Inhoud blog
 • Een laatste gezellige avond! (vervolg ...)
 • Leuke sfeer ...
 • Natte kleren, maar heel veel blije gezichten!
 • Het was stil ...
 • Sport en waterpret!
  SPORTKLAS 26-29 april 2011
  Reisverslag 2de graad GBS De Vierklaver Gavere
  29-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een laatste gezellige avond! (vervolg ...)
  Lieve ouders,

  Gisterenavond las u al dat we een quiz hielden. Het werd een heel fijne, gezellige, en sfeervolle avond met 3 grote rondes: algemene kennis, een fotoronde en een muziekronde. "The Fantastic 4" (=Senne Bosschem, Enzo Volckaert, Aeneas De Schepper, Thomas Verkercke) haalden het uiteindelijk met één puntje voorsprong en kregen een kleine prijs met bijhorend groot applaus! Op de tweede, derde en vierde plaats eindigden maar liefst 3 ploegen met een ex aequo. Proficiat aan alle ploegen voor hun deelname en inzet!!
  Tijdens de quizrondes werden de kinderen getrakteerd door Lana De Graeve, want zij is namelijk jarig op 29 april. Nogmaals gelukkige verjaardag en bedankt voor het lekkers, Lana! Ook de juffen trakteerden met chips en versnaperingen. Kunt u geloven dat alle bordjes leeg waren? Vanzelfsprekend kon een welluidend verjaardagslied voor Lana niet ontbreken. 
  We sloten onze avond af met het voorlezen van uw reacties op ons sportklasblog. Leuk dat u reageert en deugddoend dat ook de begeleiders een woordje van dank en appreciatie krijgen!! 
  Hierna was het echt wel hoog tijd om de bedjes op te zoeken. Inslapen was geen probleem. Om 23u. stilte ...

  Ook deze morgen gingen we op onze waterscooter zitten om de dag te beginnen. Oei, oei, oei; we hadden geen lucifers om de oogjes open te houden en nochtans konden we die goed gebruiken. Maar toch: ontbijt stipt om 8u. (nadat het brandalarm afgegaan was nadat ergens in de kamers - van een andere school - een spuitbus al te kwistig werd gebruikt en de rookdetectoren alarm sloegen).
  Na het ontbijt bedden aftrekken en valiezen maken. We zouden het eens moeten chronometreren ... de kinderen zouden een record behalen!
  Elk jaar opnieuw is het verbazingwekkend met welke snelheid de valiezen gepakt worden. ...

  Er stonden nog 2 heel mooie activiteiten op het programma: bewegingslandschap en tafeltennis. Het eerste is een parcours waarbij de kinderen op/over/met banken, balken, plinten, blokken, touwen, ... lopen, springen, kruipen: fantastisch en heel intensief.

  Mmm, dat middagmaal smaakte: gebakken aardappelschijfjes, bloemkool en hamburger. Een sneetje cake als dessert!

  Rond half 2 werd de bus opgemerkt op de parking. Gaan we naar huis? JA!! Gavere wenkt!!
  Valiezen in de bus en vertrokken om 14.10u. We kwamen mooi op tijd aan, zonder files of lastig verkeer, bij onze basis: GBS De Vierklaver.

  Graag afspraak voor volgend schooljaar !!
  We sluiten hier af met een dikke pluim voor onze leerlingen; zowel van derde als vierde leerjaar. Jullie waren een fijne groep!! Bedankt!

  29-04-2011 om 20:20 geschreven door S-team  


  28-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke sfeer ...

  Uw kapoen is momenteel aan het rondhossen, dansen en springen op de tonen van de liedjes van de "muziekronde". Ze leven zich uit en dat mag ook wel een keertje. De quiz loopt op z'n einde. De Winnaars, FC De Slapers, De kwisaapjes, De Kwisters, De kikkervisjes, The Fantastic 4, De Slimme Prinsesjes en De Slimste Girls hebben zich van hun beste kant laten zien en gestreden om de overwinning. Wie de eindwinnaar wordt, is nog niet bekend. Terwijl de juryleden zich verder beraadslagen over de resultaten en de quizmaster eventjes de keel spoelt, leren enkele meisjes een dansje aan de ganse groep op Wakawaka ... Prachtig om zien!! We gaan vlug meedansen, hoor! Tot later!!!!!

  28-04-2011 om 21:52 geschreven door S-team  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natte kleren, maar heel veel blije gezichten!
  Terwijl het in Gavere blijkbaar regende, konden onze leerlingen onder een zacht lentezonnetje kajakken en baseballen. Toen u de titel las, dacht u misschien al meteen aan regen, maar niets was minder waar. Hier in Herentals heeft het vandaag nagenoeg niet geregend. Sommige kinderen waren wel druipnat door het (misschien wat te enthousiast) vele peddelen op het water. U zult het zien aan de foto's dat deze sport voor vele kinderen een echte ontdekking was! En of ze genoten!! Slechts enkelen durfden het niet aan zich in de kajak en op het water te begeven. Zij troostten zichzelf met supporteren vanop de waterkant.

  Baseball was eveneens een zeer intensieve, maar goede activiteit. De monitoren hier brengen de beginselen van de verschillende sporten op een zeer educatieve, kindlievende manier. En het mag ook gezegd dat onze jongens en meisjes het goed doen!! Ze luisteren (bijna altijd) goed en spannen zich echt in.

  Na een lekker middagmaal met tomatensoep, kipfilet, rijst en groentjes + currysaus was het alweer vissen naar die verrassing van de namiddag. Enkelen dachten het gevonden te hebben: We gaan naar Bobbejaanland! Wij (die beter wisten) lieten ze in de waan dat dit zo zou zijn. Iedereen tevreden. Om kwart voor 2 stapten we op de lijnbus 3O5 naar Lichtaart. De overtuiging dat we naar Bobbejaanland gingen, nam met grote sprongen toe. Het enthousiasme van de kinderen piekte!! En toen de bus de straat naar Bobbejaanland inreed, was het hek van de dam.
  ... We stapten ook daar uit. We namen de kinderen mee richting ingang. Nog steeds hadden wij niets gezegd en nog steeds waren ze overtuigd van onze bestemming voor deze namiddag. ... Maar Bobbejaanland was gesloten! Oei! ...
  Wat nu gedaan? ... Had de juf dan gezegd dat we naar Bobbejaanland gingen? Nee! ...
  Na een 20-tal minuten goed doorstappen bereikten we de plaats waar we echt moesten zijn: de geitenboerderij Pulle ! Een heel sympathieke dame onthaalde ons. Wie had zin om eens 600 geiten te zien?
  De teleurstelling voor het gemiste Bobbejaanland maakte al vlug plaats voor tevredenheid. De O's en A's waren niet te tellen. En echt, lieve mensen; dit was ook prachtig. Bekijk de foto's en geniet mee van deze mooie dierenwereld: een prachtig beeld van witte geiten.
  Er volgde een heel fijne rondleiding op de boerderij; waarbij de kinderen de dieren bekeken, aaiden en bewonderden. Vooral de lammetjes hadden veel succes. 
  De terugreis verliep met enige vertraging, omdat de lijnbus een halfuur te laat was (is dit uitzonderlijk?). Dit kon de tevredenheid met de namiddagactiviteit echter niet bederven. Er stond ons ondertussen een lekker avondmaal te wachten met sandwiches en verschillende salades (vleessalade,kip-curry of preparé) + kaas of hesp.

  Momenteel worden de laatste regelingen getroffen voor de quiz- en amusementsavond! Tot morgen!!

  28-04-2011 om 19:53 geschreven door S-team  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was stil ...
  Vlug eventjes tussendoor wat nieuws vanuit basis Herentals!
  Met halfopen oogjes verschenen velen in de gang bij het horen van de muziek. "Ik heb een toeter op mijn waterscooter" was de openingssong van deze dag. Om 8 uur ontbijt en ons klaarmaken voor de sport: baseball en kajak op het programma!! We vreesden even dat het zou moeten doorgaan in de regen of zelfs afgeschaft zou worden, maar als bij wonder piepte de zon vanachter de dreigende wolken en kon alles doorgaan zoals gepland. Ook baseball is momenteel bezig op het buitenterrein. Het enthousiasme van de kinderen is groot!!

  28-04-2011 om 11:08 geschreven door S-team  


  27-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport en waterpret!

  Het leek alsof het elke minuut zou beginnen pijpenstelen regenen, maar niets was minder waar! Atletiek kon deze namiddag volledig buiten doorgaan. En of ze zich weerden, onze schatten. Verspringen, estafettelopen en sprinten bleken voor vele kinderen geen probleem. Winona sprong moeiteloos 3,10 m ver. Arne ging hier nog over met 3,25m! Estafettelopen was dan voor verscheidene andere jongens en meisjes een makkie. Ook sprinten gaf niet veel problemen. Opvallend was dat bijna alle kinderen het beste van zichzelf gaven!

  Een sappig appeltje als vieruurtje smaakte na deze inspanningen.

  "Juf, wanneer gaan wij nu zwemmen?" was de vraag die we al veel gehoord hadden. Wel, om kwart over 7 was het zover! Een vol uur zwemmen in een prachtig bad, waar we nagenoeg alleen waren. Eventjes tussendoor in het bubbelbad of op de glijbaan: wat een plezier!

  Zojuist deden we onze ronde om de nodige zorgen toe te dienen, de gewenste knuffels en kusjes uit te delen, en zonodig enkele troostende woorden te zeggen. Enkelen moesten wel een traantje wegpinken, maar de vermoeidheid eiste al vlug zijn tol en om kwart voor tien was het muisstil op alle kamers ... Tot morgen!

  27-04-2011 om 22:41 geschreven door S-team  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdagmiddag ...
  Onder een stralende zon konden we deze voormiddag met de BMX door het bos crossen. Muurklimmen ging indoor door. Voor alle veiligheid, die hier en eveneens door ons hoog in het vaandel wordt gedragen, worden max 10 kinderen per muurklimactiviteit toegelaten. Daarom had juf Hilde ervoor gezorgd buiten te kunnen petanquen met een halve groep. Ook dit jeu de boules werd door de kinderen gesmaakt. 
  Het was echt genieten om met de BMX door het bos, over heuveltjes en doorheen laagtes te rijden. Tot verbazing van de monitor legden heel veel kinderen, zowel van derde als vierde leerjaar, feilloos het parcours af. De meesten hadden de knepen van het vak snel onder de knie en "bolden" met plezier en groot gemak doorheen het Peertsbos.
  Na deze 2 uren van inspanning stond een lekker middagmaal te wachten: lekkere soep met balletjes, frietjes, stoofvlees, tomaatjes, sla, komkommer en geraspte wortelen. Er werd veel en goed gegeten!
  Daarna nog tijd voor een lekker friscootje en uitdelen van de post! Dankuwel voor de kaartjes, brieven, groetjes en wensen!! Kinderen hebben hier toch echt deugd van. Hopelijk brengt de postbode morgen weer een vrachtje mee.

  Van half 2 tot 2 verplichte platte rust om het namiddagprogramma weer fris te kunnen aanvatten: atletiek, muurklimmen/petanque.
  Hierna zal een lekker fruitvieruurtje staan te wachten.

  Lieve ouders, oma's en opa's,
  Het moet hier echt eens gezegd worden hoe sommige kinderen zichzelf hier eigenlijk overtreffen. Kinderen die nog niet zo goed kunnen fietsen en hier toch een vol uur op de BMX door het bos crossen ... Meisjes die twijfelen om aan het muurklimmen te beginnen en uiteindelijk helemaal bovenaan de muur eindigen ... Jongens of meisjes die hun traantjes verbijten, kinderen die elkaar troosten en gewoon een arm over de schouder leggen ... "rakkers" die hier de meest sportieve, faire spelers blijken te zijn ... Dit doet deugd aan het hart van een leerkracht en zal vast en zeker ook bij u een plaatsje raken !

  27-04-2011 om 14:01 geschreven door S-team  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed geslapen?
  Goedemorgen, Gavere! Het is momenteel kwart over zeven en het is nog muisstil in de kamers. Binnen een kwartiertje worden onze lieverds gewekt op de tonen van Justin Bieber (!). Benieuwd wat dat gaat geven ...
  Gisterenavond was er al enig spoor van vermoeidheid te zien. Het bezoek aan de dierentuin, de busreis, het ijsje likken, het sleuren en uitpakken van de valiezen, het opknappen van de kamertjes en het speeluurtje als afsluiter van de dag waren dan ook al een hele boterham geweest voor onze jonge spruitjes.

  Na het ontbijt om 8 uur staan vandaag volgende sporten op het programma: BMX, muurklimmen, petanque en atletiek.
  Momenteel schijnt de zon en het ziet ernaar uit dat het nog niet meteen een natte, sombere dag wordt. BMX zal doorgaan op een vooral stoffig terrein. Ook atletiek is buiten. Er is hier een echte atletiekpiste waar de jongens en meisjes hun kunnen in lopen, verspringen en sprinten kunnen demonstreren. Geen zorg, mama's (ik zie al enkele bedenkelijke rimpels opduiken...): uw kind doet wat het kan! Wij forceren niets; wij stimuleren natuurlijk wel een zo volledig mogelijke deelname aan alle activiteiten. Wijzelf doen natuurlijk ook mee en dat maakt het voor de kinderen alleen maar leuker (en ook wel interessanter: hoe zal de juf dat doen?).

  27-04-2011 om 07:25 geschreven door S-team  


  26-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zonovergoten eerste sportklasdag!
  Traantjes, laatste zoentjes en knuffeltjes, afscheid nemen ... altijd een beetje lastig!  Maar wees gerust: het verdriet was snel vergeten. Eens we op de autosnelweg reden, zaten alle bovengehaalde zakdoeken reeds opgeborgen.
  Rond kwart over tien zette de bus ons reeds af aan de zoo van Antwerpen. Het beloofde een mooie dag te worden: de zon was reeds vroeg van de partij, onze kinderen liepen er welgezind bij en we kregen al meteen een compliment van de gidsen voor het goede, beleefde gedrag van onze leerlingen. Gidsen Paul en Marleen loodsten ons doorheen het eerste deel van het programma. Handige Harries was deze keer het gekozen thema!
  Rond 12u. gromden de meeste magen en moest er dringend een eet- en drinkstop gemaakt worden. Rond kwart voor één startten we dan het tweede deel van de dag: in 4 groepen konden de kinderen zoveel mogelijk van de dierentuin verkennen! Het noctuarium, het serpentarium, het berenverblijf en reptielenhuis waren maar enkele van de prachtige bezienswaardigheden in deze grote zoo. Olifant Kai Mook is ondertussen een flinke 2-jarige die samen met de andere olifanten veel bekijks heeft. Hoe al deze dieren het klaarspelen om te overleven in de natuur, om aan hun voedsel te geraken, om hun jongen groot te brengen; waren interessante weetjes. We genoten ...
  Rond 15u. werd het dan toch tijd om richting Herentals te rijden! Enkele kinderen konden hun nieuwsgierigheid naar de kamer (en vooral wie op hun kamer zou liggen) bijna niet meer bedwingen. We waren er snel. Valiezen uit de bus halen (lees: sleuren, want die sterke papa's waren er niet meer bij), verzamelen en wachten ... tot de juf eindelijk zei hoe de kamers nu in elkaar staken. Alle kinderen bleken duidelijk tevreden met de kamerverdeling en iedereen kreeg als eerste taak de valiezen nu een tweede keer te dragen (lees opnieuw: sleuren) naar de kamer. Maar een beetje helpen, een duwtje hier en daar, en alles kwam terecht!! Nog geen tien minuten later moest iedereen terug uit de kamer, ...
  want er was nog een drankje uit te delen ... Maar bij het buitenkomen stond daar dan toch een ijskar ... om het water in de mond te krijgen ... Het buitenroepen was natuurlijk enkel een list. Wij hadden namelijk een afspraak met de plaatselijke ijscoman. We moesten niet vragen of ze een ijsje wilden: aardbei, vanille of chocolade, stracciatella, mokka of praliné; voor elk wat wils! Ook de juffen lieten het zich smaken!
  Dan weer tijd om de valiezen verder leeg te maken en de bedden op te maken. Na een demonstratie door de juf op de gang waren alle bedden in orde opgemaakt tegen het avondmaal van 18u. Chapeau!
  Op het menu: spaghetti; eventueel aangevuld met een lichte broodmaaltijd. 
  We hebben vervolgens ons avondprogramma gewijzigd. De weersvoorspellingen zijn minder gunstig voor morgenavond en daarom wisselden we onze zwembeurt voorzien op dinsdag met de speeltuin voorzien op woensdag. Niemand sputterde tegen! Alle kinderen content!
  Om kwart voor 9 gezellig samen op het gras nog een koekje en drankje ... en dan richting bedje ... 
  Alhoewel: eerst een verplichte douche, wilden we de bedden niet herschapen tot zandbakken.
  Wondjes ontsmetten, pilletjes uitdelen, zalfje smeren, pleistertje leggen, een troostend woordje, een knuffel van de juf, ... SLAAPWEL !!
  Momenteel (23u.) slapen alle kinderen als roosjes. Tot morgen!!


   

  26-04-2011 om 23:04 geschreven door S-team  


  25-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bijna zover !!
  De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en wij tellen af!
  Nog één keer slapen en we vertrekken op sportklas ...
  Tot morgen!! 
  Juf Ann en juf Hilde

  NB  Toch eventjes laten weten dat deze blog gerealiseerd werd door samenwerking van de juffen met onze ICT-coördinator juf Hélène!
         Juf Hélène, hartelijk dank voor alle hulp!!

  25-04-2011 om 14:02 geschreven door S-team  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staan de koffers klaar?
  Nog één nachtje en dan vertrekken onze kinderen van de 2de graad Gavere op sportklas !

  25-04-2011 om 09:57 geschreven door S-team  
  Foto

  Briefje schrijven?

  Bloso-centrum Netepark
  GBS De Vierklaver
  Tav (naam)
  Vorselaarsebaan 60
  2200 Herentals
  ------------------------

  Maandag =  bezoek aan

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!