Eenvoudige keuken In een wereld van culinaire hoogstand viert eenvoud hoogtij!
04-01-2010
Stoemp met Chinese kool.
Benodigdheden
voor4 personen
1 Chinese kool. (kostprijs 0.60)
1 Braadworst per persoon. (4 x 1)
Aardappels voor 4 personen.
Olijfolie of bakboter (margarine)
1 ei en 10cl melk.
Groenten kruidenmix
Kruidnoot
Zout
Werkwijze
Schil de aardappels en kook ze in water met een weinig zout.
Stamp ze met een aardappelstamper en voeg een eierdooier en
de melk toe.
Ga er door zodat de puree heel luchtig is.
Snij tijdens het koken de Chinese kool in fijne reepjes van
5mm dwars op de lengte-as. Stoof de kool in een beetje bakboter tot ze gaar is.
Voeg de kool toe aan de aardappels en meng voorzichtig.
Bak de worsten in de rest van de bakboter en maak eventueel
een licht gebonden saus aan.
Eventueel opdienen met mosterd en soldaatjes.
Kook steeds met het deksel op de pot of de pan.
Spaar energie en denk aan de opwarming van de aarde!
Goed om weten
Chinese kool bevat weinig calorieën, veel vitaminen C, kan
gestoofd of gekooktworden maar is ook
rauw te eten.
Chinese kool kan men vinden van prijzen vanaf 0,40 tot
bijna 2 mijn ervaring leert dat het niet altijd de duurste is die het mooist
is of het beste smaakt.
In sommige warenhuizen is ze ook te vinden in BIO kwaliteit.
Beste Lezer Op dit blog zal je recepten vinden uit eigen keuken. Steeds weer dat ietje anders, maar steeds goedkoop en eenvoudig. Zoals STOEMPPOT is, "eenvoudige kost" waar we allemaal zo graag van smullen. Onze voeten onder de keukentafel. En bij wijze van spreken eten uit de pot. Niet zoals in DAENS waar meneer pastoor letterlijk een pattatje mag steken uit de pot. Maar toch met de potten dicht bij, zonder franjes en tierlantijnen. Maar vooral lekker..........