Zoeken in blog

Inhoud blog
 • AFSCHEIDSDAG
 • DE REUZE GROTE PLAYBACKSHOW : EEN TOPAVOND
 • DRUKKE DONDERDAG DAG
 • DE WOENSDAG : LAAT DE ZON IN JE HART
 • WOENSDAG MORGEN
  Foto
  Foto

  BEZOEK  JAN BREYDEL-STADION

  Foto

  GOOLFY : BLACK LIGHT MINI-GOLF

  Foto

  DE PIER VAN BLANKENBERGE

  GBS DE VIERKLAVER IN BLANKENBERGE
  Sportklas september 2011
  30-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AFSCHEIDSDAG

  Aloha iedereen,

  Met gemengde gevoelens zijn we hier met onze laatste nieuwsflash ; enerzijds blij dat we terug kunnen naar onze familie en vriendjes, anderzijds een beetje triest omdat er een einde moet en zal komen aan deze spetterende week vol sport, zon , zee en vriendschap !

   Na een kort maar krachtig dansfestijn gingen we allen naar ons bedje voor een welverdiende nachtrust. Het was vroeg dag en iedereen begon na de gebruikelijke "was en plas" met de kamers uit te "mesten". Van wie is dit blauwe washandje? Heeft er iemand mijn oranje pyjama gezien? Van wie is deze ongelofelijke stinkkous? Alles werd, al dan niet netjes, in de valiezen gestopt en straks vliegen we nog een laatste keer in. Er is vandaag nog frisbee, base-ball en mini-tennis!

  Straks nog een lekkere maaltijd en dan wordt het tijd om het  Bloso domein in Blankenberge goeiedag te zwaaien. We hopen zonder verkeersproblemen veilig terug op school te geraken. Uw eerste topsportertjes worden verwacht rond half 3  in Asper, om dan af te zakken naar Baaigem en Vurste. Maak u geen zorgen mocht het iets later zijn, we komen zeker en vast vandaag nog naar huis!!

  Tenslotte mogen we zeker en vast niet vergeten om iedereen te bedanken die zijn steentje meer dan bijgedragen heeft om deze sportklas te laten slagen ; de oudercomités en/of raden van de verschillende vestigingen voor hun financiële steuntje in de rug;meester Frederik, onze nieuwe ICT voor alle mogelijke hulp en deze fijne laptop en jullie lezers en mailers voor jullie interesse, dankwoordje of briefje. De kinderen en wij, begeleiders, appreciëren dit enorm, echt waar! Ook het school-en gemeentebestuur willen we bedanken . Bedankt ook aan alle kindjes op school en alle lieve "kullega's" om ons straks met open armen zo warm te ontvangen, leuk hoor!!! Last but not least willen we natuurlijk ook onze directies juf Hélène en juf Myriam in de bloemetjes zetten voor haar tomeloze inzet telkens opnieuw en om ons de kans te bieden deze stages te organiseren !! Uit de grond van ons hart , BEDANKT (x 1000)

  Voila , tot zover de laatste flash en bij deze groeten we u tot volgend jaar of tot op één van onze vele leuke evenementen op school  !!!! HASTA LUEGO ……

  CIAOOOOOOOO,

  yours truly

  Jack Sparrow en zijn collega’s

  30-09-2011 om 09:19 geschreven door GBS Sportklas  


  29-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE REUZE GROTE PLAYBACKSHOW : EEN TOPAVOND

  Dames en heren van Asper, Baaigem , Vurste en omstreken,

  Het is met trillende vingers dat ik nog vlug even een nieuwsflash probeer te brengen, maar we zijn hier bijlange nog niet bekomen van de net afgelopen “REUZE 4 KLAVER PLAYBACK SHOW” ! De adrenaline stroomt hier nog door mijn beetje vermoeide lijf, maar het enige wat ik je nog extra kan vertellen bij de foto’s , het was MUY BONITO , EXCELLENTE, MERVELLOSSO , gewoonweg niet te doen !

  De sfeer tijdens en tussen de optredens was subliem, er ging zowaar  elektriciteit in de lucht en dan overdrijf ik echt niet ! Dit was de meest sfeervolle en mooiste show van de laatste 10 jaar !

  Het begon met de 4 Pirates of the Caribean, meesters en juffen, die er onmiddellijk het spreekwoordelijke dak afhaalden, en het is echt niet meer op gekomen , dat dak dan ! Alle andere acts waren van een zeer hoge kwaliteit en er waren naast de heel leuke dans- en zangacts ook nog een solo-optreden rope-skipping en een balletact op zeer hoog niveau ! Kortom de ambiance zat er van de eerste tot de laatste minuut dik in ! Kzou zeggen , geniet van de foto’s en van jullie artiestjes, wij waren en zijn er heel fier op ! Sorry voor een  bewogen fotoreeks maar één toestel heeft ons blijkbaar wat in de steek gelaten, maar dat kan hier de pret niet drukken ! Iedereen steekt zo net moe maar heeeeeeel voldaan onder de wol, behalve de grootsten natuurlijk, die gaan nu traditioneel ook nog efkes playbacken : ) en nagenieten van een goed glas wijn en een dito  koffie uit Ierland : )

  Tot morgen en zoals altijd vele kussen van iedereen hier aan iedereen daar ! Hasta Manana por el ultimo!

  CIAAAAAOOOOO!

  29-09-2011 om 22:10 geschreven door GBS Sportklas  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRUKKE DONDERDAG DAG

  Hallo iedereen,
  u dacht misschien, waar zijn die vierklavertjes nu, wel we zijn na een overvolle dag net gearriveerd op het Bloso-domein en eigenlijk moeten  we nu direct aan tafel !
  We verkozen tussen de weinige rustmomenten om de foto"s up te loaden zodat jullie toch een beetje onze dag hebben kunnen volgen ! Vlug in een notedop het relaas van onze fantastische voorlaatste dag ! Deze morgen mochten we na de gebruikelijke was en plas en het ontbijt alweer van 3 verschillende sporten genieten  ! We leefden ons uit in het korfballen , speelden badminton en er was ook een megatoffe circusles !
  U zal gegarandeerd met open ogen naar onze foto's kijken en verbaasd zijn wat onze gabbertjes reeds allemaal kunnen ! Deze middag na de soep, kipfilet met krokante frietjes en we maakten ons al klaar voor de wandeling richting goolfy , het grootste indoor black light minigolf terrein in Europa ! U denkt , samen met ons, INDOOR? wel we kunnen u verzekeren dat we in de koelte ons reuze geamuseerd hebben op de mini-golf ! Daarna maakten we nog een stevige wandeling naar de jachthaven, vergezeld van een meer dan aangename zon !
  We vonden dat de kinderen zeer flink hun best hadden gedaan en boden onze kindjes, met onze laatste centjes een ijsje aan, gelukkig konden onze meesters op zijn Boliviaans goed afdingen! Lekker hoor !
  We gaan nu vlug de lege maagjes vullen, want we moeten ons nog bijschminken en  aankleden voor de "REUZE VIERKLAVER PLAYBACK SHOW" ! Er zijn weer vele bekende muziekgroepen en dansgezelschappen afgereisd naar Blankenberge ! We zijn benieuwd ! Oh ja , we moeten zeker nog even vermelden dat juf Suzy er dolgelukkig bijloopt want ze heeft al haar collega's afgetroefd in het golfen ! Een dikke bravo, zulle, goe gedaan !
  U leest het, er rest ons niet veel tijd meer, wie weet na de slotshow misschien nog even, wie weet ! Voor de rest vele zoenen van iedereen hier aan iedereen daar .... Hasta Luego
  CIAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

  29-09-2011 om 18:11 geschreven door GBS Sportklas  


  28-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE WOENSDAG : LAAT DE ZON IN JE HART

  Hallo iedereen,

  Eindelijk vinden we even tijd om het relaas te brengen van deze eivolle maar o zo gezellige zomerdag , al zal u waarschijnlijk al wel kunnen volgen hebben via onze reporters ter plaatse die de mooiste kiekjes van jullie lieverdjes schoten !

  Deze morgen stonden er opnieuw 3 sporten op het programma ! We kregen pingponglessen , er was hockey en voor het eerst ook rope-skipping !  

  Nadat we een paar basisslagen onder de knie probeerden te krijgen , mochten we een heus tornooike spelen in het tafeltennis  !Toch niet makkelijk hoor, met zo’n kleine balletjes en paletjes ! Maar wel tof ! Ondertussen waren onze andere vrienden bezig met dribbeloefeningen en passing in het hockey, gevolgd door de echte wedstrijdjes natuurlijk ! Wat een rare stokken, niet zoals in onze turnles, hoor ! Ze hebben maar één platte kant en de andere kant is een halve bol, even wennen toch ! Ook in het rope-skippen hadden we een zeer leuke monitrice die een heel aangename les in elkaar had gebokst ! We ravotten dat het een lieve lust was en verloren even de tijd uit het oog! Voor we het wisten was het “noen” en konden we aan tafel voor een stevig middagmaal ! En wie kwam daar aangehuppeld ? Juf Hélène en juf Myriam , samen met Alicia die gelukkig genezen was en die onze rangen kwam vervoegen !

  Na een zeer korte siësta, herkenden we bijna niemand meer op het appel , iedereen was omgetoverd in een echte piraat, het leek Pirates of the Caribbean wel !Jack Sparrow zou jaloers zijn, zulle ! Met de vlag op kop trokken we in stoet richting Blankenbergs strand voor de piratennamiddag !Door het fantastische weer , was er heel wat volk aan “t zeitje”, waardoor we heel wat bekijks hadden !

  We verdeelden ons in 4 groepen en schoven in de namiddag door  naar onze meesters of juffen piraten !

  Er was een “tussen 4 piraten spel” bij piraat Suzy , waar de kanonskogels ons om de oren vlogen, bij piraat Mieke konden de kinderen allerlei piratensilhouetten maken in het zand, mooi hoor ! Jan piraat was de schelpenpiraat van dienst , en hier leerden we alles over de soorten schelpen en nog veel meer en bij Steven piraat was er een “piratensjalenspel “gevolgd door de enige echte zeedoop ! Want om zich een echte piraat te voelen, moesten we hier de pirateneed afleggen en daarna renden we tot aan de branding voor de nu al traditionele piratendoop ! Iedereen amuseerde zich te pletter, en eigenlijk hadden we nog geen zin om het zeetje gedag te zeggen, maar de knorrende maagjes riepen ons tot orde ! Tijd meteen om afscheid te nemen van ons hoog bezoek, bedankt om te komen juffen en tot vrijdag …

  Na een lekkere broodmaaltijd en stevige douche zijn de kinderen zich nu volledig aan het ontspannen ! Overal weerklinkt muziek want er wordt nog stevig geoefend voor de “grote playback-show “ van morgen ; anderen zitten gezellig buiten, samen met uw reporter ter plaatse, te genieten van de ondergaande zon en een leuk gezelschapsspel ! Er heerst echt een gezellig sfeertje ! Vandaag gaan we toch iets vroeger onder de wol want de drukke dagen en het on-Belgische weer eisen toch wel zijn tol, we kunnen onze nachtrust goed gebruiken want morgen wacht ons opnieuw een spannende dag ! Dus  zoals u het ondertussen wel gewend bent geven we dikke kussen van iedereen hier aan iedereen daar …. Hasta Luego a todos

  CIAOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!

  28-09-2011 om 19:38 geschreven door GBS Sportklas  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOENSDAG MORGEN

  Goeiemorgen iedereen,
  Deze morgen rond half 8 was vrijwel iedereen fris en monter na de gebruikelijke ochtendmuziek ! Vlug onze sporttenuekes aantrekken en klaar voor een stevig ontbijt !
  We kunnen u nog vertellen dat we gisteren alweer een mega-avond beleefden ! Er werden nog briefjes geschreven naar al die ons lief is en ook het 2de deel van de quiz werd een weergaloos succes ! Juf Suzy knutselde een zeer gevarieerde quiz in elkaar met een afwisseling van weet-vragen en doe-opdrachten : nootjes zuigen en in bord deponeren, liedjes gorgelen voor onze vriendjes, met je tenen steentjes overbrengen en om te eindigen een echte valiezenkoers ! De quiz werd uiteindelijk gewonnen door KISS X , met Lara, Lani, Julie, Stephan en Gerard als terechte winnaars ! Maar nergens ook maar één spatje ontgoocheling want iedereen heeft zich enorm geamuseerd !
  Nu zijn de leerlingen nog een halfuurtje in de "klas" en om 10u zijn we weer klaar voor een serieuze sportbrok ! We verwachten straks ook hoog bezoek want juf Hélène en juf Myriam komen op bezoek en zullen kunnen meegenieten van het "GROTE PIRATENSPEL" deze namiddag ! We zijn er straks terug voor meer nieuws ! Ahoi , piraatjes...... 
  Enne .... natuurlijk een dikke kus van iedereen hier aan iedereen daar ....  Hasta Luego !
  CIAOOOOOOOOOOOO!!

