Zoals de titel al vermeld kunnen we alleen maar vooruitgang maken als we er aan beginnen. Daarom vertel ik jullie wat ik tot nu toe verlang van mijn leven, maar grote kans dat die dromen nog veranderen. Zo weten jullie ook ineens wat mijn werkpunten juist zijn Bij deze stel ik jullie dus ook mijn inspirerende doelen voor...
Mijn basisingrediënten voor een gezonde levenstijl zijn: *Water *Voeding *Zuurstof en ademhaling *Stimulerende gedachten *Rust voor je ingewanden *Beweging *Beloften waarmaken
In de praktijk komt dat dus neer op:
- Elke dag anderhalve liter water drinken, eventueel aangevuld met thee en light frisdrank (in beperkte mate) Zo biedt ik mijn smaakpapillen en lichaam immers de mogelijkheid zich te zuiveren
-Ik denk na over wat ik eet, brengt hetgeen ik in mijn mond stop me dichter of verder van mijn doel
-Kauwtraining: = op vaste plek eten = kleine stukjes nemen = volledig contreren op de maaltijd = pauzeren tijdens de maaltijd = voldoende kauwen = smaken trachten onderscheiden en herkennen = luisteren naar verzadigingsmoment = restjes weggooien zonder schuldgevoel = lichaam gezond houden door sober te eten = 2 stukken fruit per dag = voldoende porties groenten = alternatieven zoeken voor emotioneel eten (besef dat je negatieve gevoelens niet kunt oplossen met eten) = tijd maken voor een bewustzijnsmoment voor het eten
- Visualiseer je slank
- Herstellen van verzadigingsmoment: * leer honger herkennen : maak onderscheid tussen maag - en hoofdhonger * verklein je maag door je verzadigingsniveau te trainen *Observeer je hoofdhonger en leer er met nieuwe antwoorden op te reageren *achterhaal wat verslavingen of patronen je opleveren? waarom wil je vasthouden aan oude patronen? Wat houdt je tegen je slanke en energieke lichaam te verwerven?
-Adem bewust
- Stimulerende gedachten: *Ik voel me elke dag gezonder en vitaler *Mijn lichaam zal zich langzaam maar zeker aanpassen
-Rust voor je ingewanden: = 5 kleine maaltijden verspreid over de dag = na 19u geen maaltijd meer nuttigen
-Beweging: elke dag 30 min bewegen
- Begin elke minuut opnieuw met het waarmaken van je doelen
* Onthoud dat veranderen inspanning vergt en wellicht meer moeite kost dan je denkt
* kies de methoden die voor jou werken
* overschat wilskracht niet
*accepteer dat je eerste poging zelden zal lukken
*verwacht het onverwachte
*je emotionele gemoedstoestand is belangrijk: tracht een emotioneel balans te behouden
* Blijf nieuwsgierig
Een terugslag betekent niet dat je hebt gefaald, alleen dat het tijd is voor reflectie en aanpassingen!
sta jezelf toe te groeien tijdens het proces en ervan te leren, dat je ondanks tegenslagen volt zult houden, dat je eerlijk tov jezelf zult zijn over wat echt belangrijk is, dat je ophoudt jezelf te straffen als je iets verkeerd doet,
Verleg je focus naar je doelen: het actief nastreven van je doelen beïnvloedt in hoge mate je plezier in je leven
Ik beloof de verantwoordelijkheid op me te nemen voor het vinden van oplossingen die goed voor me zijn en die me in staat stellen het beste uit mezelf en uit het leven te halen.
Ik beloof open en eerlijk tegen mezelf te zijn en erin te vertrouwen dat ik, zolang ik positieve acties onderneem, vooruitgang boek.
Ik beloof mijn zelfbewustzijn te ontwikkelen, zodat ik destructieve gedachten gewoonten en destructief gedrag kan vervangen door positieve gewoonten en gedrag.
Ik beloof alleen het beste voor mezelf te zullen accepteren.
Ik beloof dat ik zal proberen lering te trekken uit al mijn ervaringen en handelingen.
Mijn grote doel is de juiste balans, plezier en zin in mijn leven te vinden en daarvoor ga ik ieder aspect van mijn leven kritisch bekijken en vaak de tijd nemen mijn veronderstellingen op de proef te stellen, om er zo achter te komen waar mijn leven werkelijk om draait, zonder daarbij me te veel te laten beïnvloeden door anderen.
Stapsgewijs ga ik een vooraadje stimulerende vragen aanleggen, mijn overtuigingen bepalen, mijn motivatie opbouwen en zelfbewust worden. Want zelfbewustzijn is begrijpen wie je bent en hoe je op de wereld reageert en hoe zelfbewuster je bent, hoe beter je anderen zult begrijpen, wat gegarandeerd vele voordelen kan hebben. Het hoogste niveau van zelfbewustzijn bereiken is trouwens het meest vructbare resultaat van persoonlijke groei in zijn geheel. Je kan de aspecten van je leven die je geen goed doen veranderen, je kunt bepalen wat je werkelijk gelukkig maakt , realistisch worden over wat je kunt bereiken en wat je bereid bent op te offeren. En dat uiteindelijk om een innerlijke harmonie en vrede te bereikn met wie je bent en wat je plek in de wereld is.
Hiervoor ga ik mijlpalen gebruiken om mijn successen te vieren en die mijlpalen koppel ik aan beloningen. Want dat helpt jezelf niet alleen op de toekomt, maar ook op het hier en nu te richten, wat je wilskracht enorm versterkt. Jezelf op tijd en stond schouderklopjes geven is ook erg constructief, het maakt het gemakkelijker om even stil te staan bij de kleine, belangrijke stapjes die je zet op weg naar de grotere doelen in je leven en die te vieren.
Mijn beloningen: - een leuk tijdschrift kopen - avondje naar het theater of de bioscoop - een beauty-moment - genieten van een goed boek - een presentje voor mezelf kopen - een stapje in de wereld zetten - iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan... Nog wel even uitzoeken wat dat juist wordt, daar kom ik nog wel achter
Mijn plan is om een logboek bij te houden waarin ik leer mijn overpeinzingen leer op te schrijven. Zodat ik na verloop van tijd beter zicht krijg op het totaalplaatje en verband kan leggen tussen gedachten, gevoelens, acties en gedrag. Zo kan ik ook mijn doelen en resultaten bijhouden en eventueel terugblikken op wat ik al bereikt heb. Ook biedt het me de kans aanvallen van innerlijke kritiek op papier te zetten en zelfvertrouwen te krijgen.
Vaak is het ook erg handig om een succesdagboek bij te houden en dat ga ik dus ook doen... Niemand zou ooit één doel halen als iedereen het steeds zou opgeven na een mislukte poging. Het effect van een succesdagboek is daarom fascinerend, soms raak je zo gefocust op het negatieve, dat je mooie momenten niet meer ziet. De bedoeling is dat je per dag kleine dingen opschrijft die je die dag een klein of heel groot geluksgevoel gaven.
Voor vandaag wordt dat dan : zondag 1 november 2009: - blijven slapen bij een hele vriendin die ik al lang niet meer had gesproken en het was erg amusant - genoten van een rustgevende thee - met diezelfde vriendin 2u gaan fietsen, genoten van de omgeving (nieuwe regionen ontdekt) en van het zonnetje - eens goed afgelachen en veel gebabbeld - een heerlijke versgemaakte paprikasoep gegeten - helemaal gerelaxed met het tijdschrift << goed gevoel >> - mij lekker ingesmeerd met bodylotion - zot gedanst op vrolijke muziek en luidkeels meegezongen ...
Verder ik van plan om nauwkeurig een eetdagboek bij te houden opdat ik kan werken aan een gezonde levensstijl, onder het motto van een gezond lichaam in een gezonde geest. Hierbij schrijf ik dan ook mijn dagelijkse portie beweging op, met hopelijk ook een gunstige invloed op mijn welzijn.
Bij deze heet ik je hartelijk welkom en hopelijk heb je wat aan mijn schrijfselen. Graag wil ik nog wel even benadrukken dat ik zelf nog heel hard zoekende ben en dus zeker geen antwoorden in pacht heb.Ook word elke vorm van raad of kritiek aanvaard, dus twijfel zeker niet om een reactie achter te laten.
En hopelijk kan mijn ontdekkingstocht ook voor jou een leidraad zijn... .
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!