Gastenboek
  • veel blogplezier

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken met Google


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    visserskeuken / cuisine de pecheur

    25-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling / Presentation
    Hallo allemaal. Met deze blog had ik graag mijn meer verfijnde visgerechten gedeeld met jullie. Ik ben woonachtig in Brussel vandaar dat er sommige recepten ook in het Frans zullen verschijnen. Op vraag kan ik deze altijd vertaald brengen. U mag mij ook altijd een vraag stellen. Ik zal er met plezier op antwoorden. Tevens zou ik ook graag een stukje uitleg willen geven bij de verschillende soorten vis die gebruikt worden in de gerechten. Hopelijk kan ik jullie hiermee een plezier doen.  Tot ziens en veel plezier.

    Bonjour tout le monde. Avec ce blog je voudrai te presenter met plats culinaire de poissons un peu plus rafinées. J'habitte a Bruxelles et pour ca il y a aussi des article et des recettes qui vont etre publier en Néerlandais. Sur demande je peut les traduire. Vous pouvez aussi toujours poser des question. Avec plaisir je vais les repondre. Je voudrai aussi donner un peu plus d'information sur les differents poissons qu'on uttilise dans les recettes. J'espere ca vous faites plaisir. Au revoir et bonne amusement.

    25-02-2007 om 16:37 geschreven door pirre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw / Cabillaud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kabeljauwstand is de laatste jaren behoorlijk uitgedund. Dit bijna uitsluitend door overbevissing. Vroeger was de kabeljauw één van de goedkopere vissoorten. Nu is hij helaas zoals de meeste vis vrij duur.

    De kabeljauw is een zeevis die een lengte kan bereiken van zo'n 1,50 meter en tot 90 kg kan wegen, alhoewel je ze niet zo gauw meer zal vinden in de handel. Als je nu een kabeljauw hebt van 20 kg heb je al een kanjer. Je kan ze vooral vinden in de nabijheid van scheepswrakken. De kleur varieert nogal , naargelang de ondergrond waar ze leven , van grijs tot bruin. De jonge kabeljauw kennen we ook onder de naam "Gul".

    Latijnse benaming: Gadus morhua

    Op culinair vlak is de kabeljauw een zeer fijne vis. Hij moet wel heel vers verwerkt worden. Zowel gepocheerd of gebakken zijn er vele mogelijkheden.
    U zal hier regelmatig nieuwe recepten terugvinden.


    Kabeljauw met spek en een krokant aardappel korstje.
                                    ( voor iets meer ervaren kookliefhebbers )

    Nodig : Aardappelen van goede kwaliteit.
                  Een mooie kabeljauwfilet.
                  Stevige tomaten.
                  Gerookt spek dun gesneden.
                  Een teentje look.
                  Olijfolie.
                  Tijm.
                  Kippebouillon.

    Bereiding :

    25-02-2007 om 00:00 geschreven door pirre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)



    Welkom op mijn blog!
    Inhoud blog
  • Voorstelling / Presentation
  • Kabeljauw / Cabillaud




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs