Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Zoeken met Google
Beoordeel dit blog
Zoeken in blog
visserskeuken / cuisine de pecheur
25-02-2007
Voorstelling / Presentation
Hallo allemaal. Met deze blog had ik graag mijn meer verfijnde visgerechten gedeeld met jullie. Ik ben woonachtig in Brussel vandaar dat er sommige recepten ook in het Frans zullen verschijnen. Op vraag kan ik deze altijd vertaald brengen. U mag mij ook altijd een vraag stellen. Ik zal er met plezier op antwoorden. Tevens zou ik ook graag een stukje uitleg willen geven bij de verschillende soorten vis die gebruikt worden in de gerechten. Hopelijk kan ik jullie hiermee een plezier doen. Tot ziens en veel plezier.
Bonjour tout le monde. Avec ce blog je voudrai te presenter met plats culinaire de poissons un peu plus rafinées. J'habitte a Bruxelles et pour ca il y a aussi des article et des recettes qui vont etre publier en Néerlandais. Sur demande je peut les traduire. Vous pouvez aussi toujours poser des question. Avec plaisir je vais les repondre. Je voudrai aussi donner un peu plus d'information sur les differents poissons qu'on uttilise dans les recettes. J'espere ca vous faites plaisir. Au revoir et bonne amusement.
De kabeljauwstand is de laatste jaren behoorlijk uitgedund. Dit bijna uitsluitend door overbevissing. Vroeger was de kabeljauw één van de goedkopere vissoorten. Nu is hij helaas zoals de meeste vis vrij duur.
De kabeljauw is een zeevis die een lengte kan bereiken van zo'n 1,50 meter en tot 90 kg kan wegen, alhoewel je ze niet zo gauw meer zal vinden in de handel. Als je nu een kabeljauw hebt van 20 kg heb je al een kanjer. Je kan ze vooral vinden in de nabijheid van scheepswrakken. De kleur varieert nogal , naargelang de ondergrond waar ze leven , van grijs tot bruin. De jonge kabeljauw kennen we ook onder de naam "Gul".
Latijnse benaming: Gadus morhua
Op culinair vlak is de kabeljauw een zeer fijne vis. Hij moet wel heel vers verwerkt worden. Zowel gepocheerd of gebakken zijn er vele mogelijkheden. U zal hier regelmatig nieuwe recepten terugvinden.
Kabeljauw met spek en een krokant aardappel korstje. ( voor iets meer ervaren kookliefhebbers )
Nodig : Aardappelen van goede kwaliteit. Een mooie kabeljauwfilet. Stevige tomaten. Gerookt spek dun gesneden. Een teentje look. Olijfolie. Tijm. Kippebouillon.