Inhoud blog
  • Reisvoorbereidingen
  • Aankomsttekst over Szymon naar ouders
  • Onderzoeksrapport
  • "de oceaan van de kindertijd" bespreking
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    adoptie Szymon
    Door Kilodebram
    03-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reisvoorbereidingen
    -reisdocumenten.
    Voor wanneer dat je je adoptiekindje zou willen bezoeken in zijn/haar thuisland dan kan je terecht op deze website: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/
    Hier moet je dan de reisbestemming, leeftijd, duur en reisdoel invullen voor de correcte reisdocumenten.
    Voor extra informatie dan contacteer je de ambassade/consultaat van het land of de regio naar waar u heenreist of uw reisagent of vliegtuigmaatschappij. Deze link zal u vinden op de site zelf.

    -Inentingen
    Als je naar een ander land vertrekt om je adoptiekindje te bezoeken dan kan je best ingeënt zijn voor mogelijke ziektes die je daar kan opdoen. Hier is een link met de website waar je kan zien welke inentingen het beste zijn.
    http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/Gezondheid_en_hygiene/voor_het_vertrek/

    -ziekteverzekeringen
    Ook ziekteverzekeringen zal je nodig hebben boor wanneer je naar het buitenland gaat om je adoptiekindje te bezoeken. Hier is een link om op te zoeken wat je moet doen en wie je moet contacteren voor een ziekteverzekering.
    http://www.dkv.be/nl/content/waarborgen-in-het-buitenland_1/

    03-02-2015 om 11:11 geschreven door schoolproject 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomsttekst over Szymon naar ouders
    We hebben de teksten uit onze notities geanalyseerd en hebben onze mening daarover opgesteld.

    We begrijpen de keuzes van de ouders want hechting is een heel belangrijk onderdeel van het ouderschap, als er geen hechting is dan is er geen orde, vertrouwen en controle over het kind. Familie en vrienden zouden inzien dat dit de juiste keuze is en ook de beste keuze zodat het kind een goede opvoeding en relatie krijgt met zijn/haar ouders. Bij sociale wetenschappen leren we dat hechting tussen kind en ouders zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van dat kind.

    Zelf hebben we ook een aankomsttekst geschreven om de ouders te laten weten wat ze wel of niet mogen doen eens het kindje bij ons is.

    Wie onze kleine Szymon graag voor de eerste keer wilt aanschouwen kan best wachten tot we zelf een band hebben gevormd hebben met Szymon zodat hij zich niet al te veel gaat hechten aan anderen. We hebben er vele malen over nagedacht hoe we dit juist gaan aanpakken en om jullie op de hoogte te houden gaan we jullie enkele dingen vragen te doen zodat Szymon zich eerst aan ons kan hechten. Graag geen goedbedoelde bezoekjes, we zullen samen een datum bespreken wanneer Szymon genoeg aan ons gehecht is. Ook zullen wij degene zijn die het kind zijn pamper ververst, voed, op de schoot neemt, enzovoort. We hebben geen idee hoe lang dit alles zal duren, dit zal van Szymon zelf afhangen. We willen het beste voor Szymon en hebben samen deze beslissing gemaakt.

    Bedankt voor het begrip. 

    03-02-2015 om 10:41 geschreven door schoolproject 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoeksrapport
    Onderzoeksvraag: Welke gevolgen hebben opgroeien in een weeshuis op de ontwikkeling van een kind.

    Tijdens het werken rond het thema adoptie kwam bij ons de vraag naar boven of het leven in een weeshuis een invloed heeft op de verdere ontwikkeling van een kind. Wij vinden dit een gepaste onderzoeksvraag omdat Szymon, het Poolse kindje waarvoor wij moeten koken ook in een weeshuis heeft gezeten omdat hij werd weggenomen van zijn achterstandsgezin waarbij hij verbleef.

    -Hechting: Vanaf de geboorte tot het eerste levensjaar moeten kinderen leren om anderen te vertrouwen als zij verzorgd willen worden .
    Als een verzorger afwijzend of inconsistent is, kan het zijn dat het kind de wereld gaat zien als een gevaarlijke plek vol onbetrouwbare mensen.De wisseling van hechtingsfiguur heeft ook een invloed op de invloed van het kind. Door die verandering kan het zijn dat het weeskindje zijn adoptieouders niet gaat kunnen vertrouwen.

    -Fysiek: Dit hangt af van welk weeshuis waarin je verblijft. Er zijn weeshuizen die zeer goed zorg dragen voor de weeskinderen die daar verblijven maar er zijn ook weeshuizen die amper omkijken naar de kinderen die daar verbleven. Met Sociale Wetenschappen hebben we naar een documentaire gezien genaamd Bulgaria's abandond children". Het is een reportage over een weeshuis in Bulgarije waarbij ze laten zien hoe de kinderen die daar verblijven behandelt worden.De kinderen daar worden 1 hoogstens 2 keer per dag eten gegeven en er was een kindje daar die zijn been had gebroken  omdat hij door zijn been was gezakt omdat hij te zwak was ven het te weinig eten. deze kinderen die daar verbleven hebben dus een zware lichamelijke achterstand.

    -Mentaal: Hetzelfde geldt ook voor de mentale ontwikkeling. In dezelfde documentaire  werden de kinderen daar zo slecht behandelt dat ze zelfs mentale afwijkingen kunnen krijgen. In het begin van de documentaire werd er gepraat met een weeskindje die al een tijdje in dat weeshuis zat en mentaal nog zeer goed in orde was. Maar naar het einde van de documentaire kreeg ook dat kindje een mentale achterstand. Dit was te zijn doordat ze niets meer zei en dat ze samen met andere kinderen gehurkt zat op een stoel naar voor en naar achteren te wiggelen.

    Dus wanneer ouders een kindje geadopteerd hebben hebben waarbij ze merken dat er een mentale of fysieke achterstand is dan moeten zij naar een specialist gaan om dit te laten behandelen of hen te helpen begeleiden bij het proces.
    Wanneer het kindje hechtingsproblemen heeft dan moeten de ouders veel tijd spenderen met het kindje maar ze moeten niet te verstikkend zijn. Alles moet ook via de ouders gebeuren, bijvoorbeeld cadeau's geven, anders kan het zijn dat het kindje meer gehecht geraakt aan een andere persoon.

    03-02-2015 om 10:19 geschreven door schoolproject 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."de oceaan van de kindertijd" bespreking
    Het verhaal gaat over een jongetje dat zijn ouder verliest op een heel jonge leeftijd vanwege een accident, hij wordt opgevangen door een nieuwe ouder die hij na een tijd ook verliest. Hij beslist na het verlies van beide ouders om alleen nog op zichzelf te rekenen en zorg te dragen voor zichzelf. Later word hij toegewezen aan een nieuw gezin die de kleine jongen verteld dat ze al heel lang op zoek zijn naar iemand zoals hem en dat ze er alles aan gaan doen om hem goed en gezond op te voeden. De jongen luisterde niet echt en besloot niet te veel op zijn nieuwe ouders te vertrouwen zodat , indien nodig, hij voor zichzelf zou kunnen zorgen.

    We hebben medelijden met de jongen die op zeer jonge leeftijd zijn ouders verliest en daardoor mensen wantrouwt, het zal moeilijk zijn voor hem om zich aan mensen te hechten in de toekomst 

    03-02-2015 om 09:53 geschreven door schoolproject 2015  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/smartschool

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    27-01-2015 om 09:46 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs