Sportklas GBS De Vierklaver 21 - 24 mei 2013
 
Bloso-centrum Netepark
Vorselaarsebaan 60
2200 Herentals
Tel.: 014 85 95 10 
Fax: 014 85 95 26
Fotoreportage
 • Foto's dag 1
 • Foto's dag 2
 • Foto's uitstap Zoo
 • Foto's dag 3
 • Foto's dag 4
 • 3de en 4de leerjaar GBS Gavere
  24-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste sporten ... De laatste uurtjes in Herentals ...
  Na het ontbijt moesten de valiezen gevuld en de kamers leeggemaakt worden. Zou het lukken om dat in 1 uur en een kwartier te klaren?
  Ja, hoor!! Met een beetje hulp van de juf (die soms OP de valiezen moest gaan zitten om ze toe te krijgen), met een bemoedigend woordje van de meester (die zelfs onder de bedden en bovenop de kasten controleerde) of met een extra duwtje in de rug waren alle leerlingen gepakt en gezakt om kwart voor 10. Net op tijd dus voor nog 2 uurtjes sport !!! 

  Atletiek en baseball konden allebei buiten doorgaan! Af en toe piepte het zonnetje zelfs door de wolken.
  Lopen, sprinten, verspringen, kogelstoten, een onderling wedstrijdje: het werd allemaal gedaan; en dat alles op een echte atletiekpiste!! Hier liepen we ook de Belgische hordenloopster Eline Berings zomaar tegen het lijf. Ze was er aan het trainen.
  Het lukte de ene al wat beter dan de ander om de bal bij honkbal weg te slaan, maar iedereen deed zijn best en deed ook goed mee.

  Hierna een lekker middagmaal geserveerd gekregen: overheerlijke tomatensoep, spinaziepuree, viskrokantjes, marshmallow als dessert. Om lippen én vingers af te likken!

  Ondertussen zagen we de autobus arriveren op de parking. "Juf, wanneer vertrekken we naar Gavere?" "Juf, hoelang moeten we dan rijden?" "Juf, 'k Ga wel blij zijn als ik mijn poes terugzie, hoor." "Meester, mijn papa komt mij halen."  "Meester, krijgen we nog dat snoepje dat u beloofd had?" ... Onze jongens en meisjes verlangden toch ook alweer naar huis, naar hun mama en papa, naar hun eigen bedje, naar hun eigen stekje! 
  Maar enkele rakkers maakten ons toch ook heel blij met de volgende uitspraak: "Ik wou dat het al vlug volgend jaar was; dan komen we terug." - en ook: "Dinsdagmorgen dacht ik dat ik hier niet graag zou zijn en dat het saai zou zijn, maar nu vind ik het zelfs spijtig dat het al gedaan is". 
  Het is duidelijk: ons derde en vierde hebben een fijne week gehad!! 

  Wij zijn heel tevreden over het gedrag en over de houding van onze leerlingen, over hun sportieve inzet, over hun fair play. 
  Volgende week reiken we de prijzen uit voor: netste kamer, flinkste kamer, properste tafel in de eetzaal, sportiviteit van elke leerling. 
  We bedanken alle ouders heel oprecht voor hun vertrouwen! 
  Dank aan elke leerkracht-collega voor de samenwerking met elkaar en voor het uitwerken van een fijne sportieve week voor de leerlingen !!!

  24-05-2013, 20:27 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update
  De bus is terug vlot op weg en zal ongeveer rond 16.30u aankomen op het schoolterrein.

  Groetjes uit de bus...

  24-05-2013, 16:18 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertraging richting huiswaarts

  Op weg naar huis hebben wij zeker al anderhalf uur vertraging opgelopen...

  De bus staat in de file omdat op de ring een omgekantelde vrachtwagen de weg verspert.
  Hierdoor is het aankomstuur op school ten vroegste 16.30u geworden...

  Tot zover het nieuws uit de bus.

  24-05-2013, 15:16 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Vrijdagmorgen 24 mei , 8.oou. : We staan klaar om te ontbijten!
  Toen de kinderen om half 8 gewekt werden, was het voor enkelen heel moeilijk de oogjes open te krijgen. De vermoeidheid slaat toe ...
  Sommigen voelen zich 's avonds wel onoverwinnelijk, maar als dat haantje kraait is het wel eens iets anders.
  En aangezien het gisterenavond toch wel wat later werd dan de vorige avonden, was het opstaan niet zo gemakkelijk.
  Gisterenavond hadden we een fijne "laatste avond" hier in Herentals. De kinderen konden kiezen tussen knutselen (bij juf Ann en Betty) en 2 tegen allen (bij juf Nele en meester Jonas). De groepen waren mooi gelijk verdeeld; ongeveer fifty-fifty. 
  De ene activiteit was al wat rustiger dan de andere, maar alles verliep goed. Juf Nele en meester Jonas verslaan door het oplossen van opdrachten was niet eenvoudig, maar de winnaars waren ... onze leerlingen! Meester Jonas had het eventjes moeilijk met het toegeven van zijn verlies, maar trakteerde iedereen uiteindelijk toch op een lekkere lolly. Dank u wel !!
  In de loop van de avond konden de kinderen ook genieten van chips, strooikoekjes en een frisdrank. Dat mag ook wel eens! Het werd kwart voor tien vooraleer iedereen in bed lag en het werd 10 uur tegen dat het stil was in alle kamers. Uw spruit zal dus een beetje slaap moeten inhalen tijdens het weekend, hoor ...

  En nu op voor de laatste 2 sporten van deze sportklasweek: atletiek en baseball !!

  Vervolg van het nieuws deze namiddag, vanavond, of later   ...   

  24-05-2013, 08:14 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3, heel sportieve dag!
  Goede avond allemaal!

  Vandaag hebben we heeeel veel gesport! 

  We waren begonnen met BMX, muurklimmen en New Games in de voormiddag.
  Het BMX-en was zeer tof voor de kindjes! Aangezien het een beetje (veel) geregend had vorige nacht lag het lekker vol slijk! En de kinderen vonden dit natuurlijk zeer leuk!
  Tijdens het BMX-en is het overwegend droog gebleven, soms eens een buitje maar tijdens het fietsen voel je dat natuurlijk niet!
  Na de uitstekende wielrennertjes te zien was het ook tijd om de klimmertjes te zien.
  De klimmers zijn al zeer ervaren nu. we denken zelfs dat ze binnenkort naar de Mount Everest zullen gaan!

  Na onze sporten deze voormiddag was het tijd om lekker te eten!
  Op het menu: vogelnestjes, lekkere tomatensaus met aardappeltjes en boontjes. Als dessert een kiwi!

  Na een stevige maaltijd was het klaar om ons terug uit te leven in de sporten!
  En wat waren we blij toen het zonnetje kwam piepen aan de hemel.
  Maar dat was maar van korte duur! Tijdens het kajakken werden beide groepen geteisterd door regen- en hagelbuien. Doch: dit kon het plezier van de leerlingen niet bederven. Druipend van de regen, maar heel tevreden en trots op hun prestatie kwamen ze uit het water.
  Het bewegingslandschap was een zeer intensieve activiteit: springkastelen, trampoline, springplanken, touwladders, klimtouwen en nog veel meer !!

  Na de 2 namiddagsporten deed een warme douche natuurlijk enorm veel deugd. De nattigheid en de kou van voor- en namiddag waren snel vergeten. Zeker als er voor avondmaal hotdogs geserveerd werden!!! Mmm ... Wat kunnen die kinderen eten, zeg! 

  24-05-2013, 00:06 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  23-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start 3de dag
  Goeiemorgen iedereen!

  Na de vermoeiende en toffe dag gisteren hebben wij allemaal heel goed geslapen!
  Goed uitgerust voor de nieuwe sporten, nieuwe uitdagingen. 
  Deze morgen was de Harlem Shake ons wekliedje, maar veel kindjes hebben niet geshaked zo vroeg in de ochtend!

  We beginnen onze dag met BMX, muurklimmen en New Games.
  Toen we wakker werden, waren de hemelsluizen nog steeds open. Nu na het ontbijt krijgen we toch enkele opklaringen, hopelijk houdt het zich goed dat we niet nat worden tot op ons ondergoed!

  Verdere berichten volgen over onze avonturen van vandaag!

  Groetjes van ons allemaal!


  23-05-2013, 09:15 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  22-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2, droge dag!

  Toeristentoren “De Paepekelders” is een houten uitkijktoren, midden in Het Peertsbos. Vanop de toren heb je een prachtig wijd uitzicht over Herentals, zijn omgeving en ver daarbuiten. Bijna alle kinderen durfden de tocht naar boven wagen. De foto’s spreken voor zich!

  Hierna een lekker middagmaal: frietjes, sla, tomaten, komkommer, geraspte worteltjes en stoofvlees. De vegetariërs onder ons werden ook niet vergeten en kregen een aangepaste maaltijd. Dan nog een frisco als dessert en het lekkers was compleet.

  Ondertussen was juf Myriam toegekomen, samen met juf Hélène. Hun eerste bekommernis ging natuurlijk uit naar onze kindjes: Zijn ze allemaal tevreden? Hebben ze goed geslapen? En zijn ze braaf? Waren er veel traantjes die eerste avond? Geen problemen, juf? Alles OK, meester? Op alle vragen konden we positief antwoorden: We zijn zo tevreden over onze groep kinderen! Geen grote moeilijkheden, geen schermutselingen; enkel kleine akkefietjes die we meteen oplossen of in de kiem smoren! We hebben het supergezellig!!!

   

  Maar eindelijk was het dan tijd voor de eerste echte sporten: muurklimmen, parachutespelen en touwtrekken + judo stonden op het namiddagprogramma. Kijk naar de prachtige foto’s  : onze jongens en meisjes glunderen gewoon!

  Enkelen klommen helemaal tot boven op de klimmuur. Anderen slaagden er dan weer in meester Jonas omver te trekken bij  het touwtrekken. En als u zich afvraagt wat juf Ann en juf Nele op handen en knieën doen naast de parachute: zij moesten als varkentjes rondlopen (en knorren) omdat ze hun opdracht met de bal niet goed afwerkten.

  Als volleerde judoka’s reageerden ze op de opdrachten “hajimé” en “maté”. En u ziet: alle kinderen kregen een echte judogi en obi aan!

  Lekker vieruurtje , eventjes verpozen op de kamer, licht avondmaal en dan … naar de speeltuin!!! Weeral grote tevredenheid bij alle kinderen. Onze fotografen hebben prachtige kiekjes kunnen nemen van uw schatten.

  Alle zand afspoelen onder een heerlijke douche, tandjes poetsen,  pyjamaatje aan, nog een knuffeltje en/of dikke zoen van de juf en … SLAAPWEL !!!

  Om 21.45u. heerlijk stil… De blog aanvullen, foto’s bekijken, plannen en afspreken voor morgen en wij kunnen ook ons bedje opzoeken … Tot morgen!!!

  PS   Momenteel regent het al en voor morgen wordt regen, onweer, kou voorspeld.

   

   

  22-05-2013, 22:28 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Goeiemorgen, Gavere!! Na een verkwikkende nachtrust sturen wij jullie alweer onze beste groeten!
  Op de tonen van Gangnam Style werden onze leerlingen gewekt. De ene zag er duidelijk wakkerder uit dan de andere. Sommigen waagden zich meteen aan een danspasje; anderen wachtten wat af! Nog anderen glipten stilletjes terug in bed ...
  Na het uurtje zwemmen gisterenavond was het vrij snel stil in de kamers. Pluim voor de meeste kinderen die zich netjes aan de afspraken hielden! Om 22u. was het muisstil. Toen we later nog eens alle kamers nakeken, lagen onze kindjes vredig te slapen. 
  Lieve ouders, het is mooi om zien hoe vele nachtkastjes vol staan met foto's, knuffels en berichtjes allerlei van het thuisfront. Dit helpt bij heel veel kinderen om heimwee de overmacht niet te geven. Opvallend weinig traantjes gezien gisterenavond trouwens. Onze kinderen waren heel tevreden over hun eerste dag en sliepen in met de mooie gedachte aan de beestjes en aan het zwembad. 
  Ondertussen is ons ontbijt ook al achter de kiezen en maken we ons klaar voor een prachtige wandeltocht. We gaan namelijk naar de Toeristentoren ... Meer hierover later op de dag!

  Vele groeten van ons allen ... 

  22-05-2013, 09:06 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Dag iedereen!

  Nadat jullie ons uitgezwaaid hadden aan ons schooltje waren we op weg naar een van onze leukste weken van het schooljaar!

  Onze eerste stop was de Antwerpse Zoo waar we begeleid zijn door een gids.
  De gids heeft ons van alles laten zien; de aapjes, mensapen, vogels, zelfs de pasgeboren monniksgier.

  Maar we hebben niet alleen apen gezien maar we hebben zelfs eventjes zelf de aap kunnen uithangen!

  Na onze fikse wandeling met de gids was het tijd om te eten.
  Natuurlijk was dit niet zo leuk met dit Belgisch weertje. Omdat we dus niet buiten konden picknicken moesten we noodgedwongen binnen zitten.

  Als ons lunchpakketje op was, die ons mama voor ons met veel liefde voor ons had gemaakt, was het tijd om weer te vertrekken.
  Omdat ons weer inderdaad niet zo goed was, zijn we naar binnen getrokken, naar een heel mooie zeeleeuwen show! 

  Maar we hebben nog vele andere dieren gezien nl. leeuwen, tijgers, beren, slangen, kikkertjes, schildpadden,... en nog teveel om op te noemen!

  Na ons nat bezoekje aan de zoo trokken we richting Herentals!

  Eens toegekomen hebben we de kamers verdeeld en moesten de kinderen de valiezen legen en bedden opmaken.
  Bij de meesten ging dat heel vlug, maar sommigen hadden wel de hulp nodig van de juffen of meester.

  Eens ons knuffeltje was geïnstalleerd in zijn bedje stond er voor ons lekker eten klaar!
  Lekkere spaghetti of een boterhammetje...mmmmm!

  Buikje lekker rond gegeten en op naar het zwembad, JOEPIE!

  In het zwembad hebben we ons reuze geamuseerd met de juffen en de meester! In de glijbaan, tikkertje in water,...

  Amai amai, was dit een leuke dag! Maar oooh zo vermoeiend!

  Morgen staat er al weer een drukke dag op ons te wachten!
  Dus oogjes dicht en snaveltjes toe!

  SLAAPWEL!

  22-05-2013, 01:01 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  19-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 2 keer slapen ... Nu begint het echt te naderen!!
  Hallo sportklassers van 3de en 4de leerjaar !!

  Het is nu zondagavond 20.25u. Binnen ongeveer 36 uur vertrekken we op sportklassen naar Herentals!
  Eerst houden we halt aan de dierentuin van Antwerpen.
  Als jullie er evenveel zin in hebben als de juffen en de meester; worden dit onvergetelijke sportklasdagen !!!
  Morgen valiezen maken en verder ... aftellen ... tot dinsdagmorgen !!
  "Als het kriebelt, moet je sporten!"
  Groetjes!!
  Juf Ann, juf Britt, juf Nele, meester Jonas

  19-05-2013, 20:29 Geschreven door GBS De Vierklaver  


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Fotoreportage
 • Foto's dag 1
 • Foto's dag 2
 • Foto's dag 3
 • Foto's dag 4


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!