Kok Frank krijgt de slagroom niet stijf, maar laat de elektrische mixer toch oververhitten. Alijn wou grietfilet op een bedje van waterkers serveren, maar er was geen griet in de winkel, en ook geen waterkers. Dus werd het tarbot en postelijn. Ook lekker, zeker?
zaterdag 4 juli is het al onze 5e ' Skills & Beans' .
We hebben ondertussen 'den toer 'gedaan en zijn terug in Klein-Sinaai aanbeland. Persoonlijk vinden we het een super-formule ,steeds garant voor een geslaagde avond onder vrienden . Ook culinair is het geslaagd .Slechts sporadisch is er gezondigd tegen de spelregel dat alles 'self-made' moet zijn .
Verschillende topgerechten zijn ondertussen de revue gepasseerd. Een greep uit het aanbod ;
* Gefrituurd speculoosijs op een bedje van gecarameliseerde ananas en marsepijn
* Roodbaarsfilet met cantharellen en pasta
* Asperges in krokant jasje met gemarineerde zalm en een salsa van mango ,avocado ,komkommer en chili
* Venkelmoesje met rivierkreeftjes en worteldipsoepje
Andere klassiekers zullen eeuwig op ons netvlies/smaakpapillen blijven gebrand ,denken we maar aan de chocomousse (of is het chocopasta ? ) façon Buysse-Verzele .De firma Callebaut zou naar het schijnt een bod hebben uitgebracht op de formule ,en trachten hiermee een tegenoffensief te doen op de reeds bestaande succesvolle speculoospasta van Lotus .
Tevens heb ik voor volgende editie ,om de gesprekken voor zover nodig te animeren , een vragenlijst bijgevoegd welke ieder van jullie ingevuld mee dient te brengen . Je vult maar in naar eigen goesting .
Afspraak 4 juli ,18 u 30 in Abdijstraat 49, 9190 KLS .
Wie juist wat moet doen, weet ik niet .Wij stonden in voor dessert .
Ter info: mocht het weer het enigszins toelaten ,dan kan er ook worden gebruik gemaakt van den BBQ