Bordspel agenda

Data aangaande spelmomenten en natuurlijk beurzen.

Inhoud blog
 • ZIE NIEUWE BLOG
 • Pixie Queen (Game Brewer)
 • Brussels Games Festival
 • Sandcastles (Yay Games)
 • Dag 2:
  Categorieën
 • 999 Games (1)
 • AEG / Artipia Games (1)
 • Aporta Games (2)
 • Asmodee (0)
 • Chronicle Games (2)
 • Eggertspiele / Pegasus Spiele (0)
 • EmperorS4 Games (1)
 • Far Off Games (0)
 • Game Brewer (1)
 • Garphill Games (1)
 • Gaudete Games (2)
 • Iello (3)
 • Independent publisher (1)
 • Ludonaute (2)
 • Matagot (1)
 • Oink Games (1)
 • Pencil First Games (1)
 • Prijsvragen (2)
 • Queen Games (2)
 • Stronghold Games (1)
 • Sunny Games (1)
 • The Game Master (5)
 • TMG (Tasty Minstrel Games) (1)
 • Waterfall Games (1)
 • White Goblin Games (4)
 • Yay Games (2)
 • Z-Man Games (1)
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.


  Spelletjes enzo
  Gezelligheid en bordspellen gaan hand in hand
  16-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Street Rod door Gaudete Games


  https://s28.postimg.org/gbi7iudst/IMG_20170510_143811_619.jpghttps://s7.postimg.org/5hvobav0b/IMG_20170510_143811_618.jpg

  Street Rod, een kaartspelletje waarin je in de huid kruipt van iemand die gek is op snelle wagens, racen en het optimaliseren en tunen van zijn "Rod".

  En de snelste wagen zal overwinnen, ... of toch niet???


  https://s24.postimg.org/ycm3e2mxx/chucks_muffler_special.jpghttps://s16.postimg.org/6toh6j8th/outcast.jpg

  Toen ik het spel aankreeg van Jan Willem, was ik lichtjes teleurgesteld door het Artwork van de kaarten.  Maar het spel is gebaseerd op een videospelletje uit de jaren '80 en neemt je ook mee naar die periode.  Heel retro wel!

  Ik werd spontaan meegesleurd naar de sfeer van de Sixties, denk maar aan de film Grease.

  Auto's en knappe vrouwen staan centraal ...

  Stoere mannen proberen uit te pakken met de coolste, snelste en hipste wagens, om zo de aandacht van die knappe grieten te krijgen ...  Cruisend door de straten, haren in de wind, ...

  Maar ... je bent niet alleen! 

  Al die stoere kerels willen uiteraard die vrouwelijke aandacht en dagen je dus uit om tijdens een spannende race als eerste de finish te halen, "King Of The Road" te worden en met de knapste griet naar huis te kunnen gaan!

  Het spel op zich is eigenlijk vrij simpel:

  Koop je "Rod", steek er flink wat nieuwe onderdelen in om hem te verbeteren, (zoals een betere motor, carburator, versnellingsbak, banden, ...), zorg voor 1 of meerdere bijrijders en probeer op die manier zo stevig mogelijk uit de hoek te komen tijdens je race op 1 van de drie raceparcours. 

  https://s15.postimg.org/k4xqo8hpn/20170516_072624.jpg

  Afhankelijk van de eigenschappen van jouw Rod (Kracht, Versnelling, Ervaring), zal je al snel duidelijk worden welk parcours voor jou het meest aan te raden is.

  * Voor een sprint op korte afstand kies je voor de "Drag Race". (=KRACHT)

  * Wil je genieten van het uitzicht, maar voel je je uitgedaagd door de steile hellingen en scherpe bochten in het parcours, kies dan voor "Mulholland Drive". (=VERSNELLING)

  * Ben je meer voor een stoere race in het droge kanaal van de L.A.River, ga dan zeker voor de "Aquaduct Race". (=ERVARING)

   

  Maar!  Wanneer je helemaal klaar bent om te gaan racen, komt het moeilijkste van dit spel:

  Hoofdrekenen!

  De uitdager kiest het raceparcours en gaat dan, naargelang het gekozen raceparcours, de correcte formule toepassen:

  * Drag race: (2 x kracht) + versnelling + ervaring

  * Mulholland drive: kracht + (2 x versnelling) + ervaring

  * Aquaduct race: kracht + versnelling + (2 x ervaring)

  De uitkomst van deze formule wordt afgetrokken van de uitkomst van de kaarten van de opponent.  Dit resultaat wordt dan vergeleken met de Pech Indicator (getal rechtsboven) van de bovenste kaart van de trekstapel.

  Is jouw getal hoger dan het getal op die kaart, dan heb je de race gewonnen!

  Om het volledige kaartspel te winnen, moet je echter de ultieme race winnen op het Aquaduct, tegen The King himself.  Breng je deze krachtmeting tot een goed einde, dan kan jij jezelf bekronen tot "The New King"!


  https://s27.postimg.org/bq0ahu5ab/20170516_072721.jpg

  Tijdens het spel ben je dus aangewezen op wat geluk, en niet zo zeer op de kracht van je eigen wagen, wat soms wel jammer is.

  Je hoeft ook geen krak te zijn in rekenen, maar bij elke race moet de rekenoefening wel gemaakt worden, wat soms wel voor enige vertraging kan zorgen tijdens het spel en waardoor de funfactor vaak lichtjes daalt.

  Het "Push Your Luck" systeem in het spel, bij het kopen en bij het racen, kan er voor zorgen dat je onverwacht niets kan kopen of dat je zelfs met een goede wagen de race toch nog verliest. 

  Tijdens onze testspelletjes merkten we al gauw dat het niet hebben van een goede starthand, desastreus kan zijn.  Misschien is het wel aan te raden om iedereen van bij het begin van een racewagen te voorzien.  Wanneer je zonder wagen moet starten en ook tijdens het spel niet de kans krijgt om je een Rod aan te schaffen, kan dit wel voor de nodige frustraties zorgen.

    https://s3.postimg.org/abyctnqyb/20170503_165020.jpghttps://s3.postimg.org/40t5d8ppv/20170503_171114.jpghttps://s3.postimg.org/xrg9z0apf/20170503_170812.jpg

  Ook het verschil in kracht tussen de verschillende kaarten (opponentkaarten, autokaarten, onderdeelkaarten) zou groter mogen zijn.  Dit zal het maken van keuzes vergemakkelijken.

  Bij het nalezen van de spelregels viel me op dat hier en daar misschien wat aangepast of verduidelijkt zou mogen worden.


  https://s3.postimg.org/zabo3zh9v/20170503_173820.jpg


  16-05-2017 om 09:54 geschreven door Ozymandias  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gaudete Games
  >> Reageer (0)
  20-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clash d' Ardéche (Uitgever Gaudete Games)
  https://cf.geekdo-images.com/images/pic3239360_md.png

  Clash d'Ardéche ... mmmm een eerste impressie schrijven is niet makkelijk na een niet volledig afgewerkt sessie. Maar ik ga het een poging geven, om jullie lezers een beeld te scheppen.

  https://cf.geekdo-images.com/images/pic3239361.jpg

  Vooreerst wil ik jullie vertellen dat hetgene me direct aansprak in het spel een paar zaken waren.
  1. Tesamen met m'n ouders en zus vele jaren in Frankrijk op camping geweest met caravan
  2. Nu zelf een ouder met kind (tiener), zijn we ook reeds verscheidene malen in Frankrijk op reis geweest, de eerste keren met caravan, later een vakantiehuisje gehuurd.
  3. De laatste 3 vakanties hebben we vertoefd in de Ardéche, nabij Vallon Pont d'Arc, meerbepaald in Chauzon, Ruoms & Grospierres.

  Dit wat betreft de voorliefde voor deze streek en dus ook wel de directe link met dit spel. Heb ik het gevoel gehad me in de Ardéche te bevinden gedurende het spel? Neen, dat niet, maar je kan je de sfeer wel voorstellen van reizigers die gaan kamperen en dus vooraf prijzen gaan vergelijken en ook de accomodatie, comfort & randevenementen bekijk. Ook zal bij het spelen van het spel de zin naar vakantie aangewakkerd worden, je herinnert je je vorige vakantie. Zilte zeelucht, stranden, of waren het bergen, trekking, fietsvakantie. Dit spel kan deze herinneringen terug wat verser in het geheugen doen belanden, gewoon door het te spelen.

  https://cf.geekdo-images.com/images/pic3239364_md.pnghttps://cf.geekdo-images.com/images/pic3239363_md.pnghttps://cf.geekdo-images.com/images/pic3239362_md.png

  Met dit spel ga je trachten je eigen camping te runnen op een zodanige manier dat je tegelijkertijd gasten op je camping krijgt, je ze ook tevreden kan houden (vooral financieel gezien), je gaat uitbreiden om meer comfort te kunnen bieden, niet alleen voor je eigen gasten maar ook eventueel andere gasten van andere campings. Dit maakt dat er een (uniek) mechanisme ontstaat waarbij je tracht gebouwen te plaatsen op velden die niet alleen voor jou campinggasten, maar ook andere campinggasten kunnen gebruiken. Dit levert jou meer financiële middelen op tijdens de fase dat je inkomsten gaat krijgen.

  Het spel eindigt direct van zodra je je opdrachtkaart hebt volbracht. Die opdracht bestaat uit het optrekken van gebouwen. Dit lijkt simpel maar is het geenzins ...

  Verloop van het spel:

  Vooreerst mogen alle spelers te beginnen bij de startspeler hun receptie gratis op een veld naar keuze op het bord leggen, de receptie is 1 van je 5 stergebouwen. Daarna kan je je 40 geld (of meer indien geen startspeler) spenderen om velden te kopen waar je je gasten kan onderbrengen. Je kan ook gasten plaatsen op de zonet gekochte velden, voor de eerste 5 gasten betaal je 2 munten per gast. Natuurlijk kan je ook nog een ander stergebouw, je hebt keuze uit een zwembad, animatie, restaurant, sanitair. Indien je deze wil plaatsen betaal je de som van het gebouw en plaats je deze op een eerder gekocht veld of op niet gekocht veld en betaal je 5 geld extra.

  https://s12.postimg.org/afvaqgad9/20161119_131408.jpg

  https://s16.postimg.org/ats2zrhl1/PNP_player_board_1_1.png

  Wanneer iedereen dit gedaan heeft kan het eigenlijke spel beginnen. Een ronde bestaat uit 2 fasen een laag seizoen en een hoog seizoen.

  Het laag seizoen wordt per speler afgehandeld, iedere speler doorloopt de volgende stappen:

  • Investeren in ofwel velden, ofwel stergebouwen, ofwel een upgrade gebouw, ofwel reclame
  • Uitspelen van eventuele burgemeestergunsten: wanneer je tenten (gasten) bij de burgemeester plaatst kan je kaarten krijgen waar je een aantal zaken mee kan doen zoals bvb een upgrade van een andere speler stelen (Zie hierboven).

  Het hoogseizoen wordt gezamenlijk afgehandeld, maar misschien best dat die toch door één iemand wat gecoördineerd wordt. De volgende stappen worden gedaan:

  • Tenten op de camping en/of bij de burgemeesterwoning plaatsen (afhankelijk van het aantal tenten dat je bij burgemeesterwoning plaatst, mag je dat aantal in kaarten nemen).
  • Prijzen vaststellen: bij deze fase kiest iedere speler in het geheim een geldkaart die hij wil spelen. Dit gaat hem inkomsten opleveren in een latere fase. Maar ook gaat deze bepalen waar je op het prijzenladder vooruit gaat gaan. Dit kan ertoe leiden dat gasten ofwel op je camping blijven of misschien naar een andere camping gaan.
  • Prijsladder uitvoeren: hierin wordt gekeken hoeveel stergebouwen je hebt en daar wordt je pion gezet, de eerder gekozen geldkaart wordt onthult en de waarde van je kaart ga je omhoog op de prijzenladder. Dit kan mogelijk leiden tot een vlucht van je gasten naar andere campings.
  • Innen van inkomsten en burgemeestergunsten: inkomsten zijn je geldkaart vermenigvuldigt met de som van het aantal eigen gasten op het bord (niet op de burgemeesterwoning) en andere gasten die gebruik maken van je stergebouwen. Diegene die laatste staat op de prijzenladder krijgt een burgemeestergunst dmv kaarten, tenten die op de burgemeesterwoning staan krijgen ook een kaart per tent. Diegene die eerst staat op de prijzenladder wordt de nieuwe startspeler.

  https://s14.postimg.org/hhiwf8535/20161119_132045.jpg


  Zo verloopt iedere ronde en maakt dat je je camping gaat uitbreiden met stergebouwen, met tenten, dat je upgrades gaat doen die misschien tot je opdracht behoren, en dus tot de overwinning kunnen leiden.


  https://s11.postimg.org/u0riiq4o3/20161119_133855.jpg

  Jan Willem heeft mij een mooie en degelijke uitleg verschaft ... maar door mijn tekorten zoals iets kunnen voorstellen en begrijpen, moet ik het spel gespeeld hebben. Pas na een aantal ronden begonnen de puzzelstukjes in mekaar te vallen. Mijn medespelers Ilse & Katrien waren er vlugger mee weg met de regeltjes van het spel.

  Ik heb een vermoeden dat dit bordspel, mits een goede structuur in de regels en het demonstreren een goed bordspel kan worden.

  De burgemeestergunsten kunnen je strategie omver gooien, roet in het eten strooien. Zie spelershulp burgemeestergunsten.

  Het mechanisme van de prijzenladder kan ook aardig wat roet in het eten strooien, daar je campinggasten kunnen kiezen om naar een andere camping te gaan, indien ze vinden dat je te duur bent. Per veld verschil tussen de eerste en de laatste op de prijzenladder verlies je 2 gasten per veld!!!! Deze gaan naar de camping die laatst staat op de prijzenladder.

  Het spel bevat een FAMILIE-versie EN een EXPERT-versie.

  Dit spel loopt nu op kickstarter en begint aardig te lopen met meer dan 50% gebacked.

  Een link naar de kickstarter?

  https://www.kickstarter.com/projects/117402901/clash-dardeche-campground-tycoon/description


  Dank u Jan Willem om even tijd voor me vrij te maken en het spel aan mij uit te leggen.

  Bijlagen:
  http://https://www.kickstarter.com/projects/117402901/clash-dardeche-campground-tycoon/description   

  20-11-2016 om 00:00 geschreven door Ozymandias  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Gaudete Games
  Tags:Boardgame, Gaudete Games, Area control, Clash d'Ardéche, bordspel
  >> Reageer (1)


  SPELLETJES ENZO: Welkom op mijn blog!
  Interessante links
 • De Kolonisten
 • De Spelshop
 • Lotana - Spelmagazijn
 • Adriaensen Speciaalzaak
 • Zomerspel
 • Zuiderspel
 • Spel: Iedereen speelt!
 • Spellenspektakel
 • Spiel Essen
 • Bordspelmania

  Mijn favorieten
 • Core-Origins Games
 • Joshua Tree Games
 • Reuze Spelplezier
 • De Spelgezel
 • Spelfanaat
 • Brainfreeze Coffee & Comics
 • Hermelijn
 • Demo Spel
 • Neverland
 • Oberonn

  Hoofdpunten blog speleninlille
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 30/10-05/11 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!