Foto
Met leentje ergens in de pyreneeen deze zomer dichtbij de pico aneto die we de dag nadien (bijna) beklommen...
Foto

Volgende wedstrijden


10/09: oostende
...
... OLC's

Laatste commentaren
 • Ne krak! (Wendy)
      op ... FIER
 • je mag weddn!!!! (Leen)
      op ... FIER
 • 't zal wel zijn (cremke)
      op ... FIER
 • Francis (frank spencer)
      op ... FIER
 • ... (natalie)
      op ... FIER
 • Inhoud blog
 • ... FIER
 • Eerste noordzeeloop,
 • SAS 2009
 • I wish you ALL
 • ...
 • examen 3 achter de rug!!!!
 • Hermesloop 2008
 • Koninginneloop 2008
 • westerkwartier
 • mersie Leen!!!
 • ... Suunto
 • omdat al zolang stil is...
 • Perfect Break
 • int kort
 • keignaertloop
  FOTO'S 2008

  SAS 2008
  6km - 30:42

  Foto

  Oostende - Brugge
  10 miles 1h28:10

  Foto

  Konterdam 08
  8850m 36:10

  Foto

  Mariakerke 08
  9900m 49:47

  Foto

  Koerswijk 2008
  6100m 29:56

  Foto
  FOTO'S 2007

  SAS 2007
  6km 32:17

  Foto

  Hazegras 2007
  8250m 43:56

  Foto
  Foto

  Wijkloop 2007
  9000m 44:27

  Foto

  Konterdam 2007
  8850m 41:35

  Foto
  Foto

  Mariakerke 2007
  9600m 49:49

  Foto

  20km Brussel 2007
  1u59

  Foto
  Your Spirit is your Power
  Live your day like it's your last
  .. Deze blog ontstond toen ik vorig jaar door mijn broer werd uitgedaagd voor een triatlonnetje.. Die is inmiddels al ettelijke maanden achter de rug. De microbe had me te pakken, maar van zwemmen en fietsen kwam niet veel meer in huis, maar met een fervente marathonloper aan mijn zij, bleef het loopbeest in mij wel min of meer actief.. Op deze blog kun je meeleven met mijn sportieve uitspattingen.. Enjoy en comment it!
  21-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PR op de 10km

  Na de halve marathon wat last gehad van stijve beentjes, maar in de verste verte niet te vergelijken met mijn benen na de 20 van Brussel.. Woensdag samen met Francis een 43 minuten losgelopen. Hij heeft me weer een mooi toertje getoond. Kheb geen idee wat de afstand was, maar we zaten direct in de rust, een paadje langs het water tot op het keerpunt waar we tussen de boerenvelden liepen.. Gezellig! En tging vlotjes! Donderdag niet gelopen wegens geen tijd en vrijdag niet gelopen wegens te moe en er stond bovendien een wedstrijdje gepland de volgende dag.. Gisteren dus, de laatste van het Oostends Loopcriterium. Er stond veel volk aan de start! 333 mensen, waaronder 90 vrouwen. De benen zaten vrij goed, en de moraal nog beter "jètter vlede weke 21 gekun, je ga je nu nie laatn ken op die 10 eh, alli, tandje bie!" en zo verbeterde ik mijn PR op de 10 km! 48:30. Blij!! En deze morgen op de weegschaal.. tgewicht dak vorige week wilde.. Mijn piek komt misschien een week te laat?
  Nu bouw ik op naar de halve marathon van Ploegsteert over drie weken.
  Verder staat nog een 10 opt programma begin december en rond de jaarwisseling. En begin februari begint het loopcriterium alweer... We zullen dus bezig blijven deze winter!
  Voor volgend jaar heb ik nog geen specifieke plannen. Misschien eens een jaartje werken aan mijn snelheid om in het najaar of begin het volgend jaar weer naar een lange afstand te werken (en mijn tijd er verbeteren)... Tijd geeft raad!

  En dan nu.... Actie!

  21-10-2007 om 10:14 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (6)
  17-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook na drukke tijden volgt rust..

  Vandaag de eerste dag in ons nieuwe stekje zonder denken aan...
  Mijn eerste halve marathon is een feit.. en ook het examen van de eerste module manuele therapie zit erop!
  Een tevreden mens blikt terug:

  Zaterdag vroeg vroeg uit de veren om nog enkele uurtjes manuele therapieën te oefenen voor we naar Eindhoven rijden. Want voor de rest van het weekend verwachtte ik niet al te veel studietijd.. Na een vlotte rit het hotel gevonden, ingechecked, de borstnummers gaan halen. Wat een gezellige wandeling naar de unif betekende. Vlotjes, dankzij de routebeschrijving van Julie.. Voor het avondmaal nog twee uurtjes met de neus in de boeken, wat aardig lukte en me een hoop geld bespaarde (want eignlijk had ik éénorm veel goesting om de winkels af te schuimen).
  Om zeven uur met een gezond hongergevoel en vol verwachtingen voor de pastaparty kwamen we op de eerste verdieping tot de constatatie dat er voor de bloggende groep geen eten voorzien was in het hotel, ondanks de reservatie vooraf en bij het in checken... Gelukkig, tegen acht uur was een oplossing gevonden: we mochten naar een partnerhotel ons buikje vullen. Lekker, dat wel, maar de planning viel in het water.. Laat eten, en laat terug op de kamer om lettertjes te verorberen... Tging wonderbaarlijk vlot en pas om 2330 vond ik dat het welletjes was..
  Na een rumoerige nacht, om 7u de veren uit, voor een verkwikkende douche en een vroeg ontbijt, samen met Francis, die al om 11u aan de start moest staan. Na twee uurtjes studeren, klaarmaken voor de weblogfoto, eventjes uitzoeken waar ik straks alles kon vinden, startplaats, toilet, e.d. en tegen elf uur terug op het hotel. En toen kwam de stress... Leen was smorgens pas vertrokken, maar wij hadden haar borstnummer, dus haar moest ik nog zien; tegen 1215 moest ik buiten staan om Francis tussentijds te bevoorraden, moest zien dat ik voldoende gedronken had (maar er was precies niet genoeg water in voorraad) en geen honger had.. Bovendien had ik koud van een uur buiten te slenteren in mijn looptenue, dus besloot ik te beginnen met een heet bad om op te warmen en de spieren te ontspannen. Om twaalf uur stond ik terug buiten en enkele sms'en later stond Leentje aan mijn zijde. Zij gewapend met kodak, ik met squeezy en water.. En ja hoor, om 12u23 was de doortocht.

  Om 1315 was afgesproken voor een tweede foto met de webloggers, en dat was juist gepast om me te gaan omkleden. De stress nam toe.. Na de foto en de laatste boodschap begaven we ons naar de startplaats. Rond elf uur kwam er beweging in de massa en vijf minuten later liepen we over de piepende matten. We waren vertrokken!

  De eerste kilometer nam omwille van de filevorming meer dan 7 minuten in beslag! De tweede en derde kilometer bleef het zigzaggen en al gauw waren Leen en ik elkaar uit het oog verloren. Het was een heerlijke wedstrijd; een mooi debuut! Verschillende keren maakte ik een kippenvelmoment mee. Die massa mensen, kilometers en kilometers na elkaar! Overal bordjes, met persoonlijke maar ook algemene toejuichboodschappen voor de lopers. Zingende mensen, orkestjes, kindjes die hun handjes klaarhielden opdat je ertegen zou slaan..
  Daarbij de gedachte dat je loopt voor de kindjes die dankzij onze actie en vooral dankzij Make - a - wish een onvergetelijke dag zullen meemaken.. en de gedachte aan alle mensen uit mijn omgeving die mij op dat eigenste moment aan het steunen waren en die er daarenboven nog een cent voor over hebben ook! Tot twee keer toe liep ik met de tranen in de ogen... Onvergetelijk
  Rode mannekes (vrouwkes) int stad voor dat laatste duwtje naar de eindmeet.. Het lastigste deel van de 21 kilometer! Alsof er nooooit een einde aan zou komen.. Maar toch hoor... na 1u59:57. Dankzij een laatste zucht, een klein sprintje kunnen aanhouden om toch onder die magische twee uur te eindigen....

  Voldaan, en vol spierpijn strompelde ik tussen de hekkens. Af en toe het gevoel dat ik door de benen ging gaan, want ik had dorst, dorst, dorst!!! Ik schat dat ik bij de aankomst wel anderhalve liter dronk!
  Tijdens het stretchen en op adem komen zag ik plots een man op de grond kronkelen van de pijn. Zijn beide benen stonden volledig in kramp en iemand probeerde hem te helpen, maar leek de voet de verkeerde kant op te duwen. Ik ben hen ter hulp gesneld en uit alle macht beginnen stretchen, maar terwijl het ene been beter verbeterde, verslechterde het andere.. onbegonnen werk! Een tweede jongeman kwam ter hulp en zo konden we samen die mens tot rust brengen. Vreselijk om iemand zo hard te zien lijden! Zijn streeftijd was 1u30, maar door de hitte was hij vroegtijdig in verzuring gegaan.. Pijnlijk!

  Na een heerlijk heet bad, en een terrasje met de oostendenaars reden we huiswaarts..

  Nog een dagje studeren, en dinsdagmiddag.. hét moment.. eerste examen manuele therapie. Twas nog een redelijke pak om te verwerken en de stress was in hoge mate aanwezig. Na een betrekkelijk moeilijk theoriegedeelte, volgde een praktijkgedeelte. Met een goed gevoel huiswaarts gekeerd! Eindelijk tijd om ons nieuwe stekje te helpen op orde stellen.. Want tmag niet blijven van één kant komen..

  Heel blij kennis gemaakt te hebben met zoveel bloggende mensen! Had ik zo niet met het examen in mijn bol gezeten, ik was aangenamer gezelschap geweest. Ik hoop jullie nogmaals te ontmoeten, maar dan in betere omstandigheden!
  Proficiat aan iedereen voor de schitterende prestaties!!!

