Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

18-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Rashoenders in Houthalen-Oost

Aanstaande zondag 20 september vindt in ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost de 32ste internationale rashoendershow van rashoenderclub 'Het Scharrelhoen' plaats. "Ook dit jaar weer zal het publiek op onze show kunnen kennismaken met honderden rashoenders", aldus bestuursleden Frans Florczak, Victor Peters, Ludo Van Dingenen en Jan Cillen.

"De leden van onze club zijn fokkers van rashoenders. We hebben als doel om zoveel mogelijk authentieke soorten van hoenders in stand te houden. De soorten worden gefokt volgens een internationale rasbeschrijving. Hierbij moet het dier voldoen aan heel wat vastgelegde uiterlijke kenmerken. Eigenlijk houden we met z'n allen op die manier een stuk levend erfgoed in stand. Belangrijk voor de biodiversiteit maar ook gewoon erg mooi om naar te kijken. Er bestaan immers honderden soorten rashoenders. En daar zitten best unieke exemplaren bij."

Méér dan kippen alleen
Heel wat van die soorten kan het grote publiek bekijken tijdens de tentoonstelling van de club. Die tentoonstelling vindt plaats in ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost op zondag 20 september van 10 tot 18 uur. "Tientallen fokkers presenteren er hun beste dieren. Goed voor een overzicht van honderden kippen, aangevuld met ganzen, eenden, kalkoenen, duiven en fazanten", aldus Frans Florczak.

"Onder de gepresenteerde dieren bevindt zich onder meer de kleinste kippensoort ter wereld: het Serama-hoen. Dit diertje is van oorsprong afkomstig uit Maleisië waar het in opdracht van een aantal hooggeplaatste sultans werd gekweekt. Om je een idee te geven: een Serama-kippetje weegt tussen 200 en 400 gram en past perfect in de palm van je hand. Maar evengoed ontdek je op de tentoonstelling het grootste kippenras, de Brahma."

Witte hippiekuif
"De kippenwereld zorgt ook voor verrassingen", glimlacht Frans. "Wist je bijvoorbeeld dat er ook kippen bestaan die groene eieren leggen? Of heb je al gehoord van het Hollands Kuifhoen; een zwarte kip met een witte hippiekuif? Redenen genoeg dus om op 20 september eens een kijkje te komen nemen op onze tentoonstelling. Je ontdekt er de wondere wereld van de rashoenders. Naast de dieren zelf, presenteren ook een heleboel hobbyisten hun werk tijdens de tentoonstelling, gaande van beschilderde eieren tot houtsnijwerk en aquarelschilderijen. De inkom bedraagt 2 euro."


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Informatiemoment 'Rijden op elektriciteit'

Op zaterdag 12 september kan je in de voormiddag naar een interessante informatiesessie over 'rijden op elektriciteit'. Een gewone auto stoot veel CO2 uit en verslindt fossiele brandstoffen. Minder rijden is dan de eerste boodschap. Maar kan de elektrische wagen een goed alternatief zijn? Ook voor Jan met de pet? 
Ward Bosmans geeft de aanwezigen een zicht op de voor- en nadelen van rijden op elektriciteit. Bovendien zoomt hij in op de stand van zaken in België vandaag. Wie wil, kan bovendien een proefrit met een elektrische wagen maken.  

Het infomoment vindt plaats in Greenville en is een organisatie van Vormingplus. De aftrap wordt gegeven om 9.30 uur, iedereen kan deelnemen, de deelnamekost bedraagt 5 euro per persoon. 
Info: info@vormingpluslimburg.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommelmarkt op Kelchterhoef
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kelchteren Kermis

Aanstaande zondag vindt het jaarlijkse evenement Kelchteren Kermis plaats op domein Kelchterhoef. Tientallen standhouders prijzen hun waren aan op de langgerekte rommelmarkt. Voor jong en oud is er bovendien flink wat animatie. Nu maar hopen dat de zon ook van de partij zal zijn! 
Je kan Kelchteren Kermis bezoeken van 10 tot 18 uur.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrestaties in drugsonderzoek
Politieactie in Meulenberg

Een politie-actie op donderdag in de vroege ochtend in de wijk Meulenberg, leverde heel wat resultaten op. De goed voorbereide actie focuste zich op het drugsmilieu. In totaal viel de politie binnen in 9 woningen. Hierbij was het doel om mensen die voorkomen in drugsdossiers op te pakken voor verhoor. Zes personen werden in deze context gearresteerd. Ook werden een resem luxe-goederen, wagens en computermateriaal in beslag genomen evenals een beperkte hoeveelheid drugs (cannabis en cocaïne). 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dieren- en tractorwijding

Aanstaande zondag vindt in Helchteren, op 't Sonnis, de jaarlijkse dieren- en tractorwijding plaats. Deze landelijke gebeurtenis lokt jaarlijks heel wat volk. Het is een aloude traditie die uitgegroeid is tot een gezellig volks gebeuren met heel wat activiteiten. Zo is er onder meer een begeleide paardenwandeling over het schietveld in Helchteren. Paardenliefhebbers kunnen met hun paard meestappen. Het vertrek is voorzien om 7 uur 's ochtends aan de kerk van 't Sonnis. 

Om 9 uur volgt er dan een misviering met aansluitend de dieren- en tractorwijding. Alle dieren, groot of klein, worden gewijd. Ook een stoet landbouwtractoren én kindertractoren mogen het wijwater ontvangen. In de tent wordt spek met eieren geserveerd en heel de voormiddag is er leuke rand- en kinderanimatie. Iedereen is welkom! 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
Asielcentrum opent op 22 september

De kazerne van Helchteren zal, als alles loopt zoals gepland, op 22 september de eerste asielzoekers verwelkomen. Die datum werd gisteren bekendgemaakt. In totaal krijgt de kazerne een opvangcapaciteit van 600 mensen. De komende dagen zal het Rode Kruis starten met de aanwerving van het eerste personeel dat in het asielcentrum aan de slag gaat. 

Intussen werd ook bekendgemaakt dat het centrum een integratie-ambtenaar krijgt. Hij of zij krijgt als specifieke taak om de integratie van de asielzoekers in de omliggende wijken in goede banen te leiden. Deze persoon zal ook als aanspreekpunt gelden voor de buurtbewoners bij vragen of opmerkingen. Ook de wijkagent krijgt een specifiek takenpakket omtrent de integratie van de asielzoekers in de buurt. Het gemeentebestuur ontvangt bovendien een bijkomende toelage van 249 euro per opvangplaats per jaar als compensatie voor de extra werklast die het asielcentrum met zich meebrengt. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
01-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misschien is judo wel joúw sport!
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Maak kennis met judo

Judoclub Kreasa is al heel wat jaren actief in onze gemeente. Honderden sportliefhebbers, jong en ietske minder jong, konden in al die tijd dankzij de club genieten van de fijne judosport. De club wil iedereen de kans geven om te proeven van judo. Daarom biedt Kreasa speciale, gratis kennismakingslessen aan in de sporthal van Houthalen-Oost. Profiteer van dit aanbod en probeer deze schitterende sport eens uit! De gratis lessen gaan door op volgende momenten:

 • Kleuters zaterdag 5 september van 9u tot 10u en woensdag 9 september van 13u30 tot 14u30
 • 6j tot 10j zaterdag 5 september van 14u30 tot 15u30  en op zaterdag 12 september van 14u30 tot 15u30
 • +10j zaterdag 5 september van 15u30 tot 16u30 en op zaterdag 12 september van 15u30 tot 16u30
Iedereen is welkom in deze gezellige sportclub!
Meer info: www.jckreasa.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
Klik op de afbeelding om de link te volgen Steun aan ontwikkelingshulp voor Nepal

Eind april werd Nepal opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Duizenden Nepalezen raakten hierdoor dakloos en moeten hun leven helemaal opnieuw opbouwen. Eén van de organisaties die hierbij ondersteunend werkt, is de vzw Chautaara. Ook vanuit Houthalen-Helchteren zijn er vrijwilligers actief binnen deze organisatie. Het gemeentebestuur besliste nu om 1.000 euro ontwikkelingshulp te schenken aan de vzw Chautaara. Hiermee wil Houthalen-Helchteren ook zijn steentje bijdragen aan de heropbouw van heel wat dorpen en leefgemeenschappen in Nepal. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heide stilaan op zijn mooist
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Unieke heidewandeling

Van de vroegere uitgestrekte heidevelden blijft er niet veel over… Maar wat er overblijft in de regio De Teut – Tenhaagdoornheide is meer dan de moeite waarde en zorgt voor een prachtig uitzicht. 

Aanstaande zondag 30 augustus start aan het infocentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef een leerrijke heidewandeling. De deelnemers ontdekken de heide aan de hand van een heidetas. Er is een pauze voorzien in een traditionele plaggenhut met een kleine heideborrel op de goede afloop! 

Afspraak: 14u, bezoekerscentrum Hengelhoef, Houthalen. 2€/deelname, leden gratis. 
Meer info: Limburgs Landschap vzw, Sylveer Bloemen, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Aanpassing belastingreglement op de afgifte van administratieve stukken

Tijdens de voorbije gemeenteraad werd een aanpassing van het belastingreglement op de afgifte van administratieve stukken goedgekeurd. Bij de oppositiepartijen waren omtrent deze aanpassing wel wat vragen en opmerkingen, maar de meerderheidspartijen zetten toch het licht op groen voor deze doorvoering.

De aanpassing kwam er omdat er voor het afleveren van slachtbonnen een wijziging moest doorgevoerd worden in het reglement. Door de wijziging moeten inwoners die een slachtbon willen afhalen op het gemeentehuis nu 5 euro per slachtbon betalen conform het nieuwe belastingreglement. 

Onderstaande bedragen werden opgenomen in het betrokken belastingreglement:
 • het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 15 euro, boven op de eventuele kostprijs, voor volgende stukken: huwelijken, wettelijke samenwoningen
 • het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 14 euro, boven op de eventuele kostprijs, voor volgende stukken: reispaspoorten voor volwassenen
 • het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 9 euro, boven op de eventuele kostprijs, voor volgende stukken: reispaspoorten voor minderjarigen
 • het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 5 euro, boven op de eventuele kostprijs voor volgende stukken: identiteitskaarten voor Belgen, identiteitskaarten voor vreemdelingen, rijbewijzen en voorlopige rijbewijzen
 • volgende stukken worden gratis afgeleverd; kinderidentiteitsstukken voor kinderen jonger dan 12 jaar, kartonnen kinderidentiteitsbewijzen (vreemdelingen) en elektronische kinderidentiteitsbewijzen
 • het bedrag van de belasting voor een conformiteitsattest wordt als volgt vastgesteld: 62 euro voor een woning, 62 euro voor een kamerwoning verhoogd met 13 euro per kamer vanaf de zesde kamer met een maximum van 1240 euro
 • voor het afleveren van slachtbonnen wordt de belasting als volgt vastgesteld; 5 euro per slachtbon, en elke slachtbon is geldig voor één dier

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraad neemt kennis van hervaststelling jaarrekening OCMW
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hervaststelling jaarrekening OCMW

Afgelopen donderdag werd de gemeenteraad in kennis gesteld van de hervaststelling van de jaarrekening 2013 van het OCMW. Eerder werd de jaarrekening al ter controle ingediend bij het Agentschap Binnenlands Bestuur. De gangbare procedure schrijft dit voor. Het Agentschap stelde echter vast dat er een financiering ten bedrage van 1.680.654,35 euro geboekt stond in de jaarrekening volgens het principe van een lening. Dat was echter niet correct omdat de financiering in feite een 'financiering door middel van projectbijstand' betreft, wat betekent dat dit boekhoudkundig verwerkt dient te worden als een onroerende leasing. 

Intussen heeft de financiële dienst deze aanpassing in de jaarrekening doorgevoerd en werd het geheel opnieuw ingediend. De gemeenteraad werd hierover geïnformeerd. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten met wegenwerken op autostrade
Wegenwerken E314

Dit weekend zal het Agentschap Wegen en Verkeer op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van afrit 30 “Park Midden-Limburg”  de weg over een afstand van 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van afrit 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. 
Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorgangswoning biedt tijdelijke oplossingen voor inwoners in nood
Nieuwe doorgangswoning in gebruik genomen

Afgelopen week heeft het OCMW van Houthalen-Helchteren de ingebruikname van een doorgangswoning in de Wildrozenstraat goedgekeurd. De installatie en renovatie van deze woning en het omdopen ervan tot doorgangswoning kwam er nadat een projectsubsidie hiertoe de nodige middelen had aangereikt. De subsidie kwam er nadat het OCMW-bestuur inging op een projectoproep van POD Maatschappelijke Integratie. De voorbije maanden werd hard gewerkt om de woning via een doorgedreven renovatie bewoonbaar te maken. En dat is aardig gelukt. 

Intussen kan het pand in gebruik genomen worden als doorgangswoning voor tijdelijke noodopvang voor maximaal 8 personen. De benedenverdieping wordt gereserveerd voor noodopvang van alleenstaanden, de bovenverdieping voor noodopvang van koppels en gezinnen.

Voor elke gebruiker zal een tijdelijke verblijfsovereenkomst opgesteld worden van maximum 4 maanden, die slechts uitzonderlijk verlengd kan worden. Enkele ruimtes van het pand worden gratis ter beschikking gesteld aan het parochiaal secretariaat Meulenberg.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een job in de verzorging?
Vacatures in het Vinkenhof

Dit najaar nog zal het OCMW overgaan tot een aantal aanwervingen voor woonzorgcentrum Vinkenhof. De aanwervingen zijn nodig om een optimale personeelsbezetting in woonzorgcentrum Vinkenhof te kunnen blijven garanderen op langere termijn. Er zullen werfreserves worden aangelegd van verpleegkundigen, verpleegkundig medewerkers, zorgkundigen en animatoren. 

Alle info vind je op www.houthalen-helchteren.be. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfons vist meer dan 23 kg vis bij mekaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Alfons Elsen wint criterium 'feederen'

Afgelopen week won Fons Elsen uit Helchteren het criterium 'feederen' op de Pomperik in Diepenbeek. Verspreid over 5 wedstrijden sleepte Fons de beker in de wacht. Twee van de vijf wedstrijden won hij, twee keer werd hij vierde en één keer was de zevende plek voor hem weggelegd. Alles samen goed voor de knappe eindoverwinning. Maar wat is 'feederen' eigenlijk?

"Feederen is een vistechniek die overgewaaid is uit Engeland en de laatste jaren enorm populair is geworden bij ons", aldus Fons. "Bij feederen wordt er gevist met een soepele werphengel van 3 meter met molen en een zeer dun uiteinde die we wipper noemen.  Er wordt gevist zonder dobber maar met een korfje met lood en een onderlijn met haak. Dit korfje wordt gevuld met voer en aas en wordt op een afstand van 20 tot 80 meter in het viswater gegooid. De korf zinkt tot op de bodem waarna dan voer en wormen vrijkomen het is de bedoeling dat de vis die komt azen het aas met haak opneemt en wegzwemt zodat de wipper de beet registreert en de vis kan worden binnengehaald."

"Deze vorm van visserij komt zeker tot zijn recht op het Albertkanaal en op grote vijvers en meren. De vijvers van hengelhoef zijn bijvoorbeeld ideaal. Er worden heel wat wedstrijden feederen georganiseerd met steevast een groot deelnemersveld tot wel 70 vissers." 

Eén van de topwedstrijden in Limburg is ongetwijfeld het criterium op de Pomperik in Diepenbeek. De deelnemers visten in juli en augustus 5 wedstrijden op deze vijver. Hierbij is het opzet om zoveel mogelijk kilogram vis boven te halen gedurende de vijf wedstrijden. "Over de 5 wedstrijden heen, heb ik een totaal gewicht van 23,6 kg vis bovengehaald.Goed voor deze mooie overwinning", glimlacht Fons die al meer dan 30 jaar visser is en die je 3 tot 5 maal per week aan de oever van de visvijver treft. En al dat oefenen, heeft nu in Diepenbeek geloond! Proficiat Alfons!


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gemeente wil participeren in erkende slachtinrichting Beringen

Aanstaande donderdag beslist het gemeentebestuur meer dan waarschijnlijk om in te stappen in de realisatie van een erkend slachthuis in Beringen. Samen met acht andere gemeenten, waaronder Houthalen-Helchteren dus, plant Beringen de renovatie van een bestaande loods. Hierbij is het opzet om deze loods om te bouwen, volgens de geldende regelgeving, tot een slachthuis waar tijdens het offerfeest op een wettige manier schapen kunnen worden geslacht. Beringen kiest voor deze optie omdat het slachten van schapen tijdens het offerfeest op tijdelijke slachtvloeren, zoals dat in het verleden was, vanaf dit jaar verboden is. 
 
Negen gemeenten werken samen
Echter, de renovatie van de hal, het installeren van de nodige technische voorzieningen en het inschakelen van personeel tijdens de slachtdagen kosten handen vol geld. Daarom dat Beringen een samenwerking wil aangaan met acht andere gemeenten: Peer, Houthalen-Helchteren, Tessenderlo, Ham, Zonhoven, Lummen, Leopoldsburg en Heusden-Zolder.
Indien alle gemeenten het licht op groen zetten voor deze samenwerking, dan neemt de stad Beringen de hele coördinatie van het project op zich. Ondersteunend zal een ambtelijke werkcel worden opgericht die zich buigt over de organisatie van het offerfeest. Ook wordt een intergemeentelijke werkcel gecreëerd met technici uit de betrokken gemeenten die zich buigen over de realisatie van het project. 
 
Kosten
Voor het opstartjaar wordt een slachtcapaciteit voorzien van zo'n 800 schapen per dag. Om die capaciteit te halen zijn een 100-tal geattesteerde medewerkers noodzakelijk. Er wordt een onkostenvergoeding voorzien per medewerker van 300 euro per dag. Naast deze onkostenvergoedingen heeft de slachtinrichting op dagen van slachting ook nog andere kosten. Zo wordt rekening gehouden met een verwerkingskost van 20 euro per schaap voor de verwijdering van het slachtafval, er is nood aan de inschakeling van dierenartsen, de inzet van werkkledij,... Personen die een schaap willen laten slachten, moeten in hun betrokken gemeente een slachtbrief afhalen. Hiervoor worden 5 euro kosten aangerekend.

Om de kosten te verdelen over de participerende gemeenten, werd een verdeelsleutel opgesteld. Die sleutel is gebaseerd op het aantal schapen dat in 2014 in de betrokken gemeenten werd geslacht. Zo komt het dat Houthalen-Helchteren zal opdraaien voor 40,83% van alle gemaakte kosten. Heusden-Zolder draagt 25,97%, Beringen 20,46%. Voor de andere gemeenten liggen de percentages veel lager gelet op het lage aantal geslachte schapen in 2014. 