  28-09-2011 om 09:20 geschreven door GBS Sportklas  


  27-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZON / ZEE / STRAND EN SPEL

  Aloha iedereen,
  net terug van een fantastische namiddag aan het strand van Blankenberge ! Na het overheerlijke eten, namen we nog een halfuurtje verplichte siësta om dan richting strand te wandelen ; na een 20 minuutjes stappen, arriveerden we op de dijk en zochten meteen een leuke stek om op het strand te kunnen spelen ! De zon was weelderig van de partij en we genoten met volle teugen van onze namiddag ! De vliegers die we gemaakt hadden in de klassen werden grondig uitgetest, de één vloog al wat beter dan de andere , maar niemand die erom maalde , want we hadden superfun met onze vriendjes ! Daarna was er nog wat tijd voor vrij spel : schelpen zoeken, golfbrekertje klimmen, pootje baden, ravotten in de duinen, noem maar op, niks kon de pret drukken ! De kinderen waren allemaal ongelofelijk flink en de namiddag vloog voorbij, nog veel beter en vlugger dan al onze vliegers samen ! Momenteel zitten al onze kindertjes in de douche, samen met het veelvuldig meegbrachte zand ! De tijd staat hier evenwel niet stil, want binnen een kwartiertje krijgen we pannenkoeken met chocolademelk geserveerd ! Hoogtijd dat "den dezen" dus ook wat afspoelwerk gaat doen ; straks worden de groepen van gisteravond omgewisseld en is er opnieuw quiz en kaartjes schrijven ! Daarna zal het hier zeker en vast heeeeel vlug stil zijn in de kamertjes want het werd een bewogen dag ! Geniet alvast van de vele leuke foto's en voor de rest alweer vele kussen van iedereen hier aan iedereen daar en tot nog eens ....
  CIAOOOOOOOOOOOOOOO !!!!

  27-09-2011 om 17:46 geschreven door GBS Sportklas  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORTEN OP DINSDAGMORGEN

  Hallo iedereen,
  Hier zijn we dan weer met een snelle flash vanuit het zonnige Blankenberge ! Er rest ons niet veel tijd want we worden aan tafel verwacht voor een lekker middagmaal ! Toch willen we u even de sfeer laten meeproeven ; We werden deze morgen in 3 groepen verdeeld : Baaigem/Vurste , 3lj Asper en het 4de leerjaar !
  Er stonden namelijk 3 sporttakken op het programma! We kregen een heel leuke judo les ; naast de vele trek -en duwspelletjes kunnen we nu ook al een klein beetje Japans : kimono, tatami, hasjimé, coca (neen niet om te drinken , hoor) .... Ondertussen was er een andere groep die aan een initiatieles handbal begonnen was ! We gooiden en vingen ballen dat het een lieve lust was en leerden vooral ook samenspelen in verschillende oefenpartijtjes ; net zooals bij de 3de sport van de dag, basketbal, is de teamspirit heel belangrijk ! Daar oefenden we verder op de dribbel, de borst en botspassen en ook hier mochten we natuurlijk veel doelpunten proberen te maken ! Uiteraard was er telkens wel een kleine rustpauze voorzien zodat we ook een beetje konden bijdrinken ! We kunnen u vertellen dat iedereen zich super amuseerde ! Nu is het tijd om onze voetjes onder tafel te steken   ! Lekkere tomatensoep , patatjes met kalkoenfilet en erwtjes en worteltjes en nog een verrassingsdessert ! MMMMMMMM, smullen maar ; we proberen ASAP wat foto's van iedereen te laten verschijnen , hoor ! Er volgt nog een dolprette namiddag met allerlei strandspelen, dat belooft, we vertellen u er later meer over ! Tot strakjes !
  CIAOOOOOOOOO

  27-09-2011 om 12:10 geschreven door GBS Sportklas  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DINSDAGMORGEN...

