Inhoud blog
  • Strip
  • Brussel Jazz Marathon
  • Horta-huis
  • Rusko
  • Controverses
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blogsken vr Estethica

    03-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als strip die we moesten lezen heb ik 'Kuifje: De blauwe lotus' van de schrijver Hergé gekozen. De reden waarom ik die strip heb gekozen is omdat ik enkel nog maar goed heb gehoord over Hergé, maar ik had nog nooit een strip van hem gelezen. Vroeger heb ik enkel een paar afleveringen van de serie van Kuifje op tv gezien en die vond ik toen best wel goed.
    M'n mening over de strip is redelijk positief, ik vond de strip namelijk wel leuk om te lezen, alleen vond ik het verhaal soms een beetje saai, maar dat is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ik nu een beetje te oud ben geworden voor zo'n strips. Maar de strip is natuurlijk wel op een heel goede en vlot leesbare manier geschreven. 
    Ik vind de strip dus wel leuk om zo af en toe eens te lezen, maar elke avond Kuifje-strips lezen zal er ook wel niet van komen

    03-06-2010 om 18:18 geschreven door Stan_Samyn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    01-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel Jazz Marathon
    Op zondag 30 mei ben ik samen met Camiel, Hannah, Lukas, Adriaan en Jo naar Brussel getrokken om eens te gaan kijken naar het evenement Brussel Jazz Marathon.

    Toen in het centraal-station aankwamen zijn we onmiddellijk naar de Grote Markt getrokken. Het was nog maar net begonnen, maar bijna alle tafeltjes waren toch al bezet. We zijn daar even gebleven maar het stond me daar niet zo aan. Het was namelijk niet te warm, het bier was slecht en duur, de muziek niet al te best, ...
    Kortom, ik amuseerde mij zeker niet. 

    Daarna zijn we even iets gaan eten, (het leukste van de dag). Dat eten moest natuurlijk weer doorgespoeld worden dus zijn we maar opzoek gegaan naar een aantal cafeetjes waar er jazz werd gespeeld en waar we als echte toeristen konden consumeren. 
    In zo'n cafeetjes vond ik het al heel wat gezelliger maar de muziek kon mij nog altijd niet bekoren. Ik heb het nooit echt gehad voor jazz, simpelweg omdat ik het eigenlijk niet zo goed ken.
    Helaas is na de BJM mijn mening over jazz nog steeds niets veranderd. Jazz was m'n ding niet, is m'n ding niet en wordt m'n ding niet.

    Neen, de Brussel Jazz Marathon heeft mij NIET bekeerd tot een jazzliefhebber.

    Bijlagen:
    IMG_0290.JPG (2.2 MB)   
    IMG_0290.JPG (2.2 MB)   
    IMG_0291.JPG (2 MB)   
    IMG_0291.JPG (2 MB)   

    01-06-2010 om 00:00 geschreven door Stan_Samyn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horta-huis
    Voor museumdag had ik het 'Horta-huis' gekozen uit de musea waaruit we konden kiezen. Men voorkeur ging er al snel naar uit omdat ik wel nog geïnteresseerd ben in architectuur.

    Het Horta-huis was eigendom van en werd bewoond door Victor Horta.
    Victor Horta was een Belgisch architect die een belangrijke rol speelde in het ontstaan en de ontwikkeling van de Art Nouveau.

    Over het algemeen is m'n bezoek aan het huis wel goed meegevallen. Soms vond ik het op het einde een beetje langdradig en viel het een beetje in herhaling, maar hoe Horta erin slaagde om functionaliteit en architectuur aan elkaar te koppelen is verbazingwekkend. Zo vond ik het gangensysteem met de 'speciale' deuren, het doorgeefsysteem tussen de eetzaal en de keukens, en de pispot in z'n kamer de leukste en handigste ontwerpen die er aanwezig waren.

    In de middag ben ik met een paar vrienden gaan eten in frituur 'Manneke Frit'. We kozen deze frituur omdat we niet wouden meedoen met de massa en dus niet naar een Mc Donald of Quik wouden gaan, maar we hadden toch ook zin in frieten.

    Na de middag hadden we als activiteit een wandeling door de marollen met een gids die uitleg gaf over de levensomstandigheden en de geschiedenis van de marollen. Deze wandeling vond ik echter maar niets want de gids kon echt niet uitleggen en wist niet waarover hij sprak, en het onderwerp in het algemeen stond mij niet aan.

    25-05-2010 om 17:40 geschreven door Stan_Samyn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusko
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als laatste uitstap ben ik naar een muziekoptreden in de Botanique geweest. De groep die er speelde was Rusko. Echt uitdagend en vernieuwend is het voor mij niet echt want ik ben al even fan van Rusko, maar ze hebben wel een apart genre dat pas de laatste jaren erg is beginnen aanslaan bij de jeugd.

    Rusko zijn dus dj's die het genre Dubstep draaien. Dubstep is een muziekgenre dat ontstaan is in Engeland en vooral de laatste jaren is doorgebroken in België. Kenmerkend voor Dubstep zijn de baslijnen en het hoge tempo, het is dus verwand aan het meer bekende muziekgenre Drum & Bass.

    Toen ik in de Botanique aankwam voelde ik al dat het goed zat. Het voorprogramma was redelijk goed, maar het echte werk moest nog komen.
    Zelf vond ik het optreden echt machtig, het was nog veel beter dan ik het me had voorgesteld. Zoals ik al zei was ik al fan van Rusko en Dubstep, maar het was wel de eerste keer dat ik naar een groot live-optreden ervan ging. 
    Toen het optreden gedaan was kwam ik met een grote smile buiten en was ik nog aan het nagenieten van de vette basslijnen.
    Het eerste wat ik deed als ik op de terugweg in de auto zat, was men mp3 aanzetten en Rusko opzetten natuurlijk, of wat had je gedacht?

    HET WAS AF!

    25-05-2010 om 00:00 geschreven door Stan_Samyn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controverses
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    M'n eerste uitstap is naar de Botanique. Daar loopt namelijk van 23/09 tot 03/01 de tentoonstelling «Controverses». Deze is eigenlijk de eerste tentoonstelling in verband met kunst van m'n hele leven. Ik was dus wel benieuwd, alhoewel ik al een beetje informatie had opgezocht op het internet.

    In de thema's van Controverses worden dus verschillende vraagstukken aangesneden: de waarheidsgetrouwheid van een boodschap en de authenticiteit van een foto. Enkele grote namen van artiesten die hier worden voorgesteld: Nadar, Lewis Carroll, Man Ray, Henri Cartier-Bresson, Sebastião Salgado, Abbas, en Oliviero Toscani.
     
    Ik en men zus kwamen aan rond 14u. We konden meteen binnen en na  15 min hadden we al enkele foto's gezien. Tegen m’n eigen verbazing in interesseerden de foto’s me niet zo. Eerder de tekst en dus de achtergrond van de foto’s. Dit had ik totaal niet verwacht.

    Na een 1u30 stopten we en we hadden toch heel wat gezien. Vooral de grote namen hebben we goed bekeken en eens over na gedacht.

     

    Ik heb eigenlijk nog veel geleerd uit deze tentoonstelling. Niet zo veel over de werken zelf, maar wel dat er meer kan schuilen achter een ‘domme’ foto.

     

    Bijlagen:
    SDC10455.JPG (2.5 MB)   
    SDC10458.JPG (2.6 MB)   
    SDC10459.JPG (2.5 MB)   
    SDC10460.JPG (2.7 MB)   
    SDC10463.JPG (2.5 MB)   
    SDC10464.JPG (2.6 MB)   
    SDC10465.JPG (2.6 MB)   
    SDC10466.JPG (2.5 MB)   
    SDC10483.JPG (2.6 MB)   
    SDC10484.JPG (2.6 MB)   
    SDC10494.JPG (2.5 MB)   
    SDC10495.JPG (2.6 MB)   

    24-11-2009 om 00:00 geschreven door Stan_Samyn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/stan_samyn

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    23-11-2009 om 18:23 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Titus Andronicus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    M'n tweede uitstap heb ik samen met enkele klasgenoten gemaakt. Dat waren namelijk Nele, Lotte, Christof en Arjen. We zijn samen op vrijdag 20/11 naar het, door mr De Greef aangeraden, toneelstuk 'Titus Andronicus' geweest.

    Titus Andronicus is een werk van Shakespeare. Het is veruit z'n meest beestachtige stuk. Centraal staan politiek, racisme, moord, verkrachting en verminking. Enkele acteurs: Willy Thomas, Koen De Graeve, Wouter Hendrickx, Greet Verstraete,...

    Voor ik naar dit toneelstuk ging, was ik nog maar 1 keer  naar een toneel geweest (schooltonelen niet meegerekend) en dat was me slecht bekomen. Het kwam wel waarschijnlijk omdat ik te jong was om het verhaal en de humor echt te begrijpen. Maar als ik zeg dat de pauze en het intromuziekje me het ergst intresseerden, dan weet je wel genoeg. Toneel was dus tot 20/11 zeker m'n ding niet.

    Om 18u40 spraken we af aan het station van Halle. Samen namen we de trein richting Brussel-Noord. Tijdens de treinrit waren we al aan het raden naar wat we gingen te zien kregen. Toen we in Brussel-Noord aankwamen, hadden Lotte, Christof en ik enorm veel honger dus zijn we eerst maar naar de Quik geweest. We moesten ons eten wel stappend opeten want we mochten niet te laat zijn voor het begin van de voorstelling.
    Rond 19u45 kwamen we aan in het KVS. Een kwartier te vroeg, maar de acteurs waren al op het podium zich aan het inleven in hun rol.
    Daarna, rond 20u00, gingen de lichten uit en begonnen de acteurs aan hun optreden.
    Ik was meteen verrast, het begon meteen met een luid geroep en geschreeuw. Daarna volgde een soort toespraak in een taal die te AN was. De taal was zo AN dat je het gewoon niet kon begrijpen. Na een poos raakte je het wel gewend en kon je door naar de Engelse vertaling, die geprojecteerd was, te kijken toch een lijn in het verhaal leggen. Na een tijd van conversaties, kwam er de ene geweldadige scene na de andere. Ook verkrachting was erbij. Maar de scene's waren zo goed gespeeld dat het toch grappig was maar daarom niet minder gruwelijk. Dit is eigenlijk kort wat er allemaal gaande was in het rijk van Titus.

    Ja zoals je wel al merkt ben ik positief over het toneel. Ik heb me namelijk vaak kapot gelachen. Het heeft zeker mijn visie op toneel, en misschien ook wel een beetje op kunst, veranderd. Ik weet nu dat er ook nog goede stukken kunnen zijn die wel op de lachspieren werken en waar je niet al voor de pauze in slaap ligt.

    Bijlagen:
    IMG_0209.JPG (1.8 MB)   
    IMG_0210.JPG (1.9 MB)   

    23-11-2009 om 00:00 geschreven door Stan_Samyn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 23/11-29/11 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs