Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Doe het ijs, de aardbeien, de griessuiker en de melk in een hoge kom en mix alles. Lekker fris serveren! Garneer met enkele aardbeien op een prikker.
Maak zelf pizzadeeg of gebruik een pizzabodem. Smeer het pizzadeeg in met de banketbakkersroom aangeroerd met de advocaat. Beleg de room met plakjes aardbei. Leg hierop de dungesneden mozzarella. Bak de pizza een half uur in de oven op 235°C.
- 4 flensjes - 2 appels in dobbelsteentjes - 50 gr chocolade - 4 aardbeien - 4 bramen - 4 stuks ananaskers - enkele aalbessen
Bereidingswijze:
Stoof de doobelsteentjes appel in wat boter, haal van het vuur en vermeng met de chocolade. Vul de flensjes met de vulling op en plooi ze dicht.
Presentatie:
Warm de flensjes op in de oven op een geboterde plaat en leg ze vervolgens op een bord. Werk af met enkele geroosterde amandelen en een plukje munt. Leg boven aan het bord het fruitassortiment en werk af met een beetje chocoladesaus.
Laat de boter lichtjes smelten. Meng de suiker met het bakmeel. Doe er het ei, de amandelen, de rozijnen en de vanillesuiker onder. Voeg de boter toe en meng goed door elkaar tot een glad deeg. Maak van het deeg ronde koekjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de koekjes gedurende 20 minuutjes op 200 graden goudbruin.
Bereiding: - Laat de rozijntjes een uurtje vooraf weken in water. - Smeer de beschuiten in met de verse kaas. Overgiet ze met streepjes honing. - Bestrooi ze met rozijntjes.
Fruitzwaard
Nodig voor 6 tot 10 eters: lange houten prikkers, 1 Flandria-appel, 1 Flandria-peer, 1 banaan, 1 kiwi, citroensap
Bereiding: - Schil de appel, de peer en de kiwi in blokjes, de banaan in schijfjes. Besprenkel de appel, de peer en de banaan met citroensap tegen het verkleuren. - Laat elk kind zijn eigen fruitzwaard maken door stukjes fruit op een houten prikker te steken. - Tip: uiteraard kan je het fruit aanpassen aan het seizoen of combineren met andere fruitsoorten (aardbeien, meloen, druiven, mandarijntjes). Nog lekkerder worden de zwaarden als je er plakjes komkommer, rozijntjes en blokjes harde kaas bij voegt.
Cornflakeskoekjes
1) Plet de boter met een vork. Als de boter hard is, zet ze dan enkele seconden in de microgolfoven. Vraag aan je mama om je te helpen indien nodig.
2) Neem een grote kom, doe er de boter, de bruine suiker en de vanillesuiker in en meng.
3) Doe er geleidelijk aan ook het ei en de bloem bij. Blijf goed roeren.
4) Voeg er nu de gist, de cornflakes en het zout aan toe. Goed mengen.
5) Neem een ovenschotel, leg er een vel aluminiumfolie over en smeer er een beetje boter op.
6) Leg met een eetlepel kleine hoopjes van je deeg ver genoeg uit melkaar op de schotel.
7) Vraag aan je mama om de koeken ongeveer 10 minuten in de oven te zetten op 200°C.
26-05-2008 om 20:13
geschreven door smulvarkentjes
Heeeem!!!! Pizza is overheerlijk als je ze gaat eten bij de italiaan maar het smaakt altijd beter als je het zelf maakt! Pizza is niet zo moeilijk om te maken maar als je het met geduld en liefde doet is het overheerlijk!
INGREDIENTEN
ingrediënten pizzadeeg
gezeefde tomatensaus
120 gr ham
120 gr ananas
50 gr rode peper
100 gr mozzarella
basilicum
rozemarijn
tijm
olijfolie
peper en zout
BEREIDINGSTIJD : 90 minuten
BEREIDING
Maak het pizzadeeg
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bedek de bodem met tomatensaus.
Snijd de ham in blokjes.
Snijd de ananas in stukjes.
Beleg met peper en ananas.
Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de pizza ermee.
Bestrooi met peper eb zout.
Verdeel de basilicumblaadjes over de pizza.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
En klaar is kees!!! Ik verzeker je dat dit een heerlijke eetmaal is voor het hele gezin!!!
24-05-2008 om 13:13
geschreven door smulvarkentjes
Confituur is heerlijk! Maar je eigen confituur is nog veel lekkerder!
je kan confituur ook gebruiken in ons kaasconfituur recept!
Respecteer nauwgezet de aangegeven hoeveelheden vruchten en suiker!
Gebruik een wijde kookpan.
Maak de vruchten schoon met zuiver en roestvrij materiaal.
Roer de confituur om met een houten lepel.
Schep met een schuimspaan het schuim af dat zich tijdens het koken vormt.
De confituur heeft genoeg gekookt als ze rekkend van de houten lepel loopt, of als een druppel die men laat vallen op de rand van een bord spoedig opstijft.
Was de potten in heet sodawater, spoel ze in heet water en keer ze om op een zuivere handdoek. Droog ze niet af.
Vul de potten terwijl de confituur nog warm is. Laat eerst een lepel confituur in het glas lopen, opdat dit niet zou springen.
Voorzie de potten van een etiket met de datum en het soort confituur.
Bewaar de confituur op een droge en koele plaats.
Aan tafel!!!!!!
21-05-2008 om 15:33
geschreven door smulvarkentjes
Misschien ken je wel iemand die dol is op kaas met confituur! Of misschien ben je er zelf dol op! Allesinds: dit is het recept van confituur en kaas samen! Dan hoef je nooit meer naar de kaas of de confituur te zoeken want je hebt er twee in een!
recept:
Maak zelf je cofituur bij het recept 'confituur' of doe dit met gekochte! Ehm...Dit kan ook met gelei. Aarbeiën, kersen, abrikozen,frambozen,... Welke confituur?Wel, dat maakt niet uit! Je lievelingssmaak!
1) plet de kaas. 2) doe de kaas in een kom. 3) doe er veel confituur (of gelei) bij. 4) mix ze (zorg er voor dat je mama blij is en niet boos voor de keuken) 5) doe er veel suiker er bij en mix nog eens. 6) SMULLEN MAAR!!!
Je kan dit op je boterham, toostjes en nog veel meer doen en je zal zien...dit wordt een wereldrecept!!!
21-05-2008 om 15:23
geschreven door smulvarkentjes
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
27-09-2005 om 16:32
geschreven door smulvarkentjes
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.
Nu is uw blog aangemaakt. Maar wat nu???!
Lees dit in het volgende bericht hieronder!
27-09-2005 om 16:32
geschreven door smulvarkentjes