie bestrijken dan met een scherp mes insnijden in vierkantjes.In ongeveer 20-30 minuten licht bruin bakken. Zodra de koek uit de oven komt de intussen lauw geworden siroop erover gieten. Bedek alles met aluminium folie en laat deze afkoelen
























    22-11-2011 om 22:58 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Suva pita - Servische walnootkoek
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfilets A la meunière
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    A la meunière
    wijst op een bereidingswijze van vis. De vis wordt licht met bloem bestoven en in boter gebakken. Hij wordt geserveerd met citroen en peterselie.
    Gevonden op http://www.delhaize.be/food/lexicon/_nl/lexicon.as

    Ingredienten:

    4 - 6 el maisbloem of polenta
    600 g visfilets (schol/tilapia/panga of andere)
    zout en peper
    1 dl olie
    1 citroen
    fijngehakte peterselie
     


    De visfilets wassen en drogen. Op smaak brengen met zout, peper, geperste citroensap en fijngehakte peterselie. Vis  door de bloem wentelen. In een pan olie verwarmen en hierin de visfilets gaar bakken. 
    Gebakken visfilets op een schotel of bord schikken, bestrooien met gehakte peterselie en versieren met een schijfjes citroen. Serveren met een verse salade en knoflooksaus.








    21-11-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Visfilets A la meunière


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Gastenboek
  • Mooie site
  • pcstef
  • Fijne site
  • Mevrouw
  • mr

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorie





    Welkom op mijn blog!

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    axel00
    www.bloggen.be/axel00
    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Thuis afgehaald
  • Seniorennet


  • Startpagina !

    Veel plezier krabbels




    CENTER>
    Powered by IP2Location.com


    View My Visitors

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs