Inhoud blog
  • moderne keukens!
  • prentjes
  • Desserten
  • kinder vieruurtjes!
  • Italia pizza!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    kook jij veel?
    Heel erg veel! Ik hou erg veel van koken!
    Best wel. Koken is wel leuk.
    Bwaah...Hangt er van af.
    Nee, alleen als het moet.
    echt niet! Ik haat koken! Je maakt je alleen maar vuil.
    Ik heb nog nooit een pot of pan aangeraakt!
    Koken? Ik eet niet eens.
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Wat vind je van jezelf?
    Ik ben lekker mager en mooi.
    Ik vind me te slank!
    Ik vind me perfect als het om mijn buik gaar!
    Bwaah! Het kan beter!
    Oooo...Ik en mijn buikje zijn de beste vrienden! Hij is lekker rond!
    Ik vind me afschuwelijk dik!
    Bekijk resultaat

    Gastenboek
  • koken
  • tippie
  • sghit sita
  • moi!
  • Haah wraakactie

    Laat gerust wat achter en geef ons desnoods een paar tips!!! Die zijn altijd welkom :)

    een blog om van te smullen!!!
    nog nooit eerder uitgevonden!!!
    04-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moderne keukens!
    Een nieuw huis?
     Een nieuwe keuken?
     hier een paar voorbeelden van prachtige moderne keukens:


     En eigen plaats om te koken!



    Die hebben wel veel ruimte!!!

     Ook heel modern!


     Wat mooi!!!  En wat vind je van deze???
    Een beetje gewaagd niet?

     Deze mensen hebben ook steil!!!

    Zo ik hoop dat je je eigen steil gevonden hebt want meer heb ik niet.


                                         !!!!!!!!!!Daag!!!!!!!!!!




    04-06-2008 om 15:41 geschreven door smulvarkentjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prentjes

     voor en chef- en hulpkok

                                                                                                          Perfecto!

    Zelfs papa's kunnen koken! Dat is raar he???


                                                                       

                                                                                                                        Aan tafel!!!


    29-05-2008 om 20:34 geschreven door smulvarkentjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desserten

    Aardbeienmilkshake

    Aardbeienmilkshake

    Ingredienten:

    Voor 2 Personen:

    - 0.5 liter melk
    - 50 gram griessuiker
    - 3 bollen vanille ijs
    - 250 gram aardbeien

    Bereidingswijze:

    Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
    Doe het ijs, de aardbeien, de griessuiker en de melk in een hoge kom en mix alles.
     Lekker fris serveren!
    Garneer met enkele aardbeien op een prikker. 
     


    ____________________________________________________________________________________________________________


    Aardbeienpizza


    Aardbeienpizza

    Ingredienten:

    Voor 4 Personen:

    - 1 pizzabodem
    - 2dl banketbakkersroom
    - 2 el advocaat
    - 250g aardbeien
    - 200g mozzarella

    Bereidingswijze:

    Maak zelf pizzadeeg of gebruik een pizzabodem.
    Smeer het pizzadeeg in met de banketbakkersroom aangeroerd met de advocaat.
    Beleg de room met plakjes aardbei.
    Leg hierop de dungesneden mozzarella.
    Bak de pizza een half uur in de oven op 235°C.

    _________________________________________________________________________

    Buideltje met Appeltjes Chocolade


    Buideltje met Appeltjes Chocolade en Faro Bier


    Ingredienten:

    Voor 4 Personen:

    - 4 flensjes
    - 2 appels in dobbelsteentjes
    - 50 gr chocolade
    - 4 aardbeien
    - 4 bramen
    - 4 stuks ananaskers
    - enkele aalbessen

    Bereidingswijze:

    Stoof de doobelsteentjes appel in wat boter, haal van het vuur en vermeng met de chocolade.
    Vul de flensjes met de vulling op en plooi ze dicht.

    Presentatie:

    Warm de flensjes op in de oven op een geboterde plaat en leg ze vervolgens op een bord.
    Werk af met enkele geroosterde amandelen en een plukje munt.
    Leg boven aan het bord het fruitassortiment en werk af met een beetje chocoladesaus.

    _____________________________________________________________________________________________________________

    Amandelkoekjes


                                                                       

    Ingredienten:

    Voor 6 Personen:

    - 85 gram boter
    - 250 gram zelfrijzend bakmeel
    - 100 gram suiker
    - 1 ei
    - 75 gram gemalen amandelen
    - 2 mespuntjes vanillesuiker
    - 75 gram rozijnen

    Bereidingswijze:

    Laat de boter lichtjes smelten. Meng de suiker met het bakmeel.
    Doe er het ei, de amandelen, de rozijnen en de vanillesuiker onder.
    Voeg de boter toe en meng goed door elkaar tot een glad deeg.
     Maak van het deeg ronde koekjes en leg ze op een ingevette bakplaat.
    Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de koekjes gedurende 20 minuutjes op 200 graden goudbruin.



    _________________________________________________________________________


    Voor een feest om nooit te vergeten!!!

    29-05-2008 om 00:00 geschreven door smulvarkentjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kinder vieruurtjes!
    Tussendoortjes zijn erg lekker maar vooral deze!

    Honingbeschuitjes  
     
    Nodig voor 1 kind: 1 theelepel rozijntjes, 2 beschuiten, 2 eetlepels magere verse kaas, 1 eetlepel vloeibare honing

    Bereiding:
    -  Laat de rozijntjes een uurtje vooraf weken in water.
    - Smeer de beschuiten in met de verse kaas. Overgiet ze met streepjes honing.
    - Bestrooi ze met rozijntjes.