Haalbaar?
Of het de stad Beringen nog lukt om deze slachtinrichting tijdig wettelijk in orde te krijgen voor het komende offerfeest, is verre van zeker. Niet alleen moet de inrichting aan heel wat technische vereisten voldoen, ook moeten de nodige keuringen tijdig kunnen worden uitgevoerd vooraleer de vergunning kan afgeleverd worden. Gelet op de krappe tijdspanne is het zeer de vraag of voor 2015 deze inrichting al haalbaar is.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
18-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bridgeclub Molenheide strijkt neer in De Roepsteen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gezellig bridgen? 

Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. Men leert het 'spelenderwijs'. Geleidelijk verbeteren uw mentale capaciteiten: geheugen, concentratie, logisch redeneren, probleemoplossend vermogen, zelfbeheersing en creativiteit. In Houthalen-Helchteren is bridgeclub Molenheide al jaren actief. 

Elke week organiseert Bridgeclub Molenheide immers ook twee open zittingen: elke dinsdagnamiddag om 13u45 en elke woensdagavond om 19u30. Beide zittingen staan open voor leden en niet-leden en gaan door in ontmoetingscentrum De Roepsteen in Helchteren. Inschrijven kan per paar. Inschrijvingsgeld: 3 Euro per paar. Bridgeclub Molenheide is lid van de Vlaamse Bridge Liga.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 augustus 2015 wordt topdag voor Park FC
Klik op de afbeelding om de link te volgen Park FC opent gloednieuwe accommodatie met feestweekend

Professionals én vrijwilligers hebben de voorbije maanden keihard gewerkt aan de bouw van een knappe, nagelnieuwe accommodatie voor voetbalclub Park FC in Houthalen-Oost. Op enkele maanden tijd verrees op de plek van de oude kantine en kleedkamers een knap complex met naast een ruime, moderne kantine ook goed uitgeruste kleedkamers, sanitaire ruimtes en multifunctionele vergaderzalen. De tribune aan het A-plein mag ook gezien worden. Het moet gezegd: Park FC stáát er. 

Opening 22 augustus
Nu de werken bijna voltooid zijn en het voetbalseizoen van start ging, is het tijd voor de officiële opening van het nieuwe complex. Op zaterdag 22 augustus is het zover. Dan nodigt Park FC iedereen uit op de openingsdag van het complex. Bezoekers kunnen niet enkel rondkijken in de nieuwbouw, er zijn doorlopend ook heel wat activiteiten. De deuren zwaaien open vanaf 12 uur. Tussen 12.30 en 13.00 uur brengen een aantal spelers van KRC Genk een bezoek aan de accommodatie. Aansluitend zullen ze een signeersessie houden. Tussendoor kan u genieten van de danstalenten van dansgroep Dance Flavour. Zij worden na hun optreden rond 13.30 uur afgelost door coverband Trust die op hun beurt de fakkel doorgeven om 15.30 uur aan dansgroep Bounce. De officiële openingsplechtigheid met het doorknippen van het lint, zal plaatsvinden om 16.30 uur. 

Park FC - Halen
Natuurlijk horen bij de opening van dit voetbalcomplex ook echte voetbalwedstrijden. Om 13 uur kan je wedstrijden volgen van de spelers van de U8 en de U9. Om 15 uur volgen er dan wedstrijden van de U11 en de U12. Om 17.30 uur is het dan aan de hoofdmacht van Park FC. De eerste ploeg speelt een wedstrijd tegen Halen. 

Na de wedstrijd van de eerste ploeg barst het avondprogramma los. Om 20 uur zal rasartiest Yass het podium betreden. Na diens optreden wordt de muzikale avond verdergezet met The Spikes en een DJ. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komend weekend volop ambiance in De Hutte
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het belooft een top kermisweekend te worden in De Hutte

Wijk De Hutte in Houthalen-Oost bereidt zich voor een zomers topweekend. Traditiegetrouw vindt er aan het wijkcentrum tijdens het halfoogstweekend een gezellige kermis plaats. Daarnaast organiseert de wijkvereniging, samen met andere organisaties, ook nog heel wat activiteiten. Zo kunnen kaartliefhebbers hun hartje ophalen op vrijdagavond 14 augustus. Om 18 uur begint in het wijkcentrum immers een kaartwedstrijd kwajongen. 

