Het avontuur zit erop. Na de pech van Ruben moest iedereen toch weer even de knop omdraaien om een fantastische lap op de laatste skidag te geven. En dat lukte wonderwel. Niet in het minst dankzij Ruben zelf die een optimist van het zuiverste bronwater blijkt te zijn. Hij kreeg natuurlijk ook wel de ganse dag het gezelschap van een knappe lerares die hem tot en met verwende. De beginners, die geen beginners meer zijn maar de trotse eigenaars van een levensecht skidiploma, hebben deze voormiddag een reuzenslalom tegen de tijd gemaakt en de winnaar werd bekroond en gelauwerd. Alle anderen trouwens ook, haha. Daarna mogen jullie kinderen (familieleden, vrienden) een afsluitende fuif in de disco houden, waarin we voor één keer de klok niet zo nauwlettend in de gaten zullen houden. Maar morgen geldt weer hetzelfde principe als altijd: gezond weer op, fit en genietbaar zijn voor een fonkelnieuwe dag. Want deze dag, beste allemaal, brengt jullie schatjes weer met de bus naar huis. We proberen stipt om half elf te vertrekken zodat we omstreeks elf uur (als we geen files krijgen in Duitsland) op de Vismarkt in Tessenderlo zullen zijn. Je kunt voor eventuele richttijden ook afstemmen op Radio Benelux vanaf elf uur in de morgen. Zo, dat was het weer. We gaan nu stoppen en er zelf ook een lap op geven. Het was een plezier om jullie kinderen mee te hebben op skivakantie. Onvermijdelijke kleine probleempjes werden zo snel mogelijk aangepakt en opgelost. We zijn er trots op dat we de eer van Pius X Middenschool in het verre Oostenrijk voor de twaalfde keer alweer (!) hoog konden houden. Groetjes van Chris, Inne en Désirée (onze onvolprezen gogo-girls) en van Jos, Gerd, Michel, Dirk, Jan, Bart en Piet. Tessenderlo en omstreken, here we come. Met een enthousiaste buslading ex-vakantiegangers die ongetwijfeld zullen uitpakken met geweldige verhalen en wat lichte overdrijvingen. Maar één zaak is zeker: prachtige skiërs zijn het allemaal. Voor de laatste keer dus SCHUSS (of in begrijpelijk Loois DAAAAAAAAAAAGGGGGGGGG)
Beste mensen, Het was hier de voorbije dagen bijna te mooi om waar te zijn en dat hebben we vandaag helaas met een dipje moeten bekopen. Pechvogel was Ruben Smeulders. Deze schitterende jongen uit klas 2C kwam bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke val zo ongelukkig neer dat hij zijn scheenbeen brak. Twee begeleiders zijn met hem onmiddellijk naar het ziekenhuis van Bad Ischl gereden, de ene met de ambulance mee, een andere met een in Gosau gehuurde auto achterna. Geluk bij een ongeluk was dat het volgens de ziekenhuisarts een niet gecompliceerde breuk betrof en dat een operatie niet nodig bleek. Maar Ruben zit helaas wel een poos in het gips. We hebben hem per ambulance weer mee naar ons hotel genomen waar hij als een echte held onthaald werd door het hele gezelschap. Reken maar dat hij vertroeteld wordt door iedereen totdat hij vrijdag weer in Tessenderlo afgeleverd wordt. De busmaatschappij past de skibus aan zodat hij in de beste omstandigheden weer mee naar huis kan. Ja mensen, skiën is nu eenmaal een doe-sport en zoiets kan jammer genoeg op de pistes gebeuren. Op de meer dan 600 kinderen die we de voorbije twaalf jaar hebben meegenomen, trok Ruben helaas het tweede 'slechte lot' uit de loterij. Natuurlijk overvleugelt dit nieuws de verder weer prachtige dag. Toch gaan we er op de laatste skidag nog het beste van maken, sympathieke Ruben zou niet anders willen. Tot morgen. De begeleiders.
Dag drie van het skiën zit erop en de Alpenreuzen hebben geen geheimen meer voor uw kinderen. Vandaag hebben al onze vakantiegangers de steilste hellingen van Gosau onder de knie gekregen en ze gaven geen krimp. Even naar beneden kijken, een paar keer slikken, dan de aangeleerde technieken perfect toepassen en zigzaggen maar. Ze konden het allemaal en ze deden het ook allemaal. SUPER, zongen onze Oostenrijkse monitoren in koor. En dat was het ook. De gevorderden kenden dat fantastische gevoel van 'yes, we kunnen het', al veel langer en de beginners - welke beginners? - ervaren het nu ook. Skiën is fantastisch. Geen gekwetsten, geen zieken, alleen maar heel blije en door de zon gebronsde gezichtjes. Great, ook voor ons, de prille en iets minder prille maar jong van hart zijnde begeleiders. Bedankt voor jullie leuke berichtjes aan de kinderen, beste mensen. En nu we toch bezig zijn.LEA en ANNEKE, njam, njam, omdat jullie eveneens een berichtje stuurden. Jos heeft als onverbeterlijke reisorganisator een pintje tegoed van het hele team. Trouwens, onze talrijke sponsors zijn stuk voor stuk ontzettend hard merci omdat ze hun gul hart ook (of nog maar eens) aan de goede zaak geschonken hebben. Mede dankzij hen kunnen we de prijs - skieën is ontzettend duur geworden - nog een beetje drukken. Aan namen wagen we ons liever niet, we moesten maar eens iemand vergeten. Het rodelen gisteravond was ook een erg prettige bezigheid. We gaan voor vandaag stoppen met deze goednieuws krant, anders weten we morgen niks meer. Schüss.