  Slaapzacht!

  17-10-2007 om 22:54 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (4)
  14-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste geslaagde halve marathon

  Details

  Startnummer F5043
  Naam Charlotte Cottry
  Woonplaats Koksijde
  Afstand Halve marathon
  Categorie Vrecr
  Totaal plaats 4498 / 6977
  Categorie plaats 512 / 1388
  Snelheid 10,553 km/uur
  10 kilometer 55:58
  Bruto tijd 2:05:11
  Netto tijd 1:59:57
  Uw relatieve finishpositie in het totale deelnemersveld van de Halve marathon:


  14-10-2007 om 22:16 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (17)
  08-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sponsor ons
  Klik op de afbeelding om de link te volgen man man man, wat een succes! De sponsorteller is bijna niet te volgen!! Op elk moment van de dag groeit de spaarpot!!! Fijn hoor!! Reeds meer dan 8000 euro sinds deze avond, zouden we de kaap van 10 000 halen? Nog enkele spannende dagen voor de lopers van zondag, letten op de voeding, de slaap en niet teveel meer trainen (maar ook niet te weinig....) en ook een beetje spanning naar wat we zullen inzamelen voor make-a-wish. Ik stuurde net nog een email naar mijn contactpersonen voor een laatste smeekbede, en die werd reeds aanhoort... Een tip voor de runners om de kaap te halen, niewaar? Komaan wih!
  Het studeren gaat er precies beter door... einde pauze..

  08-10-2007 om 21:21 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cooking
  vanavond: warme pasta met gerookte zalm.
  Kent iemand een receptje?

  08-10-2007 om 10:03 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (3)
  07-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de rapte
  Op een weekje kuisen en verhuizen volgde een weekje werken en studeren.. Gelukkig vond ik hiertussen wel drie keer de tijd om de loopschoenen aan te binden.  Maandag na 6 dagen relatieve rust eropuit getrokken voor een half uurtje, vertrokken vanaf onze nieuwe woonst, dus de afstand was onbekend.... Vrijdag zelfde vertrekpunt, 22 minuten gelopen en dan gekeerd, 43minuten in totaal. Net terug van 1u04. De bedoeling was om 15km te lopen, maar vanaf de eerste stap al had ik ferme steken in mijn linkerhiel. Pas na 10 minuten werden die dragelijk, maar bleef ze voelen tot ik stopte. Als ik niet loop voel ik de pijn enkel tijdens het trappenlopen en als ik mijn tenen teveel naar boven hef (rek langsachter).... Ik herinner me nu weer dat ik vrijdag mijn linkervoet op een steentje heb geplaatst en een ferm correctiemanoever moest uitvoeren, maar had geen pijn, dus dacht ik dat er niets aan de hand was.. Gisteren wel pijn bij trappen... Khoop dat tegen zondag verdwenen is! Dus daardoor heb ik mijn toertje een beetje ingekort (minder dan 10km) en zou ik graag morgen alsnog proberen de 15 te doen.. Tussen het studeren door dan, want nog 9 nachtjes voort examen, nog 7 voor de halve marathon... ajaj de stress... en ajaj men gewicht!! Tijdens het studeren wil ik me altijd met vanalles en nog wa volproppen, en tliefst vanal nog met koekjes en zoetigheidjes... Maar das nu net wat je in een wedstrijdvoorbereiding beter niet doet.... niet ideaal, maar jah.... snel me voetjes onder tafel steken voor een lekkere.... Pasta!!!!!
  Loopt ze!

  07-10-2007 om 20:18 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (0)


  Foto

  Sportieve bloggers
 • Francis
 • Clint
 • KJ
 • Julie
 • Carmen
 • Ruth
 • hardloopstarterke
 • Dirk jogt
 • Mario
 • webloglopers United

  ...
 • Elastimam Edith
 • Koen
 • Sven
 • Vince
 • Philippe
 • Harmsie
 • Steven
 • Lazyhorse
 • Veerle
 • Lorenzo

  ...
 • Etienne
 • Homer
 • Byrntie
 • Achieltje
 • Werner
 • Jan
 • Yves
 • Jess
 • Kurt
 • Alain Poppe

  ...
 • Geert
 • Sylvia
 • Wim
 • Muriel
 • Katrien
 • kristof
 • Veerle // betty Spenser

 • PR's

  5 km (jan '07) 26'31
  10 km (okt '07) 48'30
  10 mijl (maart '08) 1h28'10
  HM (okt '07) 1h59'57


  Specialleke
 • de moeite waard!

 • Foto

  Liezy, de kunstenoaresse!!
  trainingsinfo..
 • lopersinfo
 • véééél tips en uitleg!
 • loopschema's
 • receptjesblog
 • gmail
 • triatleeeeet
 • 3athlon
 • voorbeeld schema 1/8e triatlon

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006

  Foto

  Foto

  Foto

  Via de sponsorsite zamelden we
  11.400 euro
  in voor MAW

  BEDANKT


  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!