Zaterdag 15 augustus staat in het teken van de wielersport. Nadat er om 10 uur een wijkmis wordt opgedragen, zijn er in de namiddag een aantal leuke wielerwedstrijden. Om 14 uur wordt de start gegeven van een leuke jeugdkoers en een vrouwenkoers. Om 15 uur volgt dan de dorpskoers. Maar bijzonder én amusant wordt het zeker om 16.30 uur met de gentlemankoers. De avond wordt afgesloten om 17 uur met een gezellige barbecue. 

Zondag kan iedereen om 9 uur deelnemen aan een vroege gezinswandeling met ontbijt. Om 14 uur volgt er dan nog een ontspannende gezinsfietstocht. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Structuur asielcentrum wordt duidelijk
Asielcentrum Helchteren heeft heel wat openstaande vacatures

Zoals het er nu naar uitziet, zal het tijdelijk asielcentrum dat gehuisvest wordt in de kazerne in Helchteren reeds half september de deuren open. In de eerste fase gaat het om een beperkte opvangcapaciteit van zo'n 100 asielzoekers. De maanden nadien zal de capaciteit opgedreven worden, indien de noodzaak dat vereist, tot in totaal zo'n 600 gasten. 

De organisatie van het centrum vergt natuurlijk heel wat personeelsinzet. In die optiek is het Rode Kruis, de organisatie die het centrum zal runnen, gestart met het openen van een resem vacatures. Voor Helchteren zijn een 50-tal jobs voorzien. Het gaat hierbij om diverse jobinhouden zoals begeleiders, administratieve medewerkers, nachtbegeleiders, medische begeleiders, klusjesmannen en maatschappelijk werkers. 
De centrumleiding komt in handen van dhr. Ludo Vanluyd, die momenteel ook centrummanager is van opvangcentrum De Bark in Heusden-Zolder en mevr. Veerle Rumen die ook tijdens de vorige opening van de kazerne als asielcentrum al in Helchteren actief was. 

Interesse in een job, dan kan je terecht op www.rodekruis.be/jobs.  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
 • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
 • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
 • Rommelmarkt op Kelchterhoef
 • Arrestaties in drugsonderzoek
 • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
 • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
 • Misschien is judo wel joúw sport!
 • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
 • Heide stilaan op zijn mooist
 • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
  Foto
  Rondvraag / Poll
  Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
  ja
  neen
  Bekijk resultaat

  Laatste commentaren
 • offerschande (Equal)
      op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
 • integratie-ambtenaar (Oma)
      op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
 • aquagym (zwemles)
      op Aquagym
 • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
      op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
 • Nieuws VRT NWS
 • Politiezone Brussel-West start tuchtprocedure na gevecht tijdens afvaart Lesse
 • "Unabomber" Ted Kaczynski dood aangetroffen in zijn cel
 • Boris Johnson is niet de enige die ontslag neemt: ook twee bondgenoten stoppen in het Britse parlement
 • Witte neushoorn opnieuw geïntroduceerd in Congo: 16 dieren uit Zuid-Afrika overgebracht
 • Man rijdt zes mensen aan in Bergen: beschuldigd van zesvoudige moordpoging
 • Manneken Pis verkleed als "gendarme" Louis de Funès
 • Dodentocht zet deuren open in Bornem: organisatie op zoek naar 100-tal vrijwilligers
 • Plas van Rotselaar heeft gloednieuw zwempaviljoen met terras en nieuwe buitendouches
 • Aanvaller steekpartij Annecy in verdenking gesteld van poging tot moord en weerspannigheid, alle slachtoffers buiten levensgevaar
 • Zware brand in basisschool in Veldwezelt (Lanaken): vlammen komen uit het dak
  Nieuws De Morgen
 • ‘Immense artilleriebarage’ en eerste Leopard-tanks in aanval: Russen in paniek door Oekraïens tegenoffensief
 • Proces-Uyttersprot: ‘De jongere zus van Jürgen D. schetst hier een vernietigend beeld van haar broer’
 • Man valt kinderen aan met mes in Franse stad Annecy: meerdere gewonden, dader overmeesterd
 • ‘Immense artilleriebarage’ en tot 120 tanks en pantserwagens: Russen in paniek door Oekraïens tegenoffensief
 • Onthaalmoeder Kim Debruyne opnieuw aan het werk na dood van kindje: ‘Had ik die dag iets gemist?’
 • Hoe Christine and the Queens eindelijk zichzelf kon worden, met een gastrol voor Madonna
 • Grootschalig lenteoffensief lijkt nu echt begonnen: ‘Oekraïne zal tempo nu niet meer laten zakken’
 • Live - ‘Het is zover’: Russische bronnen melden forse toename Oekraïense aanvallen • Minister Gennez wil B-FAST naar Oekraïne sturen
 • UZ Gent schrapt parkeerplaatsen voor medewerkers die te dicht bij het werk wonen
 • West Ham verslaat Fiorentina en wint Conference League
  Nieuws Sporza
 • Manchester City wint (eindelijk) Champions League ondanks blessure De Bruyne, Lukaku treurt na cruciale misser
 • Manchester City verovert de 10e treble (CL, titel en beker) uit de geschiedenis
 • Manchester City wint Champions League ondanks blessure De Bruyne, Lukaku treurt na cruciale misser
 • LIVE: Wat een kans voor Lukaku! Rode Duivel kopt unieke mogelijkheid recht op Ederson
 • LIVE: Pech voor Lukaku, die in de weg loopt van potentiële gelijkmaker Dimarco
 • LIVE: City op voorsprong! Rodri knalt onhoudbaar voorbij Onana
 • LIVE: Daar is Lukaku! Rode Duivel komt geblesseerde Dzeko vervangen bij Inter
 • LIVE: City - zonder geblesseerde De Bruyne - vindt geen opening tegen Inter, wanneer komt Lukaku?
 • LIVE: Wat kan City, na drama met De Bruyne, in finale tegen Inter?
 • LIVE: Drama voor De Bruyne! Rode Duivel moet opnieuw geblesseerd naar de kant in Champions League-finale
  Nieuws HBVL
 • Brandweer rukt uit voor lichaam in Zenne
 • Ook in China tekorten aan Ozempic: sociaal medium legt promotie van ‘afslankmiddel’ aan banden
 • Remco Evenepoel en Wout van Aert krijgen in Ronde van Zwitserland twee tijdritten en heel wat klimwerk voorgeschoteld: ontdek hier het volledige parcours
 • VIDEO. Historische 24 Uur van Le Mans wordt meteen ontsierd door zware crash: “Oh nee en recht tegen de deur van de piloot!”
 • Opnieuw zomerschool: “Voorkomen dat kwetsbare kinderen met achterstand beginnen”
 • Kerkplein is zaterdag autovrij: uitgebreid programma voor jonge Lanakenaren
 • Lommel SK versterkt zich met Igor Vetokele
 • GEPROEFD. The Greek in Beringen: kan je bij realityster Fabrizio dineren als een Griekse god?
 • GEMEENTERAAD. Na de grote overstroming in Bree: nieuw hemelwaterplan moet overlast voorkomen
 • OPROEP. Enorme rookpluim doet leven in New York stilvallen: kan jij getuigen?
  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww  
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.cosimo.be/Meulenberg 

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!