zaterdag 20 juli: vandaag heb ik zandkoekjes gemaakt het recept is als volgt:
INGEREDIENTEN:
KOEKJES:
200 g koude boter
250 g bloem ( neem wat extra om uit te rollen )
5 g bakpoeder ( of een zakje )
100 g suiker
2 eierdooiers
GARNERING:
poedersuiker
EXTRA:
2 bakplaten bedekt met bakpapier
plasticfolie
deegroller
steekvormpjes voor koekjes ( of een glas om rondjes te steken )
BEREIDINGSWIJZE:
1. verwarm de oven voor op 170 c.
2. snijd de boter in kleine blokjes.
3. zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom.
4. voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de boter toe.
5. meng met een spatel of mixer alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. OPGELET: meng niet te lang, want dan word het deeg stug.
rol het deeg tot bol, rol in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. ( TIP: kneed het deeg met de hand dat is beter. )
6. bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van halve centimeter dik.
7. druk met een steekvormpje ( of een glas ) figuren uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
vouw de restjes van het deeg tot een bal en rol het deeg uit en maak nieuwe figuren.
8. bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.
laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden. bestuif de afgekoelde koekjes eventueel met poedersuiker.
zondag 21 juli: vandaag heb ik eierkoek gemaakt. het recept: ik heb geen zin om het helemaal op te schrijven dus als je het wil weten zoek op google naar
EIERKOEKEN- LAURA´S BAKERY.
maandag 22 juli: I LOVE SCHUIMPJES!!!!!! ik vandaag dus schuimpjes gemaakt,
alleen ik ben het recept kwijt dus je moet zelf ff zoeken.
Vrijdag 13 juli: vandaag heb ik brownies gemaakt met slagroom, ijs, vanillesaus, bonbons en sprinkels.
Maandag 16 juli heb ik weer pastasalade gemaakt met brood en worst.
Dinsdag 17 juli: ik heb lunch gemaakt met gehaktballetjes en stokbrood. Dat ging niet zo goed want eerst brande ik mijn mond aan een gehaktbal en toen liet ik de pan op mijn teen vallen :( .
Het was niet erg veel deze week maar toch veel leesplezier!
Vandaag heb ik de lunch verzorgd. Ok, eerst heb ik knakworstjes opgewarmd dat ging niet zo goed want ik brandde mijn vinger en het begon te koken, (dat is niet de bedoeling!!) daarna haalde ik de pastasalade uit de koelkast want die had ik de dag daarvoor gemaakt . Dit doe je als volgt:
Nodig:
blikje mais
komkommer
tomaat
peper en zout
ketchup en majonaise
gekookte pasta
zo doe je het:
Snijd de komkommer en tomaat in stukjes, haal het schil van de komkommer en doe het in een kom met een blikje mais. Wat majonaise, een beetje ketchup en wat peper en zout, doe het een beetje op gevoel. Doe de pasta erbij en smullen maar!! :) :)
Veel plezier!!!!
Maandag 9 juli:
Vandaag heb ik broccolitaart gemaakt maar ik mag het recept niet verklappen:( :(
Woensdag 11 juli:
Vandaag ga ik een verjaardagsmaal maken. Ik maak de tomaten salsa:
Nodig :
tomaat
ui
limoen
peper en zout
koriander
Te doen:
snijd de tomaat in kleine stukjes en snijd ook de ui in kleine stukjes. Doe het in een kleine kom met wat limoensap, peper, zout en koriander. TIP: knip de koriander met een schaar!! 😁