Hallo thuisfront, De tamtam gaat snel. We hebben in het wondermooie Gosau (en dat is niet overdreven) vernomen dat Koning Winter ook weer een blitsbezoek gebracht heeft aan het verre België. Op ons vakantieadres ligt ook veel sneeuw, maar hier is dat witte goedje meer dan welkom. Skidag twee zit erop en er viel naar goede gewoonte weer heel veel te genieten. De dag begon wat mistig, maar daarna trok de hemel open en konden we genieten van een stralend zonnetje. Iedereen is met de stoeltjeslift hoog in de bergen geweest en onze beginners zijn geen beginners meer. Het zijn heuse bergbokjes en - geitjes geworden. Niemand is ziek, niemand gekwetst, niemand wordt geplaagd door heimwee. En het eten is blijkbaar ook oké, want we hoorden nog niemand daarover mopperen. Vanavond gaan we nog rodelen (=met twee man per slee een verlichte bergtop af roetsjen) en dan zal het wel tijd zijn om van een welverdiende nachtrust te genieten, zeker? En morgen weer netjes op tijd op om de kolossale Alpenruggen te gaan veroveren. Aju paraplu en blijft u vooral deze blog lezen lezen. De foto's komen later wel op een CD. De begeleiders
De spits is eraf. Vandaag hebben jullie kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes voor het eerst op skilatten gestaan. En wat door onze beginners nooit eerder vertoond is, is hier en nu de geschiedensboeken ingegaan. Alle begin is moeilijk, zegt het spreekwoord. Maar voor de schitterende groep die wij bij ons hebben, is dit slechts gedeeltelijk waar. Want na het kreunen, zuchten, vallen en opstaan op de eerste dag, mag morgen de hele bende al hoog de bergen in. Hou nu jullie hart niet vast, beste ouders van de beginnelingen, want extra gevaar is daar zeker niet mee gemoeid. Echt steile stukken komen we toch niet tegen. Vandaag hebben ze trouwens al voor het eerst in een slikift gezeten en ze vonden het zonder uitzondering geweldig. Wat de gevorderden betreft, mooi woord overigens 'gevorderden', we kunnen ze ook professionals noemen, die hebben al met volle teugen genoten van een eerste fantastische skidag. En ze zijn vast van plan om het zo te houden. Het is jammer voor jullie thuisblijvers, maar van enig heimwee hebben wij - de geweldige begeleiders, of wat dachten jullie? - nog niets gehoord. Nu gaan we allemaal een lekkere douche nemen, nog lekkerder eten en dan smullen van een heerlijke avondlijke kwis. En morgen zijn we gewoon weer terug met meer nieuws? Geen foto's helaas, want enerzijds hebben we toch wat moeite met de internetverbindingen vanuit ons aards paradijs en anderzijds hebben we hier vanalles en nog wat te doen. Schiet ons hiervoor niet dood. Wij houden jullie van alles op de hoogte en gaan nu weer genieten. Oh, vandaag waren er nog veel sluierwolken maar voor de rest van de week is - hoera - stralend weer voorspeld. Tot morgen. Tschuss. Peewee
Het heeft twaalf uur geduurd maar we zijn er. In het wondermooie maagdelijk witte Gosau. Iedereen is behouden aangekomen op een klein ziektegevalletje na. Maar na een telefoontje naar huis was onze kapoen al meteen veel beter. We hebben met zijn allen een fikse wandeling in het schitterende landschap gemaakt en de sneeuwballen vlogen de arme leerkrachten om de oren. Daarna zijn we ons skimateriaal gaan passen en nu zijn we klaar voor de start van een nieuwe en erg plezierige uitdaging. Het skiën natuurlijk. Morgenvroeg staat een aantal van ons voor het eerst op de latten en maken de gevorderden onder leiding van enkele berggeiten en - bokken van leerkrachtern een eerste sightseeing tour door de indrukwekkende bergen van Gosau. Omdat iedereen weinig geslapen heeft tijdens de busreis, duiken we met zijn allen vanavond vroeg onder de wol. Dus voor dag 1 is het nieuws helaas op. Tara. Tot morgen !!!!!!!!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!