    Fruitzwaard  
     
    Nodig voor 6 tot 10 eters: lange houten prikkers, 1 Flandria-appel, 1 Flandria-peer, 1 banaan, 1 kiwi, citroensap

    Bereiding:
    - Schil de appel, de peer en de kiwi in blokjes, de banaan in schijfjes. Besprenkel de appel, de peer en de banaan met citroensap tegen het verkleuren.
    - Laat elk kind zijn eigen fruitzwaard maken door stukjes fruit op een houten prikker te steken.
    - Tip: uiteraard kan je het fruit aanpassen aan het seizoen of combineren met andere fruitsoorten (aardbeien, meloen, druiven, mandarijntjes). Nog lekkerder
    worden de zwaarden als je er plakjes komkommer, rozijntjes en blokjes harde kaas bij voegt.



    Cornflakeskoekjes

    1) Plet de boter met een vork. Als de boter hard is, zet ze dan enkele seconden in de microgolfoven. Vraag aan je mama om je te helpen indien nodig.

    2) Neem een grote kom, doe er de boter, de bruine suiker en de vanillesuiker in en meng.

    3) Doe er geleidelijk aan ook het ei en de bloem bij. Blijf goed roeren.

    4) Voeg er nu de gist, de cornflakes en het zout aan toe. Goed mengen.

    5) Neem een ovenschotel, leg er een vel aluminiumfolie over en smeer er een beetje boter op.

    6) Leg met een eetlepel kleine hoopjes van je deeg ver genoeg uit melkaar op de schotel.

    7) Vraag aan je mama om de koeken ongeveer 10 minuten in de oven te zetten op 200°C.





    26-05-2008 om 20:13 geschreven door smulvarkentjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italia pizza!
    Heeeem!!!!
    Pizza is overheerlijk als je ze gaat eten bij de italiaan maar het smaakt altijd beter als je het zelf maakt!

    Pizza is niet zo moeilijk om te maken maar als je het met geduld en liefde doet is het overheerlijk!

      INGREDIENTEN
    • ingrediënten pizzadeeg
    • gezeefde tomatensaus
    • 120 gr ham
    • 120 gr ananas
    • 50 gr rode peper
    • 100 gr mozzarella
    • basilicum
    • rozemarijn
    • tijm
    • olijfolie
    • peper en zout

    BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

    BEREIDING

    1. Maak het pizzadeeg
    2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
    3. Bedek de bodem met tomatensaus.
    4. Snijd de ham in blokjes.
    5. Snijd de ananas in stukjes.
    6. Beleg met peper en ananas.
    7. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de pizza ermee.
    8. Bestrooi met peper eb zout.
    9. Verdeel de basilicumblaadjes over de pizza.
    10. Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.


      En klaar is kees!!!
      Ik verzeker je dat dit een heerlijke eetmaal is voor het hele gezin!!!

    24-05-2008 om 13:13 geschreven door smulvarkentjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gewone recepten: confituur!
    Confituur is heerlijk!
    Maar je eigen confituur is nog veel lekkerder!


    je kan confituur ook gebruiken in ons kaasconfituur recept!


  • Respecteer nauwgezet de aangegeven hoeveelheden vruchten en suiker!
  • Gebruik een wijde kookpan.
  • Maak de vruchten schoon met zuiver en roestvrij materiaal.
  • Roer de confituur om met een houten lepel.
  • Schep met een schuimspaan het schuim af dat zich tijdens het koken vormt.
  • De confituur heeft genoeg gekookt als ze rekkend van de houten lepel loopt, of als een druppel die men laat vallen op de rand van een bord spoedig opstijft.
  • Was de potten in heet sodawater, spoel ze in heet water en keer ze om op een zuivere handdoek. Droog ze niet af.
  • Vul de potten terwijl de confituur nog warm is. Laat eerst een lepel confituur in het glas lopen, opdat dit niet zou springen.
  • Voorzie de potten van een etiket met de datum en het soort confituur.
  • Bewaar de confituur op een droge en koele plaats.


    Aan tafel!!!!!!


  • 21-05-2008 om 15:33 geschreven door smulvarkentjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rare recepten:confituurkaas!
    Confituur en kaas!

    Misschien ken je wel iemand die dol is op kaas met confituur!
    Of misschien ben je er zelf dol op!
    Allesinds: dit is het recept van confituur en kaas samen!
    Dan hoef je nooit meer naar de kaas of de confituur te zoeken
    want je hebt er twee in een!

    recept:


    Maak zelf je cofituur bij het recept 'confituur' of doe dit met gekochte!
    Ehm...Dit kan ook met gelei.
    Aarbeiën, kersen, abrikozen,frambozen,...
    Welke confituur?Wel, dat maakt niet uit!
    Je lievelingssmaak!

    1) plet de kaas.
    2) doe de kaas in een kom.
    3) doe er veel confituur (of gelei) bij.
    4) mix ze (zorg er voor dat je mama blij is en niet boos voor de keuken)
    5) doe er veel suiker er bij en mix nog eens.
    6) SMULLEN MAAR!!!

    Je kan dit op je boterham, toostjes en nog veel meer doen en je zal zien...dit wordt een wereldrecept!!!

    21-05-2008 om 15:23 geschreven door smulvarkentjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (29 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade!!!!

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door smulvarkentjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (116 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapjes

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door smulvarkentjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)

    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs