Jeugd SK Lochristi
Foto
Inhoud blog
 • U8 Wim!
 • Trainer Johannes U8
 • Trainer Johannes U8
 • Duiveltjes U9 (Franky)
 • Trainer Johannes U8
 • Trainer Johannes U8
 • U9 Gunter 10/10/09 SV Zaffelare - SKLo 1 - 20
 • SK Lochristi - Heusden (U9) 10/10/09 (Franky)
 • Trainer Johannes U8
 • U9 Gunter
  Categorieën
 • Algemeen (1)
 • Duiveltjes (25)
 • Knapen (0)
 • Miniemen (0)
 • Preminiemen (0)
 • Scholieren (0)
 • Uefa's (0)
 • De jeugdploegen van SK Lochristi, hun foto's, wedstrijdverslagen, en zo veel meer ...
  23-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U8 Wim!
  Enkele weken geen tijd gehad om wedstrijdverslagen samen te vatten bij deze mijn excuses!
  10/10/09  SKLO A - Berlare 5-12

  Eerste verliesmatch van het seizoen tegen sterke tegenstander,waren zeker n iet de mindere ploeg maar in deze wedstrijd heeft de keeper van de tegenstander de match gewonnen!

  17/10/09 ZAFFELARE B - SKLO A  10-3
  Tweede verliesmatch op rij voor mijn jongens!
  Verdiende overwinning voor tegenstrever die veel gretiger waren dan wij,hier herkende ik mijn team niet overklast in alle rangen tegen tegenstander die wij normaal gezien aankunnen!
  Om snel te vergeten deze wedstrijd alles zat tegen en niks lukte!

  24/10/09 SKLO A - SKV OOSTAKKER 6-13
  Derde verliesmatch op rij wat is er aan de hand stel il mij de vraag! We zitten duidelijk in een vorm crisis en wat gebrek aan vertrouwen ik probeer alles om de ploeg terug op de rails te krijgen maar lukt me blijkbaar niet!
  Tweede helft van deze match was veel beter van onze kant maar kalf was toen ook al verdronken,ook gezien toen dat onze Thomas geen echte doelman zal worden,onze Gavin is herrezen als doelman en doet dit met verve!
  Tegenstander heeft me aangenaam verrast qua spel,maar normaal gezien is dit voor ons een ploeg die haalbaar is als je ziet welke talenten wij hebben rondlopen,hadden nog maar een paar maanden daarvoor het tornooi van SKVO gewonnen en dat team toen weggespeeld!

  31/10/09 DAKNAM - SKLO A 4-4
  Apatheose van de competitie waar de trainer dacht om nu het te doen keren,amaai niks was minder waar!
  Hadden het zeer moeilijk om de vrije man te vinden,en scoren lukte ook al niet met het gekende resultaat als gevolg,voor mij was dit de zwakste partij die ik al gezien had van men jongens!
  Dit zetten we recht in de terugronde!

  07/11/09 SKLO A - SERSKAMP SCHELLEBELLE   UITGESTELD
  Wedstrijd uitgesteld op vraag van de tegenstander omdat ze met teveel zieken waren,eens moeten bekijken of deze match eens herspeeld kan worden op een woensdag eventueel!
  Ofwel hadden ze serieuse schrik van ons kan ook uiteraard!

  11/11/09  DUIVELTJESTORNOOI SK LOCHRISTI
  1ste wedstrijd Red Star Waasland (2e nationale)- Sklo  3-1:
  Zeker niet verdiend tegenstander wint op kracht met schoten vanuit het middenveld
  waar het al voetballend willen doen!
  2de wedstrijd KSK Beveren (2e nationale)- Sklo 3-2: Gelijkspel had verdient geweest tegen goede voetballende tegenstander,hebben ons niet laten overklassen komen zelfs 2-0 voor met magistraal voetbal getuige daarvan het doelpunt van Raf de lob over de keeper!
  3de wedstrijd FCH Sinaai - Sklo 1-1: De vermoeidheid sloeg al beetje toe maar hier hadden we alweer de overwinning verdient tegen tegenstander die ver achteruit kruipt,tegen zulke teams hebben we het altijd moeilijk,paar keer paal geraakt en deklat de bal wilde er niet in!

  14/11/09 HO KALKEN - SKLO A  5-12
  Deugdoende en verdiende overwinning na een paar moeilijke weken met de vormcrisis! Toch wedstrijd met twee gezichten,eerste 15min van 1ste helft waren subliem met hoogstaand voetbal tegenstander wist niet waar eerst kijken,en daarna beinnen we weer hetzelfde spel mee te spelen van de tegenstander!
  Maar toch een deugdoende zege die we nodig hadden voor de moraal,de voorbije week wel zeer goed getraind geweest!

  21/11/09 SKLO A - WACHTEBEKE  11-1
  De wedstrijd van de remonte,deze wedstrijd had alles,duelkracht,inzet,karakter en mooi voetbal met zeer mooi samenspel! Nog eens ons ploeg op hun niveau gezien,amaai zeer trots ben ik,de afgelopen week ook zwaar getraind op training met nieuwe oefenstof en dit weerspiegelt zich op het veld tijdens de match!
  Vandaag weinig op aan te merken alles was aanwezig,tegenstander was potig maar fair,hebben een kans of 5gehad maar deze werden mooi gepareerd door onze keeper!
  Wil Gavin,Thomas,Arnaud,Rune,Nicolas,Raf,Samten en Tim langs deze weg feliciteren voor hun game vandaag veel inzet en karakter dikke proficiat! We zijn terug vertrokken voor een mooie reeks!


  Volgende woensdag en vrijdag geen training (trainer moet werken)
  Training gaat door op dinsdag 24/11 van 17u10 tot 18u40!

  Komende zaterdag 28/11 spelen we om 11.00 op Eksaarde!

  Greetz trainer Wim

  23-11-2009, 11:55 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  14-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainer Johannes U8
  Heusden B - Sk Lochristi 2-4

  Na een goed tornooi woensdag en goede training gisteren, waren we klaargestoomd om punten te gaan pakken.
  Vorige week wonnen we al van Heusden A en wouden vandaag van Heusden B ook winnen.
  De match kwam maar traag op gang en het tempo lag stukken lager dan anders. Maar eigenlijk was het een goede oefening om passen te geven en een aanval op te bouwen. En dit is dan ook gelukt. Doch scoorde Heusden eerst, maar niet veel later scoorden wij tegen. Voor de rust was het 2-2. Daarna kwam Heusden praktisch niet meer over zijn helft. Er werd goed positioneel verdedigd. Een dikke chapeau.
  Muriël stond in de goal en had praktisch niet veel werk, maar elke week wordt ze stukje bij stukje beter als keeper.
  Klaas die normaal met volle inzet de match begint, stond precies vandaag in slaapmodus. Ik kreeg hem maar niet wakker en zweefde soms niet wetend over het veld. Doch heeft hij een mooie assist gegeven waaruit Iljo mooi kon scoren. Iljo stond vandaag scherp en dit was ook te merken. Hij hanteerde de bal ook beter dan anders en gaf ook een paar mooie passen. Van Matisse zijn we gewoon dat hij de tegenstander vaak dribbelt, maar dan soms vergeet te passen. Vandaag was dit pakken beter en zou konden mooie aanvallen opgebouwd worden. Cedrik die we 2 volle weken hebben moeten missen, was eindelijk terug. Het was in de eerste helft duidelijk te zien dat hij er een tijdje tss uit was, maar hij heeft de draad zeer rap opgepikt en veel nieuwe dingen bijgeleerd. En uiteraard heeft hij ook goed gepast en verdedigd. Onze Robin heeft meerder malen gepast en zijn positie was een stukje beter. Stilaan zal hij het door hebben en tot een volwaardige voetballer uitblinken. Eindstand 2-4.
  Spijtig genoeg hebben we de score niet kunnen verdubbelen, maar dit had best gekund. Matisse en Iljo hebben vaak gemist voor de goal, dus daar zullen we zeker nog moeten op werken. Maar iedereen heeft zeer goed gespeeld en met volle inzet. Het was leuk om jullie te zien voetballen.
  Een raad voor Klaas: probeer de vrijdag een beetje vroeger te gaan slapen zodat je helemaal fris aan de match kan beginnen (zoals we meestal van je gewend zijn).

  Volgende week tegen C. Melle thuis.

  Tot woensdag

  grtz
  Johannes

  14-11-2009, 17:22 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  09-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainer Johannes U8
  Sk Lochristi - Heusden A     5-4

  Na een flinke dreun van vorige week stonden we alweer gemotiveerd op het plein. Ditmaal had ik hen nog uitgelegd wie wat waar moest doen en blijkbaar heeft dit toch een stuk geholpen. Ze speelden een stuk beter dan vorige week. Er werd ook meer geduelleerd, want dit bleef uit vorige keer. Voor de rust stonden we maar 0-2 achter (1 owngoal van Iljo), er werd op bepaalde momenten mooi voetbal getoond en dit langs beide kanten. Niels probeerde meerdere malen te scoren, maar tervergeefs. Na wat uitgerust te zijn begonnen we aan de 2de helft.
  We lieten ons niet doen en de tegenstander kwam bijna niet meer over zijn helft. Met Klaas, Niels en Matisse vooraan werd er goed gepast en verdedigd en uiteraard ook gescoort. Niels maakt maar liefst 4 van de goalen en Matisse 1 mooie afsluiter. De tegenstander stond onder druk, maar doch konden ze nog 2maal scoren, mss was het meer geweest want ze beslisten eenmaal op de rechterpaal en eenmaal op de linkerpaal. Muriël stond in de goal en deed zoals altijd haar best. Onze Gilles zat een beetje in een dipje, maar hij heeft zeer hard zijn best gedaan en getoond wat hij allemaal kon. Toen hij moest verdedigen, deed hij dit, toen hij moest vrijlopen, deed hij dit ook. Het was leuk om zijn dat er weer een glimlach te boven kwam bij hem. Zoals vorige keer gezegd bolt Iljo een stukje achteruit, hij  wil te rap zijn in zijn acties en verliest hierdoor de controle over de bal. Indien hij niet aan de bal is, gaat alles goed, maar eenmaal in balbezit slaat hij als een boek dicht en weet niet meer wat te doen. Hier zal zeker nog aan gewerkt worden, zodat hij weer even goed wordt. Klaas is een echte klassebak die balgevoel heeft. Hij maakte samen met Niels en Matisse zeer mooie acties en speelde op sommige momenten de tegenstander uit. Robin begon passen te geven, maar dit was enkel voor in de eerste helft, ik ben blij dat hij toch al 1 helft de 'klik' heeft kunnen maken dat hij met passen véél meer bereikt. In het algemeen goed gevoetbald en goed gereageerd op hetgeen ik hen zei.

  De goal van de match is zeker en vast voor Gilles: bij de penalty's scoorde en dit mooi door de benen van de keeper.

  Volgende week tegen Heusden B, met woensdag een tornooi en vrijdag een training zal dit zeker moeten lukken. Tot dan!

  Grtz,
  Johannes

  09-11-2009, 21:38 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  01-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiveltjes U9 (Franky)

  VKN BEERVELDE – SKLO 5-5

  Vandaag de verplaatsing naar de buren van Beervelde. En we wisten al dat ze een hele goede ploeg hadden ook nog voor de wedstrijd kwam 1 van de ouders zeggen hoeveel ze de week ervoor gewonnen hadden en ik denk dat dat enkel om te imponeren was. We begonnen niet zo goed aan de match en kregen al snel 2 doelpunten om de oren. Maar daarna kwamen we beter in het spel en konden we voor de rust nog gelijkmaken. Er zaten een paar mooie aanvallen bij maar soms ontbrak het tikkeltje geluk langs onze kant. Na de rust kwamen we veel beter uit de kleedkamer en konden we direkt al uitlopen tot 2-4. We lieten dan de thuisploeg terug in de wedstrijd komen en zo werd het dan 4-4 maar toch konden we dat doelpuntje nog net voorkomen. 4-5 in de slotfase was er dan een discussie met de scheidsrechter (een vader van een speler) en onze trainer (de scheids zei tegen de speler die aan een ren bezig was dat hij de bal moest afgeven en ik heb de scheids attent gemaakt dat die neutraal moet blijven) Toch in de slotfase kregen we nog de gelijkmaker binnen en in de laatste minuut besloot Boris aan de verkeerde kant van de paal. Een zeer goede match van onze kant waarbij we eigenlijk de overwinning verdienden.

  SKLO – RC GENT ZEEHAVEN 8-2

  Vandaag kwam de andere ploeg van Gent Zeehaven op bezoek. We begonnen goed aan de match maar 2 domme doelpunten kregen we tegen enerzijds een bal die botste voor de keeper en over hem in doel belandde en dan een bal die aan de zijlijn buiten was de tegenpartij bleef voortspelen en konden daaruit scoren. Daarna begonnen we aan de match met goed combinerend voetbal, duelkracht en zo vlogen de ballen in doel. In no time stonden we voor en gingen we de rust in met 4-2. Na de rust gingen we op hetzelfde elan door met goede combinaties en goede duels en konden we nog 4x scoren. Zo zien we als we goed trainen en het uitvoeren voetbal simpel kan zijn.

  FC MOERBEKE – SKLO 7-12

  We zakten vandaag af naar Moerbeke met een afgeslankte ploeg daar er enkele zieken gevallen zijn. Maar toch hebben we ons goed geweerd. Het was een wedstrijd met 2 gezichten voor ons. In de eerste helft stonden we er met mooi voetbal, goede combinaties, heel sterke duels en mooie goals resultaat 2-7 aan de rust. Na de rust wonnen we bijna geen duel meer was de tegenpartij veel gretiger en wachtten wij teveel af. De tegenstander kon gemakkelijke goals maken en dat moeten we vermijden door wat meer druk te zetten op de speler met bal. Toch konden we af en toe tussen hun doelpunten nog een goaltje meepikken zodat de kloof ruimschoots voldoende bleef. Een degelijke partij maar nu nog proberen 2 helften op hetzelfde niveau te spelen en het liefst op het niveau van de 1ste helft.

  01-11-2009, 16:12 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  31-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainer Johannes U8
  Tenstar Melle - Sk Lochristi 12-2

  Deze week goed getraind, evolutie gezien. Maar vandaag was daar niks meer van te merken.
  Als team is het belangrijk dat we samenspelen, zodat we samen een overwinning kunnen vieren.
  Maar sommigen onder ons hebben dit nog niet door. Eenmaal als ze de bal hebben, rennen ze als een zot achter de bal en verliezen ze hem.
  Ipv van rustig te kijken waar ze eventueel nog kunnen passen en zo samen te spelen. Dit zagen we maar enkele malen in de match.
  Het rare is dat ze de ene match zeer goed spelen en de week erop starten ze weer op nul. Maar ze zijn nog jong en moeten nog veel bijleren.
  Ook verdedigend waren we veel minder. Er werd niet op de man verdedigend en zo kon de tegenstander gretig scoren. Matisse heeft goed gekeeperd en zo een paar mooie ballen kunnen saven. Robin was als keeper in de eerste helft wat minder, maar op het veld zit hij vol met motivatie om toch maar een goal te maken. Juist samenspelen en op zijn positie spelen zijn minder. Muriël was in de eerste helft sterk bezig, maar de vermoeidheid kwam vlug op waardoor het wat moeilijker werd voor haar om. Als Gilles op het veld komt, zijn we precies met een man minder. Vandaag verdedigde hij een stukje beter, maar technisch zit Gilles een flink stuk achter. Op de training is het belangrijk dat hij oplet en zo zaken meeneemt naar de match. Maar daar komt vaak niks van in huis. Iljo vond ik ook een stuk minder maar zijn gedrevenheid blijft. Technisch gaat hij een stukje achteruit, hopelijk herpakt hij zich weer vlug. Jari (zoon van Gunther) hielp ons vandaag uit de nood en was toch een stukje meerwaarde. Doch stond hij vaak vrij, maar zoals eerder gezegd werd er bijna niet gepast en vond hij het uiteraard minder leuk om nog te spelen net als Niels. Hij is zeker onze beste speler, maar hij lijkt wat van zijn motivatie te verliezen. Als hij het veld opkomt volgen er mooie acties, maar qua verdedigend werk is er nog wat werk aan (en dit bij iedereen).

  Maar we hebben al getoond dat we wel kunnen voetballen en met dit motto maken we ons klaar voor de volgende match!

  grtz
  Johannes

  31-10-2009, 00:00 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  24-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainer Johannes U8
  Woensdag Massemen B- Sk Lochristi    9-5

  Na een goede partij van onze zijde, met iedereen die veel aandacht had voor zijn positie, hebben we spijtig genoeg verloren.
  De posties waren op rechts alternerend Muriël en Robin, op links Cedrik en Gilles, centraal Klaas (zeker zijn beste plaats) en Matisse, verdediger Iljo en keeper Niels. Halfweg was het 5-4 voor de tegenstander, met goals van Matisse, Robin, Muriël (eerste goaltje van het seizoen), en iemand van wie ik de naam vergeten ben. Cedrik, Muriël (sterke wedstrijd) en Robin deden hun werk goed op de flank, maar ze moeten nog durven hoger gaan. Ik denk niet dat hun mannetjes op de hele wedstrijd twee keer vrijgestaan hebben. Proficiat voor hen. Klaas en Matisse deden het vooraan goed, maar willen nog veel te veel teruglopen, vooral Matisse dan en speelvogel Iljo pakt regelmatig de bal af. Tot hij weer niet meer wil voetballen. Niels moest af en toe de bal tegenhouden en Gilles deed zijn best, maar miste de gedrevenheid, die hij wel zou hebben bij de strafschoppen. Gezien onze traditioneel sterke tweede helft zouden we dat varkentje wel gaan wassen.
   
  Met Gilles op de plaats van Niels en Iljo in de spits en Matisse en Klaas alternerend verdediger deden we verder. Het eerste kwartier kwam er geen bal naar Gilles, zo sterk speelden ze, maar er was een hele goede keeper bij de tegenpartij, die zeker een goal of vijf tegenhield. Niels, Iljo, Matisse, Klaas, Robin: allen mooie pogingen naar doel, maar ze hadden de beste keeper uit de reeks tegen. We bleven proberen, tot spits Matisse per ongeluk, keihard in eigen doel knalde. Hij kon er niets aan doen, maar hij wil niet begrijpen dat een spits vooraan moet staan. Ongelukkig kregen we nog in totaal vijf goaltjes tegen. Klaas kon een sterke partij belonen met een goal. Proficiat hiervoor. Na partij en verschillende penaltys mooi en hard naar het hoekje, was Gilles zeer gedreven om de penaltys te pakken en kon er twee stoppen. Als iemand  in de goal staat moet er een papa achter de goal staan om hem op te peppen,  de trainer kan echt niet bij iedereen zijn, en ze hebben dat beetje motivatie extra nodig. Op naar de volgende wedstrijd.

  Peter


  Zaterdag 24/10/09
  Sk Lochristi - Destelbergen   6-4

  Het was vandaag een prachtige match waarin mooi werd samengespeeld, dit zowel voor de tegenstander als voor ons.
  Doch maakten wij meer doelgevaar, maar spijtig werden we daar niet voor beloont.
  Nu we weten wie waar het best speelt, lijken onze duiveltjes open te bloeien. Ze weten wat van hen verwacht wordt op hun positie.
  De aandacht voor positie was stukken beter dan voorbije wedstrijden. Qua verdedigend werk was deze match een echte opsteker. Bijna iedereen bleef goed verdedigen op de tegenstander. De goal van de match was voor Cedrik, doordat een schot van Klaas werd afgeblokt door de keeper kreeg Cedrik de kans om de bal mooi binnen te tikken. Hij gleed letterlijk samen met de bal in de goal. Cedrik is altijd enthousiast en gaat er altijd voor. Hij speelde een goede match. Ook mogen we zeker niet onze keeper vergeten, Iljo speelde een zeer goede match en stopte enkele mooie ballen. Muriël kreeg nog een kans om een 2de goal op haar palmares te zetten, maar jammer genoeg lukte dit niet. Als enigste meisje in onze ploeg, is het uiteraard niet gemakkelijk om te tonen dat meisjes ook kunnen voetballen. Ze is immers een zeer belangrijke schakel in ons team! Gilles zat vandaag wat in een droomfase, hij ging maar af en toe op om de bal te veroveren. Maar als hij de bal in de voet krijgt, probeert hij toch wel te passen of zich vrij te lopen. Ook al gaat dit zo vlot, toch probeert hij. Van Matisse is geweten dat hij graag scoort en dat kon hij vandaag weer waarmaken. Hij maakte zeer mooie acties en liet vaak de tegenstander achter zich. Hij mag wel niet vergeten dat er nog zijn die graag scoren en dat hij dus moet passen en niet teveel alleen spelen. Het is idd niet gemakkelijk om dit op die leeftijd in hun hoofd te prenten, maar naarmate ze ouder worden, zal dit wel veranderen.  Van Robin zou je niet zeggen dat hij de jongste is, hij kan zeker en vast mee met onze duiveltjes. Hij loopt vaak de anderen er af en zijn inzet is enorm. Toch moet hij nog wat leren om op zijn positie te spelen en zich een beetje vrij moet lopen (maar dat is nog zo bij sommigen). Ik denk dat het vandaag de eerste match was dat hij eens niet getackeld geweest is, of een bal op zijn hoofd gekregen heeft :). Niels was niet zo blij dat hij als verdediger moest beginnen, maar toch is dit een belangrijke plaats in ons team, we hebben je zowel van voor als van achteren nodig. Als spits was er opnieuw een glimlach te zien en maakte hij het de tegenstander knap lastig. Net zoals Klaas die een ferme versnelling heeft zitten en een stevige trap heeft. Hij maakt mooie acties en geeft goede ballen. De tegenstander speelde af en toe ons ook uit en zette zo mooie acties op waardoor wij verrast werden en zodat zij konden scoren.
  De goalen waar voor Matisse, Cedrik, Robin, Klaas.
  Doe zo voort, jullie zijn goed bezig. Jullie beginnen meer en meer als een echt team te werken en het op te nemen voor mekaar!!
  Eindstand 6-4

  Op naar de volgende match!
  Spijtig dat ik niet aanwezig kan zijn op de mosselsoupé, maar laat het jullie smaken en maak er een mooie avond van!!

  grtz,
  Trainer Johannes

  24-10-2009, 00:00 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  17-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U9 Gunter 10/10/09 SV Zaffelare - SKLo 1 - 20

  En we blijven doorgaan op ons elan, 15 op 18, is lang geleden dat ik op school zulke goeie punten haalde. Zelfs onze Rode “Duivels” hebben dat in tijden niet meer gehaald.

  Na 4 minuten in de wedstrijd vroeg ik me al af of een dicteerapparaat niet handig zou zijn. In die paar minuten waren al evenveel vloeiende acties richting doel Zaffelare, telkens gevolgd door een doelpunt, gebeurd.

  Inderdaad, 0-4 in 4 minuten, en van een wedstrijd was al geen sprake meer. Eenrichtingsvoetbal, waarbij Zaffelare enkel veel in balbezit kwam door het hoge aantal aftrappen dat ze moesten nemen, was wat onze supporters te zien kregen.

  En eigenlijk waren we met een bang hartje naar daar afgezakt. Niet zozeer omwille van de tegenstander, maar met in onze gedachte dat onze 2 vorige wedstrijden daar waren afgelast door ondergelopen pleinen. En met de regenval van de dagen daarvoor, weet je maar nooit of je daar weer voor niets zou staan.

  Enkele minuten voor de opwarming begon, werden alle sluizen nog eens opengezet, en daarna kregen we droog weer en bij momenten dankzij het waterzonnetje zelfs aangenaam warm weer. Wat een verademing.

  Alle acties die leidden tot een doelpunt apart beginnen beschrijven, ga ik bij deze achterwege laten. De kans dat het te langdradig zou worden is immers vrij groot.

  Bij de rust stonden we immers al 0-11 voor. Rekening houdend met de tijd die “verloren” gaat om telkens opnieuw te juichen en af te trappen, is dat een mooi gemiddelde.

  Tijdens de rust werd de doelman van Zaffelare veldspeler. Deze jongen bracht iets meer dan de anderen, maar kon in zijn eentje geen vuist maken tegen het sterke collectief dat wij alweer op het veld zetten.

  Uiteindelijk werd er afgefloten bij een eindstand van 1-20. Op zich niet zo belangrijk. Wat wel belangrijker was, is de manier waarop.

  De ruime en verdiende overwinning werd immers niet behaald door 1 maar door 8 spelers, die zich allemaal collectief en voor de groep inspanden. En wie moet je op zo’n moment vernoemen? De spits die 10 doelpunten gemaakt heeft, want het is toch daarom dat hij er staat? Is die belangrijker dan de flankspelers die samen 8 doelpunten voor hun rekening namen, maar hem ondertussen ook van 6 assists hadden voorzien?  Dacht het niet. Elk is immers belangrijk op zijn positie. En een ploeg is net als een ketting maar zo sterk als zijn zwakste schakel, laten we dat zeker niet vergeten.

  Te onthouden uit deze wedstrijd is dat we collectief heel wat naar voor kunnen brengen. En als we de ruimtes benutten en het samenspel even goed houden, denk ik dat zowel ik, als de trainer, als onze supporters nog heel wat mooie wedstrijden gaan te zien krijgen van onze jongens dit seizoen.

  Bedankt en hopelijk tegen Destelbergen B (17/10) (wat daarom niet wil zeggen dat zij de minst goeie ploeg zijn, want wij waren vorig jaar ook Lochristi B) een even mooie wedstrijd.
  Niet vergeten : onderschatting is een heel groot kwaad.

  Den delegue.

  PS. Ook onze strafschoppen na de wedstrijd zijn aan het verbeteren. 7 van de 8 werden binnengetrapt.

  17-10-2009, 10:53 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  14-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SK Lochristi - Heusden (U9) 10/10/09 (Franky)

  Sklo – Heusden 10-1

  Vandaag de wedstrijd tegen Heusden en voor verschillende spelertjes onder ons was dit een belangrijke match omdat het tegen schoolvriendjes was en die wil je toch altijd winnen want dan kan je pronken op je school. Ook voor enkele ouders was dit een belangrijke wedstrijd en die gaven de spelers een extra motivatie : bij winst een extra drankbonnetje!

  Ook Lennert maakte terug zijn opwachting in het elftal na maandenlang uit te zijn met een sleutelbeenblessure.

  Dan de wedstrijd zelf. We waren beter in duels en dat kwam al gauw tot zijn recht. In het begin kwamen er veel kansen maar gingen die net voorlangs of naast het doel. Maar Lennert ging door en legde gepast opzij en Bram was mooi meegevolgd en kon simpel binnentikken. En toen waren we vertrokken. Nog enkele beautys en een schot die op de dwarsligger uiteenspatte enz. ruststand 4-0.

  Tijdens de rust eventjes attent gemaakt dat we moeten blijven werken en dat de wedstrijd nog niet gedaan is want meestal in de tweede helft krijgen we een dipje. Maar iedereen bleef knokken voor de bal en er werd goed samengespeeld met het gekende eindresultaat. 10-1.

  Blijven verder werken en blijven geconcentreerd zijn tijdens de match is de boodschap.

  14-10-2009, 10:11 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  10-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainer Johannes U8
  Sk Lochristi - Serskamp-Schellebelle  4-22

  Van de week hebben ze zeer goed getraind en hun echt ingezet. Maar vandaag was daar niks meer van te merken op het veld.
  Wat begon als een goede match eindigde snel in een ware veldslag. We starten met volle vertrouwen aan onze match. We konden na enkele minuten een goal maken (1-0). Doch scoorde ze tegen (1-1). Hier was onze match eigenlijk al gespeeld. Vanaf dan werd er niet meer goed gevoetbald. Alles wat tijdens de training aangeleerd werd, werd gewoon langs de kant gelegd en ze begonnen hun eigen spel te spelen. Qua positie zowel aanvallend als verdedigend werd er gewoon gespeeld waar ze goesting in hadden. Ook de balcontrole die tijdens de training goed uitgevoerd wordt trok nu op niks. Om kort te blijven, in het algemeen was dit de slechtste match van het seizoen. Ik hoop dat de spelers zich meer bewust gaan zijn van wat hun taak is op het veld, dat er geluisterd moet worden als ik iets zeg en niet dat ze hun eigen zin doen, ik kon evengoed als toeschouwer langs de zijlijn staan. De tegenstander die goed speelde kon hier makkelijk gebruik van maken en zo heel mooie acties uitvoeren. Hopelijk is het volgende week beter.

  grtz,
  Johannes

  10-10-2009, 12:24 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  07-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U9 Gunter
  26/09 U9 SKLo - Laarne-Kalken  16-2

  Tegen een onbekende tegenstander (na 3 seizoenen komen die niet zo veel meer voor in dezelfde reeks), zagen we een lichamelijk vrij grote ploeg het plein opkomen.

   Gelukkig lijken onze jongens eindelijk over de maturiteit (“volwassenheid”) te beschikken om uit te gaan van onze eigen kracht eerder dan naar de tegenstander te kijken. Zonder onze vaste linkerpoot (pa en ma Keanu waren op snoepreisje) hebben we op misschien de laatste zomerse zaterdagnamiddag korte metten gemaakt met hen, en dat met bij momenten heel vloeiend samenspel waar een trotse trainer eindelijk zijn hand in zag. De aanhouder wint.

   Een eerste vlotte aanval over rechts, werd vrij vlug door Milan, op voorzet van Anton omgezet in een 1-0 voorsprong. Even later waren de rollen omgekeerd en was het Milan die Anton de 2-0 aanbood. Kort daarna gevolgd door de 3-0, bijna een kopij van de eerste goal. Familiekwestie voor de 4-0, Milan die zich doorzet over links en neefje Jari, de benjamin van de ploeg, de 4-0 ziet scoren.

  Even te euforisch en met een beetje geluk scoort Laarne-Kalken de 4-1. Eerder waren ze door een sterke Robbe en Siebe ver weg van onze goal gehouden.

   Niet aangeslagen toonden we als ploeg onmiddellijk dat we zelfs deze kleine “tegenslag” het hoofd konden bieden. Een fysiek sterk Anton gebruikte gevat zijn lichaam en maakte er 5-1 van. Even later werd het na een dubbele 1-2 tussen Anton en Milan zelfs 6-1.

   Klein minpuntje, na een terugspeelbal op de keeper (modern voetbal vraagt nu eenmaal dat de keeper leert meevoetballen, iets waar de trainer ook wekelijks op hamert) twijfelde deze even te lang wat met de bal aan te vangen en liet hem uit zijn voeten halen. 6-2. Even een boze keeper. En dan RUST en veel water drinken, want het was warm…

   Waar we een vroeger bij de rust en een “geruststellende” voorsprong wel eens in slaap durfden vallen, zetten we nu vlot de wedstrijd voort zoals we hem de eerste helft afsloten.

   Na een vlot samenspel, besluit Jari op doel, raakt de paal, waarna een goed gevolgde Robbe (alweer sterk verdedigend uit de verf gekomen) de 7-2 kon laten optekenen. Laarne bleef op eigen doel gedrukt en bij een goed genomen hoekschop door Jari, kon Milan met een mooie deviatie met rechts de 8-2 scoren. Onder de aanhoudende druk van onze sterke jongens, bleef de bal voor het doel van Laarne plakken en wist Anton hem in een scrimmage toch tegen de netten te werken. 9-2. Aftrap Laarne, balrecuperatie Siebe. Even op avontuur dacht die. Even rechterflank oprollen, en kant-en-klaar doelpuntje serveren voor Anton (10-2). Siebe, kwestie van te bewijzen dat je ook aanvallend je mannetje staat? Want verdedigend heb je samen met Robbe weinig tot niets laten liggen. En om te scoren moet je niet altijd een perfecte voorzet krijgen, moet Anton gedacht hebben. Balletje uit de verdediging, kort draaien en in de linkerbovenhoek binnenschieten. 11-2. 

  De 12-2 leek wel een herhaling van de eerste goal. Voorzet van rechts Anton, door Milan in doel gewerkt. En dan nog even dat overtollige buskruit uit die benen werken. Ver zwaar schot van Milan voor de 13-2. Anton tekende even later voor de 14-2. Na een goede interventie van onze keeper, Jonas VL, legde hij met een goede doorsteekpass de hele rechterkant open voor een lange run, gevolgd door een uitstekende voorzet naar de tweede paal, waar Jonas V., die herboren leek na zijn ziekte, de 15-2 binnentikte. Nog één minuutje te gaan. Uitbollen? Geen sprake van. Opnieuw raakt Laarne niet weg onder de druk. Robbe voert de druk zelfs zo hoog dat ze in hun wanhoop de bal in eigen doel verwerken. 16-2. AFFLUITEN….

  Schitterende wedstrijd met secuur verdedigend werk van Robbe en Siebe, goed flankspel van Jonas V., een attente keeper Jonas VL en een sterk aanvallend trio Jari, Milan en Anton. Keep up the good work, zou ik zo zeggen en maak ons nog fier. 

  NEXT GAME : Zaffelare - SKLo op zaterdag 10/10 om 11h

  Groetjes.
  Sven, den délégé

  07-10-2009, 13:45 Geschreven door jeugd  


  Categorie:Duiveltjes
  Op deze Blog zal u ook volgend seizoen nog alles kunnen volgen van onze jeugdploegen!
  Links
 • SK Lochristi kalender
 • SK Lochristi eerste ploeg
 • SK Lochristi beloften B
 • MIDO Voetbalstages VZW
 • Lochristi Blogt

 • Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!