De verhuisde blog
Inhoud blog
 • Beroepen
 • Bah Allemaal - editie 1
 • Ramp!!
 • Op vakantie naar Genk
 • Oma Hutsepot
 • Vakantie!!!!!
 • Oudercontact
 • Kaka en pipi
 • BV's in de reclame
 • Taalstrubbelingen
 • Ongelooflijke toevalligheden
 • De grote zap voorwaarts
 • Laat ons een bloem
 • Thuis ligt vuil
 • Gestoorde sterren
 • Het geheim van Big Brother
 • Nieuw woord?
 • De onverschillige wereld
 • Vrouw Leentje
 • Zwengelknie loopt mank
  Laatste commentaren
 • eindelijk... (gerda)
      op Verslag filmquiz??
 • Kunnen we ook het recept krijgen van dit gerecht? (emelie)
      op Oma Hutsepot
 • genk (speedy)
      op Op vakantie naar Genk
 • af en toe zondigen... (AnnaStesia)
      op Ramp!!
 • ijs (gerda)
      op Ramp!!
 • seitan (boris)
      op Ramp!!
 • OK (SveN)
      op Vakantie!!!!!
 • freinet (nel)
      op Vakantie!!!!!
 • 10000 jaar geleden... (gerda)
      op Oudercontact
 • aan de andere kant (raf)
      op Oudercontact
 • Archief per maand
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
  14-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroepen
  Beroepen die ik eventueel ook had willen doen:
  *Bibliothecaris
  *Treinconducteur
  *Medewerker bij Test Aankoop
  *Schilder (geen kunstschilder hé)
  *Bioscoopuitbater


  14-07-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  08-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bah Allemaal - editie 1
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Zangeres Laura Lynn geniet volop van haar populariteit. Meer zelfs, de schlageres vindt de aandacht van de fans echt kicken. Het bleek zelfs zo erg dat ze eens thuis, niet tot rust kon komen zonder een fan in de buurt. 'Tot voor kort was mijn grootvader mijn grootste fan. Op de momenten dat de nood aan adoratie het hoogst was, kwam mijn bompa dan met plezier een half uurtje applaudiseren. Als het echt te erg was, bracht hij zelfs een spandoek mee.' Opa Maurice Tack overleed echter onverwachts vorige maand, zodat Lynn nu zonder noodfan zit. Er werd echter een inventieve oplossing gevonden. 'Een taxidermist uit Opglabeek deed ons het voorstel pépé Maurice op te zetten. We waren meteen enthousiast!' En dus prijkt nu sinds kort een opgezette Maurice in de woonkamer van zijn kleindochter, getooid met een vlagje en petje van Laura Lynn. Een geluidsopname van een joelende menigte zorgt voor een passend achtergrondgeluid. 'Als we een feestje hebben, staat hij natuurlijk wat in de weg. Maar de steun van mijn opa elke dag voelen, maakt van mij een betere artieste.' aldus Lynn. *** De Planckaerts hebben nu besloten hun kinderen geen thuisonderwijs meer te geven. 'Enkel Junior kreeg nog les, want Stephanie en Francesco hebben het te druk met kinderen maken. Maar eigenlijk zien we niet meer in waarom we nog energie in de jongen moeten steken.' zegt vader Eddy Planckaert. 'Hij gaat wellicht ook wielrenner worden, en dan moet je toch niet weten waar Kinshasa ligt of wat de vierkantswortel van 7 is. Wij Planckaerts zijn autodic... autocadi... autodictaten. Wij leren van het leven. Wij zijn geen opgevers!' En wat als Junior geen wielrennersbloed in de aderen blijkt te hebben? 'Dan kan hij nog altijd kinderen maken voor onze docusoap hé.' luidt het geruststellend. *** Vanessa Hoefkens, echtgenote van voetballer Carl Hoefkens, zou graag nog blonder worden. 'Helaas blijkt mijn haar  het maximum aan blondheid bereikt te hebben', liet de teleurgestelde Vanessa ons weten. *** Helmut Lotti geeft onder druk van de media toe eigenlijk al 8 keer getrouwd geweest te zijn. 'Inderdaad, ' geeft de charmezanger toe, 'mijn laatste scheiding was eigenlijk al de 8e, en niet de 2e. Mijn succes staat een stabiele relatie in de weg, zodat al mijn huwelijken tot nu toe faalden. Al zou het ook kunnen helpen als ik eens van mijn achtergrondzangeressen zou blijven.' Bah Allemaal wens de sympathieke zanger een mooie toekomst toe met een nieuwe liefde *** Dat Carl Huybrechts, die al een zoon van 32 en een dochter van  16 heeft, binnenkort opnieuw vader wordt, is al bekend. Maar de 54-jarige sportverlslaggever blijkt echter nog een zoon te hebben. 'Dat klopt, ' geeft Huybrechts toe. 'Ik heb niet drie maar vier generaties kinderen op de wereld gezet. Onze Julien is er 48. Maar verder wil ik daar niets over kwijt. Gelieve de zaak als privé te willen beschouwen.' ***Binnenkort zijn we er weer met meer showbizznieuws.

  08-07-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  06-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramp!!

  De kinesist liet me vandaag weten dat de schouderproblemen waar ik nu al enkele weken mee worstel, wel eens zouden kunnen verholpen worden door een aangepaste voeding! Hoe dat precies verband houdt, weet ik niet, maar het wordt me dus vanaf vandaag tijdelijk verboden nog langer frisdrank, ijs, chocolade, koekjes enz. te verorberen, wat uiteraard verre van aangenaam nieuws is.
  Hoe kom ik dit te boven??

  06-07-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op vakantie naar Genk

  Gisteren moest ik even in Genk zijn en tot mijn verbazing bleek dit eigenlijk best ver weg te zijn. Er was een treinrit van twee uur nodig om me op mijn bestemming te brengen, een stad die verrassend genoeg aan het eind van de spoorweg bleek te liggen! Eens Leuven voorbij begon ik dan ook een vakantiegevoel te krijgen, alsof ik op een geheel onbekende bestemming zou eindigen. Ik voelde me ineens een toerist tussen de vriendelijke en praatgrage Limburgers, terwijl het landschap steeds maar groener en mooier werd. Eén van de haltes onderweg was warempel Bokrijk! Op zich geen grootste ervaring, maar vandaag was Vlaanderen even groter dan ik dacht en was het bovendien (kort) genieten van onze mooiste en rustigste provincie. Het gekke was bovendien dat ik na een uur al terugkeerde. Dit was de kortste vakantie ooit. Maar toch leuk.

  06-07-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  01-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma Hutsepot
  Familie in de pers! In de weekendbijlage van Het Volk/Het Nieuwsblad doet mijn oma het geheim van haar befaamde hutsepot uit de doeken. Over maar liefst twee pagina's verspreid, kan iedereen de culinaire strategieën van de mater familias lezen. Zij is uiteraard erg opgetogen over het artikel, al heeft ze wel enkele bedenkingen. 'In het artikel staat te lezen dat wij al in heel wat grote restaurants gingen eten,' zegt Marie-Louise. 'Maar ik heb ook gezegd dat we ook graag naar een frituur gaan of naar de Lunch Garden! Dat wordt echter niet verteld.' Bovendien leerde mijn oma nog een belangrijke les. 'We hebben tijdens het bezoek van die journalist heel veel over onszelf en onze familie verteld,' zegt ze. 'Ook die dingen komen terug in het artikel, hoewel ze eigenlijk niet relevant zijn. Ik was me er niet van bewust dat een journalist werkelijk alles noteert wat je vertelt.' Bij een eventueel volgend media-verschijnen, zal oma dus wat meer discretie aan de dag leggen. Ze zou het eventueel wél over haar zeer interessante kleinzoon kunnen hebben...

  01-07-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  30-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie!!!!!
  Maar SveN moet maandag wel al van 9 tot 16u gaan vergaderen op school! De vakantie begint in het Freinetonderwijs dus blijkbaar pas dinsdag...

  30-06-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  27-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudercontact

  Een communicatief complexe situatie, het oudercontact. Tijdens zo'n gesprek behandel je een zeer essentieel onderwerp, dus elk woord is van belang. Je kijkt de ouders aan en tracht te peilen hoe ver je mag gaan. Willen ze enkel horen wat positief is? ('Femke heeft acteertalent! Ze kan ontzettend goed overdrijven.') Hopen ze bevestiging te horen van wat ze zelf denken? ('Uw zoon heeft de capaciteiten om meteen naar de universiteit te gaan!') Of gaan je woorden hen compleet uit het lood slaan? ('Astrid heeft het IQ van een hamster.') Sla je misschien wel de bal mis? (Lorenzo houdt echt van breuken, niet?') Hoe vul je gaten in het gesprek op? (Dus... zoals ik al zei... ) Valt het op dat je soms de draad kwijt bent en niet meer precies weet wat je eigenlijk wil zeggen? Dat je jezelf begint te herhalen? En hoe goed begrijpt de papa of mama van Fatih, Emrullah of Veysel me eigenlijk? Zou het niet handig zijn om vlot Turks te spreken?

  Mijn ergste herinnering aan een oudercontact, was een koppel dat simpelweg niets zei tijdens het hele gesprek en me de hele tijd door nors aankeek om af te sluiten met een bits 'Dus mijn dochter is lui?'.Waarop ik - zwetend en lichtjes in paniek - simpelweg 'ja' zei. Maar verder blijken het toch vaak zeer aangename gesprekken te zijn die me telkens de bevestiging opleveren dat ik een vlotte prater, een goede uitlegger, een betweter en een pedagogisch behoorlijk onderlegd leerkracht ben. Ahum.


  27-06-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  15-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaka en pipi
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De wereldbeker heeft er voor gezorgd dat er in de klas niet meer gelachen wordt als het woord 'kaka' valt. Niet dat de Braziliaanse middenvelder (foto)  zo populair is bij de voetbalminnende Turkjes onder mijn leerlingen. Ronaldinho is de absolute nummer 1, hoewel één ventje fans is van provoetballer van het jaar, Boussoufa. Zo wordt mijn eigen kennis over voetbal toch enigszins vergroot, want die Nederlandse Marokkaan (!) kende ik niet. Als die mannekes nu ook eens iets van mij wilden leren, was de wisselwerking perfect...

  15-06-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  14-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BV's in de reclame
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb er stilaan genoeg van. Ik wil niet door Koen Wauters uitgenodigd worden om zijn digitale televisie te komen aanschouwen. En Clouseau mijn begrafenisverzekering laten bezingen, vind ik al helemaal om te kotsen. Ook de palmpsalm van Wim Opbrouck enerveert me. Die BV's moeten maar eens ophouden zich voor reclame te laten inhuren, want ik geloof hen gewoonweg niet. Geen moment.

  En het zijn niet alleen de Vlaamse sterren.
  George Clooney is in de bioscoopreclame maar liefst twee keer na elkaar te zien. Eerst slooft hij zich uit voor cappucino, vervolgens voor martini. Op die manier benadrukt hij alleen maar de onbestaande band met het product, toch?


  14-06-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  08-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalstrubbelingen
  SveN mag dan al een zeurkous zijn als het op correct taalgebruik aankomt, niemand is perfect. De schrijfwijze van volgende woorden diende ik onlangs zelf op te zoeken in het Groene boekje:
  *gisterenavond
  *spectaculair
  *parodieën
  *Engelstalig
  *desastreuze
  *getto
  *parodieerde
  *coscenarist
  *klinkklaar

  En verder nog twee taaltips van VRTtaal.net: een sportmatch vindt niet plaats in een stadium, maar een stadion (ok, dat is een makkie). En men neemt geen advocaat onder de arm, maar IN de arm. Dat wist ik zelf ook niet, want ik zou gewoon Renzo bellen...


  08-06-2006, 00:00 Geschreven door SveN  


  Rondvraag / Poll
  Wie bent u?
  ik ben familie van SveN en durf dat toegeven
  ik ben een kennis of vriend van SveN
  Ik heb Sven vroeger gekend
  ik heb geen idee wie SveN is en ken hem dus zeker niet persoonlijk
  Ik weet wie SveN is, maar ken hem niet persoonlijk.
  Bekijk resultaat


  Gastenboek
 • fijn weekend
 • Hoi blogmaatje,een zonnig en gezellig weekend geniet ervan
 • leuke blog
 • Internethond van het jaar
 • Een goed doel!

  Druk op onderstaande knop als u uw gevoelens wil uiten...  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!