Quest to glory is een massively multiplayer online game dat gespeeld wordt in een webbrowser. Het spel telt ongeveer 700 actieve spelers. Het spel is nog erg nieuw vandaar dat het nog niet zo heel druk gespeeld wordt. Je kan het spel spelen in het Engels en in het Nederlands. Beide versies van het spel lopen gewoon door elkaar. Als speler kies je een land uit waar je dan een regio tot je beschikking krijgt dat uit 20 vakjes bestaat . Door de grondstoffen die op je vakjes staan te exploiteren kan je producten maken die op de markt kan verkopen. Je kan verschillende gebouwen in je regio plaatsen die allemaal weer verschillende producten maken. Door oorlog te voeren krijg je kan je meer vakjes veroveren.
RuneScape is een op Java gebaseerde 3D Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG), gelanceerd door Jagex Ltd op 4 januari 2001. Er zijn twee versies binnen het spel. P2P (PayToPlay) waarbij je betaalt voor meer extra's, en F2P (FreeToPlay), de gratis versie. Het spel is te spelen op de RuneScape Website.
Knight Online is een gratis MMORPG ontwikkeld door MGame Corporation en Noah System. Elk personage dat je bespeelt wordt een ID genoemd, maar de term character (afgekort char) wordt meer gebruikt. Op elke server mag je maximum 3 ID's op je account maken. Er zijn vele soorten ID's die je kan maken. Er zijn namelijk twee naties: El Morad en Karus, elk met verschillende rassen en uiterlijk. El Morad wordt bevolkt door het ras humans en Karus door het ras orcs, die met hun ietwat lompere bouw en groene uiterlijk veel weg hebben van een trol. Er zijn aantal beroepen die beide rassen hebben: Warrior, Rogue, Tovenaar en Priester. Al deze beroepen hebben hun eigen wapens, verdediging en vaardigheden.
Levellen
Nieuwe ID's beginnen hun leven in Moradon. Als ze zich eenmaal hebben aangemeld voor de beginnersquest in Moradon (een opdracht in het spel voor spelers onder level 30) krijgen ze een icoontje van een kuikentje naast hun naam. Aanmelden voor de beginnersquest is verstandig aangezien je zonder niet kan samenspelen met hogere spelers, wat het stijgen in level een erg landurig proces maakt. Het uitnodigen van spelers onder 30, ook wel aangeduid als chickens, is ook handig voor hogere spelers aangezien ze meer experience (zie hieronder) krijgen als ze chickens in de party hebben.
Het stijgen in level, oftewel levellen, kan bereikt worden door het doden van monsters die overal in het spel aanwezig zijn. Deze monsters geven experience (=ervaring) en per level is er een bepaalde experiencequota die behaald dient te worden. Een snelle manier van levellen is het doen van quests. Quests zijn bepaalde opdrachten in het spel die een speler in staat stellen sneller te levellen dan het geval zou zijn op de traditionele manier (met monsters). De beloningen variëren van een bepaalde hoeveelheid experience tot unieke items zoals wapens en accessoires.
Er zijn in totaal 80 levels (=niveau speler) te behalen. Voorheen waren dat er 70, maar in augustus 2006 werd de Firedrakepatch gereleased. Deze patch introduceerde niet alleen een nieuw maximaal haalbaar level, maar ook nieuwe monsters, skills (=vaardigheden) en nieuwe velden.
Velden
Moradon
Moradon is een handelsplaats tussen de leden van El Morad en Karus. Beide naties hebben ook hun eigen gebied waar alleen leden van de eigen natie in kunnen komen. Deze gebieden zijn bereikbaar via zogenaamde portalen, ook wel gate genoemd, op het plein van Moradon.
Colony Zone
Colony zone is het veld waarin je spelers van het andere ras kan doden. Per gedode speler krijg je nation points, punten die uiteindelijk je ranking in de spelerslijst bepalen. Sommige monsters zoals atross en riote geven ook nation points als je ze doodt. Het aantal nation points dat je ontvangt is afhankelijk van de partygrootte; hoe hoger het aantal spelers in de party, hoe lager het aantal nation points. Als je gedoodt wordt verlies je altijd 50 nation points, dit blijft onveranderd. Naast nation points kun je ook je geld verliezen als je vergeten bent dat op te bergen.
Het partysysteem
Het partysysteem is een manier om samen te spelen met andere spelers. De leider van de party, in het spel partyleader genoemd, vormt een party van maximaal acht spelers om het gezamenlijk op te nemen tegen monsters of tegen spelers van de andere natie.
Het clansysteem
Een clan is een groep van maximaal 36 spelers die samenspelen onder leiding van een clanleider, in het spel clanleader genoemd. Hoe hoger het aantal gezamenlijke nation points van de clanleden, hoe hoger het niveau van de clan oftwel grade. Bij grade 3 kun je een capequest doen waarin je een centaurboss (een hoog monster) moet doden. Eenmaal succesvol voltooid kun je een cape (mantel) kopen en zelf de kleur bepalen hoewel de witte cape voorbehouden is aan de koning. Er zijn vijf grades, waarbij grade 1 het hoogste is. Elke grade is te herkennen aan de kleur van de armband die de clanleden dragen.
De clanleider kan ook een alliantie (ally) aangaan met aan andere clan. De geallieerde clan krijgt dan ook een cape alhoewel deze weer verdwijnt zodra de alliantie verbroken wordt. Geallieerde clans kunnen ook met elkaar praten in de chat.
Handelen
Er zijn drie manieren om wapens en uitrusting en andere items te verhandelen. Puur en alleen in het spel zelf in de merchant mode en via fora en ebay.
In de merchant mode, zet je in het spel een kraampje op waarin je max. 12 items kan verhandelen. Je typt je prijs in en vervolgens kan iedereen je spullen kopen. De meeste kraampjes staan in Moradon omdat daar nu eenmaal de meeste spelers komen, maar in andere velden is ook niet ongewoon.
Via ebay en verscheidene fora worden er ook spullen aangeboden maar ook hele accounts. Er wordt grof geld geboden voor unieke wapens, uitrusting (in het spel armor genoemd) en hoge characters. De verkopende partij kan ervoor kiezen het bedrag te ontvangen via paypal of via igc oftewel ingame-coins (geld in het spel).
Travian is een massively multiplayer online game (MMOG) dat gespeeld wordt via een webbrowser. Als speler neemt men de leiding van een klein dorp op zich met de bedoeling om dit door middel van het produceren van goederen, handelen, het voeren van oorlog en het sluiten van allianties tot een machtig imperium te laten uitgroeien. Travian is de naam van de wereld waarin deze ontwikkelingen zich afspelen.
Binnen Travian zijn drie soorten stammen aanwezig: Romeinen, Germanen en Galliërs. Iedere stam heeft specifieke sterke en zwakke eigenschappen. Travianen hebben beschikking over vier verschillende grondstoffen: hout, klei, ijzer en graan. Deze grondstoffen zijn nodig voor het bebouwen en uitbreiden van het dorp en voor de voeding van dorpelingen.
Het spel is van origine Duits, maar is inmiddels in vele andere talen beschikbaar, waaronder het Nederlands. In april 2006 kende de Nederlandse variant drie servers. In mei 2006 werd er een 4de server geopend, een zogenaamde 'speed' server. Hierbij krijgt de speler kans om in zes weken Travian te spelen met een grotere snelheid: snellere grondstoffen, gebouwen... Er zijn meerdere servers nodig om te voorkomen dat er servers overbelast raken als gevolg van een te groot aantal spelers dat op eenzelfde moment gegevens van de server opvraagt.
Het spel is gratis, hoewel er ook een betaalde Plus variant is, waarbij de speler meer mogelijkheden krijgt. In het begin krijgt elke speler een gratis Plus coupon (voor 10 dagen) om deze mogelijkheden uit te proberen. Daarna kunnen coupons worden gekocht, die vervolgens ook aan andere spelers kunnen worden gegeven.
Het spel Travian is verwant aan Age of Empires, Rise of Nations en Civilization. Het doet ook denken aan de Kolonisten van Catan, hoewel het laatste spel draait om een grondstoffenconcurrentie die niet in Travian aanwezig is, en andersom het strijdelement van Travian niet in Catan te vinden is.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.