Deze recept zal gaan over lavendel thee! Sommige mensen zullen deze bloemplant wel in de tuin hebben staan. Maar waarschijnlijk doe je er niets mee dus bij deze kun je er ies mee gaan maken. Voor mensen die graag een thee drinken zal ik het recept uitschrijven hier beneden.
Recept:
Benodigheden: - Bloemen van de lavendelplant - Een kopje heet water - Zeefje
Het recept zelf Eerst warm je een kopje water op. Daarna laat je de bloemen in het water weken zodat de smaak van de plant over komt naar het water. Als derde neem je een nieuw kopje en zet je zeef daar in en giet je het water in de zeef.
Dus eigelijk is het niet zo moeilijk om een lavendel thee te maken.
De blog gaat over natuurtips zoals: recepten, tips... Die tips zullen over overlevingstechnieken gaan en de recepten zullen gaan over hoe je geld kan besparen door het te gaan zoeken in het bos. De komende dagen zullen er veel recepten op komen van thee, want daar ben ik vooral mee bezig. Ik zal er ook foto's van nemen maar, die zullen niet zo mooi op een wit doek worden gefotografeerd maar gewoon in de natuur waar ik moet andere personen een hut ga bouwen, daar zullen ook foto's over komen hoe we het hebben gedaan.
Hopelijk gaan jullie toch vaak een kijkje nemen op deze blog!
Gember werd in China gebruikt om eetlust te verbeteren en de doorbloeding te bevorderen. Gember ondersteunt de luchtwegen en helpt bij kriebels in de keel. Verder is gember eveneens goed voor soepele spieren en gewrichten en zeer geschikt voor verkoudheden en keelontstekingen. Gember is goed voor het hart en houdt de bloedvaten schoon. Voor een betere smaak kun je sinaasappel of citroen toevoegen.
Recept: Ten eerste doe je water in een kookpot. Daarna schil je een stuk gember wortel Ten derde rasp je de gember (er bestaan speciale raspen om de gember te raspen) Dan doe alle gemberpulp in de pot en zet op een laag vuurtje met een half deksel. Ten vijfde voeg een klein kaneelstokje toe. Vervolgens pers in elke tas een volledige mandarijn uit. (Je kan het zoeter maken met een sinaasappel) Dan laat de gemberthee zachtjes koken tot de thee lichtbruin kleurt (roer af en toe) Daarna voeg aan de thee een goeie snuif zwarte peper toe Ten negende giet de thee in de tassen (gemberpulp mag in de tas, het is zelfs gezond) Ten slotte drink je de thee warm(Honing is ook lekker in de thee)