  Goeiemorgen iedereen ,

  vanuit het verre Blankenberge kunnen we u melden dat er deze nacht flink wat afgeslapen is. Na de gebruikelijke fluisterronde was het in de meeste kamers vrij vlug  rustig en genoten de kinderen van een welverdiende nachtrust ! Deze morgen was de ene kamer al wat sneller te been dan de andere, maar rond de klok van 8-en konden we toch allemaal aanschuiven voor een stevig ontbijt! Er was niet alleen het gebruikelijke beleg zoals confituur, choco en andere smeerkazen, neen, de chefs hadden ook lekkere spek met eieren voorzien ! We smulden uiteraard onze buikjes vol ! Daarna konden we onze kamers wat proper maken want de eerste kousjes, washandjes en andere spulletjes vonden reeds een plaats op en onder de bedden!! Nu is alles weer netjes hoor .... We gaan nu nog even werken in ons sportklassen boekje en dan is het tijd voor de eerste sporturen van de dag. Er staan 3 verschillende sporten gepland, maar straks hopelijk hier meer over in de volgende flash !  Verder vele kusjes van iedereen hier aan iedereen daar en tot straks ....
  CIAOOOOOOOOO

  27-09-2011 om 09:05 geschreven door GBS Sportklas  


  26-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG DAG 1

  Hier zijn we nog even voor een laatste update ! Na de lekkere pick-nick mochten we met z'n allen naar de kamers ! Kussens en donsdekentjes in de slopen, matrasbeschermers in orde maken, wat een moeilijke taak ... Gelukkig kwamen de meesters en juffen ons een handje helpen ! Ook nog vlug even onze valiezen uitpakken en sportkledij aandoen, want,.. jawel ... het was reeds tijd voor een eerste sportactiviteit ! Atletiek ! Op een super leuk domein deden we vannamiddag, verdeeld in 3 groepen, een mini-Memorial Van Damme ! De kinderen konden zich meten met elkaar in 5 disciplines ! Kogelstoten, Ver - en hoogspringen en dan nog 2 loopnummers , de 60m sprint en de 400m ! Wat was dat super, maar ook wel moeilijk en lastig ! Het lekkere zonnetje en de geleverde inspanningen deden ons snakken naar een welverdiend 4-uurtje ! Daarna was het Ttjd om even te verpozen in de kamers ! De kinderen zijn zich nu aan het opfrissen en dan gaan we naar de eetzaal voor een lekkere spaghetti Bolognaise ! Daarna zal er nog één groep kaartjes schrijven en één groep quizzen, u leest het , de dag is bijlange nog niet gedaan ! Tot straks voor meer nieuws !
  Hasta Luego ....

  26-09-2011 om 20:39 geschreven door GBS Sportklas  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN HET ZEETJE
  WAT VINDEN WIJ VAN ONZE GASTSTAD ? (luister en geniet maar)
  http://youtu.be/k8VVAQMsCCc

  Bijlagen:
  http://youtu.be/Uy6Fp-1u3KY   

  26-09-2011 om 20:01 geschreven door GBS Sportklas  
  DE KERS OP DE TAART WERD DE PLAYBACK SHOW
  Foto's
  Foto's maandag Asper
  Foto's maandag Vurste Baaigem
  Foto's maandag Vurste Baaigem (2)
  Foto's van onze sportieve klunzen
  Foto's maandag asper (2)
  Foto's maandag atletiek + quizavond
  Foto's dinsdag sport asper
  Foto's dinsdag sport Vurste Baaigem
  Foto's dinsdag sport Vurste Baaigem (2)

  Foto's dinsdag sport asper (2)

  Foto's dinsdag zee Vurste Baaigem
  Foto's dinsdag zee asper
  Foto's dinsdag zee asper(2)
  Foto's dinsdag zee vurste/baaig(2)
  Foto's woensdag sport vurste/baaig
  Foto's woensdag sport asper
  Foto's woensdag PIRATEN AAN ZEE
  Foto's woensdag allerlei
  Foto's donderdag sport vuste/baaigem
  Foto's donderdag sport asper
  Foto's donderdag sport vurste/baaigem (2)
  Foto's donderdag sport asper (2)
  Foto's donderdagnamiddag golf+wandeling+ijsje >
  Foto's DE GROTE 4 KLAVER PLAYBACKSHOW
  Foto's DE GROTE 4 KLAVER PLAYBACKSHOW DEEL 2
  Foto's DE LAATSTE LOODJES

   JACOBUS EN CORNEEL SPORTEN MEE

   JACOBUS EN CORNEEL SPORTEN MEE(deel 2)


   JACOBUS EN CORNEEL SPORTEN MEE(deel 3)


   JACOBUS EN CORNEEL SPORTEN MEE(deel 4)


   JACOBUS EN CORNEEL SPORTEN MEE(deel 5)


  Foto

  ONS BLOSO-DOMEIN  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!